• 0

Ervaringen met regiobedrijvengids.nl?

Er is ons een email gestuurd waarin op een misleidende manier wordt gesuggereerd dat de vermelding Gratis is. Ook als je naar de site gaat lijkt het erop dat de vermelding Gratis is. Pas als je naar beneden scrollt wordt er op de tekst verwezen, tekst wat zeer waarschijnlijk niet zichtbaar was tijdens de aanmelding, gezien de vele klachten ook van andere gedupeerden in zeer korte tijd. Na 30 dagen zit je automatisch vast aan een jaarabonnement. Bovendien is het de vraag of die gratis vermelding enkel voor 30 dagen en daarna een jaarlijks abonnement van €299,- er toen al bijstond. Ook in het aanmeldingsformulier wordt hier niet op gewezen. Na informatie te hebben opgevraagd wordt vermeld dat er vanuit ons IP adres de aanmelding is uitgevoerd. Er wordt een beetje tussen neus en lippen verwezen naar de algemene voorwaarden. Opzegging geven ze geen gehoor aan. Er is geen opzegmogelijkheid op de site en op emailverzoeken om het zogenaamde abonnement op te zeggen wordt geweigerd deze te bevestigen.

Zie ook:

http://www.klacht.nl/regiobedrijvengids-nl

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=27&t=168003&p=2332449#p2332449

 

 

Mod edit: titel aangepast, zie reactie in dit topic

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Op Klacht.nl staat een interessante melding die suggereert dat ze met een nieuwe scam begonnen zijn.

 

Ik heb 1 jaar een vermelding gehad op bedrijvenpagina, volkomen volgens de regels. Intussen ben ik door verschillende “bedrijvenpagina’s/gidsen” benaderd omdat ik met hen een contract zou hebben. Ik ben hier niet in getrapt maar nu met de regiobedrijvengids ging het toch bijna mis.

 

Ik werd 2 dagen geleden gebeld over het feit dat ik mijn vermelding in de bedrijvengids (! klopte al niet) had beeindigd. Ik moest dit nog schriftelijk bevestigen, hiervoor zou ik een brief krijgen, die ik ondertekend moest opsturen. De brief zat in een blanco envelop, zonder afzender en de afzender op de brief is het digitaal adviesbureau nederland. Er staat in dat de vermelding van kracht is gedurende 24 maanden tegen een tarief van 85 euro per maand. volgens afspraak: er volgt geen automatische verlenging.

 

Dus zodra ik mijn handtekening zet, zit ik er 2 jaar aan vast.

 

Mijn klacht is dat dit dus geheel iets anders is dan telefonisch besproken. Toen ik zei dat ik al meerdere malen was benaderd over nep accounts, zei de man dat de markt inderdaad erg besproken was. Dit maakte mij al achterdochtig. Ik moet nu deze brief aangetekend binnen 8 dagen retourneren om te annuleren.

 

Gewenste Oplossing:

 

Ik wil graag van zowel regiobedrijvengids als het Digitaal Adviesbureau Nederland een bevestiging dat ik niet vermeld sta in hun gids en dat er geen overeenkomst bestaat. Dit soort praktijken zouden natuurlijk strafbaar moeten zijn. Zet je eenmaal in de haast een handtekening, dan ben je de klos.

Er is een Digitaal Adviesbureau Nederland in Winschoten, actief sinds 2017. Het adres wordt sinds maart gebruikt.

 

Zoeken we verder, dan zien we Digitaal Adviesbureau Nederland als acquisitiebedrijf voor de BedrijvenRegioGids (dat zich presenteert met het logo van Google!!!). Dit domein is geregistreerd sinds januari 2017.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

RegioBedrijvenGids en BedrijvenRegioGids: hebben ze behalve die ene genoemde klacht meer gemeen?

 

De eigenaar van het domein BedrijvenRegioGids.nl is ook de ondernemer van Digitaal Adviesbureau Nederland die de dubieuze methode van de getekende opzegging (tevens een tweejarig contract) gebruikt. Wie daarmee te maken krijgt: meteen melden bij Fraudehelpdesk!!!!

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Wat te doen, ook ik word zojuist gebeld door Dennis van regio bedrijvengids. Er wordt gedreigd om een 40 tal ondernemers te vervolgen. Volgens de advocaat staat RBG in z'n recht. Ik moet nu ook die €199 exclusief BW betalen. Wat is het advies???

 

Mijn advies blijft om één keer te melden dat je geen contract bent aangegaan (zie eerder in dit topic) en niet op verder contact bent gesteld. Daarna alles negeren. Als ze bellen verwijzen naar de email en niet in discussie gaan. Op het moment dat je in discussie gaat geeft je ze de kans je onder druk te zetten. Het feit dat iedereen die niet betaald 100 euro korting krijgt laat zien dat ze geen enkele kans maken bij een eventuele procedure.

 

Je kan overigens nooit worden vervolgd voor het niet betalen van een betwiste rekening. De tegenpartij kan wel worden vervolgd voor deze praktijken maar blijkbaar gebeurd dat nog niet. Ook de belastingdienst of FIOD laten nog niet (voldoende) de tanden zien. Over de gestuurde facturen moet namelijk BTW worden betaald, volgens mij ook als de rekening wordt betwist.

 

Zo te zien heeft ook niemand nog een brief van een incassobureau gekregen. Weer een teken aan de wand dat anderen hun handen niet willen branden aan deze handelswijze.

Link naar reactie
  • 0

Zo te zien heeft ook niemand nog een brief van een incassobureau gekregen. Weer een teken aan de wand dat anderen hun handen niet willen branden aan deze handelswijze.

Er heeft zich ook nergens nog iemand gemeld die wel betaald heeft. Als zo iemand wel bestaat: laat wat van je horen. Dan kunnen we immers bekijken of terugbetaling gevorderd kan worden, op grond van misleiding en/of wanprestatie bijvoorbeeld.

 

Er zijn genoeg gedupeerden die vast wel willen meewerken aan tegenactie. ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Tsjongejonge, dat ze nog steeds bezig zijn. Wat een ongelofelijk vervelende lui. En steeds identificeert dezelfde persoon zich met een andere schuilnaam en belt 'ie met een anoniem nummer of met een NLV2NL dienst.

 

Het feit dat ze korting geven op facturen zegt al genoeg. Mocht ooit iemand wel een incassobedrijf op bezoek krijgen (wat ik betwijfel), vertel diegene dan dat ze even mogen plaatsnemen in het zicht van een camera (moet je die wel in je zaak hebben natuurlijk) terwijl je de Politie belt en de gegevens van die gast opschrijft.

 

Als je al duidelijk hebt gemaakt middels een brief of e-mail dat je bezwaar maakt tegen de factuur hoef je verder niet met ze in gesprek te gaan en kun je gewoon verwijzen naar die brief. En inderdaad, 40 bedrijven tegelijk voor de rechter slepen zou alleen in hun nadeel werken.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben 6 april ook gebeld door Dennis. Een heel verhaal. Incasso of akkoord gaan met de helft van het bedrag. Hier stond ik wel voor open natuurlijk. Zou lopen tot het einde van de periode van een jaar en daarna stoppen. Nog per email een bericht gestuurd om hetgeen we mondeling hadden afgesproken bevestigd te krijgen, maar niets meer vernomen. Ik ben Eergisteren en gisteren weer door het zelfde anonieme telefoonnummer gebeld, maar heb niet meer opgenomen. Ze kennen mijn email adres, dan keurig om een email bericht te sturen en niet telefonisch, om op die manier onder druk te worden gezet.

Link naar reactie
  • 0

Mijn advies is NIET betalen.

Wil je toch een deel betalen, dan zou ik dat zeker pas doen als je een bevestiging hebt dat ze akkoord zijn met ...% van de factuur. Doe je dat niet en betaal je nu 50%, dan komen ze nog een keer terug voor de andere helft. Omdat er niets op papier staat, zullen ze wrs zeggen dat er geen regeling is getroffen en dat je vooralsnog de andere helft moet betalen...

 

Zelf heb ik na de 1e herinnering (ergens januari) niets meer van ze gehoord. Of ik gebeld ben weet ik niet. Vreemde nummers (beginnend met 2xlandcode of korter/langer dan 10cijfers en buiteland nummers) of 'onbekend'/'prive' nummers neem ik niet op. Mensen kunnen inspreken en dan bel ik wel terug. Er is nooit ingesproken.

 

Succes iedereen

Link naar reactie
  • 0

Ik ga pas betalen als ik een bevestiging heb ontvangen (zwart op wit) dat ze akkoord gaan met 50% van de factuur en ook dat er na een volledig jaar geen stilzwijgende verlenging is.

Ook als je een email bericht stuurt, wordt hier niet op gereageerd. Mijn laatste herinnering (factuur) was in januari en toen bleef het stil, behalve dan dat telefoontje van Dennis. (tot2x toe - anoniem nummer). Ook geen voicemail bericht!.

Link naar reactie
  • 0

Een aantal jaren geleden heb ik ook met zo'n kloothufter te maken gehad. Ik werd gebeld dat ik ervoor moest tekenen dat een vermelding op een bedrijvengids niet verlengd zou worden, het bekende verhaal. Meneer werd echt irritant, ik heb hem toen door de telefoon meegedeeld dat er nooit één cent betaald zou worden, en dat ik er gerust een rechtszaak van zou maken, waarop meneer begon te piepen dat ik een overeenkomst zou hebben, omdat ik had geaccepteerd dat hij mij een mailtje met het al te beroemde formulier had toegestuurd. Hij beweerde dat ik verplicht was dat te tekenen. Ik heb hem toen bedreigd met aangifte wegens afpersing en poging tot oplichting, en hem bovendien medegedeeld dat ik al zijn privégegevens had achterhaald... De vebinding werd zonder iets te zeggen verbroken, en nooit meer iets van gehoord. Eén van hun "wapens" is dat ze maar moeilijk zijn te achterhalen... denken ze. En daarom kan het nuttig zijn dat formulier wel te laten toesturen, want dan heb je het bewijs voor de fraudepoging, en je kunt achterhalen wie erachter zit. Overigens is dit soort fraude inmiddels strafbaar, de vraag is wanneer de eerste vervolging gaat plaatsvinden, en of het dan 1 uur of twee uur schoffelen wordt. Het kan dus ook geen kwaad de agressie om te keren.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben 5 april gebeld door regiobedrijvengids met het voorstel nu gelijk te betalen ( de helft) om tot een oplossing te komen.

Vervolgens maakt hij zich druk dat er zo'n 50 man zijn die maar niet betalen, dat dat niet zomaar kan.

Hij had een incassobureau gevonden die hun werkwijze kon bevestigen, dat RBG in hun recht staat.

Hij begon nog over de FIOD , dat die akkoord waren. Waarover akkoord , geen idee. Als het gaat over belastingfraude, hebben wij daar niets aan. Als het gaat over financiële fraude, geen idee. Volgens mij kijken zij niet naar dit soort zaken?

Hij zou 2 dagen later nog eens terugbellen, maar niets meer gehoord.

Ik wordt er niet vrolijk van, heb een hekel aan dit soort situaties.

Maar ik doe niets, betaal niets. Klinkt toch erg bedrieglijk die man aan de telefoon.

 

Link naar reactie
  • 0

Dag Hans,

Je reactie begrijp ik, maar ik wil niet achtervolgd worden door. Zojuist heb ik je bevestiging zwart op wit ontvangen, de helft van de kosten en beëindiging per 11 november 2017. Daarnaast het gegeven dat mijn bedrijf keurig wordt vermeld op de desbetreffende site van regiobedrijvengids.nl

 

Mvg

Anja

Link naar reactie
  • 0
Ik ben 5 april gebeld door regiobedrijvengids met het voorstel nu gelijk te betalen ( de helft) om tot een oplossing te komen. Vervolgens maakt hij zich druk dat er zo'n 50 man zijn die maar niet betalen, dat dat niet zomaar kan. <...>Hij begon nog over de FIOD , dat die akkoord waren. Waarover akkoord , geen idee.
Vijftig man die niet betalen: dat is goed nieuws.

 

Hij maakt zich zorgen over de FIOD omdat hij tenminste vijftig nota's heeft verzonden, inclusief BTW die dezer dagen betaald moet worden. Zondag mag-ie afrekenen!

 

Hoewel, die nota's zijn waarschijnlijk al in 2016 verstuurd. Had-ie in januari BTW moeten afdragen.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Beste persoon,

 

Hierbij reageer ik even op uw bericht, het is echt waar wat u schrijft, Bedrijvengids belooft eerst van alles en je moet dan betalen, maar de beloftes komen er nooit tot waarheid, en dan gaan ze dit ook nog ontkennen het niet waar is wat ze gezegd hebben. Van mij apart was dit bedrijf allang failliet verklaard.

Zulke bedrijven bestaan voor mij niet eens. Helaas heb ik dan wel betaald, maar ik ga het toch proberen terug te winnen, Bedrag was ongeveer 600 euro.

 

Vriendelijke groet van,

 

Nita Bouwman

Samen bouwen voor een betere wereld!

Bouwen is ons Vak!

Link naar reactie
  • 0

Helaas heb ik dan wel betaald, maar ik ga het toch proberen terug te winnen, Bedrag was ongeveer 600 euro.

Hallo Nita, welkom op HL!

 

Er zijn een heleboel bedrijvengidsen die startende ondernemers verleiden om honderden euro's te betalen voor online vermeldingen waar ze weinig of niks aan hebben. Of jouw gids dezelfde was als Regiobedrijvengids valt te betwijfelen, gezien het bedrag dat genoemd wordt. Kun je wat meer gegevens delen over de gids die jouw in je kont heeft gebeten - mag ook per mail. Gaan we kijken of er meer gedupeerden zijn.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 112 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.