Ga naar inhoud
 • 0

starten met webwinkel "life style voor jonge vrouwen"

Hoi,

 

Ik ben hier nieuw op het forum. Ik heb plannen om een eigen webwinkel te beginnen. Ik dacht zelf aan een lifestylewinkel voor jonge vrouwen, met vooral modeaccesoires.Ik wil dit gewoon doen naast mijn betaalde baan. Ik heb echter nog wat vragen.

 

Is er tegenwoordig nog wel wat te verdienen aan een webwinkel? Er is zoveel aanbod,en aan hoeveel moet ik dan denken? En hoe zit dat met belastingen? Ik verwacht niet dat ik ervan kan leven, ik zie het meer als een bijverdienste en hobby. Maar ik hoop wel dat de verdiensten in verhouding staan met de tijd die je ermee kwijt bent.

 

Hoeveel tijd ben je gemiddeld per week bezig met een webwinkel?

 

Ik heb al wel in mijn hoofd welke merken ik wil gaan verkopen. Maar nu heb ik wel gehoort dat sommige leveranciers liever niet aan webwinkels verkopen. Vooral als je nog niet bekend bent. Klopt dat??

 

Ik dacht eraan om gebruik te maken van mijnwinkel.nl. Wat zijn de ervaringen hiermee?

 

Ik heb weinig eigen geld om te investeren. Is het verstandig om geld te lenen voor een webwinkel. Ik denk dan vooral aan de inkoop van de producten. Kan ik het beste dan een lening op basis van mijn inkomen nemen, of een lening speciaal voor ondernemers. Voor dat laatste heb ik een ondernemingsplan nodig. Mag je trouwens geld van een particuliere lening gebruiken voor zakelijke doeleinden?

 

Is het verstandig om een zakelijke rekening te openen?

 

Nou ik hoop dat jullie me iets verder kunnen helpen! Alvast bedankt!!

 

Groetjes Katalin

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

 • 0

Hallo Katalin,

 

Welkom op higherlevel.

En je valt met gelijk met de spreekwoordelijke deur binnen,

 

Veel vragen waar wij met z'n allen vele antwoorden op kunnen geven.

Ik raad je aan om eerst eens wat topics over ondernemingsplannen te lezen.

 

Een goed ondernemingsplan gaat jou veel antwoorden brengen op de door jouw gestelde vragen.

 

Struin even lekker rond op dit forum.

Je zult zien dat veel van jouw vragen al eerder beantwoord zijn.

En er zullen weer nieuwe vragen bij je opkomen.

 

Maar goed , werk eerst een plan uit wat je precies wilt gaan doen.

Heb je dan vragen stel die gerust op HL, maar probeer het wel concreet te houden

 

Suc6

Link naar reactie
 • 0

Of er wat te verdienen valt: dat hangt ervan af wat je verkoopt, hoe je het aanpakt, etc. 1ste jaren is het sowieso meestal alleen maar investeren en nog eens investeren.

 

Qua belastingen is het hetzelfde als enig andere soort bedrijf: je betaald 6 of 19% btw over je omzet en vervolgens inkomstenbelasting.

 

Hoeveel tijd je eraan kwijt bent hangt er ook vanaf hoe je het aanpakt. Als je iedere week artikelen toevoegt krijg je misschien wel meer bestellingen, maar het kost je dan dus wel meer tijd. Ik bedoel je kan er zoveel tijd instoppen als je zelf wil, wel denk ik zelf dat als je er maar weinig tijd instopt je alleen genoeg tijd heb om het bij te houden, je het dus niet kan uitbreiden waardoor klanten op 'n gegeven moment zijn uitgekeken. Maar voor hetzelfde geld heb je in het begin maar weinig bestellingen, waardoor je wel genoeg tijd heb om het uit te breiden.

 

Wat leveranciers betreft die niet aan webwinkels willen leveren: heb ik ook weleens gehoord, maar soms zijn ze wel om te praten. Je kan ook brutaal zijn en zeggen dat je postorderbedrijf bent, wie weet zijn ze dan niet bang.

 

Qua zakelijke rekening: het kost wel veel meer dan 'n particuliere rekening, overal vragen ze geld voor, maar mocht je toch 1tje nemen, bij postbank.nl heb je een tarief-vrij pakket, volgens mij wel handig voor beginners. Wel is het zo dat het overmaken van bank naar postbank meestal best lang duurt, waardoor de klant langer moet wachten.

 

succes!

Link naar reactie
 • 0

Wat leveranciers betreft die niet aan webwinkels willen leveren: heb ik ook weleens gehoord, maar soms zijn ze wel om te praten. Je kan ook brutaal zijn en zeggen dat je postorderbedrijf bent, wie weet zijn ze dan niet bang.

 

Er zijn me wel een aantal gevallen van bekend, vaak is het niet zozeer angst als wel de wens om de bestaande retailers niet de schaden. Merken die vooral via de detailhandel verkopen zouden kun verkopers best in de problemen kunnen brengen door de producten ook via webshops met strakke marges te leveren. Deze problemen zijn echter meer uitzondering dan regel.

 

Wel is het zo dat het overmaken van bank naar postbank meestal best lang duurt, waardoor de klant langer moet wachten.

 

Als je veel betalingen verwacht met vooruitbetaling per overboeking zou ik zowel een postbank als een bankrekening nemen, gewoon om extra snelheid te bieden aan de klant. Het saldo van de extra rekening maak je maandelijks over naar je hoofdrekening, verder geen last van.

Link naar reactie
 • 0

Plannen zijn altijd goed. Voorbereiding is heel essentieel. Zelf heb al een aantal goedlopende ideeen op de markt gezet. Als je een idee hebt moet je daar voor de volle 100% voor gaan. Iets erbij doen omdat dat wel leuk lijkt levert bijna nooit wat op. Zo denken ook je leveranciers. Ze willen graag dat hun product serieus wordt genomen. Vandaag de dag zijn leveranciers heel moelijk. Concurentie is zwaar. Raadpleeg eerst de leveranciers met je idee. Als die mee willen gaan zijn ze vaak ook bereid een krediet te verschaffen. Hoe had je je voorraad in gedachten? Klanten die bij jou bestellen willen het liefst het product nog diezelfde dag binnen hebben. Als het te lang duurt, zullen ze het bestelde product weigeren.

 

Maar het alle belangrijkste ( ben één keertje op mijn gezicht gegaan hierdoor ) bespreek het eerst met je leveranciers.

De eerste online horecawinkel

www.budgethoreca.nl

Link naar reactie
 • 0

Dit is een segment met spectaculaire mislukkingen, denk ondermeer aan Boo.com. Suggestie is daarom eerst eens intensief op onderzoek uit te gaan (internationaal) naar voorbeelden van geslaagde en mislukte webshops voor jonge vrouwen. Er zijn (zeker in de VS en Engeland) veel gelijksoortige initiatieven, en maar een heel klein aantal overleeft de startfase.

 

Interessant is echter dat je vooral accessoires wil verkopen, geen kleding op zich dus. Kijk bv eens bij de webwinkel van Accessorize, een gespecialiseerde Britse retailer in dat marktsegment. Of Treasurebox, danwel Greatlookz.

 

Misschien dat je met een zeer gespecialiseerd aanbod wel een kans maakt. Een doorsnee winkeltje is echter gedoemd te mislukken.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Denk dat het handig is een groot vraagstuk als het beginnen van een webwinkel te verdelen in een aantal subonderdelen. Zie je weer een boom tussen het bos staan.

 

Je kan bijvoorbeeld denken aan de volgende onderdelen met daarbij de volgende vragen:

 

ONDERNEMING & MARKETING

- naamgeving en huistijl

- wie is mijn doelgroep en hoe ga ik ze bereiken

- welk product past bij mijn doelgroep qua prijs

- welke online of offline marketing zet ik in

 

WEBSHOP

- Hoe gaat mijn webshop eruit zien (vertaling huisstijl naar product)

- Welke functionaliteiten heb ik nodig?

- hoe win ik het vertrouwen van de consument op de site

- welke betaalmethoden zijn mogelijk en welke wil ik gaan gebruiken?

- Wat zijn de kosten die gepaard gaan met het ontwikkeling van een webshop

 

INKOOP en FINANCIEN

 

- Welke leveranciers verkopen de producten voor mijn doelgroep?

- Welke kosten gaan hiermee gepaard en kan mijn marge hier over heen?

- Wat zijn de leveringsvoorwaarden

- heb ik een boekhouder nodig?

 

etcetera etcetera etcetra.. natuurlijk veel meer vragen te stellen!

 

KOSTEN-INVESTERINGSOVERZICHT-OPBRENGST

Vervolgens zou ik in kaart brengen hoeveel geld je nodig denkt te hebben voor van start te gaan en wat je variabele kosten zijn. Wat geef ik uit aan marketing bijvoorbeeld. Hoeveel ga ik eventueel lenen wat is mijn eigen inbreng? Wat is mijn kostprijs?

 

Vervolgens maak je een ruwe schatting van je omzet. Hoeveel denk je te gaan verkopen en nog belangrijker: Hoeveel moet je verkopen om break-even te spelen. Heb je een dergelijke setup op een kladje uitgewerkt en nog steeds een smile op je gezicht? Dan wordt het tijd een echt ondernemingsplan te schrijven en eens wat rond te bellen of eens bij een bank langs te gaan.

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------

www.splendidmedia.nl | *NEW: www.justathought.nl

----------------------------------------------------------------------------

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 112 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...