• 0

Ervaringen met regiobedrijvengids.nl?

Er is ons een email gestuurd waarin op een misleidende manier wordt gesuggereerd dat de vermelding Gratis is. Ook als je naar de site gaat lijkt het erop dat de vermelding Gratis is. Pas als je naar beneden scrollt wordt er op de tekst verwezen, tekst wat zeer waarschijnlijk niet zichtbaar was tijdens de aanmelding, gezien de vele klachten ook van andere gedupeerden in zeer korte tijd. Na 30 dagen zit je automatisch vast aan een jaarabonnement. Bovendien is het de vraag of die gratis vermelding enkel voor 30 dagen en daarna een jaarlijks abonnement van €299,- er toen al bijstond. Ook in het aanmeldingsformulier wordt hier niet op gewezen. Na informatie te hebben opgevraagd wordt vermeld dat er vanuit ons IP adres de aanmelding is uitgevoerd. Er wordt een beetje tussen neus en lippen verwezen naar de algemene voorwaarden. Opzegging geven ze geen gehoor aan. Er is geen opzegmogelijkheid op de site en op emailverzoeken om het zogenaamde abonnement op te zeggen wordt geweigerd deze te bevestigen.

Zie ook:

http://www.klacht.nl/regiobedrijvengids-nl

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=27&t=168003&p=2332449#p2332449

 

 

Mod edit: titel aangepast, zie reactie in dit topic

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Heel vervelend, dit soort dingen.

 

Het probleem is soms voor een deel slinkse formuleringen met de bedoeling te misleiden versus niet-begrijpend lezen. Een bewust ambigue tekst is dan heel misschien juridisch juist, maar qua intentie gewoon amoreel.

 

300 euro voor de cursus "hoe word ik zo slim om niet zomaar op spamacties te reageren?" lijkt me een koopje. Waar schrijf ik me in?

 

Momentje, na de kerst kan ik een webpage online zetten. Maar je me kunt ook alvast mailen om je op te geven ;)

#ondernemertjespringtinopbehoefte

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

daar staat heel duidelijk Meld u dan GRATIS aan op onze website

 

Ik heb ook al verschillende mails met zogenaamde "gratis" aanbiedingen gekregen. Bij mij gaan dan de alarmbellen af:

 

1. Zelf ben ik ondernemer om geld te verdienen.

2. Anderen kunnen ook niet van lucht leven.

 

Bij "gratis" zit meestal wel een addertje onder het gras, wat soms zelfs een behoorlijke slang kan blijken.

 

Maar dat addertje hoeft er niet altijd te zitten.

 

Je hebt talloze gidsen waar je je echt gratis kunt aanmelden, en ook in de toekomst niet hoeft te betalen. Vaak hebben die een verdienmodel voor een 'premium' vermelding, dit is echt niet ongebruikelijk.

 

De vraag is natuurlijk wel een beetje wat er nou in het formulier stond op het moment dat mensen zich aangemeld hebben. Als er toen niets over automatisch omzetten naar een betaalde versie stond, en alleen een link naar AV waar dat wel in staat is het alweer dubieus of zoiets echt van toepassing is.

 

Van dat niet-lezen argument geloof ik niet zoveel, gezien de kosten en beperkte exposure denk ik niet dat iemand daadwerkelijk interesse zou hebben in de betaalde variant.

 

Link naar reactie
  • 0
Van dat niet-lezen argument geloof ik niet zoveel, gezien de kosten en beperkte exposure denk ik niet dat iemand daadwerkelijk interesse zou hebben in de betaalde variant.
De eigen schuld, dikke bult reactie impliceert eigenlijk al dat het normaal is dat je een aanbieding goed moet bestuderen, want als daar kleine lettertjes in staan waardoor de overeenkomst wel heel onaantrekkelijk wordt voor de accepterende partij moet je die zien te vinden.

 

Buyer beware!

 

Onder zulke omstandigheden is wilsovereenstemming betwistbaar.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Het zal me niet verbazen dat de toegestuurde email met de vermelding Gratis, hier klikken, je doorverwees naar een andere landingspagina, dan de aanmeldpagina die er nu opstaat. Waarom zijn er zoveel klachten in zo'n kort tijdsbestek enkel van dit bedrijf. Ook de 100% starre onwrikbare houding spreekt m.i. boekdelen. Ik zou alle gedupeerden dan ook aanraden zich te verenigen, de facturen niet te betalen en collectief voor de gang naar de rechter kiezen.

Link naar reactie
  • 0

Het zal me niet verbazen dat de toegestuurde email met de vermelding Gratis, hier klikken, je doorverwees naar een andere landingspagina

Kan je die url hier plaatsen?

 

Aanvulling:

In de algemene voorwaarden staat niet aangegeven dat de gratis dienst na 30 dagen automatisch word omgezet in een betaalde dienst.

Volgens artikel 9.1 is het mogelijk om een overeenkomst te sluiten.

9.1. Het gebruik van de Website is in eerste instantie kosteloos. Indien Gebruiker gebruik wil maken van de via de Website aangeboden Diensten, heeft zij de mogelijkheid hiervoor een Overeenkomst te sluiten.

Over het binnen 30 dagen op moeten zeggen om aan een betaalde dienst vast te zitten kom ik in heel die algemene voorwaarden niets tegen.

Indien dit op de landingspagina van de mail ook niet staat vermeld word het verhaal toch wel iets anders.

 

9.2. De prijzen voor de Diensten staan vermeld op de Website of in het door Regiobedrijvengids gedane aanbod.

Dit staat inderdaad duidelijk op de site aan gegeven, maar is die pagina duidelijk te vinden vanaf de pagina waar je via de mail op komt?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zou alle gedupeerden dan ook aanraden zich te verenigen, de facturen niet te betalen en collectief voor de gang naar de rechter kiezen.

Verenigen waar en hoe?

 

Je hoeft niet zelf naar de rechter. Je kan ook weigeren te betalen (wellicht kan iemand suggestie doen voor een grond: dwaling of misleiding) en je voorbereiden op incasso, eventueel gevolgd door een rechtszaak. Is nog maar de vraag of het ooit zover komt.

 

Desondanks is het handig als gedupeerden elkaar helpen. Ik wil wel (tijdelijk) als meldpunt en -filter fungeren. PM me je naam en contactgegevens, dan maak ik een lijstje van gedupeerden dat als basis kan dienen voor onderlinge hulp.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Een stukje van kassa.

Wat mensen nu allemaal zien, is niet perse wat mensen medio november te zien kregen die toen op de link in hun mail klikten.

 

Zeg nou zelf: hoe waarschijnlijk is dat binnen enkele dagen tientallen ondernemers willens en wetens een overeenkomst aangaan om in een online bedrijvengids opgenomen te worden voor 300 euro?

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Het bedrijf wat erachter zit, heet Pronet Media. Dit is een online marketing bedrijf wat blijkbaar niet gevonden wil worden, ze staan niet op Facebook, LinkedIn of andere social media.

 

 

In maart stond dit nog op de website:

 

Marketingbureau Nederland

Pleiadenlaan 8

9742NG Groningen

084 - 883 29 80

www.regiobedrijvengids.nl

info@regiobedrijvengids.nl

KVK 63987465

 

Volgens de KvK is deze vermelding uitgeschreven.

 

De laatste wijziging in de gegevens van de domeinnaam is volgens SIDN op 26/11/2016. De houder is ProNet Media met als emailadres pronetmedia@outlook.com. Ik kan niet zien wat de wijzigingen zijn.

 

Pronet Media staat ook in de KvK administratie:

 

Pronet Media

KvK 66986672

Vestigingsnr. 000035565977

De Cuserstraat 93

Amsterdam

 

maar dat stond ook op hun website. Met dat Kvk nummer en telefoonnummer vind ik verder niks.

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Het bedrijf wat erachter zit, heet Pronet Media. Dit is een online marketing bedrijf wat blijkbaar niet gevonden wil worden, ze staan niet op Facebook, LinkedIn of andere social media.

 

Proned

to prone = lying with the face down.

Een ander type lying weliswaar, maar ik moest hem even maken

Link naar reactie
  • 0

Ik had me ook gratis aangemeld.

Iedereen kan van mening zijn dat als je verbrand dat je op de blaren moet zitten.

Maar gelukkig denkt de politiek hier iets anders over sinds kort.

Aquisitie fraude is sinds dit jaar strafbaar en er staat zelfs 2 jaar gevangenisstraf op.Wat eerder vermeld is in het forum dat de koper moet aantonen dat hij er alles aan gedaan heeft om te voorkomen om opgelicht te worde, is met de ingang van deze wet niet meer van toepassing. De bedrijvengids moet aantonen dat hij er alles aan gedaan heeft om ons te informeren wat de gevolgen zijn van de gratis aanmelding.

Ik heb in ieder geval al melding gemaakt bij de fraude desk.

Succes allemaal.

Hopelijk staat het recht toch aan onze kant met de introductie van deze nieuwe ingevoerde wet

Link naar reactie
  • 0

Ik zou zeker melding maken bij de fraudehelpdesk. Mogelijk helpt het ook om aangifte te doen bij de politie. Daar kunnen ze bij de helpdesk over adviseren.

 

Voor mensen die interesse hebben, heb ik naar aanleiding van de posts van RT waarvan ik de inhoud geheel onderschrijf, een conceptbrief opgesteld die je eventueel kan sturen om de factuur te betwisten.

 

Wellicht kunnen de juristen hier nog aanvullen of wijzigingen voorstellen.

 

Een andere mogelijkheid is de factuur gewoon negeren.

 

Normaal gesproken moet de BTW die op de facturen vermeld wordt aangegeven worden in het 4e kwartaal. Als er heel veel worden betwist, zoals het er nu naar uitziet, kan dat Proned in de problemen brengen. Hopelijk leest de Belastingdienst mee. ;)

regiobedrijvengids.pdf

Link naar reactie
  • 0

Goedemorgen,

 

Hier helaasexact dezelfde ervaring. Uitnodiging per emailontvangen voor gratis vermelding. En nu blijk je inderdaad aan een advertentie vast te zitten. Ik weet 100% zeker dat dit niet in deze email heeft gestaan want ik ben daar altijd erg alert op. Dat dit nu wel zichtbaar is zegt niets over de link waarmee ik ons bedrijf heb aangemeld.

Ik ga ook verdere stappen ondernemen hier omtrent. Vroeger werd je gebeld v een advertentie en probeerde ze je erin te luizen door te zeggen dat je al eerder met hun contact had gehad en dit is een nieuwe manier om mensen 'erin' te luizen. Snap niet dat zulke mensen 'plezier' in hun werk kunnen hebben.

Wellicht kunnen we met meer gedupeerde een vuist maken?

Link naar reactie
  • 0

De woorden “korting” en “gratis” schijnen een magische invloed op ons gedrag te hebben. Vooral als iets gratis is, kunnen we er niet snel genoeg bij zijn. Of we er dan iets mee kunnen doen, wordt in veel gevallen niet eens overwogen. Als we het maar hebben.

 

Wat is het nut van een regionale of landelijke bedrijvengids? Nul komma nul!

 

Als ik een schildersbedrijf in den Haag zoek, google ik direct naar “schildersbedrijf den Haag” en niet naar een of andere bedrijvengids in de regio den Haag. In Google krijg ik, naast de advertenties, een hele lijst met links naar vrijwel alle schildersbedrijven met een website in den Haag en omgeving. Een advertentie of een link naar een bedrijvengids zul je dan niet vinden. En als je die dan al zou vinden en die raadpleegt, kan hij nooit zo compleet zijn als Google omdat echt niet ieder schildersbedrijf daar zal adverteren.

 

De kans dat iemand doelgericht naar een bedrijvengids zoekt om een schilder te vinden, is zo gering, dat zelfs het invullen van een formulier voor een gratis proefperiode al verloren moeite is.

 

Of het crimineel is wat het betreffende bedrijf doet, kan ik niet beoordelen. Ik weet wel, dat ze geraffineerd inspelen op de hebzucht en naïviteit die opkomt zodra er iets gratis is. Het is moreel gezien uiterst bedenkelijk maar ik geloof niet dat dat strafbaar is.

 

In zulke gevallen is het beter te denken “heb ik er werkelijk iets aan” dan “baat het niet, dan schaadt het niet”. In dit geval schaadt het dus wel degelijk.

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 250 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.