Jump to content
Heino
Verberg

Hoe met een compagnon om te gaan die er een potje van maakt?

vraag

Hallo,

 

Het lijkt alsof ik mijn beklag ga doen, maar ik ben helemaal klaar met mijn compagnon.

 

Er is maar 1 binnen ons bedrijf die de kar trekt en dan ben ik. Mijn compagnon gaat doodleuk 3 a 4 keer op vakantie per jaar, neemt vrij wanneer hij wil en verkondigt dat hij werkvolk heeft die zijn kostje voor hem verdienen. Zelf maakt hij maar een paar declarabele uren per week. Veelal is hij niet bereikbaar per telefoon; reageert ook niet op sms-berichten. Ik weet vaak niet waar hij uithangt en wat hij doet.

 

Samen met mij elk 50% aandelen in een bedrijf (tegelzetbedrijf).

 

Te pas en te onpas, zit hij aan het geld van de zaak. Heeft nu al zijn DGA-loon eruit. En dat na twee zeer magere jaren (mede wegens een faillissement van een grote opdrachtgever). Ik schaal v.w.b. het DGA-loon mijzelf stukken lager in. Iets wat ik hem ook gevraagd heb om te doen, maar wat alleen maar werd afgedaan met 'ik heb het geld nodig'.

 

Het geld gaat er af zonder dat daar een rekening vanuit zijn holding tegenover staat. Dus 'leent' hij als het ware geld van de zaak.

 

Ik ben deze hele situatie meer dan beu, omdat praten tot geen enkele verandering heeft geleid. Ik ben er door de jaren heen voor ruim 40.000 euro al bij ingeschoten; hij heeft zich dit wel toebedeeld. Of ik dit ooit inloop is nog maar de vraag.

 

Daarnaast beunt hij regelmatig, maar doet dit op een, zoals hij noemt, vrije dag!

 

Ik weet niet goed hoe mij hier tegen te wapenen. Overweeg om mij als bestuurder uit te laten schrijven en dan zelf een eigen bedrijf op te richten. We hebben enkel een oprichtingsakte van de BV; hierin wordt niet gesproken over concurrentiebeding. Klanten bellen ook alleen mij; mijn compagnon is een volstrekt onbekende voor de meesten.

 

Het verhaal om samen te beginnen was uiteindelijk te mooi voor woorden. Werkelijkheid is een werksituatie die voor mij niet meer werkbaar is. Na al meermaals (4 jaar) om aanpassingen van zijn kant te hebben gevraagd en wat uit bleef, zal ik een beslissing moeten nemen.

 

Wat is voor mij de beste beslissing om te nemen? Deze hele situatie heeft ook zijn invloed op mijn gezinsleven en gezondheid (stress)!

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Los van het feit dat je hier alleen jouw kant van het verhaal vertelt (logisch): Als het niet meer gaat, gaat het niet meer en als jij werkelijk op dat punt bent aanbeland, zal linksom of rechtsom de stekker eruit moeten. Die keus is aan jou: doormodderen, misschien nog een bemiddelaar erbij halen of gelijk kappen.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Stap uit en zorg dat je het netjes afwikkelt. Dus biedt jouw aandelen aan hem aan. Weigert hij dan zet je jouw aandelen te koop.

 

Ondertussen neem je ontslag als je een arbeidsovereenkomst hebt en ga je onder eigen vlag verder. Zorg wel dat je dat netjes regelt voordat je hem op jouw dak hebt dat je klanten ongewenst meeneemt.


Benieuwd naar mijn business? www.liguido.nl - www.youngtech.nl

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 73 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept