• 0

Broodjes verpakken: op zoek naar verpakkings- en conserveringstechnieken

Beste forummers,

 

Ik ben net nieuw op dit forum, maar kijk al geruime tijd als gast mee.

Nu ben ik momenteel met een concept bezig voor kant-en-klare broodjes, koelvers uit het schap (het zijn hele speciale broodjes, daar later misschien meer over).

Nu is het zo dat ik geen idee heb - en ook geen informatie kan vinden - over de hedendaagse verpakkings- en conserveringstechnieken.

 

De vraag is dus of iemand hier daar toevallig verstand van heeft?

Ik weet bv. dat bij benzinepompen zoals Shell er kant-en-klare wraps verkocht worden, welke ook gewoon koelvers zijn. Deze liggen in het schap voor ongv. 4 euro.

 

Ik wil dus een product op een dusdanig manier verpakken en/of conserveren, zo dat het zo lang mogelijk goed (en lekker) blijft.

We beginnen kleinschalig qua productie, dus als daar nog tips voor zijn hoor ik het ook graag.

 

Zijn er nog experts op dit gebied? Laat het even weten! :D

 

 

Hartelijke groet,

 

JohnnyKing93 :)

 

Mod edit: titel verduidelijkt

 

Mvg,

 

Johnny King93

--------------------------------

Student International Business (Bachelor level)

Chairman of studentassociation

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Sorry, mijn Nederlandse vocabularium is niet uitgebreid genoeg om te begrijpen wat je me probeert te vertellen.

 

 

@ Ron van der Kolk

 

Wat bedoel je precies?

Als het onhaalbaar zou zijn zou ik het niet doen.

Een hogere investering hoeft niet perse een probleem te zijn.

Naast dat je niet kan zien wat mijn beschikbaar (investeerbaar) vermogen is, gaat het er meestal (dat is mijn ervaring) om wat de rendabiliteit is van het plan in zijn algemeenheid, en hoe snel een investering wordt terugverdiend.

Natuurlijk wil je met zo weinig mogelijk kapitaal beginnen, maar ookal wordt de investering hoger, betekend dat niet dat het een onhaalbaar plan is.

Moeilijk uit te leggen zo, je moet mij eigenlijk kennen om die visie te begrijpen.

 

Even over een andere boeg; Wat zou het idee onhaalbaar maken volgens jou, Ron?

 

 

@Patrick Keizer

Zij doen inderdaad deels wat ik van plan ben. Echter denk ik dat samenwerken met een soortgelijke partij de aantrekkelijkheid van de investering misschien te niet doet.

Het snijt in je marge etc. Maar misschien is het wel een optie.

Ik ga vandaag nog bij het bedrijf informeren.

Bedankt voor je reactie.

 

Qua investering heb je wel gelijk dat het (forse) noemenswaardige investeringen (zouden kunnen) zijn, echter geeft dat voor mij niet de doorslag.

 

Investering als appartuur e.d. doe je "eenmalig", waarna het een tijd meegaat.

Het gaat er mij vooral om wat de relatie is tussen initiële investering, het te behalen rendement, en de terugverdientijd.

De venture capitalists die ik ken, kijken naast naar hun onderbuikgevoel, ook vooral naar dat soort ratios. Natuurlijk vrij simpel uitgelegd, want ze kijken nog wel naar meer zaken, maar dat is wat meestal de doorslag geeft.

 

 

Kijk een forse investering van bv. een paar miljoen (niet in dit geval) hoeft niet perse iets te zeggen, misschien is de terugverdientijd wel 6maanden (hypothetisch).

 

Ik kijk dus zelf verder dan puur de initiële investering.

Als er goede afname afspraken/contracten kunnen worden gesloten, is een eventuele investering grotendeels veiliggesteld.

Nou is het wel zo dat er altijd een risico aanwezig blijft, zoals bij (zo goed als) elke investering, maar dan luidt het gezegde; "no risk no reward"

 

Bedankt voor de reacties/input iedereen ;)

Mijn dank is groot.

Mvg,

 

Johnny King93

--------------------------------

Student International Business (Bachelor level)

Chairman of studentassociation

Link naar reactie
  • 0

Naast dat je niet kan zien wat mijn beschikbaar (investeerbaar) vermogen is, gaat het er meestal (dat is mijn ervaring) om wat de rendabiliteit is van het plan in zijn algemeenheid, en hoe snel een investering wordt terugverdiend.

(...)

De venture capitalists die ik ken, kijken naast naar hun onderbuikgevoel, ook vooral naar dat soort ratios.

Ik kan inderdaad niet zien of jij een paar ton hebt rondslingeren in je studentenkamer. Wat ik wel in mijn glazen bol kan zien is dat waarschijnlijk niemand je die paar ton gaat lenen, hoe mooi je het ook in Excel kan voorrekenen met allerhande ratios. Dat is wat het in de praktijk waarschijnlijk onhaalbaar maakt.

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

@ Ron van der Kolk

Beste Ron, Ik woon niet in een studentenkamer.

 

Ik snap je punt ook niet echt, het heeft niet alleen met ratios te maken, ik zeg wel dat een initiële investering (bijna) nooit de doorslag geeft.

Het gaat om meer dan dat.

Daarnaast gaf ik aan dat dat mijn ervaring is.

 

Deze invalhoek is nieuw voor me, ik ben dan ook benieuwd naar je onderbouwing.

 

Groeten,

JK

 

Mvg,

 

Johnny King93

--------------------------------

Student International Business (Bachelor level)

Chairman of studentassociation

Link naar reactie
  • 0

jajajeroen;

 

Sorry.. Maar ik snap de -op dit moment- irrelevantie van de verpakking niet.

 

Kijk voor mij, en ik ben natuurlijk een leek in het vak zoals al eerder aangegeven, valt of staat de rendabiliteit van dit idee met de verpakking.

 

Even hypothetisch; Stel je voor ik stop nu allemaal energie in het uitzoeken en/of inrichten van het proces, en dan blijkt dat de broodjes onder geen enkele mogelijke manier lang genoeg houdbaar zijn.

Ja dan is al die besteedde energie dus eigenlijk verspilde tijd.

Al weet ik een beetje/de basics, dan kan ik i.i.g. bepalen of het een rendabel plan is.

 

 

Ik snap echter wel dat je het proces belangrijker vindt en daar op hamert (met zijn allen (haha :-K)), maar snap je mijn invalshoek ook?

 

 

Gebaseerd op de informatie die je hieronder vermeld m.b.t. het beleg van het broodje kan ik je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid melden dat jij op geen enkele wijze een lange THT kan creëren. Kip, ei en room op 1 broodje… Nee, dat ga je met geen mogelijkheid microbiologisch lang goed houden, en ik denk dat je dat qua smaakbeleving al helemaal niet moet willen. Als ik vanuit de losse pols een ¨ruwe schatting¨ moet geven, zeg ik THT microbiologisch: 5 dagen maximaal, THT kwaliteitstechnisch: 3 á 4 dagen maximaal. Echter kun je beide factoren laten testen, maar je combinatie is (zeker microbiologisch) niet geweldig om een lange THT te willen behalen.

 

Als ik niet weet wat de directe kosten per product zijn en de eventuele (groffe) overhead, kan ik niet bepalen of het al dan niet levensvatbaar is.

 

Ik kan dan ook niet met tankstations rond de tafel gaan, want ik weet geen (approximate) houdbaarheidsduur, geen verkoop-/productieprijs etc.

Het wordt dan moeilijk om polshoogte te gaan nemen bij eventuele afnemers.

 

Ik begrijp jouw kant van het verhaal prima, maar gezien jouw plannen, gezien de omvang, zijn de kosten van het verpakken hetgeen waar jij je het minste zorgen om moet maken.

 

Je zult een zekere basis moeten hebben.

Weet je wat denk ik goed voor mij is Jeroen? Om eens op bezoek te gaan bij een producent uit mijn netwerk, en het daar gewoon echt visueel binnen te krijgen.

Ik leer namelijk veel sneller als ik het zie of hoor, dus als ik een korte indruk kan krijgen zou dit in principe kunnen werken als smalle basis.

 

Ik denk dat jij prima in kan schatten hoe je dingen snel oppikt, als dat visueel is, ga daar mee aan de slag. Probeer een globaal (maar duidelijk!) beeld te creëren van de ¨wereld¨ waar jij je in wil gaan begeven.

 

Even wat anders (on a side note)

1) Wat zou het groffe kostenplaatje zijn van het inkopen van deze kennis? (grof!)

2) In welke omgeving -geografisch- ben jij momenteel eigenlijk actief Jeroen? (is je echte naam neem ik aan ::) )

3) Had nog een punt, maar even vergeten.

 

1)Ligt eraan hoe goed deze kennis moet zijn. En hoe specifiek deze kennis moet zijn.

Reken maar op € 125 - € 200 per uur ex. btw, afhankelijk van wie je inhuurt en wat je nodig denkt te hebben (consultancy, audits, beheersplannen, etiketten opmaak e.d.).

2)Ik rij door het hele land, om privacy redenen van de bedrijven die ik min of meer (al dan niet indirect) heb gebruikt als praktijkvoorbeeld kan ik dit hier niet plaatsen.

3)Toch wel een goed punt;)

 

Om hier een passend antwoord op te kunnen geven is het verstandig om aan te geven welke producten je wilt gaan gebruiken om je broodjes te beleggen. Dit is echter te omslachtig en m.i. niet waardetoevoegend voor de kwaliteit.

Vwb dit punt; Het was maar een balletje die ik opgooide, want het moeten dus afsluitbare ruimtes zijn als ik het tot nu toe goed heb gelezen.

Een greep uit het assortiment (het broodje waar ook mee begonnen wordt/het "kick-off" broodje);

- Speciaal broodje

- Kip

- (gebakken, spiegel) ei

- Specerijen

- Sla/tomaat/...

- Room

Afsluitbare ruimtes is bij de HACCP geen vereiste. Het maakt het werk wellicht makkelijker maar dit is geen must. Je kunt scheiden in ruimte OF tijd. Maar eerlijk gezegd, zou ik als ik jou was het anders aanpakken. Zie hieronder.

 

Thanks voor de wederom nuttige linkjes en de zeer waardevolle reactie.

Qua schoonmaak, zou ik dit natuurlijk liever binnen het bedrijf houden, indien mogelijk. Anders zitten we weer met extra overhead (niet dat dat perse een probleeem is.)

 

Dat zou ik ten zeerste afraden. En wel hierom:

- Dit gaat ten koste van je productiviteit, het reinigen volgens de HACCP is wel even wat anders dan de huis, tuin en keuken schoonmaak. Verkijk je hier niet op.

- Kennis van middelen en toepasbaarheden. Wie ga je hiervoor opleiden? Als jouw reiniging niet deugt mag je ´s morgens fijn opnieuw beginnen. (En geloof me, ik laat ze het hele pand opnieuw reinigen ongeacht de kosten.)

- Professionele schoonmaak = professionele apparatuur. Iets wat jij hoogstwaarschijnlijk zelf niet voor handen hebt.

 

De productie, en daarmee de grootschaligheid, wordt he-le-maal niets. Sorry dat ik je zo uit je droom moet helpen, maar het is zoals het is. THT verlenging is geen optie, met de ingrediënten die jij benoemd, ongeacht de wijze van verpakken.

 

Goed, maar nu mijn plan:

 

Gooi alles wat je op papier hebt staan maar weg, zonder een serieus startkapitaal is dit simpelweg niet haalbaar. Dit startkapitaal krijg je niet. Niet omdat er geen geld beschikbaar is, maar omdat dit niet beschikbaar wordt gesteld. En dat is logisch. De sector, en zeker het bewerkelijke product, waar jij (zonder noemenswaardige ervaring, no offense) je in wilt gaan begeven is te instabiel om zekerheid te geven.

 

Ik weet het, je wilt graag portfolio opbouwen, maar benader dit eens andersom. Waar denk jij dat mensen meer respect voor hebben? Iemand die een ¨bedrijf¨ met geleend geld ¨groot¨ heeft ¨gemaakt¨? Of iemand die juist door creatief en out of the box durft te denken een leuk bedrijfje weet te runnen?

 

 

Begin andersom

 

Start klein, doe marktonderzoek, zoek de grenzen van de HACCP op, speel in op de trends. De consument zoekt geen lange THT. Dus GA dagvers, ga je broodjes tweemaal daags leveren aan de lokale tankstations (en misschien zijn er wel meer afzet locaties).

Ga testen welke broodjes wel en welke niet in de smaak vallen. Of jij ze wel of niet lekker vindt, boeit eerlijk gezegd niet. [/i] Wie betaald, bepaald[/i].

 

Hou het simpel

 

Het hoeft allemaal niet groot, hoe groter jij wilt starten, hoe groter de kans op falen. Start daarom klein, leer de HACCP, leer verpakkingsmethoden, ga op bezoek bij je leveranciers, leer de wereld kennen, en breid daar waar mogelijk jouw bedrijf uit.

 

Ga trendwatchen

 

Je bent bekend in de marketing? Mooi! Maak gebruik van die skills, speel in op wat de consument zoekt, dein mee met de marktbewegingen, versla hiermee de ¨grote jongens¨, want jij hebt geen gigantische voorraden. Klein = fijn, zeker in de food. Voer geen groot assortiment, maar zorg dat het assortiment dat je WEL hebt 120% goed is.

Speel in op de E-nummers. Maak broodjes zonder additieven, maak speltbroodjes, glutenvrij, lactosevrij. Er zijn 1001 mogelijkheden om je te kunnen onderscheiden, pak die kans.

 

Hou je leveranciers dichtbij

 

Lokaal = hip. Streekproducten zijn cool, die trend komt weer helemaal terug, ga hier op inspelen, streek en seizoensgebonden producten. Hoe gaaf is het om continue andere broodjes te verkopen, en hoe gaver is het als ze aan het eind van de rit ook echt allemaal op zijn!?

 

Kortom

 

Je hebt gezien wat voor een scala aan preventie, afbakening, etc. bij komt kijken. Hoe groter jij wilt starten, hoe meer regels er aan vast zitten. Internationaal wordt helemaal een drama, dus zet dit plan uit je hoofd. Het idee is er zeker, alleen je kunt beter klein(er) beginnen. Leer alle facetten beheersen, en breidt steeds stukje bij beetje uit. Hou het overzichtelijk, en hou de situatie werkbaar.

 

Nu ik er over denk, ik begin denk ik voor mezelf. Iets met broodjes denk ik.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik snap je punt ook niet echt, het heeft niet alleen met ratios te maken, ik zeg wel dat een initiële investering (bijna) nooit de doorslag geeft.

Als ik een mooi huis zie van 500.000 euro, waarvan ik zeker weet dat ik het na een verbouwing van 250.000 euro voor 1.000.000 euro kan verkopen, dan klinkt dat als 250.000 gegarandeerde winst. Toch gaat niemand me dat geld lenen. Waarom zou dat zijn?

 

Deze invalhoek is nieuw voor me, ik ben dan ook benieuwd naar je onderbouwing.

Redenen waarom ik je op basis van dit draadje geen geld zou lenen: je hebt te weinig ervaring cq. geen track record, je lijkt veel te optimistisch, je bent een bestaand wiel aan het uitvinden en je brengt de onderneming te ver van de core business. Je probeert een productieprobleem op te lossen terwijl de markt nog niet gecreëerd is. Allemaal veel te risicovol, zowel qua investering, qua gezondheid van de klant als qua imagoschade.

 

Als je wat wilt doen, begin dan niet aan de kostenkant maar aan de verkoopkant. Als je klein wilt beginnen in een groeiscenario lijkt me uitbesteden van productie/verpakking/logistiek de aangewezen weg. Er zijn genoeg partijen die alle kennis/vaardigheden/certificeringen/machines/koelwagens klaar hebben staan om die broodjes te maken. Dat is schaalbaar en geeft geen investering (kosten per broodje afrekenen). Eerst maar eens zien of het verkoopt.

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Begin andersom

Ik zei nog zo... Broodje Mario.

 

Zelf gemaakt, zelf verkocht. Geen gedoe met THT-verpakkingen, productie is vraaggestuurd. Lage kosten, hoge marge.

 

Broodje Pompstation daarentegen heeft hoge kosten en lage marge (die gedeeld moet worden met drie partijen). Schaal heeft soms meer nadelen dan voordelen.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Begin andersom

Ik zei nog zo... Broodje Mario.

 

Zelf gemaakt, zelf verkocht. Geen gedoe met THT-verpakkingen, productie is vraaggestuurd. Lage kosten, hoge marge.

 

Broodje Pompstation daarentegen heeft hoge kosten en lage marge (die gedeeld moet worden met drie partijen). Schaal heeft soms meer nadelen dan voordelen.

 

 

Ik kan me best voorstellen dat JK geen belang heeft in zo´n soort kraam. Dat ligt je of niet, ik moet er ook absoluut niet aan denken, echter, zijn er genoeg andere mogelijkheden om wel voeten aan de grond te krijgen met broodjes. En hierbij ook nog redelijk snel in te kunnen groeien.

 

 

Link naar reactie
  • 0

@jajaJeroen

 

1)Ligt eraan hoe goed deze kennis moet zijn. En hoe specifiek deze kennis moet zijn.

Reken maar op € 125 - € 200 per uur ex. btw, afhankelijk van wie je inhuurt en wat je nodig denkt te hebben (consultancy, audits, beheersplannen, etiketten opmaak e.d.).

2)Ik rij door het hele land, om privacy redenen van de bedrijven die ik min of meer (al dan niet indirect) heb gebruikt als praktijkvoorbeeld kan ik dit hier niet plaatsen.

3)Toch wel een goed punt;)

1) Thanks

2) Begrijpelijk

3)Ja toch wel he ;D

 

 

Afsluitbare ruimtes is bij de HACCP geen vereiste. Het maakt het werk wellicht makkelijker maar dit is geen must. Je kunt scheiden in ruimte OF tijd. Maar eerlijk gezegd, zou ik als ik jou was het anders aanpakken. Zie hieronder.

Het was maar een idee; Ik wil gewoon voor zo min mogelijk een locatie HACCP-proof maken. "Tenten" leken mij dan wel evt. een optie, op de manier dat dit ook in de asbest en virus-contaminatie gebeurd.

Of dit aantrekkelijk is als uitvoering weet ik nu niet, maar het was een idee.

 

Qua ingredienten, moet ik me wel even corrigeren, het is namelijk crème fraîche en niet room. Ik weet niet of dat verder nog verschil maakt, microbiologisch.

 

--->De rest kom ik later even op terug.

Iig bedankt voor de input.

 

 

@Ron van der Kolk

 

Als ik een mooi huis zie van 500.000 euro, waarvan ik zeker weet dat ik het na een verbouwing van 250.000 euro voor 1.000.000 euro kan verkopen, dan klinkt dat als 250.000 gegarandeerde winst. Toch gaat niemand me dat geld lenen. Waarom zou dat zijn?

 

Hoe weet je dat zo zeker? Marktwerking, etc.

Voor mij is die 250,000 absoluut geen gegarandeerde winst, daarnaast geloof ik niet zo in garanties, je kan immers nooit iets garanderen in dit type casus. Zelfs het leven is niet gegarandeerd/kent geen garanties (behalve misschien de dood en belasting ::) )

Je zou die investering waarschijnlijk niet doen omdat het te veel variabelen kent, en dat afgewogen tegen de initiële investering maakt het de moeite niet waard ( denk ik ).

 

Redenen waarom ik je op basis van dit draadje geen geld zou lenen

Wil wel even duidelijk maken dat ik er, zoals het plan er nu voor staat, zelf ook geen geld in zou stoppen.

MAAR... De potentie is er. Mits een goed plan wordt uitgewerkt, en het algehele financiele plaatje klopt/aantrekkelijk is, wordt dat een heel ander verhaal.

 

je hebt te weinig ervaring cq. geen track record, je lijkt veel te optimistisch, je bent een bestaand wiel aan het uitvinden en je brengt de onderneming te ver van de core business. Je probeert een productieprobleem op te lossen terwijl de markt nog niet gecreëerd is. Allemaal veel te risicovol, zowel qua investering, qua gezondheid van de klant als qua imagoschade.

 

Ik heb inderdaad niet veel ervaring cq. nog geen kleurrijk track record. Ik ben dan ook pas begin 20, en die ervaring moet ergens opgedaan worden, toch?

 

Te optimistisch? Die snap ik niet zo goed. Kan je dat misschien toelichten?

Markt nog niet gecreëerd. Dat is inderdaad deels waar, maar daar valt of staat niet het hele idee mee.

Kijk hoe ik het zelf voor ogen had;

1. Uitzoeken wat de productiekosten zouden zijn en de initiële investering, alsmede \

2. Als de productiekosten en dus de verkoopprijs en marges bekend zijn, kan ik kijken wat we doen qua afzet.

3. Als die feiten dus bekend zijn en het is nog steeds interessant, dan zou ik een proef starten waarbij ik dus de afnemers zelf ook laat proeven, en vervolgens kijk (bij interesse) wat de afspraken/afname dan zou zijn.

Dat is (voor mij) een hele belangrijke stap in het proces, omdat hier eventuele voordelen, zekerheden en/of volumes bepaalt kunnen worden (evt. met pilot om dat te bepalen), wat het uiteindelijk weer wel of niet aantrekkelijk maakt vanuit een financieel oogpunt.

 

 

Kijk het nadeel van dit forum is dat ik puur wordt afgerekend op wat ik zeg en/of typ, terwijl ik grotendeels van de werkweek niet eens Nederlands spreek :P

Als je mij zou kennen weet je ook dat ik weliswaar optimistisch ben, maar ook tot op een zeker mate realistisch.

Waarom tot op een zekere maten? Omdat realisme de meest snelle weg naar gemiddeldheid/mediocrity is.

Als mensen als The wright brothers, Thomas Edison en andere (extreem voorbeeld) realistisch waren geweest, dan hadden we nu niet van hun fantastische uitvinden kunnen genieten.

 

 

Thanks voor de input heren.

 

Grt,

 

JohnnyKing

 

 

#LastMinute:

 

@jajajeroen;

 

Juist. Het ligt me gewoon niet, los van het feit dat dat een stuk moeilijker met een studie te combineren is; lijkt mij iig.

Daarnaast is het niet een concept dat past in mijn portfolio.

 

Nogmaals grote dank voor de input!

 

Mvg,

 

Johnny King93

--------------------------------

Student International Business (Bachelor level)

Chairman of studentassociation

Link naar reactie
  • 0

Je zou die investering waarschijnlijk niet doen omdat het te veel variabelen kent, en dat afgewogen tegen de initiële investering maakt het de moeite niet waard ( denk ik ).

Inkoppertje: het verbouwen van een huis is een stuk eenvoudiger van het opzetten van een voedselproductielijn. Catch my drift?

 

Wil wel even duidelijk maken dat ik er, zoals het plan er nu voor staat, zelf ook geen geld in zou stoppen.

MAAR... De potentie is er. Mits een goed plan wordt uitgewerkt, en het algehele financiele plaatje klopt/aantrekkelijk is, wordt dat een heel ander verhaal.

Een goed plan en een financieel plaatje nemen het probleem niet weg, zie mijn vorige post. Papier is gewillig.

 

Ik heb inderdaad niet veel ervaring cq. nog geen kleurrijk track record. Ik ben dan ook pas begin 20, en die ervaring moet ergens opgedaan worden, toch?

Je moet ergens beginnen, maar niet met dit soort plannen die een paar ton investering vergen. Als je een track record op wil bouwen, huur dan een bakfiets en ga zelf die verse broodjes een verkopen. Dan merk je hoe moeilijk dat is en leer je veel meer dan van deze theoretische luchtsfietserij.

 

Markt nog niet gecreëerd. Dat is inderdaad deels waar, maar daar valt of staat niet het hele idee mee.

Ik weet je of je de vakken sales en marketing ook al hebt gehad?

 

2. Als de productiekosten en dus de verkoopprijs en marges bekend zijn, kan ik kijken wat we doen qua afzet.

3. Als die feiten dus bekend zijn

De afzet is een schatting, geen feit. En daar staat of valt het mee. Je kijkt teveel naar de productie/kostenkant en te weinig naar de verkoop/opbrengstenkant.

 

dan zou ik een proef starten waarbij ik dus de afnemers zelf ook laat proeven

In jouw plan kan dat eigenlijk pas als de fabriek klaar is en je weet hoe het smaakt uit de fabriek na een paar dagen in de koeling.

 

Kijk het nadeel van dit forum is dat ik puur wordt afgerekend op wat ik zeg en/of typ

Waarop zou je anders beoordeeld moeten worden? Wat je hier schrijft is het enige dat we hebben.

 

terwijl ik grotendeels van de werkweek niet eens Nederlands spreek :P

Waarom is dat relevant?

 

Als mensen als The wright brothers, Thomas Edison en andere (extreem voorbeeld) realistisch waren geweest, dan hadden we nu niet van hun fantastische uitvinden kunnen genieten.

Ik zie geen enkele gelijkenis. Je noemt enkele succesvolle uitvinders (en vergeet miljoenen onbekende uitvinders) die niet tijdens hun studie begonnen met een peperduur plan, maar die jarenlang keihard de mouwen hebben opgestroopt om hun uitvinding te perfectioneren. Zie mijn eerdere opmerking: zet je computer uit en ga de wijde wereld in, huur een bakfiets, ga ondernemen!

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

@Ron van der Kolk-

 

Een goed plan en een financieel plaatje nemen het probleem niet weg, zie mijn vorige post. Papier is gewillig.

Welk probleem, Mr. van der Kolk :-[

 

Je moet ergens beginnen, maar niet met dit soort plannen die een paar ton investering vergen. Als je een track record op wil bouwen, huur dan een bakfiets en ga zelf die verse broodjes een verkopen. Dan merk je hoe moeilijk dat is en leer je veel meer dan van deze theoretische luchtsfietserij.

Luchtfietserij?

>;(

Kijk het ding is, dat is niet mijn straatje. Dan zou ik een stap terug gaan.

Zou dan eerder iemand neerzetten op die positie om de bezorging (in dit geval) te doen.

Tot nu toe, in hoeverre je dat een trackrecord wil noemen, heb ik het volgende gerealiseerd qua eigen ondernemingen;

- Community & trainingplatform for video(-editing); Wat opdrachten uitgevoerd voor Mac.com, vervolgens de boel verkocht aan een enthiousiasteling.

- Credit Management bedrijf, echter heb ik dat opgegeven voor mijn studie. De business was te gecompliceerd om te starten en/of runnen naast mijn studie.

Echter werkte ik wel samen met mensen van zeker dubbel mijn leeftijd, en die vonden dat ik toch wel extreem wijs was voor een (toen) 22 jarige; hun woorden, niet de mijne.

- Daarnaast heb ik allehande sales gedaan zoals zakelijke dienstverlening B2B, waarbij ik dagelijks op bezoek was bij management teams en/of executives, om hun te overtuigen van afname van de diensten.

Om ff een kort greepje uit die "trackrecord", (qua in dienst dan) te doen, waren er management executives (internationaal georienteerd, dus niet zomaar jan met de pet-DGA) Die ervan stonden te kijken dat ik geen HBO opleiding had, sterker nog ze waren ervan overtuigd dat ik een rechten achtergrond had op academisch niveau. Puur vanwege de inzichten die ik hun gaf, en hoe het hun heeft verder geholpen in de algemene bedrijfsvoering.

Om even aan te geven dat die opleiding en trackrecord niet allesbepalend zijn om een beeld van mij te vormen. Maar zoals ik al aangaf, moet je me daarvoor kennen.

 

Ik zie geen enkele gelijkenis. Je noemt enkele succesvolle uitvinders (en vergeet miljoenen onbekende uitvinders) die niet tijdens hun studie begonnen met een peperduur plan, maar die jarenlang keihard de mouwen hebben opgestroopt om hun uitvinding te perfectioneren. Zie mijn eerdere opmerking: zet je computer uit en ga de wijde wereld in, huur een bakfiets, ga ondernemen

 

Het was maar een voorbeeldje, jammer dat je het zo letterlijk neemt, Ron.

Mijn punt was dat realistisch zijn goed is, maar hameren op realisme niet altijd het gewenste resultaat heeft.

Ik ben zeker optimistisch, maar alleen daar waar het kan.

Kijk dan inrichtingsverhaal is gewoon een grote brok, en als dan te gecompliceerd wordt dan is het mogelijk dat het hele plan de moeite niet waard is.

Het maakt niet zo heel veel uit, er liggen nog genoeg dingen op de plank, maar daar heb ik nu simpelweg de tijd niet voor.

 

Grt,

JK

 

 

Edit; @ Peter Bonjernoor;

 

Sjonge.. Sommige mensen komen een beetje zuur over.

Vind het best een beetje triest eigenlijk; Wat is de waarde van de reactie?

Ik merk sowieso dat maar een deel van de mensen inhoudelijk op het topic ingaat, terwijl u, met alle respect Peter, niet echt waarde toevoegt en maar een beetje in het rond probeert te "schoppen".

 

Ik zal er heel kort op ingaan, maar ik ga verder geen energie daaraan spenderen, we spreken mekaar wel over een paar jaartjes ;-) Feit blijft dat ik nu al een stuk verder ben dan de meeste mensen van mijn leeftijd en achtergrond,

1) Peperduur? Dat is een relatief iets. Voor de ene is dat een ton de ander 10 euro. Voor de ander 100miljoen(ken ik er ook nog wel een van).

2) Idee op het forum ging opzoeken?

Kom op kerel.. Ik kom niet uit deze branche en wou in plaats van doelloos en inefficiënt informatie op te gaan zoeken en dan misschien informatie je eigen te maken waar je helemaal niets aan hebt; zonde van je tijd dus (tot op zekere hoogte, voordat iemand er weer over gaat zeuren:P, want kennis is natuurlijk altijd goed.)

Daarom dacht ik hey; Misschien kan ik op dat mooie forum van higherlevel.nl, waar ik wel eens op belandde, mensen vinden die deze specifieke kennis hebben en kunnen helpen door specifieke aanhaakpunten te "providen".

Dat is ook wat hier gebeurd.

 

Ik zou zeggen Peter, zet m op met de webdevelopment, en ga aub weg uit dit topic.

Je reactie heeft 0.0 waarde, en ik snap ook echt niet waarom je reageert. Uit psychologisch standpunt zou ik er nog wel iets over kunnen zeggen, maar laten we dat maar gewoon niet doen.

Vind je best wel een sul (ja sorry maar heb er geen andere woorden voor, ga ervan uit dat ik hier niet op afgerekend wordt door overige volgers van dit topic, respect geef je en krijg je naar mijn mening; Dat is een 2-richtings weg.

Wat een lullo hey ::) (Sorry voor mijn taalgebruik.)

 

Succes P-mans,,

 

Yours Truly,

 

JK

Mvg,

 

Johnny King93

--------------------------------

Student International Business (Bachelor level)

Chairman of studentassociation

Link naar reactie
  • 0

...Ik merk sowieso dat maar een deel van de mensen inhoudelijk op het topic ingaat...

Johnnyking93, hoewel ik jajajeroen heb geadviseerd dat juist niet te doen, heeft hij jou toch op diep detailniveau een groot aantal zaken aangereikt, daar zou je voorlopig dankbaar voor moeten zijn en mee uit de voeten moeten kunnen.

 

Op een forum als dit is het niet de bedoeling alles van A tot Z voor te kauwen. Ondernemen is voornamelijk zelfredzaam kunnen en willen zijn. Tegen schenen schoppen van leden, die hier al jaar en dag hun bijdragen leveren en jou ook goedbedoeld adviseren het vanuit andere invalshoeken te bekijken, gaat je ook niet verder helpen.

 

Het is toch echt jouw eigen taak (vanuit jouw eigen belang!) jouw eigen idee al experimenterend uit te werken naar een concept, zelf onderzoek te doen naar de haalbaarheid van het idee en daar zelf alle moeite voor doen. Edison heeft zelf vele duizenden pogingen ondernomen om zijn eerste gloeilamp te kunnen laten branden, hij noemde dat 'duizenden verbeterkansen'. Ga zelf aan de slag en verbeter je idee.

 

Je moest eens weten hoeveel er hier regelmatig langskomen die een complete cursus boekhouden, belastingzaken, ondernemingsplanning o.i.d. verwachten te krijgen. Bij die categorie wil jij niet horen, dus i.p.v. hier in dit topic te blijven typen: Ga aan de slag!

 

Met concretere vragen helpen we je dan graag verder...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Laat je niet gek maken Johnnyking93.

 

Als je al vaker op dit forum bent geweest, had je m.i. kunnen weten dat je dit soort vragen, kritische en overige opmerkingen had kunnen krijgen. In mijn ogen zijn de meeste opmerkingen terecht (ondanks dat ze niet allemaal over jouw oorspronkelijke onderwerp gingen), en met een deugdelijke kritische noot om je met beide benen op de grond te houden.

Dat is echter direct de kracht van Higherlevel, het niet alleen antwoord geven op de vraag, maar ook doorvragen, andere inzichten geven etc. En ja, soms wordt er (iets) te veel op de man gespeeld, maar ook die frustratie kan ik ergens wel begrijpen.

 

Ontopic:

 

Feit is dat je nu te hoog gegrepen hebt, het gemis aan vaktechnische kennis breekt je op dit moment (lees in dit stadium) op. Het kan inderdaad best zijn dat je plan potentie heeft, alleen zul je dit anders (lees: kleiner) vorm moeten geven.

 

Dat je plan zijn uitwerking mist, of misschien compleet naast de (voor hen met specialistische kennis) realiteit zit is iets wat je (voor nu) zult moeten accepteren.

 

Mijn advies blijft hetzelfde:

Denk outside the box. Wordt geen 13 in een dozijn, maar ga je onderscheiden. Je zei het zelf, start local, think global. Dat de grootte van je concept nu onhaalbaar is betekend niet dat niets mogelijk is op dit vlak. Het is echter aan jou om dit te realiseren, ga praten, ga leren, ga testen, ga doen. Zo is iedereen ooit begonnen.

 

Link naar reactie
  • 0

Wat is de waarde van de reactie?

Voor jou waarschijnlijk niks - je legt voortdurend adviezen naast je neer, dus zo'n opmerking van mij zul je je ook niks van aantrekken. Los van je sneue gescheld dan natuurlijk.

 

De reden dat ik zo reageer is een direct gevolg van je eigenwijsheid - ik heb inhoudelijk niks toe te voegen, maar ik volg het topic uit algemene interesse wel en merk dat je ondanks een werkelijke overvloed aan inhoudelijke informatie nog steeds aan je oorspronkelijke beeld blijft vasthouden.

 

Daar moet ik een beetje om lachen, en dan kan ik in een dolle bui zo'n reactie plaatsen. En of jij dat op prijs stelt of niet boeit werkelijk niemand. ;)

Link naar reactie
  • 0

@HansvandenBerg

Johnnyking93, hoewel ik jajajeroen heb geadviseerd dat juist niet te doen, heeft hij jou toch op diep detailniveau een groot aantal zaken aangereikt, daar zou je voorlopig dankbaar voor moeten zijn en mee uit de voeten moeten kunnen.

Hai Hans, bedankt voor je reactie.

Daar ben ik ook zeer dankbaar voor, iets wat ik continue probeer te laten blijken; Had je een andere indruk? Dan hoor ik dat graag!

 

 

Op een forum als dit is het niet de bedoeling alles van A tot Z voor te kauwen. Ondernemen is voornamelijk zelfredzaam kunnen en willen zijn.

Daar ben ik het zeker mee eens. Echter is sparren altijd goed voordat je een bedrijf start; en dan bedoel ik sparren met "oude rotten". Dit heb ik in het verleden ook genoeg gedaan.

 

Echter is dit een branche waarvan ik vakspecifieke kennis in mijn netwerk mis, en als die er al is die connectie niet warm genoeg om daarvoor te benaderen. (iig niet als het niet nodig is).

 

Kijk ik kwam hier ook zeker niet om alles voorgekauwd te krijgen hoor Hans, vergis je niet.

Sterker nog, als dat het geval was, is voor mij de lol er vanaf. Tuurlijk speelt geld en een portfolio opbouwen een rol, maar ik ga niet in een business die me niet interesseert en/of waar ik geen affiniteit mee heb en/of waar ik niet blij van wordt (de aangeboden dienst/product).

En dat meen ik echt oprecht.

Echter is het wel zo, dat ik niet onnodig allerlei dingen wil uitzoeken, om er dan achter te komen dat het verspilde tijd is. Dat zeg ik uit ervaring, want dat heb ik in de praktijk moeten leren {laughing in a semi-genuine way}....

 

 

Tegen schenen schoppen van leden, die hier al jaar en dag hun bijdragen leveren en jou ook goedbedoeld adviseren het vanuit andere invalshoeken te bekijken, gaat je ook niet verder helpen.

Voorwatbetreft dit punt... Kijk Hans ik ben een hele rustige, "keep it cool" kind of gozer, maar er is een grens.

Als ik hier een psycholoog op los laat heeft die nog wel wat te delen.

 

De reactie van ?Peter sloeg nergens op, en had geen waarde.

 

Het is toch echt jouw eigen taak (vanuit jouw eigen belang!) jouw eigen idee al experimenterend uit te werken naar een concept, zelf onderzoek te doen naar de haalbaarheid van het idee en daar zelf alle moeite voor doen. Edison heeft zelf vele duizenden pogingen ondernomen om zijn eerste gloeilamp te kunnen laten branden, hij noemde dat 'duizenden verbeterkansen'. Ga zelf aan de slag en verbeter je idee.

Wat jammer dat ik dat voorbeeld heb gegeven zeg.. ( ::) :P )

Ja dat is dus precies wat ik hier eigenlijk dacht te doen. Zoals ik al zei in het begin van het topic, ging het mij om de verpakking, want zonder verpakking kan ik echt niet berekenen/inschatten of het de moeite waard is. Het is een goed idee, in wat voor vorm dan ook, maar je moet wel een kostenplaatje kunnen schetsen.

Persoonlijk heb ik wel wat research gedaan naar conserveringstechnieken (waar dit topic in eerste instantie over ging), maar als je niet weet wat je precies zoekt, moest je eens weten waar je dan allemaal beland, en op een gegeven moment weet je niet meer wat je zoekt.. enfin.. genoeg over dat.

 

Je moest eens weten hoeveel er hier regelmatig langskomen die een complete cursus boekhouden, belastingzaken, ondernemingsplanning o.i.d. verwachten te krijgen. Bij die categorie wil jij niet horen, dus i.p.v. hier in dit topic te blijven typen: Ga aan de slag!

Dat is hier toch niet ter sprake? Kijk als ik heel eerlijk en direct mag zijn (wat ik in persoon ook ben, meestal);

Boekhouden, belastingzaken, onderneingsplanning, prognoses en al the bs(sorry zo ga ik het even noemen), is heeeeel makkelijk op te zoeken op internet.

Het zijn niet echt specifieke zaken, maar gewoon algemene aspecten die bij je bedrijf komen kijken.

Als je dan hier een cursus verwacht dan klopt er iets niet.

Paar tientjes en jij weet precies hoe het zit, er zijn genoeg cursussen(soms zelfs gratis via belastingdienst of kvk volgens mij)

Daarnaast kan je informatie op ongelofelijk veel bronnen vinden, zelfs bij de direct betrokken partijen.

Daar mee bedoel ik te zeggen, dat het eigenlijk appels met peren vergelijken is.

Er zijn zoveel sites voor starters opgezet door banken, de staat etcetera, dat als je zo'n vraag hier stelt dat toch wel iets zegt, in de zin van dedication.

 

Met concretere vragen helpen we je dan graag verder...

Thanks Hans, ik hoop dat je het topic blijft volgen (is zo'n knopje voor dacht ik).

Ik ben altijd blij met jouw reacties.

 

Oh en PS/ Ik zal nooit iemand die goedbedoelde adviezen geeft en/of mij andere invalhoeken laat zien, aanvallen op wat voor manier dan ook. Echter is er een verschil tussen feedback en/of (opbouwende) kritiek --> Daar groei je van, als je er open voor staat | en het gewoon random zeiken op mensen op een forum.

Sorry.. maar vind dat niet echt passend in de categorie goedbedoelde adviezen.

Zet er dan nog iets nuttigs bij, dan heeft het nog enigszins waarde (haha)

 

--------------------------------------------------------------

 

@JaJaJeroen

 

Laat je niet gek maken Johnnyking93.

Thanks man, jij bent echt een held.

Wie goed doet goed ontmoet, dat moet bij jou dus goed komen 8)

 

Als je al vaker op dit forum bent geweest, had je m.i. kunnen weten dat je dit soort vragen, kritische en overige opmerkingen had kunnen krijgen. In mijn ogen zijn de meeste opmerkingen terecht (ondanks dat ze niet allemaal over jouw oorspronkelijke onderwerp gingen), en met een deugdelijke kritische noot om je met beide benen op de grond te houden.

Dat is echter direct de kracht van Higherlevel, het niet alleen antwoord geven op de vraag, maar ook doorvragen, andere inzichten geven etc. En ja, soms wordt er (iets) te veel op de man gespeeld, maar ook die frustratie kan ik ergens wel begrijpen.

vragen, kritische opmerkingen.. Dat zijn zaken die ik juist graag zie, soms niet per direct, maar uiteindelijk geeft het je groei als persoon. Zo wordt je beter/slimmer en kom je verder.

Ik heb juist respect voor mensen die recht door zee zijn, en er geen doekjes om winden, maar er is een verschil tussen feedback & (opbouwende) kritiek en gewoon random "Azijnz*iken"... Ben je wel met me eens denk ik dat de laatste gewoon totaal geen waarde heeft, voor geen enkele partij. (hoef je niet te bevestigen ofso). Kijk en dat soort "topicvervuiling" tolereer ik niet... Respect my authorityyhh (South Park reference ;D ::))

 

 

Ontopic:

 

Feit is dat je nu te hoog gegrepen hebt, het gemis aan vaktechnische kennis breekt je op dit moment (lees in dit stadium) op. Het kan inderdaad best zijn dat je plan potentie heeft, alleen zul je dit anders (lees: kleiner) vorm moeten geven.

 

Dat je plan zijn uitwerking mist, of misschien compleet naast de (voor hen met specialistische kennis) realiteit zit is iets wat je (voor nu) zult moeten accepteren.

 

Mijn advies blijft hetzelfde:

Denk outside the box. Wordt geen 1 in een dozijn, maar ga je onderscheiden. Je zei het zelf, start local, think global. Dat de grootte van je concept nu onhaalbaar is betekend niet dat niets mogelijk is op dit vlak. Het is echter aan jou om dit te realiseren, ga praten, ga leren, ga testen, ga doen. Zo is iedereen ooit begonnen.

Jeroen, jouw reacties zijn wel zo waardevol. Vooral de manier waarop je het verteld is echt noemenswaardig. De directheid en toch positiviteit (lees: de toelichting tussen de haakjes) verbazen mij positief.

 

Qua onderscheiding.. Misschien is het een beter idee om direct in bv. de States te beginnen. Dan moet het wel een jaartje wachten; Ga dan namelijk voor 1 of 2 jaar (of misschien meer) naar de States. Een greencard zou ik dan al in mijn bezig moeten hebben. Het concept wordt dan als volgt;

Geen productie maar een soort mario concept, echter wel met mogelijke schaalvergroting.

Foodtruck met dezelfde "catchy" merknaam, een breed scala aan broodjes en gerechten, welke gewoon elke dag vers worden aangeleverd aan de foodtruck.

Ja trouwens... >:( >;( ;D Dan zit je weer met je productieproces >:( >;(

 

Qua afzet (voordat iemand me voor is haha) zou je gewoon afspraken kunnen maken met kantoren dat ze hun tijden van pauzes doorgeven en dat werknemers een korting krijgen op broodjes; bij grote kantoren werkt dat goed, alle andere extra klanten zijn dan mooi meegenomen.

Spits op die pauzes, daarnaast locaties zoeken waar legaal gestaan kan worden met betreffende truck enzovoorts.

 

 

 

 

 

@P >;(eterBonjernoor;

 

Eerst dacht ik toen ik je reactie las, goh nog enigszins respect voor Peter, maar dat kon ik jammergenoeg niet lang vasthouden...

Even tussen-door hou ik niet aan mijn "oorspronkelijke beeld" vast, in hoeverre er een "vast" "beeld" was.

Toen las ik dit stukje..

 

Daar moet ik een beetje om lachen, en dan kan ik in een dolle bui zo'n reactie plaatsen. En of jij dat op prijs stelt of niet boeit werkelijk niemand.

Ja.. No comment ;)

 

 

 

 

 

 

Thanks voor de reacties heren, het wordt ten zeerste op prijs gesteld.

Have a blessed week,

 

JohnnyKing93

 

 

 

Mvg,

 

Johnny King93

--------------------------------

Student International Business (Bachelor level)

Chairman of studentassociation

Link naar reactie
  • 0

Misschien kan deze 'student ondernemer' delen waar in Eindhoven (?) deze broodjes te koop zijn, dan helpt hij alvast één mede-ondernemer. En waarom zijn deze dag- of koelverse broodjes dan (lokaal) nog niet legendarisch?

 

Het is voorlopig eenrichtingsverkeer richting een nieuw lid met een naar mijn bescheiden mening hele hoge eigendunk en (zelfs) onder ondernemers gesproken toch wel grote mond. Zelfinschatting en realiteitszin zijn in dit topic heel ver te zoeken. Ik zou dit daarom een slappe hap willen noemen, terwijl je zoveel meer of beter claimt, maar dat ligt natuurlijk aan 'ons' zure reageerders.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Qua onderscheiding.. Misschien is het een beter idee om direct in bv. de States te beginnen. Dan moet het wel een jaartje wachten; Ga dan namelijk voor 1 of 2 jaar (of misschien meer) naar de States.

Het wordt een ware feuilleton zo. Mijn advies is: volgende vragen in nieuwe topics! Kunnen we dit topic afsluiten met een clifhanger....

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Beste Marco van den Maagdenberg,

 

U kunt het topic dicht gooien indien die behoefte/gewoonte er is.

De oorspronkelijke vraag is inderdaad beantwoord, maar er werd verder geborduurd op daaruit volgende vragen/ideeën.

 

Zo ja, wanneer ga je starten.

Voorlopig niet, ik ga eerst wat meer onderzoek doen en praten met potentieel betrokken partijen.

Daarnaast komt de "toets"-week eraan, dus van mij zal je denk ik de komende 2-4 weken weinig horen.

 

 

@Highio

Weinig kans.

En die broodjes zijn ook lokaal legendarisch. Zo legendarisch dat klanten zelf aan de bedenker aangaven dat de prijs best omhoog kon. En dan heb ik het niet over 1 of een dozijn, maar 80% van klanten.

 

Je kan het zo noemen.

Ik heb even teruggelezen, en zag niks "vreemds of enigzins gerelateerd aan wat je net noemt" en hetgene wat ik zag dat onder die catergorie kan vallen, begon pas nadat de azijn op tafel kwam.

(Opbouwende) kritiek/feedback altijd welkom, maar als je me als een kleuter behandelt omdat ik toevallig weinig tot niets weet uit deze sector, kan je zo'n "onderbouwing", of hoe je het ook wil noemen, verwachten.

En je mag dit best slappe hap noemen hoor Highio, heb ik geen bezwaar tegen. "ons zure reageerders?" je kan niet iedereen mee nemen in je kar; Het waren slechts enkelen, en uit mijn hoofd was TwaBla er een van ::)

Maar genoeg daarover :-K

 

 

Anyways,

Iedereen die waarde toegevoegd heeft in dit topic, wil ik graag van harte bedanken.

Ik hoop ook dat de informatie over HACCP e.d., welke jeroen in dit geval gedeeld heeft, waarde kan bieden aan een breed scala aan (potentiële) ondernemers.

 

Ik ga aan de slag.

Mochten en nog dingen boven komen, zal ik deze inderdaad in een nieuw topic plaatsen, zoals TwaBla suggereerde.

 

Voor allen die (mij) geholpen hebben in dit topic; Er ligt een broodje klaar voor jullie op de (nieuwe) zaak.

 

Even herformuleren; Indien dit plan wordt doorgezet en de boel draait, ligt er voor jullie allen (zij die geholpen hebben) een broodje klaar: voor jou, je partner en evt. kinderen, tezamen met een bakkie.

Altijd welkom.

Geldt alleen als het in Nederland wordt opgezet, anders moet je maar even een vliegticket boeken ::)

En dat laatste is een geintje, maar dat was wel duidelijk denk ik.

 

Mvg,

 

Johnny King93

--------------------------------

Student International Business (Bachelor level)

Chairman of studentassociation

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 218 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.