• 0

Ervaringen met regiobedrijvengids.nl?

Er is ons een email gestuurd waarin op een misleidende manier wordt gesuggereerd dat de vermelding Gratis is. Ook als je naar de site gaat lijkt het erop dat de vermelding Gratis is. Pas als je naar beneden scrollt wordt er op de tekst verwezen, tekst wat zeer waarschijnlijk niet zichtbaar was tijdens de aanmelding, gezien de vele klachten ook van andere gedupeerden in zeer korte tijd. Na 30 dagen zit je automatisch vast aan een jaarabonnement. Bovendien is het de vraag of die gratis vermelding enkel voor 30 dagen en daarna een jaarlijks abonnement van €299,- er toen al bijstond. Ook in het aanmeldingsformulier wordt hier niet op gewezen. Na informatie te hebben opgevraagd wordt vermeld dat er vanuit ons IP adres de aanmelding is uitgevoerd. Er wordt een beetje tussen neus en lippen verwezen naar de algemene voorwaarden. Opzegging geven ze geen gehoor aan. Er is geen opzegmogelijkheid op de site en op emailverzoeken om het zogenaamde abonnement op te zeggen wordt geweigerd deze te bevestigen.

Zie ook:

http://www.klacht.nl/regiobedrijvengids-nl

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=27&t=168003&p=2332449#p2332449

 

 

Mod edit: titel aangepast, zie reactie in dit topic

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

site:regiobedrijvengids.nl toont een lijst met adverteerders.

 

Groet,

 

Highio

 

Niet bij mij. In welke browser?

 

Edit. Lukt wel degelijk maar lijst begint pas bij 5e of 6e link. Krijg ze ook niet allemaal te zien, kennelijk omdat de meeste pagina's nog niet zijn geïndexeerd door Google.

 

Link naar reactie
  • 1

Dadelijk ga ik aangifte doen bij de Politie.

Laat even weten of die aangifte geaccepteerd wordt. De politie is niet zo snel geneigd om zich te bemoeien met contractvraagstukken - dat is privaatrecht.

 

Wat dat betreft zou de Fraudehelpdesk actiever kunnen zijn. Niet alleen een standaardformulier om melding te doen, maar ook de mogelijkheid om snel in te grijpen (met hulp van de KvK, de banken, belastingdienst en justitie) als er sprake lijkt van btw- en identiteitsfraude. Deze onderneming staat namelijk op naam van een Bulgaarse dame die in 2014 ambtelijk is uitgeschreven door de gemeente Zaandam.

 

Misschien is uit de code van de website af te leiden wie er werkelijk achter zitten. En het IBAN-nummer leidt direct naar een zakkenvuller (die waarschijnlijk meeleest) daar zit het jaartal 84 in. Een al lang bestaande bankrekening dus.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Als je de lijst met adverteerders op RBG wilt zien, kan je ook de volgdende url bekijken:

https://regiobedrijvengids.nl/index.php/listings/

Zo'n 850 facturen verstuurd, zo te zien. Of 850 bedrijven aangeschreven....

 

Merk op hoe eigenaardig de adresverwijzing is. Er staat geen plaatsnaam in, wel een provincie-afkorting. Gedupeerden doen er goed aan een screenshot te maken van hun bedrijfspagina, want dit illustreert wanprestatie.

Regiobedrijvengids.thumb.jpg.59099c7aabc92f22d7f0e0f4045ebc59.jpg

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Zo'n 850 facturen verstuurd, zo te zien. Of 850 bedrijven aangeschreven....

Of gratis vermeldingen uit de eerste 30 dagen, zegt nog niet zoveel...

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik ben geen jurist, maar als je niet kan aantonen bij een rechter dat dit niet op de website stond toen er besteld werd, dan ga je de rechtzaak niet winnen schat ik zo eens in. Ik vind al die onduidelijkheden wel meevallen en denk dat TS niet zo goed heeft gelezen.

Even voordat je dit schreef, had RT de bestelprocedure uit de mail gevolgd. Hij illustreert met screenshots (attachment bij zijn berichten op dit forum) hoe in elke fase van de bestelling van gratis dertig dagen volgehouden wordt dat er 0 kosten mee gemoeid zijn.

 

We kennen de aanbiedingsmail en we hebben screenshots van de bestelprocedure; wat ontbreekt is een beeld van de eventuele landingspagina waar gedupeerden op terecht kwamen. Dat hoeft niet de voorpagina te zijn die we nu allemaal zien. De suggestie dat gedupeerden blind geklikt hebben nadat ze eenmaal het woordje gratis zagen, is echter wat voorbarig.

 

Er komt gelukkig steeds meer amunitie om incasso en rechtszaken tegen te houden. ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

In maart stond dit nog op de website:

 

Marketingbureau Nederland

Pleiadenlaan 8

9742NG Groningen

084 - 883 29 80

www.regiobedrijvengids.nl

info@regiobedrijvengids.nl

KVK 63987465

 

 

Oude naam van Marketingbureau Nederland was SEO Vakman. Dat bedrijf met een Gronings adres is ingeschreven bij de KvK per 28-08-2015 en uitgeschreven op 31-05-2016, met als kanttekening dat het bedrijf met terugwerking is opgeheven per 05-02-2016. De eigenaar geeft als adres een lokale rotishop. Dat is ook het officiële vestigingsadres per 03-05-2016. Blijkbaar is in mei een adreswijziging doorgegeven en een paar maanden later gemeld dat het bedrijf met terugwerkende kracht niet meer bestaat. Die rotishop kom je in allerlei vage adresgidsen tegen, dus daar bemoeit zich wel een actieve SEO Vakman mee.

 

Hoe moet je jezelf eigenlijk legitimeren bij de KvK? Is dat in persoon, met een identiteitsbewijs?

 

Als je de 850 bedrijfsportretten op Regiobedrijvengids bekijkt, heeft iemand veel vrije tijd besteed aan het maken van teksten en het opzoeken van foto's. In de adressen van deze adresgids ontbreken echter plaatsnamen. Dat was een beetje haastige SEO Vakman blijkbaar.

 

Wat voor accent is te horen aan de telefoon: Surinaams, Bulgaars, Gronings, Limburgs?

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Hoe moet je jezelf eigenlijk legitimeren bij de KvK? Is dat in persoon, met een identiteitsbewijs?
Dat ligt aan de vorm. Een bv regelt de notaris, voor een eenmanszaak ga je langs. Wijzigingen daarna kunnen met een kopie van id online

Benieuwd naar mijn business? www.liguido.nl - www.youngtech.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik snap niet dat nog niemand is gaan zoeken bij de kvk wie daadwerkelijk de bestuurder van deze toko is.

Normaal gesproken i het btw nummer je BSN met 01 er achter.

 

Marketingbureau Nederland

Pleiadenlaan 8

9742NG Groningen

He, een bekende straat vanuit mijn studietijd. ik kon me helemaal geen bedrijfsgebouwen

herinneren aan die laan. Google streetview liet nog altijd hetzelfde zien: gewoon een huiskamer bv'tje dus.

 

https://www.google.nl/maps/@53.2286069,6.5418471,3a,75y,74.51h,94.53t/data=!3m6!1e1!3m4!1smVGpeK0MurGhmrDiOVfZxQ!2e0!7i13312!8i6656

Link naar reactie
  • 0

Wel een kanttekening bij het controleren van BTW nummers via bijvoorbeeld VIES:

 

Er kan vertraging zitten tussen toekennen van het btw nummer in nederland en het verschijnen daarvan in de europese database. Het kan dus voorkomen dat je bij een zeer nieuw bedrijf een foutmelding van VIES krijgt terwijl het nummer wel correct is.

 

Ik vermoed echt dat het hier echt niet koosjer is omdat het genoemde kvk nummer (63987465) is uitgeschreven uit het handelsregister.

 

Wellicht maakt men misbruik van een kvk nummer van een opgeheven bedrijf en verzint men het btw nummer bij elkaar of iets dergelijks.

 

Dit riekt aan alle kanten naar daadwerkelijke fraude, en wellicht kan met de fraudehelpdesk en de bank in ieder geval gezorgd worden voor blokkade van dit rekeningnummer in afwachting van verder onderzoek.

 

Het zou me niet verbazen als het hier gaat om een rekening van een katvanger, en de daadwerkelijke club achter deze gids gewoon hoopt wat betalingen te krijgen, te cashen en hem dan zsm te smeren.

 

Uiteraard weet ik het niet zeker, maar ik heb niet direct het idee dat hier een club actief is vergelijkbaar met proximedia of iets dergelijks die daadwerkelijk bij de rechter gelijk wil krijgen.

 

En laten we wel wezen, als het ze lukt 50 bedrijven te laten betalen 'om eraf te zijn' cashen ze 15k, en laten ze mogelijk de katvanger met een enorm probleem achter. Niet dat ik normaliter zoveel medelijden met katvangers heb, tenzij ze echt slachtoffer zijn van identiteitsfraude oid.

 

Link naar reactie
  • 0
Marketingbureau Nederland

Pleiadenlaan 8

9742NG Groningen

He, een bekende straat vanuit mijn studietijd. ik kon me helemaal geen bedrijfsgebouwen

herinneren aan die laan. Google streetview liet nog altijd hetzelfde zien: gewoon een huiskamer bv'tje dus.

ik heb nog even nader gekeken, de overkant van het kruispunt heet het ook nog Pleiadenlaan en daar zit op nr 8 inderdaad een kantorenpand. Vroeger zat de rabobank in dat pand.

Op streetview zit de firma Kelderwerk daar, maar dat kan al even geleden zijn, als ik die google zitten die inmiddels op een ander adres, dit is een sportschool.

 

Google ik Pleiadenlaan 8 dan zie ik nu dat het pand....gesloopt gaat worden

 

Sloopmelding: Pleiadenlaan 8 Specificatie locatie 4E, 8E, 10E, 9742 NG Groningen – slopen bestaande bebouwing en garages
Link naar reactie
  • 0

Bij kvk moet je legitimeren tijdens inschrijven. Je krijgt daarna automatisch een btw nummer van de belastingdienst toegekend. Wel moet je als Bulgaars persoon staan ingeschreven in een gemeente. Het echte btw nummer heeft de Bulgaar ontvangen. Ik las dat die alweer was uitgeschreven uit gemeente Zaandam. Dat moet als je langer dan 8 maanden uit Nederland vertrekt.

De beller van RGB heeft geen Bulgaars, Surinaams, Limburgs accent. Spreekt behoorlijk ABN, tikkeltje Twents / Gronings. Maar wellicht kan het ook een ingehuurd onwetend personeelslid zijn, die zijn kerstsalaris niet gaat krijgen.. het blijkt steeds meer naar (btw) fraude te rijken en daar staat zo'n 2 jaar gevangenisstraf op...

Zijn er al mensen die de factuur betaald hebben? Of gevraagd hebben naar het juiste btw nummer?

Btw terugvragen vanaf een onjuist btw nummer is ook strafbaar namelijk...

Link naar reactie
  • 0

Onderstaand artikel van 9 juni 2011 heeft wel heel veel overeenkomsten betreffende ene Erik Meijer van PR Online en www.online-bedrijfsgids.com:

http://www.sandradehaan.nl/portfolio/detail/acquisitiefraude/

 

Pistool op het hoofd?

 

Ondertussen worden in de grote strijd soms kleine oorlogjes gewonnen. Het Europees Parlement omarmt vandaag als het goed is het voorstel van de Malteser europarlementariër Simon Busuttil kleine zelfstandigen als aparte groep op te nemen in de Wet oneerlijke handelspraktijken. Van Eck: ‘Nu beschermt die wet alleen consumenten.‘ Eigenaar van PR Online is niet bereikbaar voor commentaar maar bedrijfsleider Erik Meijer laat telefonisch weten dat wat hem betreft zeker geen sprake is van misleiding. ‘Hebben wij mevrouw een pistool op het hoofd gezet en haar gedwongen te tekenen? Nee toch. Wij verwachten van onze klanten dat ze goed lezen waar ze hun handtekening onder zetten. En als ze die handtekening zetten, verwachten we ook dat ze betalen.‘

 

Link naar reactie
  • 0

Zojuist op klacht.nl <>

Gezien het steenkolenengels van die klacht is dat geen authentiek verhaal. Suggestie is om niet al deze ellende aan één persoon uit het verleden vast te plakken, tenzij er duidelijke aanwijzingen zijn dat het inderdaad de booswicht is. Anders rent de hele meute wellicht de verkeerde kant op.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Eens dat je zeker in dit stadium waar er nog best veel vraagtekens zijn moet oppassen met namen maar de betreffende naam komt ook voor in andere reacties op klacht.nl. Het is degene die, naar verluidt, mensen meteen belt nadat die per email klagen over de rekening en ze meteen onder druk zet. En degene die de mail beantwoordt. Kunnen de mensen die hier met een klacht gekomen zijn dat bevestigen?

 

Aantal klachten loopt snel op. Dat wil ook zeggen dat er een flink aantal niet of niet zomaar betalen. Ik vraag me ook af of er, naast meerdere BTW nummers, ook meerdere bankrekeningnummers worden gebruikt?

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 98 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.