Jump to content
NitPit
Verberg

Goedkoop verzenden van kleine producten

vraag

Beste mensen,

 

Ik heb sindskort een webwinkel in kleine producten die tussen de 5-10 EUR kosten.

 

Ik merk echter dat ik "te duur" in vergelijking met de concurrentie en dat komt denk ik doordat ik vermoed dat zij goedkoper verzenden.

 

Ik verzend met PostNL en moet voor een brievenbuspakketje 3,50 EUR inclusief btw betalen. Ik heb met PostNL reeds gebeld voor een contract, maar dat is nog niet veel interessanter. Een andere optie is met brievenbuspost (3 postzegels) want producten wegen tussen 50-100 Gram. Echter, dit kost mij ook 2,45 EUR.

 

Ik heb ook Sendcloud geprobeerd. Deze service is echt voordelig voor verzenden van de wat grotere pakketten, maar voor kleine pakketjes zijn de prijzen niet echt aantrekkelijk.

 

Bij concurrenten zie ik vaak dat verzendkosten 0,99 EUR zijn. Het kan zijn dat ze een gedeelte van de verzendkosten voor rekening nemen, maar wellicht is het ook mogelijk dat zij 100% van de verzendkosten doorberekenen naar de klant. Dan zouden hun verzendkosten dus 0,99 EUR zijn.

 

Gezien ik vrij nieuw ben in de webwinkel markt denk ik dat ik nog te veel betaal. Zijn hier mensen met ervaring die mij kunnen helpen de verzendkosten te verlagen?

 

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Je zou hier mogelijk achter kunnen komen door eens wat bij je concurrenten te bestellen. Dan leer je hoe ze hun verzendingen verpakken en mogelijk ook door wie het wordt bezorgd.

 

Ik meen me te herinneren dat iemand een jaar geleden hier hetzelfde probleem had, maar kan die discussie niet meer vinden. In deze discussie komen nog wel wat nuttige punten over volume en pakketten stapelen ter sprake.

 

In plaats van verzendkosten te verlagen, zou je ook naar alternatieven kunnen kijken. Als consument snap ik dat verzendkosten een bepaald bedrag zijn en dat als ik online een doosje Tictacs bestel, dat ik 10 keer meer voor de verzendkosten dan voor de snoepjes betaal (behalve als ik uit China bestel, want daar neemt de overheid de verzendkosten voor rekening). Waarom probeer je me niet 10 doosjes Tictacs te verkopen? En bij 20 doosjes zou je zelfs de verzendkosten voor eigen rekening kunnen nemen.

 

Ik ga er trouwens vanuit dat wanneer je zegt dat de concurrenten goedkoper zijn, dat zowel jij als de concurrent dezelfde prijzen exclusief verzendkosten hebben, en dat het goedkoper vooral uit het totaalbedrag blijkt? Zo nee, dan snap ik je vraag niet.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste NitPit,

 

wie zijn jouw klanten en van waar verzenden jouw concurrenten? € 0,99 verzendtarief, is dat Nederlandse praktijk? Jouw dagelijks of partij volume?

 

Vanaf 1.000, 2.500 en 1x.xxx krijg je een keurige (standaard) staffelkorting aangeboden volgens mij inclusief volginformatie(!), waarbij een verschil bestaat tussen briefpost en buspakjes.

 

Mogelijk klopt jouw businessmodel niet afgezet tegen de inspanningen die een willekeurige transporteur moet verrichten voor verwerking en bezorging. Sprookjes bestaan niet.

 

@Branko: deze? Of deze?

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Nitpit,

 

Het hangt af van het aantal spinners (gokje) dat je verkoopt. Met gemengde partijenpost kom je voor pakjes die door de brievenbus gaan uit op 1.40 als je er 13 of meer per dag verzendt. Volgens mij wordt het vanaf 8 pakjes goedkoper dan gewone postzegels.

 

Nog niet helemaal 0.99 cent dus, maar het scheelt al wel.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 133 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept