Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Swen

Als Belg vrij beroep uitoefenen met Nederlands diploma

Recommended Posts

Kan ik een nederlands vrije beroep opstarten zonder adres in nederland , of gaat dat via een postbus . Al lijkt de wetgeving hier wel tegen te zijn .

 

Het gaat om hetvolgende ,

 

opstart eenmanszaak Podologie . Ik heb een nederlands diploma , echter als belg hoe moet ik dan een zaak opstarten , in principe kan ik in een praktijk starten die reeds bestaat , fysiek zal ik dus in nederland werken , met het diploma is het niet mogelijk om een zaak te starten in België wegens niet erkend .

 

om men in te schrijven in KVK dien ik dus een adres nodig te hebben . Maar hoe gaat dat dan in zijn werk ? Kan iemand mij informeren aangezien ik me al weken aan het verdiepen ben in verschillende websites maar meestal spreekt men verschillende doelstellingen aan die me dus niet vooruit helpen .

 

[Titel aangepast.]

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Swen,

 

Welkom op Higherlevel.

 

Kan ik een nederlands vrije beroep opstarten zonder adres in nederland , of gaat dat via een postbus . Al lijkt de wetgeving hier wel tegen te zijn .

(...)

om men in te schrijven in KVK dien ik dus een adres nodig te hebben . Maar hoe gaat dat dan in zijn werk ?

Vrije beroepsbeoefenaren moeten zich sinds 1 juli 2008 ook inschrijven in het Handelsregister als zij voldoen aan de criteria voor een onderneming. Een onderneming in Nederland die zich in moet schrijven moet ook een fysiek vestigingsadres hebben (een "vaste inrichting"), een postbus mag inderdaad niet. In jouw geval kun je bijvoorbeeld een praktijkruimte of ruimte in een verzamelgebouw huren.

 

Je kunt de KvK ook bellen of mailen voor specifieke vragen. De Nederlandse Belastingdienst heeft trouwens ook informatie over wonen in België en ondernemen in Nederland, mocht je die nog niet hebben gevonden.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
De Nederlandse Belastingdienst heeft trouwens ook informatie over wonen in België en ondernemen in Nederland, mocht je die nog niet hebben gevonden.

 

Die info heb ik inderdaad gevonden , maar het is me niet duidelijk of ik het adres waar de praktijk gelegen is kan/mag gebruiken als vestigingsadres . In principe is dat niet mijn eigendom maar word de praktijk verhuurd aan collega's vrije beroepen . Bekijk het als volgt . De praktijk heeft 16 kamers die elk afzonderlijk verhuurd en onderverhuurd worden . Mij lijkt dat de eigenaar dat niet gaan toestaan een vestigingsadres te beleggen op zijn eigendom .

 

Kan ik dan een postadres in de plaats nemen en voor bv belastingscontrole wel het adres laat opnemen als filiaal ? Dat was eigenlijk men vraag .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Swen,

De KVK in Nederland accepteert een Belgisch woonadres als vestigingsadres, als dit door omstandigheden niet anders kan. In jouw geval is dat een optie, maar alleen maar als de praktijkruimte als "vaste inrichting" wordt geaccepteerd door de belastingdiensten van beide landen. Het advies is om hierover van tevoren uitsluitsel aan te vragen bij de BD.

Groet,

Mireille Coumans


FM Partners boekhoudkantoor. Grenzeloze kennis, innoverend in aanpak!

Share this post


Link to post
Share on other sites
De praktijk heeft 16 kamers die elk afzonderlijk verhuurd en onderverhuurd worden . Mij lijkt dat de eigenaar dat niet gaan toestaan een vestigingsadres te beleggen op zijn eigendom .
Waarom niet? Dat is namelijk de essentie van (ver)huren.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 311 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept