Jump to content
Screenshot
Verberg

Bancair krediet zonder eigen vermogen

vraag

Goedendag!

 

Ik ben een startende horeca ondernemer, met een wellicht probleem.

 

Ik ben een jonge ondernemer, jong genoeg om onvoldoende eigen vermogen te hebben voor een bancaire lening, nu weet ik toen familie in de horeca ging zitten, kon er iets wat worden gespeeld met eigen vermogen door iemand tijdelijk geld naar je over te schrijven als 'eigen vermogen' en als werd geleend het weer terug af te schrijven. Nu heb ik iemand die dit voor mij zou kunnen doen. Nu kennen banken dat maar al te goed tegenwoordig, alleen is er alsnog een manier om dit slim aan te pakken, zodat ik kan lenen met 'eigen vermorgen'.

 

Bij voorbaat dank.

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Begin met het opstellen van een degelijk onderbouwd ondernemingsplan (waarin je de ingebrachte financiering opneemt als achtergestelde lening) en ga daarmee bij banken langs.

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
nu weet ik toen familie in de horeca ging zitten, kon er iets wat worden gespeeld met eigen vermogen door iemand tijdelijk geld naar je over te schrijven als 'eigen vermogen' en als werd geleend het weer terug af te schrijven.

"Gespeeld" is een mooi eufemisme voor fraude /valsheid in geschrifte ("zaken zoals eigen vermogen anders voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn"). dat is uiteraard nog steeds mogelijk...maar ik betwijfel of het ook verstandig is....

 


Partner bij B2Bsure, de vooruithelpers in verzekeringen en risicobehee

Ik help ondernemers vooruit met inzicht in en oplossingen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen.

Waarmee kan ik jou vooruit helpen? 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

En jij denkt hiermee weg te komen?

Vergeet het maar!

 

Bij de investeringsbalans wordt door de bank rekening gehouden met jouw "eigen inbreng". Als daarrna die eigen inbreng wordt weggetrokken dan heb je direct een liquiditeitsprobleem. Hoe los je dat op!

 

Bank zal ook na verloop van tijd jouw balans en w&v willen inzien, hoe leg jij dan uit dat jouw eigen vermogen tot bijna 0 is gereduceerd. Bank heeft dan voldoende redenen om jouw krediet in te trekken. En dan ben je klaar!

 

Je kunt beter vragen om die bekende zijn inbreng in jouw bedrijf te laten en tov de bank achter te stellen waardoor het door de bank als aansprakelijk vermogen wordt gezien waardoor kredietaanvraag makkelijker beoordeeld wordt.

 

Advies Hans is het beste, goed ondernemersplan en achterstelling. Richt daar je aandacht op in plaats van heel slim willen zijn.

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer

Goedendag!

 

Ik ben een startende horeca ondernemer, met een wellicht probleem.

 

Ik ben een jonge ondernemer, jong genoeg om onvoldoende eigen vermogen te hebben voor een bancaire lening,

Ondergetekende heeft bij twee banken gewerkt als accountmanager Zakelijk. Ik wil graag even kwijt dat het verhaal van Screenshot nou precies de reden is dat de banken waar ik werkzaam was geen horeca financierden.

Beste Screenshot, als je met een fantastisch nieuw horeca-concept niet eens je eigen familie en/of vrienden kunt overtuigen om je financieel te ondersteunen, waarom zou een bank er dan wel in moeten geloven?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Bij de investeringsbalans wordt door de bank rekening gehouden met jouw "eigen inbreng". Als daarrna die eigen inbreng wordt weggetrokken dan heb je direct een liquiditeitsprobleem. Hoe los je dat op!

 

Door twee keer zoveel van de familie te lenen.

 

De vraag is dan wel, waarom vertrouwt je familie er niet op dat je bedrijf een succes wordt? Dit klinkt mij alsof de TS van plan is een rechtspersoon failliet te laten gaan, want dan wordt je door je schuldeisers gefinancierd. Wat hij daar dan zelf mee opschiet weet ik niet, al hoorde ik in de jaren '90 wel eens verhalen dat de boedel goedkoop kon worden opgekocht door diezelfde familie.

 

Je zou toch hopen dat die deur inmiddels dicht is.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 219 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept