• 0

Wie heeft er ervaring met Streya of Mijndienstverlener?

Aanbevolen berichten

  • 0
(aangepast)

Naar mijn inziens is Streya/MijnDienstverlener een zeer dubieuze organisatie die er totaal geen moeite mee heeft om startende ondernemers op te lichten.

 

Mooie verhalen aan de telefoon (gegarandeerd 17 opdrachten) maar ik heb nog nooit een offerte van ze  ontvangen.

aangepast door Eric Amsterdam
Link naar reactie
  • 0

Streya lijkt weer een incassobureau gevonden te hebben. Klanten van MijnDienstverlener melden brieven te krijgen van het Noordhollands Incasso Kantoor uit Alkmaar, onderdeel van IP Nederland Incasso & Juristen.

 

Opvallend: wat verkocht werd als deelname aan een offerteplatform met een garantie van X opdrachten wordt op de eerste nota van Streya in het voorjaar 2018 de plaatsing van een bedrijfspresentatie voor bedrag A en groeit in 2019 dankij tussenkomst van NHIK uit tot een vordering van een bedrag A voor de plaatsing van een bedrijfspresenatie en nog eens bedrag A voor koppeling offertesysteem, met rente van 66 euro en extra buitengerechtelijke incassokosten (BIK) van 169 euro. 

 

Dat is dus meteen een abusievelijke verdubbeling van de vordering, met daaraan gekoppeld een BIK van 15% die ook twee keer te hoog is.

 

Zouden ze bij NHIK wel weten wat voor opdracht ze nu hebben aangenomen? Dit belooft een mooie case te worden voor het nieuwe Meldpunt Incassobureaus, nadat DAS Rechtsbijstand afstand heeft genomen van Streya.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
1 uur geleden, TwaBla zei:

Zouden ze bij NHIK wel weten wat voor opdracht ze nu hebben aangenomen? 

 

Vast wel, als ze de naam gegoogled hebben moeten ze de klachten we gezien hebben, waaronder ook deze thread (naast vele andere) op de eerste pagina van de zoekresultaten. 

 

Misschien dat ze zich niet helemaal hebben bedacht hoeveel ellende ze zich hiermee op de hals hebben gehaald en hoe groot de reputatieschade zal zijn, maar totale onwetendheid lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk. 

Link naar reactie
  • 0

Als ik Google op IP Nederland, zegt de eerste link die ik zie: "Incasso, juristen en gerechtsdeurwaarders".

 

En kijk ik op de site van IP Nederlander onder het kopje Gerechtsdeurwaarders, dan staat daar: "Een gerechtsdeurwaarder is als onbezoldigd ambtenaar in dienst van justistie [sic!], benoemd door de minister van justitie en beëdigd door de kroon. De gerechtsdeurwaarders van IP Nederland voeren de werkzaamheden door heel Nederland uit en daarmee biedt IP Nederland landelijke dekking."

 

Dat de gerechtsdeurwaarder een ambtenaar is, betekent dat hij onafhankelijk moet zijn. Daarom mag een gerechtsdeurwaarder ook geen incassobureau als aandeelhouder hebben; dan komt de onafhankelijkheid in gevaar. Mag je dan wel gerechtsdeurwaarders en (voorgerechtelijke) incasso binnen hetzelfde bedrijf hebben? Waarom zou dat geen belangenverstrengeling zijn.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

 

De aanmaningen die NHIK verzendt bevatten niet alleen extra vorderingen die op de oorspronkelijke nota's niet genoemd werden, ook de tennaamstelling is vaak verkeerd.

 

Wat is het beste: dat de ondernemer zijn best doet om de onjuistheden te corrigeren of juist minimaal reageert met een verwijzing naar eerdere betwistingen bij Streya of Bos Incasso? Die fouten gaan mogelijk linea-recta door naar de dagvaardingen, dus dan is duidelijk dat Streya er een zootje van maakt. Draait NHIK voor de kosten op.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Als jij zelf vindt dat er een overeenkomst is, dan kun je denk ik het beste behulpzaam zijn. (Documenteer dan dat je dat bent geweest en hoe je dat bent geweest,)

 

Als jij vindt dat er geen overeenkomst is, dan zie ik niet in waarom je een antagonistische tegenpartij zou helpen bij zijn huiswerk.

aangepast door Branko Collin

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

Dus als er fouten in de aanmaning zitten, hoef je het incassobureau niet te helpen als je eerder de vordering al duidelijk betwist hebt. Het betreft vorderingen die al een jaar oud zijn, waarover eerder ook al correspondentie heeft plaatsgevonden. NHIK heeft een online procedure waarbij de eisende partij de gegevens invult. Schijnbaar zijn daarbij talloze fouten gemaakt: tennaamstelling, bedragen en zo voort.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik zou niet reageren, uiteindelijk kom je in een rechtbank procedure terecht waarbij je met een dozijn andere incasso zaken tegelijk bij de rechter wordt geroepen. Daar kan je in gewoon Nederlands en zonder advocaat prima je zaak verwoorden. Maak er niet een te langdradig verhaal van. En neem bewijs stukken uitgeprint mee, rubriceer die in een mapje zodat een rechter daar eenvoudig uit kan lezen wat belangrijk is. 30 losse vellen gaat niet werken. Ik durf er een appeltaart onder te verwedden dat de rechter je per direct gelijk geeft of ten minste het incasso bureau een bewijs opdracht meegeeft. Want dan zal de rechter willen weten waar de vordering dan op gebaseerd is. 

Allerbelangrijkste is dat je je verhaal kort en bondig houd. 

 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
44 minuten geleden, Markilanosz zei:

Ik zou niet reageren, uiteindelijk kom je in een rechtbank procedure terecht waarbij je met een dozijn andere incasso zaken tegelijk bij de rechter wordt geroepen.

We hebben reeds twee dagvaardingen achter de rug - met het groepje mensen dat zich achter de schermen verzet tegen de dubieuze diensten van Streya. De dagvaarding is al een heel dossier (zeker wanneer de vordering gecedeerd was) en de Conclusie van Antwoord is ook tamelijk omvangrijk.

 

Als we de eiser al op de eerste rolzitting kunnen laten struikelen over een klein technisch foutje, dan graag. :classic_wink:

 

Het verhaal is kort en bondig: eiser misleidt startende ondernemer in een verkoopgesprek (aanbieding) met beloften van en garanties op opdrachten, maar voert alleen het acceptatiegesprek (aanvaarding) zonder al die beloften aan als bewijs van overeenkomst. Dat wordt gesteld en weersproken. Dus dan kan het circus beginnen. Maak maar eens aannemelijk dat Streya misleidt of zelfs oplicht...

 

In de eerste zaak is de eis afgewezen (overeenkomst vernietigd) op grond van dwaling door onjuiste informatie. In de tweede zaak wachten we op een uitspraak. Er zijn echter ook tientallen ondernemers bij verstek veroordeeld, of met gebrekkig inhoudelijk verzet. Die 'bij verstek' veroordeelde ondernemers maken het no-cure no-pay model mogelijk, schat ik zo in. Dus elke vorm van weerstand maakt dit model minder lucratief.

 

 

aangepast door TwaBla
toevoeging ter verduidelijking

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Probeer de nieuwe feiten eens uitgebreid te beschrijven rond deze Paasdagen.

 

Wie of wat is de nieuwe incassodienst, hoe word je benaderd en met welke eis of claim? HL biedt ook de mogelijkheid om (geanonimiseerde) bijlagen toe te voegen (dan kunnen 'we' meelezen).

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Het betreft Noordhollands Incasso Kantoor die no-cure no-pay incasso aanbiedt. Streya maakt daar gebruik van door soms meer dan een jaar oude vorderingen opnieuw ter incasso voor te leggen. Dat zijn vaak vorderingen die eerder door BOS Incasso niet zijn afgehandeld - dossier terzijde gelegd na betwisting.

 

NHIK vraagt de opdrachtgever om online instructies door te geven. De boekhouding bij Streya is inmiddels nogal een rommeltje, dus de aanmaningen van NHIK staan vol fouten. Mijn advies (ruil 'm meteen in voor een betere) is om NHIK wel erop te wijzen dat de vordering reeds eerder in correspondentie met Streya en Bos betwist is, maar geen details te geven over wat die vordering precies was. Laat ze dat zelf maar uitzoeken. Gaat NHIK dan dagvaarden op basis van foute informatie, dan lopen de kosten aan hun kant snel op.

 

NHIK is ook zo'n club met deurwaarders onder hetzelfde dak, dus daarvoor geldt de speciale aandacht van de overheid de komende maanden.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1

Hoi,

 

Maanden niks van mijndienstverlener.nl gehoord. Eigenlijk ging ik er vanuit dat ze ons vergeten waren maar nu inderdaad nieuwe mailtjes van Streya over een partnerschap met IP nederland. Met de volgende boodschap (maar we reageren niet, blijven ze negeren😞

 

Enige tijd geleden bent u met Streya Nederland B.V. een overeenkomst aangegaan en hebben wij uw bedrijf gepresenteerd op de website www.mijndienstverlener.nl, zoals met u is overeengekomen. Ondanks herhaalde herinneringen blijft echter de betaling helaas achterwege. Middels dit schrijven willen wij u uitleggen waarom Streya Nederland B.V. blijft volharden in de vordering, en waarom zij niet eerder is overgegaan tot een juridische procedure.

 

Zoals u wellicht weet staan er heel veel negatieve berichten op het internet, voornamelijk op het platform Higherlevel. Ons bedrijf wordt geheel onterecht beticht van oplichting en wij hebben hier uiteraard erg veel last van. Het is heel lastig om hier succesvol tegen te ageren, maar we zijn er hard mee bezig om dit gerectificeerd te krijgen. Mocht echter het een en ander voor u aanleiding zijn om niet te betalen, verzoeken wij u vriendelijk dit te heroverwegen. Ons rest ons dan namelijk niets anders dan de zaak aan de rechter voor te leggen. Aangezien wij de mondelinge overeenkomst (na uw toestemming) met u hebben opgenomen en uw bedrijf ook gepresenteerd is conform overeenkomst ligt toewijzing van de vordering voor de hand en is het te vorderen bedrag verhoogd met proceskosten. Indien u van mening blijft de openstaande vordering(en) niet te hoeven voldoen, raden wij u aan om een jurist te raadplegen.

 

Streya heeft in een eerder stadium samen gewerkt met een ander gerechtsdeurwaarderskantoor. Helaas hebben wij deze samenwerking om technische redenen tussentijds moeten beëindigen. Met IP Nederland hebben wij een partner gevonden die een goede communicatie richting de debiteuren van Streya wel kan waarborgen. IP Nederland voert slechts de procedure uit en beoordeelt zaken niet inhoudelijk. Een zaak word pas inhoudelijk bekeken indien het tot een juridische procedure mocht komen. Alleen een bevoegde rechter kan vervolgens bepalen of een vordering wel of niet terecht ingesteld is.

 

Hoogachtend,

H. Kops

Algemeen Directeur

Streya Nederland BV

p: 085-064 55 50

a: Veken 30

1716 KE Opmeer

w: www.streya.nl  e: h.kops@streya.nl

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Terwijl Streya heel hard bezig is om onjuiste berichten te rectificeren, zijn enkele boze ondernemers achter de schermen heel hard bezig om de dienstverlening van Streya te verifiëren.

 

Dit najaar is Streya begonnen met een Instagram-campagne, het eerste initiatief om daadwerkelijk offerte-aanvragen naar MijnDienstverlener te leiden. Je zou de aanvankelijke zoekmachine-optimalisatie ook kunnen meetellen, maar sinds Streya in de zomer van 2018 alle herkenbare adresgegevens van ondernemers op MijnDienstverlener heeft verwijderd, zijn de betrokken ondernemers onvindbaar en vrijwel onbenaderbaar. Alleen te vinden voor opdrachtgevers die een account geopend hebben bij Streya.

 

We hebben veel ondernemers die genoemd worden in de Instagram-meldingen onlangs een mail gestuurd en gevraagd naar hun ervaring zover, en inderdaad ook daar weer dezelfde reacties: overeenkomst is gebaseerd op vaag verkoopgesprek vol dubieuze beweringen en beloften. Ondernemers hebben nog nooit een offerte-aanvraag ontvangen.

 

Sinds Streya hier een onderwerp is, hebben we 2 keer meegemaakt dat een ondernemer één offerte-aanvraag kreeg. In beide gevallen was het waarschijnlijk een fake aanvraag. We krijgen graag voorbeelden van zulke aanvragen, en zijn zeker geïnteresseerd in aanvragen die tot een opdracht geleid hebben. Misschien moeten we beloningen uitloven voor de eerste ondernemer die zich hier meldt met een echte onafhankelijke opdracht binnengehaald via MijnDienstverlener.

 

Ik zet een kersenvlaai in als beloning!

 

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1
(aangepast)

Noordhollands Incasso Kantoor is een handelsnaam van Kamado Nederland. De core business van Kamado is de handel in bbq's. Met name Kamado Joe Junior is populair - zie illustratie. 

 

Kamado Nederland (Hoofdvestiging) KVK 37156687

 

Bestaande handelsnamen: Kamado Nederland | Précasso | IP Online | Dutsjii | Dutsjii Kamado | Dutsjii Kamado Nederland | IP Nederland Incasso (reviews) | IP Incasso | Kamando | KamadoXL | Kamado-XL | IncassoXL | Incasso-XL | Incassanto | Het Noordhollands incasso Kantoor

 

Vervallen handelsnamen: Incasso Portaal | Incasso Poort | Incassopoort | IPNederlandXL

 

Incassopoort is een oude incassotroll (zie Klacht en Vara Kassa) die met bluf probeert bedragen te innen. Het bedrijf staat trouwens op naam van een mevrouw, niet op naam van de meneer die zegsman is. De bewering dat het bureau ook deurwaarders omvat zou eens getoetst kunnen worden, want deurwaarder is een ambt. Je mag niet zomaar beweren dat je deurwaarder bent als dat niet zo is.

Kamado Joe Junior.png

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
42 minuten geleden, TwaBla zei:

De bewering dat het bureau ook deurwaarders omvat zou eens getoetst kunnen worden, want deurwaarder is een ambt. Je mag niet zomaar beweren dat je deurwaarder bent als dat niet zo is.

Het grappige is dus dat dat nergens precies zo staat staat.

 

Er staat wel "De gerechtsdeurwaarders van het NHIK voeren alle ambtelijke werkzaamheden door geheel Nederland uit" maar dat kun je ook zien als dat zij de opdracht uit handen geven aan een deurwaarder.

 

In hun voorwaarden staat ook "Opdrachtnemer is gerechtigd de verstrekte opdracht in voorkomende gevallen onder haar verantwoordelijkheid door derden te laten uitvoeren zoals advocaten en deurwaarders " wat mij dus doet vermoeden dat die deurwaardersactiviteiten ook uit handen gegeven worden (als het zover komt).

 

Jezelf onterecht uitgeven als deurwaarder is volgens mij ook strafbaar, dus... als er iemand voor de deur staat 🤩

aangepast door Rik ·
Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
1 uur terug, TwaBla zei:

Het bedrijf staat trouwens op naam van mevrouw. De bewering dat het bureau ook deurwaarders omvat zou eens getoetst kunnen worden, want deurwaarder is een ambt. Je mag niet zomaar beweren dat je deurwaarder bent als dat niet zo is.

 

Meneer was eerder vennoot in een VOF met een deurwaarder: Veltkamp & Mellema. Die samenwerking is in 2006 beëindigd, waarop de deurwaarder zelfstandig zijn activiteiten nog een tijd heeft voortgezet. De incasso-bbq-meneer bleef vanuit zijn nieuwe bedrijf XYZ Incasso echter vorderen op naam van de VOF, waarmee hij de indruk wekte tevens deurwaarder te zijn. Hij vorderde bovendien als een dolgedraaide hotpot bedragen die betwist en verjaard waren. De kantonrechter vond dat onrechtmatig en veroordeelde de bbq-nepdeurwaarder om zijn vorderingen onmiddelijk te staken, met een dwangsom.

 

Nou ben ik toch benieuwd waarom de bbq-meneer het nieuwe incassobureau op naam van de bbq-mevrouw heeft gezet, en wie de nieuwe deurwaarder is.

 

Op de site van IP Nederland is overigens sprake van 'onze' deurwaarders. Dat is waarschijnlijk de koninklijke onze dan.

 

Quote

Gerechtsdeurwaarders van IP Nederland bieden landelijke dekking

 

Een gerechtsdeurwaarder is als onbezoldigd ambtenaar in dienst van justistie, benoemd door de minister van justitie en beëdigd door de kroon. De gerechtsdeurwaarders van IP Nederland voeren de werkzaamheden door heel Nederland uit en daarmee biedt IP Nederland landelijke dekking. Alle kosten voor de ambtshandelingen van een gerechtsdeurwaarder zijn volledig verhaalbaar. In de praktijk is de betekening van een dagvaarding aan een gedaagde, een van de eerste ambtshandelingen die door onze gerechtsdeurwaarders verricht wordt (oftewel de eerste ambtshandeling (exploot) van onze gerechtsdeurwaarder). Hiermee begint een rechtzaak.

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
6 uur geleden, Thijs en Nancy zei:

 

  

Quote

Met IP Nederland hebben wij een partner gevonden die een goede communicatie richting de debiteuren van Streya wel kan waarborgen.

😂Nou, laten we voorzichtig zeggen dat het adres en mailbestand een zooitje is 🙂 

aangepast door Joep12
Link naar reactie
  • 0
9 uur geleden, TwaBla zei:

Ik zet een kersenvlaai in als beloning!

 

Als ze meelezen gaan ze nu acuut op zoek naar een bakker die in hun ""dienst"" is getrapt, en geven die een order voor een kersenvlaai, te bezorgen op jouw adres. 

 

Of waarschijnlijk ook niet, ik geloof niet dat het mensen met al te veel gevoel voor humor zijn... als je je vlaai al krijgt komt er vast een factuur achteraan, en een incassobureau, en een kantonrechter die hopelijk botweg een vlaai in hun gezicht gooit. 

Link naar reactie
  • 0

De algemene voorwaarden van IP Nederland zijn interessant, want dit grapje kost Streya geld.

 

Quote

5. Indien opdrachtgever een incasso-opdracht intrekt, van verdere incassobehandeling afziet of opdrachtnemer, ondanks ingebrekestelling, zonder instructies laat, is opdrachtnemer gerechtigd over de ter incasso gestelde vordering de onder punt 4 opgenomen incassoprovisie in rekening te brengen, als ware de vordering volledig geïncasseerd.

6. IP Nederland is gerechtigd een bedrag van de schuldenaar tegen finale kwijting te accepteren, indien opdrachtgever afziet van verdere behandeling en niet bereid is de incassokosten voor haar rekening te nemen.

 

De incassokosten zijn een slordige 15% van de nota. Dus je zou kunnen aanbieden: 10% of dagvaard me... Die dagvaarding moet Streya betalen. Zien ze daarvan af, dan kan IP Nederland het bod van 10% aanvaarden tegen finale kwijting.

 

Mag ook 25 euro zijn.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Algemene voorwaarden zijn natuurlijk wel "indien niet anders overeengekomen", dus wat er daadwerkelijk tussen die partijen is afgesproken kan verschillen. 

 

Wellicht hebben ze gewoon eerlijk verteld dat het een zooitje dubieuze vorderingen zijn en dat IP haar best mag doen ze te innen, tegen commissie als het lukt oid.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 104 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.