• 0

geld reserveren voor zware tijden

wat is verstandig om te doen,ik heb wat geld en dat wil ik in gebruiken voor het geval dat het in jan tot maart gaat vriezen en ik geen inkomen heb,mocht het zo wezen dat ik het niet nodig heb wil ik er iets van kopen als investering.

maar als ik het op de bank laat staan of opneem dan betaal ik daar belasting over(volgens mijn boekhouder)maar zo kan ik natuurlijk nooit sparen omdat er over dat bedrag weer belasting vanaf gaat.

wat is nu raadzaam,iemand een idee,heb niet veel vertrouwen in mijn boekhouder omdat hij mij niet kan bijpraten en mijn zorgen kan wegnemen.

vriendelijke dank

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

hoe komen jullie aan deze bedragen en wijsheid dat ik beginnend ben,mijn stille tijden is niet meer of minder jan/feb /maart als er sneeuw en ijs ligt zoniet is het niet hollen maar rustig doorlopen.

maar is alles dicht gevroren dan staat alles stil,maar dat weet ik pas ff van te voren daar kan ik geen afspraken mee maken bij mogelijke baantjes.

en omdat alles mss is zou ik wat achter de hand willen hebben en anders een machine ervan kopen,en we praten over max 2500euro.

 

maar nog even wat anders,er wordt gepraat over een machine kopen en afschrijven,deze machine is toch kosten en daar betaal je dan geen belasting over.

Link naar reactie
  • 0

maar nog even wat anders,er wordt gepraat over een machine kopen en afschrijven,deze machine is toch kosten

Nee. Een machine van meer dan 450 Euro is geen kosten maar een investering

 

hoe komen jullie aan deze bedragen

Je bedoelt die zin die begint met "Als"? Dat is een willekeurig gekozen bedrag als rekenvoorbeeld

 

en wijsheid dat ik beginnend ben

Niet lullig bedoeld: maar dat is omdat het vragen zijn die meestal door een beginner gesteld worden. Als je al langer ondernemer bent moet je inmiddels wel weten dat je belasting betaalt over je winst en niet over je opnames, toch.... of dan had je al langer geleden een boekhouder gezocht en gevonden die het jou wel helder kon vertellen..toch?

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Je maakt een complex probleem van twee 'losse' problemen:

1. Drie maanden per jaar bij risico of als feit geen of dik onvoldoende werk. Dan kun je voor die periode iets anders gaan doen, wat inkomsten oplevert. Zie een reactie van een boekhouder die pakketbezorger wordt. Altijd werk.

2. Een grote koop of investering doen waarvoor je kennelijk of feitelijk de courante middelen niet voor hebt.

 

Oplossing voor beide kan dan toch zijn om eerst 1. op te lossen en dan pas aan 2. te gaan denken. Alternatieven daarbij kunnen lease of huur zijn. Of misschien kun je wel spullen van een concullega lenen (huren) en iets terugdoen of uitlenen bijvoorbeeld.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

zoals gezegd heb ik werk maar met vorst en sneeuw niet maar ja hoe vaak hebben we dat nog maar daardoor kan ik wel doorwerken en heb ik geen tijd om ander werk te doen omdat ik afspraken heb.

maar als door het weer niks kan doen had ik een spaarpotje achter de hand willen hebben en mocht ik dit niet aanbreken daar iets van aanschaffen,2 dingen opgelost,en daardoor kwam deze vraag kun je iets reserveren zonder dat je daarover belasting betaald(antwoord heb ik al gehad=NEE).

 

Link naar reactie
  • 0

Je denkt in problemen en doet jezelf daarmee tekort. Dan ga je sneeuwschuiven, pekel of zand strooien.

 

Word je wel voldoende betaald voor je uren en hoeveel jaaraangiften heeft deze boekhouder met jou gedaan en overlegd? Ik probeer de vinger op de zere plek te leggen, want hoe eerder die vastgesteld wordt, hoe beter je daar van wordt.

 

We hebben als ondernemer en mens allemaal maar een keer de tijd, dat klopt, ja...

 

...gratis tip is om je website eens te laten beoordelen in onze Wat vinden jullie van mijn rubriek.... Ik zie ongekende mogelijkheden voor verbetering. Wie heeft die site gebouwd en ingericht?

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Dan ben ik wel weer heel nieuwsgierig welke "ongekende mogelijkheden" jij ziet Highio ;)

 

Er van uit gaande dat het die in Lelystad is zie ik wel wat verbeterpunten, maar vind ik het zo op het eerste gezicht zeker geen slechte website.

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Maar, je wilt geld reserveren als inkomen voor als het even tegenzit. Als eenmanszaak is je inkomen je omzet - kosten. DAAR betaal je belasting over. Je moet een inschatting hebben van jouw jaaromzet toch? Daarmee kan je vrij exact berekenen hoeveel je jaarkosten en jaarinkomen dan zijn. je boekhouder kan dan uitrekenen hoeveel je jaarinkomen is na alle aftrekposten. Deel dat door twaalf en je weet vrij exact hoeveel je per maand hebt. Maak dat elke maand over als 'salaris' naar jezelf, reserveer de rest voor belastingen.

 

Op die manier weet je ook waar je aan toe bent. Belasting betalen doe je namelijk sowieso, maar nu spreid je je inkomen en is het misschien overzichtelijker voor je

Link naar reactie
  • 1

Of het nu een boekhouder of webdesigner is, jij (!) bent de ondernemer. Je koopt dienstverlening in.

 

De site is gemaakt door een designer op basis van Wordpress incl. Yoast. Dat is prima, het ziet er in eerste indruk gewoon goed uit, maar het is een beetje als een stuk gereedschap wat nieuw, ongebruikt, opgeborgen staat in de schuur. De gebruiker (jij) weet niet hoe het werkt en heeft daar geen ervaring mee.

 

De teksten zijn slecht. Kwa taalgebruik, informatiewaarde en deze helpen je in zoekmachines ook niet echt vooruit of omhoog ondanks de aardige basis die er ligt. Dat blijkt ook uit je huidige posities in (lokale) zoekresultaten. Gratis (nou ja, bijna gratis) gemiste kansen.

 

De vijf groepen van diensten die je zo te zien ook keurig op de bus hebt staan die zou ik in de bovenbalk plaatsen i.p.v. deze foto galerij, een inactief (fake?) gastenboek en partnerlinks die voor de helft echt niet werken.

 

Zo'n website zou als verkoopinstrument of wervingsgereedschap moeten werken en ik geloof nooit dat dat nu het geval is, met de gevolgen waar dit topic mee begon. En dat is hoogstwaarschijnlijk onnodig. Plan elke week twee keer een uur in om hier zelf actief verbetering in aan te brengen!

 

Verbeteropties:

- header voorzien van eigen naam, telefoonnummer, e-mailadres, plaatsnaam (werkgebied) met behoud van grafische kwaliteit (footer gegevens zijn weinig opvallend)

- tekstschrijver inhuren of barteren om de vijf diensten goed neer te zetten inclusief weboptimalisatie

- foto galerij tuinprojecten o.i.d. noemen

- los offerteformulier maken, bij gelegenheid met een aantal templates of voorbeelden als leidraad (waarom al die verplichte velden, eerst contact krijgen)

- expliciet aanbieden om ter plaatse op te nemen, te meten of hoe dat heet

- losse contactpagina maken

 

Noem mij maar een zeur, negatief of overkritisch, maar jullie zijn allemaal weinig scherp op inkoop of te snel tevreden als dit 'visitekaartje' voorgelegd wordt. Grafisch aardig, voor de rest matig en niet afgemaakt en daarmee kom je er niet.

 

Weekendgroet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

bedankt voor de kritische kijk op de website.

ik doe mijn best om lokaal linken te ruilen en reclame via facebook vooral foto's plaats ik op facebook.

de reclame onderop is van een product die ik zelf verkoop(dealer).

je hebt gelijk dat ik niks snap van de foto's die ergens geplaatst moet worden',er was ooit op een oude website een link naar facebook maar zag zelf ook dat niet iedereen daar op kan.

het gastenboek is niet nep maar gekopieerd van de oude website,maar allemaal opnieuw geplaatst door de bouwer van de website.

tijd is wel een probleem om er elke week 2 uur voor te gaan zitten,zeker in de drukke periodes van maart tot nov/dec waar ik veel offerte bezoeken doe in de avondendat gaat hem niet worden.

ik heb er voor gekozen om verplicht adresgegevens in te laten vullen omdat ik er vaak problemen mee heb gehad om contact te krijgen of door foute nrs of geen adres zodat je niet langs rijden,vandaar vaste gegevens ook makkelijk om gelijk de postcode te hebben ipv op te zoeken(kost ook weer tijd)

Link naar reactie
  • 0

In onze branche staan we wel bijna 5 maanden stil. Als je dit van te voren al weet dat er weinig werk aan komt en het zonde is om je gereserveerde geld voor de wintermaanden op te knabbelen kan je misschien tijdelijk wat ander werk doen.

 

Over je website, het belangrijkste wat deze mist is langere en completere teksten over de werkzaamheden die jij aanbiedt. Langere (goede) teksten zal google belonen met betere posities op verschillende zoektermen. Dit is het nadeel van een website laten bouwen door een ander die helemaal geen verstand van jouw werk heeft. Dit kan je beter zelf doen lijkt mij.

 

Als yoast hier voor is gebruikt moet er toch een melding zijn gemaakt dat de teksten te kort zijn.

IJstraktatie, het lekkerste ijs op locatie!   https://www.ijstraktatie.nl/

Link naar reactie
  • 0

als ik zeker weet dat ik 5 maanden stil kom te liggen zoek ik wat anders,kun je ook afspraken voor maken,maar ik weet niet of ik stil kom te liggen en als zeker niet hoelang.

ik heb werk als het niet vriest of sneeuwt,maar het onzekere hiervan is dat je dus ook geen afspraken kunt maken omdat er mss wel klanten zijn die mij verwachten als het niet vriest.

Link naar reactie
  • 0

ik heb werk als het niet vriest of sneeuwt,maar het onzekere hiervan is dat je dus ook geen afspraken kunt maken omdat er mss wel klanten zijn die mij verwachten als het niet vriest.

 

 

Probeer nu al afspraken te maken bij ouderen, mensen die slecht ter been zijn, winkeliers, verzorgingstehuizen, andere tehuizen om bij sneeuwval of gladheid het stoepje schoon te vegen, de gladheid te bestrijden of van andere gemakken te voorzien.

 

 

Link naar reactie
  • 0

als ik zeker weet dat ik 5 maanden stil kom te liggen zoek ik wat anders,kun je ook afspraken voor maken,maar ik weet niet of ik stil kom te liggen en als zeker niet hoelang.

ik heb werk als het niet vriest of sneeuwt,maar het onzekere hiervan is dat je dus ook geen afspraken kunt maken omdat er mss wel klanten zijn die mij verwachten als het niet vriest.

 

Dat is toch iets dat je zelf mag/kan beslissen? Als jij tegen je klanten zegt: december, januari, februari ben ik niet beschikbaar dan is dat toch je goed recht?

 

Je hebt er een goede reden voor: 't is winter.

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

@Bob de webbouwer en @The Toolman, wat is jullie huidige mening en bijdrage aan dit topic?

 

Ik vind dat jullie hier online beide dik ongelijk hebben en (vooralsnog) geen enkele bijdrage aan verbetering leveren. Als een ondernemer dan zelf ook nog wil of openstaat voor kritieken of aanbevelingen, dan wordt het misschien nog wat!

 

tijd is wel een probleem om er elke week 2 uur voor te gaan zitten,zeker in de drukke periodes van maart tot nov/dec waar ik veel offerte bezoeken doe in de avondendat gaat hem niet worden.

 

Hoe kan het dan zo zijn dat je geen reserve op weet te bouwen? Iets lijkt voor mijn gevoel gewoon niet te kloppen aan dit verhaal...

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

@Bob de webbouwer... wat is jullie huidige mening en bijdrage aan dit topic? Ik vind dat jullie hier online beide dik ongelijk hebben en (vooralsnog) geen enkele bijdrage aan verbetering leveren.

Nou vooruit, omdat je het zo vriendelijk vraagt heb ik ook een uitgebreide reactie gegeven in dat topic 8) Was ik sowieso wel van plan hoor, maar daar gaat stiekem best veel tijd in zitten en druk druk druk, je kent t wel ;)

 

Overigens is mijn mening niet veranderd, ik vind het nog steeds zeker geen slechte website en heb de verbeterpunten die ik zo snel zie benoemd in mijn reactie. Ben ik uiteraard wel benieuwd naar jouw reactie daarop ;)

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

heel makkelijk gedacht maar de laatste paar jaar kunnen we gewoon doorwerken en dat doe ik dan ook,scheelt weer een boel inhalen als het druk wordt, want dan loop je weer de benen onder je kont vandaan,dus zomaar 3 maanden niet werken zit er gewoon niet in en wil ik ook niet.

@higio ik heb weet ook niet wat eris ,weet alleen dat mijn boekhouder dus niet met mij meedenkt en ga op zoek naar een die het wel doet,op korte termijn krijg ik van een econoom hulp om even verder te kijken.

ik weet niet waar je woont maar anders was ik bij je langs gekomen om (even)te komen praten.

Link naar reactie
  • 0
Overigens is mijn mening niet veranderd, ik vind het nog steeds zeker geen slechte website en heb de verbeterpunten die ik zo snel zie benoemd in mijn reactie. Ben ik uiteraard wel benieuwd naar jouw reactie daarop

Mooie uitweiding met nieuwe tips. Tuurlijk, jij rekent het verbeterpotentieel met flinke aanpassing al mee in jouw beoordeling (en dat mag met deze basis) en ik beoordeel sec op basis waarvan het afgelopen jaar gepresenteerd is naar nieuwe klanten.

 

Vraag is natuurlijk hoe deze website op passende wijze opgewaardeerd zou kunnen worden. Dan zitten we voor wat betreft mening over alleen de website niet zo ver van elkaar hoor. Meerdere perspectieven zijn altijd welkom. Zo'n site kun je als techniek ook breder benchmarken (vergelijken) met die van landelijke collegabedrijven om ideeën op te doen.

 

Wat is een goede (Nederlandstalige) beginnershandleiding voor WP?

 

ik weet niet waar je woont maar anders was ik bij je langs gekomen om (even)te komen praten.

Dat kan en mag in januari, de afstand valt mee en ik kan andersom ook reizen. Een financieel expert of branche expert ben ik niet, ik weet niet wat je doet en kunt en wat lokaal aan prijsstelling haalbaar is.

 

Ik denk dat het wel een goed idee is om iets met een branche-adviseur of boekhouder, een webtekstschrijver en misschien iets met een acquisitietrainer of offertemaker te doen. Probeer zelf uit te vinden waar jouw behoeftes en verbetermogelijkheden liggen. En lees allicht eens iets uit de Calimeromarketing-reeks. Weer een leestip, maar als het goed is geen saaie over klein ondernemerschap en marketing.

 

Heb je al eens gesproken met tuincentra, hekwerkspecialisten en andere partijen naast jouw online netwerken?

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 170 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.