• 0

Linux vs Windows

even een discussie op de vraag en aanbod pagina's naar het forum trekken.

dat lijkt mij een betere locatie en misschien hebben anderen er wat aan of er een mening over.

ik vroeg om een offerte voor het opzetten van een linux netwerk.

 

Mag ik misschien vragen waarom u voor uw kantoorautomatisering kiest voor het linux platform? Dit omdat wij ons primair richten op de windows systems en ik graag zou willen weten wat zoals de beweegredenen zijn om voor linux te kiezen?

 

- geen licentiekosten

- native 64 bits

- wetenschappelijke software

- open source software

- apache, mysql, php, ...

 

Geen licentie kosten lijkt inderdaad voordelig, maar is het niet zo dat doordat er minder ondersteuning de TCO alsnog op de zelfde hoogte ligt als een windows based netwerk? Diensten maken zo ongeveer 80% van het ICT budget.

 

minder ondersteuning in linux? qua hardware bedoel je? alles werkt hoor. draadloze muis en toetsenbord, palmpje, draadloos netwerk, geen problemen.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Dat is de angst waar de windows wereld graag aan vast houd.

Open Source wordt dan afgeschilderd als onberekenbaar.

 

En dan zijn er natuurlijk al die windhoos certified piepeltjes die hun dure opleiding zien verdampen, dus die proberen die angst een beetje te voeden.

Vaak ook omdat ze zelf blijkbaar opgeleid moeten worden om zich deze kennis eigen te maken. :-X

 

De enige reden waarom ik nog een windhoos bak heb is omdat ik wat speciale software heb die alleen op windhoos draait.

 

Open Office bevalt goed trouwens, is er voor de Mac en Linux ;)

Link naar reactie
  • 0

De enige reden waarom ik nog een windhoos bak heb is omdat ik wat speciale software heb die alleen op windhoos draait.

 

Ik denk dat dat voor veel mensen een reden is om bij windows te blijven eigenlijk. Er is best wel wat software die gewoon niet voor linux verkrijgbaar is, als dat iets essentieels is dan houdt het overstap-verhaal vrij snel op (of gaat richting mac).

 

Verder is het ook wel een kwestie van de 'right tool for the job'... een webserver bouw je op linux, video's processen doe je op een mac, een gewoon workstation op windows, en een simpel workstation kan op allemaal ;)

Link naar reactie
  • 0

Bijna zo'n zinvolle stelling als 'ga ik vandaag op de fiets of met de auto' ;D

 

Ik denk dat wanneer je om iemand vraagt voor een windows netwerk je meer reacties en dus lagere tarieven kunt verwachten. Er is dus minder ondersteuning. De TCO is echter 100% afhankelijk van die persoon of het bedrijf dat uiteindelijk het onderhoud voor je gaat doen. Zeker op kleine schaal.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb niet de ervaring met netwerken, maar als desktop OS bevalt Linux me goed.

 

Ik werk nu een dik half jaar met Linux, met Suse (eerst 9.1 en nu 9.2) om precies te zijn, als desktop OS. De grafische interface (KDE) lijkt in heel veel opzichten op Windows. Alleen geen gezeik met virussen. En een stuk goedkoper.

Installatie ging heel gemakkelijk. De cd erin en alle hardware werd ondersteund.

Je moet alleen even aan wennen aan de andere programmanamen. Voor de rest heeft het gelijkende toepassingen als Windows: van kladblok tot overcompleet office suite (tekstverwerker, powerpoint, excel), van rekenmachine tot mediaspeler, van Outlook-look-a-like tot MSN-kloon. :)

 

Enige aandachtspunten:

- niet gaan rommelen met het besturingssysteem als je niet weet wat je doet. In je kennissenkring zijn niet veel mensen die je bij een eventueel probleem kunnen helpen. Maar online zijn er genoegs forums die kunnen ondersteunen.

- hoewel verreweg de meeste hardware automatisch wordt herkend bij installatie, zal er in een enkel geval hardware handmatig moeten worden geinstalleerd, zoals ik zelf had bij mijn all-in-one printer van LexMark. Maar binnen een jaar levert elke serieuze hardwarefabrikant mijns insziens drivers voor Linux.

 

En waarom bedrijven niet en masse overgaan op OpenOffice, dat is me ook een raadsel. Waarom zou je betalen terwijl je een zelfde legaal programma gratis kan krijgen? Ook voor Windows beschikbaar.

 

Ik krijg de indruk dat Linux inmiddels goed in elkaar is getimmerd en vrijwel alles aankan. En de grote bedrijven nemen Linux nu echt serieus. Het komt betrouwbaar op mij over en dat moet een besturingssysteem ook zijn. :)

 

Tot zover mijn noob-bijdrage.

Link naar reactie
  • 0
Gast PeterD

Eén van de problemen die ik opmerk is dat het voor mij onduidelijk is wat de behoefte is van Linuxgebruikers. Ik heb ongeveer 4000 unieke gebruikers lang het aanbod mijn site gehad om mijn DOS-boekhoudpakket te porten naar Linux. Dat pakket zou dan € 49 kosten, met gratis helpdesk. Ik heb daar 0 reacties op gehad. Terwijl ik eigenlijk maar om een klant of tien vroeg.

Dezelfde vraag voor Windows liep direct (en loopt) storm.

 

Ik kan mij geen beeld vormen van de behoefte en maak daarom ook geen Linux software en gebruik het dus ook niet. Terwijl het voor mij als producent eigenlijk niets uitmaakt op welk platform ik werk.

Sterker nog: ik denk dat software voor Linux goedkoper en sneller te produceren zou zijn.

Link naar reactie
  • 0

De meest bekende discussie is waarschijnlijk wel of windows of linux goedkoper zou zijn. Een discussie waar veel gebruikers maar met name grote bedrijven mee bezig zijn om nieuwe klanten te werven.

 

Kleine bedrijven zitten zowiezo in een lastig pakket omdat ze compleet afhankelijk zijn van een andere partij. Linux kan dan een oplossing zijn omdat het zeer stabiel is en weinig last heeft van virussen etc (weinig last van virussen: de reden hiervoor is grotendeels omdat er vele vele malen meer windows machines zijn en dus een grotere doelgroep).

Tevens is linux vanaf afstand makkelijk te beheren (windows overigens ook).

 

Voor bedrijven die wel een eigen IT afdeling hebben KAN het goedkoper zijn. Echter de eerste 1 a 2 jaar zullen de kosten flink hoger zijn als je van windows over gaat naar linux. Een IT afdeling zal moeten worden geschoolt en niet te vergeten de gebruikers natuurlijk ook. Daarnaast zal de periode van overgang ook een flinke tijd in beslag nemen. Bij proefdraaien of dubbel draaien van de systemen heb je zelfs extra hardware nodig.

 

Kortom naar mijn idee moet je niet bepaald kijken naar wat het kost maar wat je aan voordelen kan halen met de desbetreffende software.

Ikzelf ben IT-er en flink ervaren met Linux. Met mijn eigen bedrijfje doe ik ook opdrachten in die richting. Maar ik snap IT-ers niet die volledig naar 1 kant adviseren. Want ieder software pakket heeft zijn sterke punten en je moet die sterke punten gebruiken om tot een optimale oplossing te komen.

 

Groet,

 

Ryan

Zakelijke telefonie met de voordelen van voip?

Kijk eens op: http://www.voipq.nl

Link naar reactie
  • 0

Linux voor het MKB moet nog doorbreken maar dat gaat gebeuren, steeds meer MKB-ers vinden het onprettig geen keuze te hebben, ze wensen een alternatief. Nu profiteren vooral grote bedrijven van Linux.

 

info: www.novell.com en www.alt001.com

 

grz. Pim

Pim de Bokx

www.pioneerz.com | managing the risk to dramatically improve

Link naar reactie
  • 0

Ons hele netwerk (server en clients) draaine op Linux mandrake met als grafische interface KDE. Dit bevalt prima, maar toch wel enige gebruikers kanttekeningen, mede naar aanleiding van de opmerkingen hierboven.

 

Nu zijn wij puur gebruikers en rommelen we niet zelf in de code. Voor nieuwe gebruikers in het even wennen, maar dat gaat heel snel.

 

De enige reden waarom ik nog een windhoos bak heb is omdat ik wat speciale software heb die alleen op windhoos draait.

Er bestaat een prog waarmee je ook windows applicaties onder linux kunt draaien (v.v.) De naam is: cross over linux, of iets van gelijke bewoording.

 

Open Office bevalt goed trouwens, is er voor de Mac en Linux ;)

Open Office kan goed bevallen. Ik wacht met spanning op rc 2, die thans nog in de beta verkeert, maar waarschijnlijk binnen een maand gelanceerd wordt. De huidige stabiele versie bevat nog een aantal onvolkomenheden die er - hoop ik - met de de geplande rc uit zijn. Met name indien vaak bestanden worden uitgewisseld tussen MS-Office en Openoffice geeft dit regelmatig verschillen, in het bijzonder voor wat betreft de lay-out van documenten. Zoals gezegd hoop ik dat dit snel tot het verleden behoort.

 

Een ander punt is printen, scannen en faxen (pc-fax) onder linux. Niet iedere printer werkt even optimaal. Op www.linuxprinting.org is een overzicht te vinden van de printers die goed werken onder linux. Voor scannen kan je Sane gebruiken, alleen een pc-fax bestaat, voor zover ik weet, nog geen goede oplossing voor.

 

 

 

 

 

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
  • 0
Met name indien vaak bestanden worden uitgewisseld tussen MS-Office en Openoffice geeft dit regelmatig verschillen, in het bijzonder voor wat betreft de lay-out van documenten. Zoals gezegd hoop ik dat dit snel tot het verleden behoort.

 

wij proberen het uitwisselen van dergelijke bestanden zoveel mogelijk te beperken. naar klanten bijvoorbeeld stuur ik alleen maar pdf's. en die komen bij openoffice rechtstreeks uit de applicatie ("save as pdf...").

 

Een ander punt is printen, scannen en faxen (pc-fax) onder linux. Niet iedere printer werkt even optimaal. Op www.linuxprinting.org is een overzicht te vinden van de printers die goed werken onder linux.

 

we hebben een netwerk printer neergezet, daarmee ondervang je eventuele compatabiliteitsproblemen en het is een stuk handiger in gebruik.

Link naar reactie
  • 0

Er zijn veel open-source liefhebbers hier.

Dit zal ongetwijfeld hebben te maken met het gratis verkrijgbare.

 

Echter..

 

Voorbeeld:

Je gaat in je hele kantoor over op Linux, het personeel kent Linux niet en moet misschien bijgeschoold worden, aangezien ze probleemloos werken met Windows omdat ze dat thuis ook gebruiken.

 

Voorbeeld(open office):

Open office wordt ook vaak in overweging genomen.

Met tekstverwerking levert dit relatief weinig problemen op. Met spreadsheets is het ook nog te doen. Maar de grootste problemen liggen bij de compatibiliteit tussen Microsoft en grofweg genoemd ‘open-source’ applicaties.

Opdrachtgever(windows platform) stuurt een spreadsheet naar een klant(open office).

Indien dit een beetje een complexe spreadsheet is krijg je al veel problemen, de opmaak wordt sowieso een ramp en sommige formules.. tsjah. Hoe betrouwbaar is het dan nog ?

 

Voor servers kan je wel redelijk goed Linux o.i.d. gaan gebruiken.Echter zou ik het op het gebruikersfront toch bij windows houden. Puur en alleen om compatibiliteit en vertrouwdheid t.b.v. de werknemers.

 

ASP.Net specialist, Ontwikkeling webbased softwaresystemen, Webdesign; meer info: http://www.jumptide.nl en voor de smalle beurs websites voor een vast bedrag per maand: http://www.werkendewebsites.nl

Link naar reactie
  • 0

Er zijn veel open-source liefhebbers hier.

Dit zal ongetwijfeld hebben te maken met het gratis verkrijgbare.

 

Echter..

 

Voorbeeld:

Je gaat in je hele kantoor over op Linux, het personeel kent Linux niet en moet misschien bijgeschoold worden, aangezien ze probleemloos werken met Windows omdat ze dat thuis ook gebruiken.

Dat bijscholen zou ook moeten bij elke nieuwe versie van Office.

Veel mensen worden nooit bijgeschoold en studderen maar wat aan.

Mensen hebben thuis geen office omdat dit veel te deur is voor thuis, of doel je op het feit dat M$ zijn vruchten plukt van het thuisgebruik van illegale copieen

Probleemloos en M$ klinkt een beetje tegenstrijdig om het eens voorzichtig uit te drukken.

 

Voorbeeld(open office):

Open office wordt ook vaak in overweging genomen.

Met tekstverwerking levert dit relatief weinig problemen op. Met spreadsheets is het ook nog te doen. Maar de grootste problemen liggen bij de compatibiliteit tussen Microsoft en grofweg genoemd ‘open-source’ applicaties.

Opdrachtgever(windows platform) stuurt een spreadsheet naar een klant(open office).

Indien dit een beetje een complexe spreadsheet is krijg je al veel problemen, de opmaak wordt sowieso een ramp en sommige formules.. tsjah. Hoe betrouwbaar is het dan nog ?

Dit argument raakt kant nog wal, de bestanden van de verschilllende office versies kun je ook niet door elkaar heen gebruiken.

Dat geeft meer problemen dan Open Office.

Verder heb ik nog nooit meegemaakt dat voor offertes en dergelijke bedrijven ingewikkelde spreadsheets opsturen.

 

Voor servers kan je wel redelijk goed Linux o.i.d. gaan gebruiken.Echter zou ik het op het gebruikersfront toch bij windows houden. Puur en alleen om compatibiliteit en vertrouwdheid t.b.v. de werknemers.

 

 

M$ is gewoon te duur, er zijn alleen heel veel mensen die zich bang laten maken om de overstap vooral niet te doen. Jij bent er daar ook één van.

Zou je je echt een beetje verdiept hebben in één van de genoemde alternatieven, dan had je geweten dat jou argumentatie niet klopt.

In veel bedrijven wordt office alleen gebruikt als typemachine, er draait vaak klantspecifieke software.

De spreedsheet is na Lotus 123 op de schil na niet verandert.

 

M$ is door zijn dominantie ook helemaal niet geprikkeld om zaken door te ontwikkelen. Linux heeft Windhoos ingehaald, En met Tiger is Apple Longhorn al twee jaar voor. Tegen de tijd dat M$ daar een antwoord op heeft dondert het hele gebakken lucht concern van Billie the Kid om.

 

 

Dit is het moment voor kleine it bedrijfjes om zich geheel op de alternatieven te specialiseren. Om de x jaar verversen bedrijven toch hun hele pc vloot.

En het feit dat er geen dure M$ licenties meer betaald hoeft te worden zal menig MKB bedrijf doen overstappen.

 

Dat is ook een stukje van Calimermarketing, Grote bedrijven hebben logge software met dito problemen, kleine bedrijven zijn flexibel in hun computer gebruik.

Zodra bedrijven meer als 20 pc plekken hebben begint het gedonder, en wat voor syteem draait daar (niet) ?

 

Link naar reactie
  • 0

De discussie komt los.....:)

 

Wat ik ermee bedoel te zeggen (voorzover ik er wat over kan zeggen, gezien mijn lunix ervaring Minimaal is)..Is dat je wanneer je als investeert in een kantoorautomatisering met functionaliteit als VPN Server, Mobile services, webmail en remote toegang (terminal services), Fax-to-email, application layer firewalls, document management, antivirus,spamfiltering, mail and calendering en authentication services je niet uiteindelijk nog veel meer kwijt ben aan een linux netwerk omdat er te weinig ondersteuning (lees echte kennis en ervaring) is om dat allemaal op te zetten en te onderhouden

 

Een product als Small Business Server 2003 biedt dit tegen E500-E1500 aan licenties en ik kan mij niet voorstellen dat die investering niet opweegt tegen de extra uren dienstverlening die je kwijt bent aan kosten indien je voor eenzelfde functionaliteit met een platform als linux wilt bereiken. Bovendien ben je dan voor 200% afhankelijk van je leverancier....dat zal je faktuur niet ten goede komen lijkt mij....

 

De tijd dat windhoos een onstabiel platform was (NT4) is allang voorbij. Windows 2003 Server is echt een stabiel product, waarbij vooral het management (gebruiksgemak, beheer) van een complete omgeving gewoon heel goed is in te regelen en het beheer (mits goed opgezet) minimaal is.

Ik zou graag weten wat hiervan het voordeel (buiten de ondersteuning voor bepaalde applicaties) van linux is. Wat virussen bijvoorbeeld betreft kun je er zeker van zijn dat wanneer linux net zo groot is als windhoos je minstens net zoveel virussen voor worden geschreven.............denk ik tenminste....;)

 

Kun je een linux werkstation bijvoorbeeld van afstand beheren of middels een globaal netwerkbeleid beheren en controleren. Kun je applicaties scripten voor "unattended installs" en controleren met welke applicaties er met het internet gebabbeld kan worden en welke niet. Kun je dit per gebruiker of gebruikers groep bepalen? Kun je remote werkstation opnieuw installeren (unattended)? etc etc. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar.

 

Misschien bij een netwerk van 10 gebruikers niet echt van belang, maar daarboven toch echt wel lijkt mij. Je moet de boel een beetje kunnen automatiseren :)

 

Ik ben nog steeds windows omgevingen aan het bouwen voor bedrijven die echt alle vrijheid van keus hebben en gewoon op basis van rationele gegeven de beslissing nemen om MS in te zetten....

 

Zou ook zo kunnen zijn natuurlijk dat niet alleen de marketing machine van MS goed draait, maar dat het ook (inmiddels) gewoon een goed product is ..../ of is dat echt onmogelijk....:))

Link naar reactie
  • 0

De discussie komt los.....:)

 

Wat ik ermee bedoel te zeggen (voorzover ik er wat over kan zeggen, gezien mijn lunix ervaring Minimaal is)..Is dat je wanneer je als investeert in een kantoorautomatisering met functionaliteit als VPN Server, Mobile services, webmail en remote toegang (terminal services), Fax-to-email, application layer firewalls, document management, antivirus,spamfiltering, mail and calendering en authentication services je niet uiteindelijk nog veel meer kwijt ben aan een linux netwerk omdat er te weinig ondersteuning (lees echte kennis en ervaring) is om dat allemaal op te zetten en te onderhouden

 

Dit is onzin. Op wwww.ossos.nl vind je eenvhele lijst met bedrijven die meer dan voldoende kennis en ervaring in huis hebben om het bovengenoemde (en meer) te realiseren en te onderhouden. Wij doen al het bovengenoemde in een linux netwerk en zijn aan beheer en onderhoud aanzienlijk minder kwijt dan met een windows netwerk.

 

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
  • 0

onzin? :P

 

Zeg niet dat het niet kan. Ik ben (was) in de veronderstelling dat dit de toegevoegde waarde is van windows vs linux. Ben benieuwd....

 

Waarop baseer je dat het minder kost dan een windows netwerk? Dat is mede afhankelijk van je leverancier op dat gebied lijkt mij?

Link naar reactie
  • 0

@HansR

Ik denk dat je een ding vergeet! Jij hebt het er over dat je voor Linux wel iemand in moet huren om het te laten beheren en voor windows niet..... Kortom je hebt de kennis in huis voor Windows. Als je die kennis eens op hetzelfde niveau zet als die van Linux dan krijg je al een heel ander beeld. Dan moet je en licentiekosten betalen en iemand inhuren voor het beheer.

 

Kortom voor een bedrijf dat zelf geen kennis in huis heeft is het naar mijn idee goedkoper om op Linux te werken.

Voor een bedrijf dat al op windows werkt en ook Windows kennis in huis heeft is het zeker het eerste en misschien ook wel het tweede jaar flink duurder om over te gaan (Dit geld overigens voor het scenario twee kanten op).

 

Voor je vraag of die dingen allemaal mogelijk zijn op linux kan ik bijna zonder dat ik 100% op alles het antwoord weet een ja geven. Door middel van script kom je heel ver en er zijn ook genoeg opensource programma's verkrijgbaar die de gewenste resultaten bieden.

Dingen als op afstand beheren is met Linux 100maal (iets overdreven;-)) makkelijker en sneller dan met windows. En op afstand een herinstallatie uitvoeren is ook geen probleem.

 

Wat ik echter het belangrijkste vind is niet het 100% kiezen voor de een of voor de ander. Maak gebruik van de voordelen van beide platformen. Zo gebruiken wij aan de gebruikers kant windows omdat iedereen daar bekent mee is. Maar op de achtergrond zijn alle servers Linux-servers omdat die lekker flexibel zijn, makkelijk te beheren van waar dan ook en ontzettend goed te beveiligen.

 

Ik ben het ook eens met je standpunt dat Linux domweg weinig virussen om zijn oren krijgt omdat het niet zoveel wordt gebruik als windows.

Echter voor Linux en Unix servers zijn wel ontzettend veel exploits en andere handigheidjes om op die machines in te breken die voor windows vaak niet of nog niet beschikbaar zijn.

Daarnaast is de standaard beveiliging voor het netwerk bij windows een stuk minder goed dan bij linux (denk hierbij aan de tcp communicatie die bij linux volledig random is om zo het compleet overnemen van het netwerkverkeer door een derde partij een stuk moeilijker maakt, op windows is dit veel en veel makkelijker te doen... kortom voor een belangrijke server een redelijk groot lek)

 

Enne met jou laatste opmerking ben ik het wel eens. Microsoft heeft zeker een goed product en een goede marketing anders zouden niet zoveel mensen het gebruiken. En dat vind ik ook van Linux. Een aantal jaren gelden werd ook linux niet zoveel gebruikt als nu. Kortom ook daar gaat de kwaliteit van het programma omhoog.

Zakelijke telefonie met de voordelen van voip?

Kijk eens op: http://www.voipq.nl

Link naar reactie
  • 0

Heb jaren Linux Mandrake (tot 10.0) gebruikt, werkt ook perfect. Maar nu heb ik een dual-boot staan, waarbij ik meestal standaard Windows XP start. Dit is omdat ik erg last van RSI heb en daarom een speech-to-text-programma heb aangeschaft welke alleen onder Windows werkt. Ik mis Linux behoorlijk, maar kan op dit moment jammer genoeg niet zonder de t2s-software.

Link naar reactie
  • 0

Wat ik ermee bedoel te zeggen (voorzover ik er wat over kan zeggen, gezien mijn lunix ervaring Minimaal is)..Is dat je wanneer je als investeert in een kantoorautomatisering met functionaliteit als VPN Server, Mobile services, webmail en remote toegang (terminal services), Fax-to-email, application layer firewalls, document management, antivirus,spamfiltering, mail and calendering en authentication services je niet uiteindelijk nog veel meer kwijt ben aan een linux netwerk omdat er te weinig ondersteuning (lees echte kennis en ervaring) is om dat allemaal op te zetten en te onderhouden

Dat is echt gewoon onzin, kennis is er genoeg... Misschien heb jij die niet, maar geloof me maar: er is genoeg kennis...

 

Een product als Small Business Server 2003 biedt dit tegen E500-E1500 aan licenties en ik kan mij niet voorstellen dat die investering niet opweegt tegen de extra uren dienstverlening die je kwijt bent aan kosten indien je voor eenzelfde functionaliteit met een platform als linux wilt bereiken.

Je zegt zelf dat je weinig ervaring hebt met Linux, hoe weet je dan toch zo zeker dat je zoveel meer tijd kwijt bent? Persoonlijk heb ik vaak zelf sneller een Linux-server draaien dan een Windows....

 

De tijd dat windhoos een onstabiel platform was (NT4) is allang voorbij. Windows 2003 Server is echt een stabiel product, waarbij vooral het management (gebruiksgemak, beheer) van een complete omgeving gewoon heel goed is in te regelen en het beheer (mits goed opgezet) minimaal is.

Daar heb je wel gelijk in, Windows Server 2003 is heel makkelijk te beheren en afhankelijk van de versie biedt het gelijk een aantal functies die je met 'n wizzard kunt implenteren (denk AD, DHCP, DNS ...).

 

Wat virussen bijvoorbeeld betreft kun je er zeker van zijn dat wanneer linux net zo groot is als windhoos je minstens net zoveel virussen voor worden geschreven.............denk ik tenminste....;)

Daar zou ik niet zo zeker van zijn. ;)

Het Apache HTTP Server Project wil ik nu niet echt klein noemen, Apache wordt naar mijn weten meer ingezet dan IIS... En toch zien we meer security problemen bij IIS...

 

Kun je een linux werkstation bijvoorbeeld van afstand beheren [...]

Jup, SSH is een geweldige uitvinding. :D

 

Ik ben nog steeds windows omgevingen aan het bouwen voor bedrijven die echt alle vrijheid van keus hebben en gewoon op basis van rationele gegeven de beslissing nemen om MS in te zetten....

Rationele gegevens of te weinig/verkeerde kennis?

 

Zou ook zo kunnen zijn natuurlijk dat niet alleen de marketing machine van MS goed draait, maar dat het ook (inmiddels) gewoon een goed product is ..../ of is dat echt onmogelijk....:))

Het is best een mooi product. Maar, als iemand genoeg verstand heeft van Linux is dat ook een mooi product. En vice versa... Het één is niet per direct veiliger dan het ander, het hangt er ook vanaf waar iemand kennis van heeft.

Iemand die is "opgegroeid" met Linux en FreeBSD ineens een Windows-server laten beheren gaat waarschijnlijk fout.

Iemand die al z'n hele leven werkt met Windows ineens het zogezegd veilige OpenBSD geven... Is niet per se veiliger ;-)

 

[edit]

Oei, er was ook nog een pagina 2 :P

Denk dat RyanKalkhoven ook al wel één en ander gezegd heeft wat ik hier nu wilde zeggen.

[/edit]

Link naar reactie
  • 0

Jammer dat er bij dit soort discussies altijd argumenten naar voren komen die al lang en breed achterhaald zijn. Neem deze:

 

denk hierbij aan de tcp communicatie die bij linux volledig random is om zo het compleet overnemen van het netwerkverkeer door een derde partij een stuk moeilijker maakt, op windows is dit veel en veel makkelijker te doen... kortom voor een belangrijke server een redelijk groot lek

 

[nerd mode]

Vermoedelijk doel je op 'TCP sequence prediction'. Een bekende techniek om bestaande TCP verbindingen over te nemen. Zie hier voor wat technische toelichting.

 

Ten tijden van Windows 3.11/95/98 was dit inderdaad een probleem. Maar als je nu gaat zoeken naar 'TCP sequence prediction' op bijvoorbeeld securityfocus.com dan kom je dit artikel tegen waarin dit probleem in 1999 ten tijde van NT4 al grondig aangepakt is (en dan gaat het alleen maar om het nummer in het eerste pakket) In het zelfde jaar wordt in Linux dit probleem waardoor je de 'TCP sequence' niet eens hoeft te raden ;) De lijst gaat trouwens nog een aardig stukje door en ook FreeBSD heeft 'last' van dit fenomeen.

[/nerd mode]

 

Beetje non-argument als het om veiligheid gaat dus. In alle systemen worden vroeger of later problemen gevonden. Degene die het systeem opzet en beheert bepaald hoe veilig het systeem verder is.

 

Link naar reactie
  • 0

Het is mij nu wel duidelijk dat er blijkbaar genoeg kennis aanwezig moet zijn om een complete goed werkende, stabiele en functioneele kantoorautomatisering is op te zetten met linux als platform. Ik heb blijkbaar een verouderde blik op het product gezien ik dacht dat het een crime zou zijn om iets dergelijk op te zetten. Had ook niet gedacht daar heel veel kennis over te vinden.......

 

Daar zou ik niet zo zeker van zijn. ;)

Het Apache HTTP Server Project wil ik nu niet echt klein noemen, Apache wordt naar mijn weten meer ingezet dan IIS... En toch zien we meer security problemen bij IIS...

 

Zou kunnen vraag mij af of gewoon het gemiddelde kennis niveau van de linux persoon niet gewoon hoger is dan dat van de gemiddelde windows persoon dat hiervan de oorzaak is........Door dat vele klik en play kun je wat opzetten zonder er eigenlijk verstand van te hebben.....

De firewall speelt hierin ook een grote rol lijkt me.....en die is meestel niet van MS....

 

Ik ben nog steeds windows omgevingen aan het bouwen voor bedrijven die echt alle vrijheid van keus hebben en gewoon op basis van rationele gegeven de beslissing nemen om MS in te zetten....

 

Rationele gegevens of te weinig/verkeerde kennis?

Ik heb het hier over het IT-management van Shell, KLM, en bijvoorbeeld Siemens....... Die zullen best wat weten denk ik...Of ga je me nu vertellen dat het niet zo is gezien ze niet voor linux kiezen ;)

 

Maar klaarblijkelijk is er (veel) meer inmiddels mogelijk met linux dat ik dacht...ben redelijk overtuigd geraakt. bedankt....denk ik

 

heeft iemand msteer nu eigenlijk al geholpen? :)

Link naar reactie
  • 0

[...]

Zou kunnen vraag mij af of gewoon het gemiddelde kennis niveau van de linux persoon niet gewoon hoger is dan dat van de gemiddelde windows persoon dat hiervan de oorzaak is........Door dat vele klik en play kun je wat opzetten zonder er eigenlijk verstand van te hebben.....

De firewall speelt hierin ook een grote rol lijkt me.....en die is meestel niet van MS....

Nah, had het meer over lekken van typisch IIS. Gewoon om je te laten zien dat je stelling 'het is meer gebruikt, dus ..' niet klopt. Overigens is Apache op Windows opzetten ook supersimpel (en op Linux ook vind ik, maar goed ;-)), omdat het ook gewoon 'next','next','next','finish' is...

 

[...]

Ik heb het hier over het IT-management van Shell, KLM, en bijvoorbeeld Siemens....... Die zullen best wat weten denk ik...Of ga je me nu vertellen dat het niet zo is gezien ze niet voor linux kiezen ;)

Oh, ik geloof best dat ze wel wat weten. Maar jij lijkt me ook aardig in de IT-wereld zitten en toch wist jij ook niet dat Linux tegenwoordig best meevalt...

Link naar reactie
  • 0

Study Shows Windows Beats Linux on Security

A survey of 90 enterprises finds better total cost of ownership and fewer risks with Microsoft’s streamlined security tools.

 

REDMOND, Wash., June 23, 2005 – Security is one of the chief concerns of IT decision makers. Along with purchase price, interoperability, maintainability and deployment costs, security is a critical factor in determining which platform to deploy across an enterprise or to serve a particular role.

 

For proprietary and open source software (OSS) alike, administering security updates are a reality in the enterprise and a significant factor in total cost of ownership (TCO). In order to get an accurate picture of how costs associated with patch management figure into the TCO equation, Microsoft recently commissioned Wipro Technologies Ltd., an independent consulting firm, to study the cost of updating Microsoft and open source software in a real-world environment for desktops, servers and database servers.

 

Wipro surveyed 90 companies in the U.S. and Western Europe with 2,500 to 113,000 employees where both the Windows and open source operating systems were simultaneously being run. When the costs of updating are distributed across the size of the environment and evaluated on a per-asset basis, the study shows Microsoft software to be less expensive to patch than open source equivalents. These findings confirm what many customers are experiencing in their deployment scenarios.

 

Customers Confirm Benefits

 

At Chicago-based Cole Taylor Bank, internal analysis showed that Linux costs would be at least 20-percent higher than those in a Windows environment. “Once Microsoft lets us know that a patch exists, we’re able to evaluate them very, very quickly and remotely deploy the patches,” says Manuel Montejano, CIO at Cole Taylor Bank. “It not only keeps our cost down but it keeps our time-to-market very, very short.”

 

With the specific aim of improving security management, value and reliability, Independence Air, a regional passenger airline based at the Washington-Dulles International Airport, moved its e-commerce Web site from Linux to Microsoft. “We already know how to secure a Windows-based solution and keep it running smoothly,” says Stephen Shaffer, the airline’s director of software systems. “With Linux, we had to rely on consultants to tell us if our system was secure. With Windows, we can depend on Microsoft to inform us of and provide any necessary updates.”

 

In fact, Microsoft is recognized globally for the effectiveness of its network security management tools. The State of Qatar’s Radio & TV Corporation, which provides television and radio services for the country’s 840,000 residents, uses Microsoft Systems Management Server (SMS) 2003 to deploy enterprise-wide security updates and to manage update processes, ensuring network-wide security compliance within minutes of deployment. “SMS 2003 has provided the foundation for network security, says Project Manager Shezhad Anwar Khan. “Microsoft helped us radically improve update management with its prescriptive security guidance, expertise and technology. The Microsoft approach to security is characterized by supportive tools and responsiveness to our needs.”

 

Security updates impact the bottom line and Microsoft has built tools to help enterprises efficiently and securely manage their networks. Microsoft’s monthly rollout of updates, initiated in October 2003, is intended to improve both the updating process and the quality of security fixes.

 

Nevertheless, the prevailing perception in some quarters is that patching a Windows environment is more expensive than updating open source software, which also has inherent vulnerabilities and must routinely be updated. Because the Windows installed base is many times larger than the open source software installation, Windows can appear more expensive to updated, even though this view overlooks benefits widely associated with economies of scale.

 

“Customers have told us that patch management is a significant part of the total cost of ownership equation,” says Martin Taylor, general manager of the Platform Strategy Group at Microsoft. “Wipro’s analysis shows that Microsoft helps address vulnerabilities faster than Linux distributors, enabling organizations to update their Windows environment more quickly than with open source alternatives. Organizations that employ solid management practices and Windows automation technology can significantly reduce the cost of patching and lower their risk exposure.”

 

Wipro on Windows vs. Linux

 

Methodology of the study involved Wipro assembly of an appropriate sample of organizations that ran both Windows and open source software. Each of the 90 participating organizations surveyed was interviewed on their patching practices and costs for both environments. The research firm Meta Group Inc. audited the survey instrument and associated cost model.

 

Key findings of the study include:

 

• On a per-asset basis, the Microsoft platform is less expensive to patch than a similar OSS environment.

 

• Windows desktops cost 14 percent less to patch than Linux desktops.

 

• Windows servers cost 13 percent less to patch than Linux servers.

 

• Windows database servers cost 33 percent less to patch than Linux database servers.

 

 

• OSS-based systems faced with high-level and critical vulnerabilities are at risk longer than comparable Windows-based systems.

 

• Survey respondents consistently overestimated the number of Windows vulnerabilities, while underestimating those for OSS.

 

• Through the use of best practices, Windows patching costs can be reduced by up to 55 percent.

 

 

Based on a cost model created by Wipro these measurements tools take into account six essential aspects of patch management: Threat Assessment, Patch Assembly and Testing, Patch Deployment, Failure Resolution, Help Desk and Infrastructure Reconfiguration. Risk is defined as the number of days between when a vulnerability was identified and when a patch was made available, combined with the amount of time it took organizations to deploy the patch. The study concludes that even when a greater number of patches are deployed for Windows, the costs are lower because it takes about half as much effort per patch to complete the task.

 

Wipro also found that businesses could realize an additional 55 percent reduction in patch management costs in the Windows environment by adopting a core set of security best practices. Chief among the recommended best practices are the centralization of IT operations, standardization of operating systems in the enterprise and the use of multiple tools for patch management.

 

;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 208 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.