[Artikel] Bullshit-jobs

Aanbevolen berichten

Wat is wel een bullshit-job?

De stierenpoepschepper heeft een echte bullshit-job.

Verder heeft elk beroep wel een bepaalde functie, anders zou het beroep niet meer bestaan (want het levert niks op).

 

Wat mij wel op valt: Ik krijg steeds meer (ongevraagde) aanbiedingen van bedrijven om offerte aanvragen via de mail binnen te krijgen (offerte.nl, Keurmerk Vertrouwd Onderhoud, bouw-scout, zoofy, bambelo, advanzaleads en alle anderen die ik vergeten ben) waardoor ik zoveel offertes kan maken dat ik niet meer aan schilderen toe kom. Maar dan zou ik zelf een soort van bullschit-job krijgen ;D

 

 

:)

 

En dat terwijl ik wel vermoed dat het aantal offerte-aanvragen gewoon daalt in economisch betere tijden. Als je een goede reputatie hebt als vakman dan begin je gewoon aan je werk per uur en gebruikte materialen.

Komt daar nog eens bij dat ik meer en meer ervaar dat mensen tijdens de werken bijkomende vragen stellen 'nu dat je toch hier bent, kan je ook nog dit of dat aanpakken...'

Weinig zin om dan nog tijd te steken in offertes maken. Een prijs-indicatie zegt ook al veel.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie

Leadgeneratie is een behoorlijk lucratieve business, voor degene die jou de leads verkoopt. Als je ermee in zee gaat verander je van schilder in marketeer, maar je moet dan wel heel veel schilderen om de kosten voor die leads te kunnen betalen.

 

Overigens zijn dit soort sites wel een plaag, zowel voor aanbieders van diensten als de consument. Ze zetten vol in op zoekmachine marketing (zowel betaald als organisch) en verkopen die leads meestal aan 5 aanbieders voor een flinke prijs (afhankelijk van de dienst 10 tot wel 60 euro).

 

Stel dat het 20 euro is en je gewoon statistisch 1 op de 5 binnen haalt, moet je toch 100 euro extra rekenen aan de klant, of die ergens besparen. Dat lijkt me op veel klussen nog best een fors extra bedrag.

 

De consument betaalt het uiteindelijk natuurlijk wel, en krijgt bovendien niet -echt- de goedkoopste aanbieder, gezien die leadgenerator er tussen zit en flink verdient.

 

Je zou dit hele circus wel tot de bullshit sector kunnen rekenen. Uiteraard bestaat het bij gratie van google, maar die verdienen er ook flink aan door de betaalde ads die deze toko's plaatsen en zullen ze denk ik niet zo snel downraten in organische resultaten.

Link naar reactie

Wat is wel een bullshit-job?

waardoor ik zoveel offertes kan maken dat ik niet meer aan schilderen toe kom. Maar dan zou ik zelf een soort van bullschit-job krijgen ;D

 

 

Je hebt het natuurlijk zelf in de hand of je een offerte-machine wordt of niet, soms schemert het er al zo doorheen dat je voor een prijsvergelijk wordt meegenomen, speel daar dan ook op in.

 

Wordt je echt een offerte-machine, krabbel je zelf dan achter je oren wat je verkeerd doet, de tijden dat je 5 offertes moest uitschrijven voor 1 opdracht, ligt wel achter ons, tegenwoordig is het toch wel 2 offerte om 1 in opdracht te krijgen, of minder.

 

Link naar reactie

In mijn geval zijn die extra offerte aanvragen niet nodig. Het merendeel van mijn klanten willen graag dat ik het schilderwerk kom doen (vaak uit ontevredenheid over hun vorige schilder en naar aanleiding van ervaringen van andere klanten) maar willen wel graag weten waar ze financieel aan toe zijn (offerte aanvraag). De eventuele online aanvragen die ik krijg zijn meestal puur om de goedkoopste te vinden.

Link naar reactie

Leadgeneratie is een behoorlijk lucratieve business

 

[snip]

 

Je zou dit hele circus wel tot de bullshit sector kunnen rekenen. Uiteraard bestaat het bij gratie van google, maar die verdienen er ook flink aan door de betaalde ads die deze toko's plaatsen en zullen ze denk ik niet zo snel downraten in organische resultaten.

 

Dat is te gemakkelijk. Het bestaat bij de gratie van de luiheid van de consument om direct bij bedrijven offertes op te vragen en bij de gratie van de natuurlijke en terechte wens van mensen om niet teveel te betalen.

 

Het is dus een soort vergoeding voor het coordineren van offerteaanvragen + een geruststellingspremie die de consument betaalt.

 

Sommigen willen dat blijkbaar. Google en de lead-generators zijn daarin slechts een instrument, niet de oorzaak.

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie

De discussie gaat steeds meer in de richting van hoe men aankijkt tegen werk.

 

In de Middeleeuwen werden zelfs alle diensten niet als werk gezien.

Dat kwam vanuit het leenheer-horigenstelsel.

Voor de productie, het bewerken van het land en het verzorgen van vee was een bepaald aantal mankrachten nodig, dat was leading.

Alles wat 'over' was, kon worden ingezet als dienstknecht, dienstmeid, beveiliging etc.

Het eerste werd gezien als werk, het tweede als luxe.

 

De maatschappij heeft zich wel ontwikkeld sindsdien, maar het denkbeeld van wat echt productie is en wat niet is kennelijk nog niet helemaal meegekomen.

 

Er zijn inderdaad minder noodzakelijk jobs in de diensten- en quartaire sector, en ja, misschien verhoudingsgewijs wel meer dan bij de primaire en secundaire sector. Maar helemaal zwart wit is dit niet.

 

Wat bijvoorbeeld te denken van al die jobs in de maakindustrie die volkomen nutteloos zijn omdat er producten gemaakt worden waar eigenlijk niemand op zit te wachten?

Link naar reactie

Het enige wat dat - hopelijk wel oplevert is dat de handwerklieden beter gewaardeerd en beter beloond gaan worden.

Maar zolang de bullshit veel te rijk beloond wordt zul je blijven zien dat kinderen hun studie daarop afstemmen. Scholing voor vakmanschap wordt zwaar ondergewaardeerd in Nederland en daarom zie je een ruim tekort aan echte vaklieden.

 

Mensen die pro-EU zijn zien hier echter een voordeel in. Die vaklieden importeren we dan uit Oosteuropese landen. Dat is precies ook de reden dat ik tegen de EU ben omdat ik vind dat een economie van een land zelfvoorzienend moet zijn waarbij ook de lokale bevolking dus voldoende diversiteit kent.

 

 

Voor mijn gevoel wordt de grens niet zo zeer bepaald door (de grootte van) een gebied maar door de omvang en diversiteit van een lokale samenleving. Mijn mening is dat we hier in Nederland voorlopig al behoorlijk tegen de grens zitten van omvang en diversiteit van de bevolking. Mijn voorkeur gaat uit naar lokale en kleine zelfsturende samenlevingen. Hoe groter de omvang van een samenleving de meer kans op zogenaamde bullshit-jobs, zie bijvoorbeeld Brussel.

 

Volgende stap in de evolutie? Wellicht juist weer kleiner maken en decentraliseren ipv één groot gedrocht.

 

Dus Nederland zit aan de grenzen van diversiteit, maar heeft te weinig diversiteit en als oplossing wil je alles decentraliseren, met als gevolg nog minder (lokale) diversiteit, terwijl het gebrek aan diversiteit zorgt voor een influx aan vakmensen uit Oost-Europa?

 

Of mis ik ergens de omslag tussen vaardigheidsdiversiteit en culturele diversiteit in dit verhaal?

 

Wat is nu je punt. Je citeert twee op zich zelf staande reacties (noemt dit een verhaal) over een complex vraagstuk en dan verwacht je een compleet bruikbaar antwoord (verhaal)?

 

Nergens zeg ik dat de oplossing voor de teruglopende diversiteit ligt in decentralisatie. Al zou het wel een stuk helpen. Mijn opmerking ging met name over de omvang. Wat ik stel is dat Nederland nu aan de grens zit qua omvang en diversiteit. Je kunt je ogen er voor sluiten maar het kraakt en piept aan meerdere kanten, zoals bv (ouderen)zorg / studie / pensioen enz. Daarnaast zijn er regelmatig nog wel eens wat botsingen mbt culturele achtergronden, zo is er een bekende Nederlander op straat bij daglicht in koelen bloede vermoord. En last but not least is er een politicus die al jarenlang geen privé leven kent. Ook voelen bepaalde bevolkingsgroepen zich achtergesteld (enigszins terecht maar in hoeverre) en nog meer culturele diversiteit zal het probleem niet minder maken.

 

Er zullen hoogstwaarschijnlijk best wel vakmensen vanuit Oost-Europa naar Nederland komen maar er zijn er ook genoeg die geen besef hebben van de regels in Nederland of lak hebben aan deze regels en zo Nederlandse vakmensen uit de markt prijzen die zich wel netjes aan de regels houden. Dit gebeurt al op grote schaal en Ukraine-verdrag zal daar beslist niet aan meehelpen. Daarnaast komt er nog wel het nodige mee aan criminaliteit, zie bijvoorbeeld de zakkenrollers in Amsterdam en "professionele" bedelaars bedrijven. Dat zorgt inderdaad voor de nodige diversiteit, maar ik zit er persoonlijk niet zo op te wachten.

 

Je moet eens uitleggen hoe jij ziet dat decentralisatie tot gevolg heeft dat er nog minder sprake is van (lokale) diversiteit. Ik zou juist eerder het tegenovergestelde verwachten. Op dit moment heeft Nederland baat bij een hogere maatschappelijke diversiteit en wat minder culturele diversiteit. Dat laatste is nu eenmaal zo gegroeid en zal je moeten leren accepteren, maar het kan geen kwaad om even op de rem te trappen. Het eerste kun je zeker wel wat aan doen en zal ook leiden tot de afname van de zogenaamde bullshit-jobs.

 

Daarnaast kun je als burger ook het nodige doen door diensten af te nemen van lokale ondernemers. Natuurlijk kost het wat meer maar vaak krijg je voor die meerprijs juist de service die je graag als klant wilt genieten. Waar ik een hekel aan heb zijn mensen die in de winkel om de hoek gaan kijken en vervolgens dan via internet gaan bestellen. Ook dit zal een effect hebben op de afname van bullshit-jobs.

 

Link naar reactie

Er zijn inderdaad minder noodzakelijk jobs in de diensten- en quartaire sector, en ja, misschien verhoudingsgewijs wel meer dan bij de primaire en secundaire sector. Maar helemaal zwart wit is dit niet.

 

Wat bijvoorbeeld te denken van al die jobs in de maakindustrie die volkomen nutteloos zijn omdat er producten gemaakt worden waar eigenlijk niemand op zit te wachten?

Goed punt! Daarnaast zijn er ook best wat diensten waar je best wel zonder kunt door bijvoorbeeld een lokale ondernemer te verkiezen boven een landelijke of internationale.

Link naar reactie
Quote : colombo op 2 juni 2017, 10:09

 

Even vanuit een andere hoek bekeken: Is dit eigenlijk allemaal niet het gevolg van het kapitalistische systeem.

 

Norbert Bakker: ]Nee, juist integendeel!:

Quote:

 

De term bullshit jobs is afkomstig van de spraakmakende antropoloog David Graeber. Het is werk dat eigenlijk nergens voor nodig is en waarvan het bestaan ervan indruist tegen de principes van het kapitalisme.

graeber heeft het over de principes van het kapitalisme. Dat is wat anders, heel wat anders dan de uitwassen van het kapitalisme.

 

Je zou inderdaad kunnen stellen dat het kapitalistische systeem met zich meebrengt dat alle diensten, en ook (nadrukkelijk) goederen zoals ik hierboven al schrijf, een waarde hebben op het moment dat ze verkocht worden. Anders worden ze niet verkocht. Dat is het principe van kapitalisme.

Maar wanneer jij mensen zo gek weet te krijgen dat ze jou onzinnige producten (die workoutmachines onder je bed liggen bijvoorbeeld) en diensten kopen, dan creëer jij waarde. Voor jezelf vooral, maar dat maakt niet uit. Dat is een uitwas van het kapitalisme.

 

Aan de andere kant is het mijn persoonlijke ervaring dat met name ook gemeente en provincies zich op grote schaal schuldig maken aan het inkopen van jobs waarvan nut en noodzaak nou niet echt voorop staat. Vooral de prijs is opeens veel, echt veel minder belangrijk als je te maken krijgt et de gemeente. Die hebben een potje, en een vraag.

Omdat de overheid eigenlijk te vergelijken is met het stukje collectivisme in ons gemengde(Rijnlandse) systeem, kun je ook net zo goed stellen dat bullshit jobs in communisme/socialisme voorkomen.

Kortom: ze komen in beide voor.

 

Link naar reactie

Quote : colombo op 2 juni 2017, 10:09

 

Even vanuit een andere hoek bekeken: Is dit eigenlijk allemaal niet het gevolg van het kapitalistische systeem.

 

Norbert Bakker: ]Nee, juist integendeel!:

Quote:

 

De term bullshit jobs is afkomstig van de spraakmakende antropoloog David Graeber. Het is werk dat eigenlijk nergens voor nodig is en waarvan het bestaan ervan indruist tegen de principes van het kapitalisme.

graeber heeft het over de principes van het kapitalisme. Dat is wat anders, heel wat anders dan de uitwassen van het kapitalisme.

 

Je zou inderdaad kunnen stellen dat het kapitalistische systeem met zich meebrengt dat alle diensten, en ook (nadrukkelijk) goederen zoals ik hierboven al schrijf, een waarde hebben op het moment dat ze verkocht worden. Anders worden ze niet verkocht. Dat is het principe van kapitalisme.

Maar wanneer jij mensen zo gek weet te krijgen dat ze jou onzinnige producten (die workoutmachines onder je bed liggen bijvoorbeeld) en diensten kopen, dan creëer jij waarde. Voor jezelf vooral, maar dat maakt niet uit. Dat is een uitwas van het kapitalisme.

Precies! Ik was net bezig met een vergelijkbare reactie aan het voor te bereiden.

 

Definitie van kapitalisme volgens Wikipedia

Het kapitalisme is een economisch systeem dat is gebaseerd op investeringen van geld in de verwachting winst te maken. De productiemiddelen zijn meestal in privaat eigendom van particuliere ondernemers die daarbij veelal gebruikmaken van loonarbeid om meerwaarde te creëren.

Zie bepaalde bullshit-jobs eens als een investering om op die manier een verdienmodel op te zetten.

Link naar reactie

Kapitalisme, markt en vraag zijn allemaal theoretische constructies.

 

De mens is een aap die van nature verzamelt en jaagt om zijn buikje te vullen zodat hij met andere apen kan spelen. Dus ook als er geen vraag is, geen markt en geen kapitalisme gaat die aap vanzelf werken.

 

Is er nou geen koopkrachtige vraag en geen markt, dan gaat die verrekte aap dus voor niks aan de slag. Doet-ie echt. Kijk maar op dit forum. Met als gevolg dat het hele kapitalistische systeem ineen zeigt.

 

Om nou te voorkomen dat die vrijwillige aap nuttige dingen gaat doen (voor niks) hebben ze bullshit-jobs bedacht. Kapitalisme alsnog gered.

 

Het is één groot complot van het grootkapitaal. Brood en spelen. Met HL als arena voor het zz'plebs.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Het communisme had ook bullshit jobs, net zo goed.

Remember: niemand was er werkeloos. Zogenaamd. Niet iedereen zal even productief gewerkt hebben.

De rest? Daar hebben we het hier dus over.

 

In ons huidige en komende stelsel sociale zekerheid gaan we ook weer meer die kant op. Wegbezuinigde mensen die met een oranje hesje aan de straat staan te vegen. Nee, ik bedoel niet de delinquenten, maar zij die ernaast staan.

 

 

Link naar reactie

Tja, bij communisme is wel vrij duidelijk dat mensen wel werk moeten hebben maar niet per se productief moeten zijn.

 

Kapitalistisch gezien neem je alleen iemand in dienst als die meer aan je winst toevoegt dan aan salaris kost. In theorie is dat wel aardig, maar als je dat principe hardhandig doorvoert hebben we opeens heel veel werklozen.

 

Of het een complot is durf ik niet te zeggen, maar het komt de overheid natuurlijk wel goed uit qua beperken van werkloosheid. Ondertussen zijn er veel bullshit jobs binnen de overheid die veroorzaken dat bedrijven andere bullshit-jobs moeten instellen om aan de regeltjes te voldoen die de overheids-bullshitters verzinnen.

 

Overigens denk ik niet dat er ooit af komt, tenzij we met hele korte werkweken aan de slag gaan. In principe zou dat best kunnen, maar de mentaliteit is er gewoon niet naar.

Link naar reactie

Het enige wat dat - hopelijk wel oplevert is dat de handwerklieden beter gewaardeerd en beter beloond gaan worden.

Maar zolang de bullshit veel te rijk beloond wordt zul je blijven zien dat kinderen hun studie daarop afstemmen. Scholing voor vakmanschap wordt zwaar ondergewaardeerd in Nederland en daarom zie je een ruim tekort aan echte vaklieden.

 

Mensen die pro-EU zijn zien hier echter een voordeel in. Die vaklieden importeren we dan uit Oosteuropese landen. Dat is precies ook de reden dat ik tegen de EU ben omdat ik vind dat een economie van een land zelfvoorzienend moet zijn waarbij ook de lokale bevolking dus voldoende diversiteit kent.

 

 

Voor mijn gevoel wordt de grens niet zo zeer bepaald door (de grootte van) een gebied maar door de omvang en diversiteit van een lokale samenleving. Mijn mening is dat we hier in Nederland voorlopig al behoorlijk tegen de grens zitten van omvang en diversiteit van de bevolking. Mijn voorkeur gaat uit naar lokale en kleine zelfsturende samenlevingen. Hoe groter de omvang van een samenleving de meer kans op zogenaamde bullshit-jobs, zie bijvoorbeeld Brussel.

 

Volgende stap in de evolutie? Wellicht juist weer kleiner maken en decentraliseren ipv één groot gedrocht.

 

Dus Nederland zit aan de grenzen van diversiteit, maar heeft te weinig diversiteit en als oplossing wil je alles decentraliseren, met als gevolg nog minder (lokale) diversiteit, terwijl het gebrek aan diversiteit zorgt voor een influx aan vakmensen uit Oost-Europa?

 

Of mis ik ergens de omslag tussen vaardigheidsdiversiteit en culturele diversiteit in dit verhaal?

 

Wat is nu je punt. Je citeert twee op zich zelf staande reacties (noemt dit een verhaal) over een complex vraagstuk en dan verwacht je een compleet bruikbaar antwoord (verhaal)?

 

Nergens zeg ik dat de oplossing voor de teruglopende diversiteit ligt in decentralisatie. Al zou het wel een stuk helpen. Mijn opmerking ging met name over de omvang. Wat ik stel is dat Nederland nu aan de grens zit qua omvang en diversiteit. Je kunt je ogen er voor sluiten maar het kraakt en piept aan meerdere kanten, zoals bv (ouderen)zorg / studie / pensioen enz. Daarnaast zijn er regelmatig nog wel eens wat botsingen mbt culturele achtergronden, zo is er een bekende Nederlander op straat bij daglicht in koelen bloede vermoord. En last but not least is er een politicus die al jarenlang geen privé leven kent.

 

Er zullen hoogstwaarschijnlijk best wel vakmensen vanuit Oost-Europa naar Nederland komen maar er zijn er ook genoeg die geen besef hebben van de regels in Nederland of lak hebben aan deze regels en zo Nederlandse vakmensen uit de markt prijzen die zich wel netjes aan de regels houden. Dit gebeurt al op grote schaal en Ukraine-verdrag zal daar beslist niet aan meehelpen. Daarnaast komt er nog wel het nodige mee aan criminaliteit, zie bijvoorbeeld de zakkenrollers in Amsterdam en "professionele" bedelaars bedrijven. Dat zorgt inderdaad voor de nodige diversiteit, maar ik zit er persoonlijk niet zo op te wachten.

 

Je moet eens uitleggen hoe jij ziet dat decentralisatie tot gevolg heeft dat er nog minder sprake is van (lokale) diversiteit. Ik zou juist eerder het tegenovergestelde verwachten. Op dit moment heeft Nederland baat bij een hogere maatschappelijke diversiteit en wat minder culturele diversiteit. Dat laatste is nu eenmaal zo gegroeid en zal je moeten leren accepteren, maar het kan geen kwaad om even op de rem te trappen. Het eerste kun je zeker wel wat aan doen en zal ook leiden tot de afname van de zogenaamde bullshit-jobs.

 

Daarnaast kun je als burger ook het nodige doen door diensten af te nemen van lokale ondernemers. Natuurlijk kost het wat meer maar vaak krijg je voor die meerprijs juist de service die je graag als klant wilt genieten. Waar ik een hekel aan heb zijn mensen die in de winkel om de hoek gaan kijken en vervolgens dan via internet gaan bestellen. Ook dit zal een effect hebben op de afname van bullshit-jobs.

 

 

Bedankt voor de toelichting dat je, zoals ik al dacht, binnen 24 uur tijd 2x de term diversiteit inderdaad op 2 verschillende manieren hebt gebruikt.

Wat betreft centralisatie: ik beweer niets: ik somde slechts jouw betogen op, waarbij uiteindelijk bleek dat de term diversiteit erg divers werd gebruikt ;)

Centralisatie creëert wel altijd een behoefte aan eenvoudig overzicht, maar dat is er niet, dus kunnen hele lagen managers en consultants de werkelijkheid samenvatten in vuistdikke rapporten. Is advies daarom bullshit? Of is het pas bullshit als het slecht advies is?

Door de complexiteit van de samenleving weten de meeste mensen van het meeste dingen bijna niets en sommigen weten van iets kleins bijna alles. Dat schept ook weer ruimte voor de cowboys, die weten dat de ander iets niet weet en dus dat diegene niet weet dat hij het zelf ook niet weet, maar de mantra's klinken overtuigend en vol goede moed wordt er dan geïnvesteerd in een vestiging in Second Life of een whatever.

Is presenteren bij Astro-TV een bullshit-job?

Of hangt dat samen met het (mentale) effect bij de beller?

Er is schijnbaar een eeuwige, niet te stillen behoefte naar contact met gene zijde of advies van boven: er is dus zeker vraag. Er is ook een niet te stillen vraag naar bevestiging van genomen keuzes en een eeuwige behoefte aan bezig zijn met verbeteren.

 

Bij de kwesties mbt ouderenzorg, pensioenen en studies zou je kunnen betogen dat dat niet zo zeer aan de omvang ligt, maar aan de samenstelling en dus de demografische omkering, maw vergrijzing: een steeds kleiner deel van de bevolking draagt de lasten van de gehele samenleving. De oplossing uit het verleden was: veel kinderen en gemiddeld niet te oud worden. Senicide is echter moreel verwerpelijk en een nieuwe babyboom zorgt weer voor andere problemen: een sterkere bevolkingsgroei nadelig is voor de woonruimte, luchtkwaliteit en de infrastructuur. Dus voor de levensstandaard in het algemeen.

In het kader van jouw betoog is de export van kapitaal middels oa Oost-Europese vakmensen, die hier komen om de familie aldaar te onderhouden, inderdaad een gevolg van onderwaardering van fysieke arbeid. Ipv een handelstekort een arbeidstekort.

 

Het onderwijs is een vreemde wereld: fysiek werk werd door velen weggezet als iets voor sukkels en technisch werk is decennialang weggezet als iets voor nerds. Combineer dit met onzekere tieners die een opleiding moeten kiezen en het is geen verrassing dat er te weinig technische mensen en te weinig vakmensen zijn. (Tel er het vooroordeel bij op dat 'meisjes slecht zijn in wiskunde' en dat 'timmeren/electronica niets voor meisjes is' en de pool potentiële studenten is alvast mentaal gehalveerd.)

 

Daarnaast is het inderdaad zaak om via (om)scholing te trachten zoveel mogelijk mensen een nuttige bijdrage te laten leveren aan de samenleving. Dan komen we echter in de discussie: 'Wat is nuttig?' die net iets anders is dan 'wat is bullshit?' en voor we het weten gaat het over het basisinkomen ;)

 

Marktwerking is overigens een illusie, zoals TwaBla al zegt.

Ik ben zo'n aap die niet stil kan zitten: als er geen vraag zou zijn naar mijn vaardigheden, zou ik gewoon video's gaan maken. Wel zonder adviezen erin, maar vol gekke ideetjes ;)

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie

Technische jobs betalen relatief goed, er is bijna altijd werk en het is uitdagend. Wat er volgens mij ontbreekt om mensen aan te trekken is prestige.

 

Dat is een probleem want: een leuke smartphone zit snel vol krassen, een mooie bedrijfswagen heeft geen zin want je moet materiaal kwijt, een kostuum is ook niet handig want je wordt wel eens vuil,...

 

Ik ken wel wat bedrijven die naarstig op zoek zijn naar technische profielen maar is werkelijk niemand te vinden. De gemiddelde werkloosheid is hier in de streek <4% laat staan die van techniekers, die van nature nu ook niet zo snel van werkgever veranderen.

 

Aan de niet-techneuten: waarvoor zouden jullie overstag gaan en kiezen voor een technische job? In de veronderstelling dat opleiding kan geregeld worden.

Er zal meer moeten gebeuren dan het zoveelste jobcaféetje met gratis cinematicket als je komt opdagen...

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie

Heb je voor korte citaten ook ambachtsschool nodig? ;D

 

Het onderwijs is een vreemde wereld: fysiek werk werd door velen weggezet als iets voor sukkels en technisch werk is decennialang weggezet als iets voor nerds.

Van mij mag elke nieuwe middelbare school uitgebreid worden met een kooklokaal, een timmerhok, een lasklas en een alchemisten-stage waar je verplicht zalfjes en balmpjes moet maken. We missen denkende handjes.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Wat is de toegevoegde waarde van een groeiende financiële sector?

Wat is de toegevoegde waarde van havens en een hele internationaal opererende transportsector als je goederen zo klimaatneutraal mogelijk lokaal gaat produceren en consumeren?

 

Wat hebben transportsector en de financiële sector gemeen? Ze produceren zelf niets maar voorzien in een behoefte van de primaire sector. En ze bieden toegevoegde waarde bij gebrek aan een beter alternatief.

 

Dat is voor de financiële sector wellicht dichterbij dan je denkt: blockchain heeft de techniek om zowel grote delen van het bankwezen als verzekeringen overbodig te maken. Kunnen al die werknemers zich nu alvast omscholen tot foodtruckowner of zalf- en balmproducenten. Dat worden gezellig drukke marktjes :)

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Dat is voor de financiële sector wellicht dichterbij dan je denkt...

Wordt nog een race, want ook de transportsector (inclusief DC's) kan spoedig met minder mensen toe.

 

Gaan de kosten omlaag (minder dure arbeid), maar moeten we een bestemming vinden voor nog meer onbenutte human resources. In de UK is beauty al jaren de snelst groeiende retail-sector. Allemaal mensen die een boterham proberen te verdienen met persoonlijke dienstverlening. Dat geldt eigenlijk ook voor food services: koffie, thee, hapjes.

 

Volgens mij is het onvermijdelijk dat we straks ondernemen met behoud van uitkering (basisloon) mogelijk gaan maken, en dan zie ik liever teveel kapsters en foodtruckers dan personal coaches in het straatbeeld verschijnen. Misschien dat we dan ook meer mensen naar de zorg en het onderwijs kunnen doorschuiven.

 

Aandacht voor het ambacht in scholen is overigens ook de basis van een maakindustrie die meer doet dan huisnijverheid alleen.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

en dan zie ik liever teveel kapsters en foodtruckers dan personal coaches in het straatbeeld verschijnen.

 

Personal coaches en andere consulticks gedijen en vermenigvuldigen bij vers bloed, dat weet je toch? Dus krijg je open kapper-cirkel bootcamps en foodtruck onderdompelweekends bij de vleet, om nog maar de zwijgen van een Kapper clickservice websitebouwers; allemaal onvermijdelijk

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Inderdaad ... wat een slap gelul zeg. Het is maar net welk referentiepunt wordt genomen.

 

Bullshit-banen ontstaan door Bullshit-verhalen geschreven door Bullshit-mannen.

Zonder deze Bullshit leefden wij allemaal zoals de San in de Kalahari woestijn. Niet dat aan deze levenswijze iets mis mee zou zijn, maar dat moet je wel willen of in berusten.

 

Binnen dit kader kunnen wij net zo makkelijk beweren dat de hele wereldbevolking lijdt aan een vorm van ADHD, ontstaan bij de eerste Out-of-Africa oermensen.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie

Inderdaad ... wat een slap gelul zeg.

Die inhoudelijke bijdragen van jou zijn weer indrukwekkend vandaag. ;D

 

Ons economisch systeem en de rechtsorde zijn een momentsopname van voortdurend veranderende inzichten. We kunnen ook in de goot pissen, zieken langs de weg laten kreperen, erewraak terug invoeren en stront een edelmetaal noemen.

 

Nadenken over een herschikking van welvaart en andere regulering is een goede zaak. :-K

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Inderdaad ... wat een slap gelul zeg.

Die inhoudelijke bijdragen van jou zijn weer indrukwekkend vandaag.
Het is ook de bedoeling dat het indruk maakt ... alleen gaat het (uit)zicht van een ander standpunt uit. 8)

 

Nadenken over een herschikking van welvaart en andere regulering is een goede zaak.
Geen iedereen honderdduizend euro en je zult zien dat de ene er nog meer geld mee vergaard, de tweede het in een oude sok stopt en er niets mee durft te doen, terwijl de derde alles uitgeeft en binnen een jaar weer op nul zit. Iedereen een stuk grond cadeau geven kan ook, maar het resultaat blijft hetzelfde.

 

De moraal van het verhaal ... voor dummies is het noodzakelijk om de welvaart iedere zeven jaar opnieuw te verdelen en te reguleren ... dat schept pas een hele hoop bullshit-banen ... of anders gezegd ... daarmee schep je een hele hoop bullshit.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie

... voor dummies is het noodzakelijk om de welvaart iedere zeven jaar opnieuw te verdelen en te reguleren ... dat schept pas een hele hoop bullshit-banen ... of anders gezegd ... daarmee schep je een hele hoop bullshit.

Volgens mij stond jouw wieg in een land waar heel anders gedacht werd over de verdeling van welvaart. In een land en in een tijdperk waarin je over dit soort vragen niet mocht discussiëren.

 

Ik snap niet waarom je zo agressief reageert. :-\

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Volgens mij is het onvermijdelijk dat we straks ondernemen met behoud van uitkering (basisloon) mogelijk gaan maken, en dan zie ik liever teveel kapsters en foodtruckers dan personal coaches in het straatbeeld verschijnen. Misschien dat we dan ook meer mensen naar de zorg en het onderwijs kunnen doorschuiven.

 

Aandacht voor het ambacht in scholen is overigens ook de basis van een maakindustrie die meer doet dan huisnijverheid alleen.

 

Stel dat we ons een keer gaan realiseren dat we zo productief zijn dat de gemiddelde mens 10 a 15 uur per week moet werken om in alle basisbehoeften (en daar tel ik tegenwoordig een smartphone, internetlijn etc ook wel onder) te voorzien - feitelijk zoals Keynes het voorspelde.

 

Met zoveel vrije tijd denk ik dat er best vakmensen bereid zijn om zo nu en dan les te geven op scholen.

 

Nu zou je dat kunnen zien als een soort broodroof op leraren, maar het gaat er juist om dat het geen leraren zijn (onderwijs geven is een vak op zichzelf) maar mensen met ervaring in de daadwerkelijke praktijk die wat kunnen vertellen en vragen kunnen beantwoorden. Misschien dat leerlingen zich dan realiseren dat er voldoende niet-bullshit-bezigheden mogelijk zijn na hun opleiding ;)

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 229 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.