• 0

Tips voor verkopen Nieuw Product

Een vriend van mij heeft een nieuw product uitgevonden; De Battery Adjuster. Wat is de Battery Adjuster? Een flexibele batterij oplossing, een adapter, voor meer info; www.batteryadjuster.com

 

Mijn vriend heeft een eigen bedrijf en ik heb ook gewoon een baan, dus erg veel tijd hebben we niet. Het product is inmiddels geproduceerd, gepatenteerd en ligt bij Handyman en Fotoplus. Daarnaast zijn we in onderhandelingen met enkele andere ketens cq groothandels. Nu bellen we gewoon de bedrijven voor de naam van de inkoper en sturen vervolgens de mailing, ondersteund door een artikel in de rubriek Overmorgen van De Telegraaf. Bedrijven reageren vaak enthousiast en bijna iedereen vindt het een leuk product, soms wordt het dan ook opgenomen. De vragen:

 

- Hoe kunnen wij eenvoudig de respons verhogen (hou daarbij in gedachten dat we overdag weinig tijd hebben)

- Hebben jullie tips wat betreft te benaderen bedrjven

- Kunnen we dit ook in andere landen toepassen of moeten we die anders benaderen?

 

Kortom tips over hoe we dit prachtige product nog beter kunnen vermarkten.

 

Bvd!

www.SportsMerchandisingEurope.com

www.fanartikel.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Beste Battery Adjuster,

 

Kijk eens goed rond bij de FAQ's hier :

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=14;action=display;threadid=7038

 

We hebben hier vaker gesproken over het verkopen van een product, cold calling en werven in het algemeen, bijvoorbeeld :

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=14;action=display;threadid=6857;start=0

 

Laat weten of je hebt gevonden wat je zocht ! :D

Link naar reactie
  • 0

Het product komt mij ook erg bekend voor.

Ik zou wel iets meer over het patent en de gevolgde route willen weten.

Een Nederlands patent wordt altijd verleend, ook als er geen octrooionderzoek wordt gedaan.

 

Misschien dat je een ijzerwaren keten als enorm, of een bouwmaterialen handel nog kan strikken.

Dit zijn ook zo'n beetje de enige winkels die ook de C en D cellen verkopen.

 

Suc6

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Mooi product.

 

Heb je al gedacht aan kampeer- en outdoorwinkels? Die verkopen zaklantaarns als Maglite en dergelijke waar van die dikke batterijen in zitten die altijd net door zelfontlading leeg zijn als je na een jaar weer gaat kamperen.

 

Voor een habbekratz koop je tegenwoordig NiMH AA cellen met 2400 mAH die geen geheugen effect hebben. Dag voor de vakantie opladen en voila!

 

Ook drogisterijen verkopen batterijen. Maar wellicht is jullie product cannibaliserend op de verkoop...

 

PS. Jammer van de matige website:

- Waarom geen vergelijk met NiMH cellen en de capaciteit met kool of alkaline batterijen in de C en D formaten?

- Voorbeelden van gebruik.

- Geen Nederlands.

- Waar te koop?

- Waarom online niet te bestellen? Dit zou je (door jullie tijdgebrek) kunnen uitbesteden.

- Geen link naar of de tekst zelf van het artikel in Overmorgen van De Telegraaf.

- e-Mail gaat naar info@automotive-trade.com

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je tips. De site bestaat inderdaad al een tijdje en kan weer een kleine update gebruiken.

 

Outdore-winkels zoals Bever Sport staan ook op het lijstje om benaderd te worden. We leveren vanaf 500 stuks dus het moet wel een beetje keten zijn.

Dorgisterijen benaderen we vooralsnog nog niet omdat winkels als Kruidvat en Savers toch vaak geneigd zijn om de prijs laag in te zetten. Dat is wellicht iets voor later.Dit geldt ook voor winkels als WIBRA, Zeeman, Action en Schlecker.

 

Wat betreft het concurrerende product, we hebben het inderdaad gezien, maar vreemd genoeg is dit artikel nog nooit ergens in een winkel aangetroffen, het is dus commercieel nauwelijks uitgenut en ligt slechts bij specialistische groothandels. Ons product kost slechts € 3,95 waar je 4 adapters (2D en 2 C) en 2 alkaline-batterijen voor hebt en het is een product dat voor ieder huishouden handig kan zijn (denk inderdaad aan met name zaklampen, speelgoed, draagbare radio's etc.).

 

Snappen jullie het product vrij snel bij het zien van de site, of hebben jullie uitleg nodig? Ik zie het product als een perfecte gadget voor bijv. een Blokker bij de kassa, of zou het product daar te 'moeilijk' voor zijn. Jullie mening.

www.SportsMerchandisingEurope.com

www.fanartikel.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat ook het Blokker publiek het product wel begrijpt.

Alleen zit Blokker even in een dipje.

 

Wat mensen misschien niet begrijpen is dat een kleine batterij natuurlijk bij lange na niet de capaciteit heeft van een C of D cel.Hoe wel het toch heel erg logisch is. (ik praat uit winkelervaring in een onderdelen winkel).

Dat zou kunnen beteken dat het product volgens de mensen niet goed is.

 

Het is verder natuurlijk een niche product, je zult eindgebruikers moeten zien te vinden die af en toe C of D cellen kopen.

Loop ééns wat winkels door en kijk wat er te koop is aan spul waar deze cellen in gebruikt worden.

Boerenbond misschien ?

 

Naast kinderspeelgoed kan ik alleen maar de grote zaklantaarns bedenken, en wat battreijhouders voor fietsverlichting.

Daar zitten echter niet voor niks grote batterijen in.

Om een idee te geven, ik heb een cateye fietslamp met 4AA batterijen erin, deze gaat ongeveer 200 km fietsen mee, dat is een week woon-werk.

Met de 4 D cellen in een extra batterijhouder kan ik de hele donkere periode overbruggen. Dan heb ik het over minimaal 15 tot 20 weken.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Klopt de capaciteit is altijd 1 van de eerste vragen die bij mensen opkomt, maar wij adviseren dan ook het gebruik van de Battery Adjuster in combinatie met oplaadbare of Alkaline batterijen. In AA zijn deze beide types namelijk nog wel betaalbaar, maar kom je in de C of D batterijen terecht dan zijn deze vaak te duur. Hier kiezen de mensen dus vaak voor de standaard ZinkKool- batterijen. Een Alkaline AA batterij heeft al niet veel vermogen minder meer dan de Zinkkool D-batterij, maar goed leg dit verhaal inderdaad maar even uit aan de consument ???

 

Daarom is het denk ik ook een goede optie om dit product zoveel mogelijk als geschenk in bijvoorbeeld kerstpakketten te zien krijgen. Het is een grappig cadeautje om te krijgen en handig om in huis te hebben.

www.SportsMerchandisingEurope.com

www.fanartikel.nl

Link naar reactie
  • 0

Naast het grote vermogen van C en D cellen zal in de toepassingen waar deze gebruikt worden de benodigde stroomsterkte van belang zijn. Anders zou een AA cell ook voldoende levensduur en veel meer ontwerpruimte geven. Nu is het grote nadeel van NiMH dat deze niet zo goed tegen snelle ontlading kan. Advies is 0,2 tot 0,5 maal de capaciteit van de batterij, bij een 2500 mah uur batterij dus 500-1250 ma. Ontlaad je ze te snel dan krijg je gasvorming en gaan ze stuk. Bij die imitatie Nokia telefoons waren ze waarschijnlijk een drukventiel vergeten en zorgde die gasvorming voor explosieve resultaten ;)

 

Staat er hiervoor een waarschuwing op de verpakking?

 

Overigens lijkt het mij niet zo iets enorm handigs om in huis te hebben. Handige dingen die je bijna nooit gebruikt vind je niet terug op het moment dat je ze nodig hebt ;D Zou me eerder focussen op toepassingen waar alleen C of D in kan en vervanging door voordelige oplaadbare AA cellen uitkomst kan bieden.

Link naar reactie
  • 0

Zo zijn er van meerdere artikelen miljoenen verkocht ;-)

 

Nee, serieus, jij wordt nu wel heel technisch en mijn partner in deze is veel technischer dan ik, ik help hem alleen commercieel. Maar jij denkt dus dat wanneer je deze Battery Adjuster in combinatie met AA batterijen in een zaklamp gebruikt dat deze TE snel ontlaadt, als ik je goed begrijp? Hmmm, zal het eens aan hem voorleggen.

www.SportsMerchandisingEurope.com

www.fanartikel.nl

Link naar reactie
  • 0

Zo zijn er van meerdere artikelen miljoenen verkocht ;-)

 

Nee, serieus, jij wordt nu wel heel technisch en mijn partner in deze is veel technischer dan ik, ik help hem alleen commercieel. Maar jij denkt dus dat wanneer je deze Battery Adjuster in combinatie met AA batterijen in een zaklamp gebruikt dat deze TE snel ontlaadt, als ik je goed begrijp? Hmmm, zal het eens aan hem voorleggen.

 

Ben zelf geen expert maar de basis klopt wel. Net even gekeken in mijn hobby zaklamp en dat lampjes zou 0,2 A trekken, geen probleem dus. De flits van mijn camera heeft bijvoorbeeld wel weer een waarschuwing tegen NiMH.

Link naar reactie
  • 0

Het lijkt me wel een handig product in bepaalde situaties... vooral als je iets dat op C of D cellen loopt wilt poweren met oplaadbare batterijen die vooral in AA in omloop zijn.

 

Overigens zijn alkaline C of D cellen helemaal niet duur, bij iets als een ikea koop je er 2 voor 2 euro ongeveer. Ik denk dus dat je het wel zo in de markt moet zetten als iest waarvoor een cosument niet hoeft om te rijden - als dat wel moet kan die net zo goed de passende batterij gaan kopen.

 

En er zjin natuurlijk technische problemen te verwachten, een dikke maglite poweren met een paar penlites zal geen wonderen doen, die zijn binnen het uur leeg.

Link naar reactie
  • 0

Goeie Alkaline C of D-batterijen zijn wel duurder, maar gebruik het vooral in combinatie met oplaadbaar is het advies.

 

Nog een vraagje, hoe krijg ik een URL onderaan ieder bericht? Heb ik mijn profiel nu 2 keer een site ingevoerd maar er komt niks te staan. Ben niet zo technisch ;D

www.SportsMerchandisingEurope.com

www.fanartikel.nl

Link naar reactie
  • 0

Je kunt ook proberen een joint promotion te krijgen, piggy backen op een bus Dextro Energy poeder bijvoorbeeld.

(Sporters en outdoorsy types gebruiken dit)

 

Of bij een zak appels- want die zitten ook boordevol energie.

 

Of bij een groenstroom abonnement, omdat je 'altijd de energie die bij je past' verkoopt.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Of meeverkopen met een grootverpakking penlites.. gratis bij een 20 pack alkalinebatterijen ofzo. Alleen weet ik niet of de batterijenmakers daar zoveel trek in hebben, aangezien de consument dan een goedkoper product kan gebruiken voor hun zaklamp etc. Aan de andere kant zouden penlites per unit energie wel eens duurder kunnen zijn, dus dat is bij veelvuldig gebruik winst voor de batterijfabrikant.

 

Bij een setje oplaadbare NiMH's is het helemaal een handig extratje natuurlijk, zo kun je je investering in batterijen overal toepassen.

Link naar reactie
  • 0

Joint promotion, hmmm dat geeft een hele nieuwe wending aan het verhaal, dat is wel een goede optie. Nu nog een partij/product vinden die het bij een ander product wil verkopen.

 

Bij een:

 

zaklamp

batterij-oplader

10 Alkaline-batterijen

4 Oplaadbare batterijen

 

 

Meer tips?

 

www.SportsMerchandisingEurope.com

www.fanartikel.nl

Link naar reactie
  • 0

Als je het bij een eindproduct wilt marketen moet je iets zoeken dat C of D cellen gebruikt, maar die niet echt nodig heeft qua verbruik of piekstroom. Dan kom je al snel bij dingen als portable radio's en niet-al-te-hightech zaklampen uit denk ik.

 

Mij lijkt de match met AA batterijen, al dan niet laadbaar, de beste. Het geeft meerwaarde aan die batterijen, en is in vergelijking tot bijv een set goeie NiMH's waarschijnlijk goedkoop.

 

Een covertor van AAA naar AA zou ik meteen opgeven, die kleine celletjes zijn duurder en met nog niet de halve capaciteit.. persoonlijk vind het ik nogal onhebbelijk als apparaten uberhaupt AAA's nodig hebben ;)

Link naar reactie
  • 0

AAA naar AA waren we ook niet van plan te ontwikkelen, maar AAA wordt natuurlijk wel veel gebruikt. AAA heeft echt te weinig capaciteit en is inderdaad vaak duurder dan de penlights, simpelweg omdat die het meest verkocht worden.

 

Kort samengevat hebben wij nu de volgende mogelijkheden:

 

- Retailketens benaderen (al verscheidene gedaan met wisselend succes)

- Groothandels benaderen zoals SORBO, LEXRO en Zandstra en De Leeuw)

- Bedrijven in relatiegeschenken, kerstpakketten benaderen

 

Batterijmerken zelf benaderen zou nog een optie zijn, maar dan geef je het product eigenlijk weg.

www.SportsMerchandisingEurope.com

www.fanartikel.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    12 leden, 247 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.