Jump to content
Neelis
Verberg

BV, 30% regeling, aanlooptijd omzet

vraag

Kan iemand ons helpen met de volgende casus?

 

Mijn Britse vriendin, baby en ik verhuizen over twee weken vanuit het VK naar NL. Vriendin heeft een Ltd in het VK van waaruit ze als adviseur werkzaam is. Ze heeft inmiddels wat opdrachten in NL gehad vanuit haar Ltd, en ze voldoet aan de voorwaarden voor de 30%-regeling voor expats.

 

Ze verwacht tussen de €50-60k per jaar binnen te kunnen brengen met een beetje aanlooptijd van 6-12 maanden; wat minder dan in het VK wegens zorg voor baby. Ze heeft een BV opgericht van waaruit ze haar NL werkzaamheden voort kan zetten. Hiervoor wil ze de 30% regeling als DGA-cum-werknemer aanvragen (is mogelijk, voor zover wij weten).

 

Ik begrijp dat het omzet omslagpunt waar de BV aantrekkelijker is dan eenmanszaak een stuk hoger ligt dan haar verwachte omzet. Echter, de 30% regeling is alleen van toepassing op werknemers, en derhalve moet ze een BV oprichten. Nu moet je om de volle 30% vrijstelling te krijgen een belastbaar inkomen van tenminste €37k hebben. Dus het zou optimaal zijn om het DGA salaris op €53k vast te leggen. Dit is een haalbare omzet, maar wellicht nog niet in de eerste 6-12 maanden.

 

Mijn vragen zijn:

- Is er iets mis in bovenstaande redeneringen? Is de BV inderdaad de beste optie?

- Is het mogelijk om het DGA salaris op €53k vast te leggen zodat de volle 30% regeling wordt toegekend, maar als in de loop van het jaar dit bedrag onhaalbaar blijkt, het salaris omlaag te brengen, zonder de 30% toekenning op het spel te zetten?

- Zijn er betaalbare fiscalisten die ons hiermee kunnen helpen?

 

(Ik lees al een tijdje mee op het forum, zeer informatief! Hierbij mijn eerste post :))

 

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ze heeft inmiddels wat opdrachten in NL gehad vanuit haar Ltd, en ze voldoet aan de voorwaarden voor de 30%-regeling voor expats.

 

Ik vind het erg cosmetisch klinken, want eigenlijk zeg je:

"Wij gaan naar NL verhuizen, maar daarbij wel gebruik maken van de regeling voor buitenlandse werknemers die naar NL gehaald worden door bedrijven vanwege schaarste of specifieke deskundigheid".

 

Maar wie weet kom je daar 'mee weg'.

 

Anders gewoon hier aan de slag gaan, zou ik denken. Vanuit een rechtspersoon of als eenmanszaak.

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wellicht komt het wat cosmetisch over, ja, maar dat is het niet. Er is veel vraag naar haar vaardigheden in NL gezien de specialistische kennis die ze heeft opgebouwd in de City omtrent private equity en turnarounds van kleine en middelgrote ondernemingen. Met de 30% regeling komt de belastingdruk ook iets meer in de buurt van wat het in Engeland is (maar niet veel - is hier nogal wat lager voor DGAs!) en wordt het aantrekkelijk om over te gaan. Voor mij maakt het niet zoveel uit of we in het VK of NL zijn; voor haar is er in NL een interessante markt voor haar specialisme. Het verhaal is dus niet 'we gaan toch al over dus laten we het eens zo in elkaar draaien dat we ook een belastingvoordeel hebben' maar 'omdat het belastingvoordeel mogelijk is, wordt het aantrekkelijk om over te gaan'.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dus zij wil (of heeft dit al gedaan) een BV oprichten in NL (of tenminste een vestiging hier openen) om vervolgens een verzoek indienen om de 30%-regeling voor zichzelf, zijnde een werknemer uit het buitenland, toe te passen.

En tevens is zij dan ook DGA in dat NL bedrijf.

 

Ik blijf het cosmetisch vinden (niet alleen klinken), maar dat ben ik. Nooit van gehoord.

Maar zoals gezegd: wie weet 'hoe een koe een haas' enz...

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik vrees dat het probleem wordt dat er thans geen werkgever is in NL die haar gevraagd heeft om, vanwege haar specifieke kennis, naar NL te komen.

 

De 30% regeling zal waarschijnlijk op die grond afgewezen worden.

 

Aanvraag indienen kan altijd. Wie weet.

 

Succes,

Joost


Denariusadvies.nl : Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Als ik het goed begrijp zijn er wel Nederlandse opdrachtgevers die mogelijk face-to-face contact eisen (wensen), maar dat is hier kennelijk niet de (hoofd)reden voor verhuizing. Brexit?

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 178 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept