loading
Ga naar inhoud
stephanieMM
Verberg

Ondernemingsplan bijzondere kledingzaak

vraag

Wij zijn twee ondernemende studentes die als afstudeerstage een ondernemingsplan gaan schrijven voor een door ons op te zetten kleding winkel.

 

Beiden weten we dat een eigen bedrijf ontzettend veel en hard werken is en dat er al genoeg andere kledingzaken bestaan, toch denken wij wel genoeg onderscheidend vermogen te kunnen realiseren om zoiets op te starten.

 

Zou iemand ons kunnen vertellen waar wij potentiele investeerders kunnen vinden voor onze toekomstige organisatie en of er mensen zijn die het leuk vinden om twee studenten die in deze branche een bedrijf willen starten te ondersteunen??

Link naar bericht
Delen op andere sites

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

gebruik eens de zoekfunctie in dit forum en lees de columns van Ties op dit forum. Hier staat al veel informatie in.

 

Heb je er aan gedacht om met je ondernemingsplan naar de bank te stappen voor een (starters)krediet??

 

 


AX Web Services - Webdesign, Internet Database Applicaties

AX Financial Services - Administratie- en financieel advieskantoor

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

 

Heb je er aan gedacht om met je ondernemingsplan naar de bank te stappen voor een (starters)krediet??

 

 

 

Natuurlijk hebben we hier al aan gedacht en dat gaan we zeker doen als we ons ondernemersplan hebben afgerond, maar wij zoeken nog andere mogelijkheden om investeerders aan te trekken

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Hai Stephanie MM,

 

De kleding blijft een moeilijke keuze, de marges zijn laag en inderdaad zijn er enorm veel concurrenten. Desondanks denk ik dat er toch mogelijkheden zijn. Maar goed.

 

Onderzoek hoeveel geld je nodig dient te hebben. Reken niet te zuinig. Dat gebeurd te vaak, je moet zelf ook rond komen en je zal ook nog aardig wat moeten verbouwen. Als je het businessplan hebt afgerond kan je werken naar een verkorte versie daarvan. Deze zgh. "executive summary" (1/2 A4'tje) kan je dan gebruiken voor de eerste contacten naar mogelijke financierders. Ik zou welliswaar eerst naar verschillende banken stappen. Kijk daar hoeveel je los kan peuteren. Al is maar 10% van je totale behoefte. Verder kan je kijken of er niks te doen is met grote retailketens zoals: retailtotaal of Intres. Zij willen heus wel naar de plannen kijken en wellicht financieren. Vaak vragen ze wel direct een aandeel in je bedrijf. En is er niemand in je familie die het wel ziet zitten?

 

Voor advies tijdens het opbouwen van je B-plan kan je je richten tot: stichting ondernemersklankbord, brancheorganisatie Mitex, kvk, dit forum, bezoek beurzen ed. spreek experts.

 

Suc6 en hou me op de hoogte

 

JW


Coffee-star | espressobars

www.coffee-star.nl

Quote: Kijk niet naar wat vandaag kan, maar denk aan wat morgen mogelijk is.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Tegenwoordig is het niet moeilijk om een eigen kledingsmerk of winkel op te richten waarom? De jeugd van tegenwoordig denken dat ze veel geld hebben. Ze dragen graag merk kleding omdat ze willen laten zien dat ze het best kunnen betalen en dat ze gezien mogen worden. Maar als je echt naar de kwaliteit kijkt en het design dan vind ik het ongelooflijk dat het verkoopt maar goed.

 

Echt ik denk bij mezelf je laat het in China goedkoop maken. Eigen handels merkje erop. Simpel design ook al zijn het wat letters als het maar een merk is. Dit verkoop je voor een aardig prijsje. Laten we vast stellen T-shirt 40 euro. Je laat het bekende mensen dragen.En voila.De mensen moeten dan te weten komen hoe duur het is. Dan gaan er steeds meer mensen mee rond lopen. Tegenwoordig is alles mogelijk als je er maar spirit voor hebt en een goeie markt onderzoek doet al hoewel je weet niet hoe het merk zal aanslaan. Maar in ieder geval sucses met je ondernemings plan!

 

Schrijf er in welke doelgroep je je wilt benaderen. Je denkt te behalen winstmarge. En waarom mensen in jullie winkel moet kopen.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 4 leden online en 50 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké