• 0

Op zoek naar een bedrijfs- of productnaam (verzameltopic)

Ik ben nu met mijn ondernemingsplan zover dat Ik het een naam moet gaan geven.

Ik weet wel wat Ik ga doen. Maar hoe noem Ik het?

Ik ga mij zelf verhuren op basis van zzp. Ik ga technische ondersteuning verlenen op zeer uiteenlopende werkzaamheden. Dit varieerd van Metaalbewerking tot Technische automatisering. Ik heb een zeer brede technische ervaring en scholing. Ik denk dus aan de klusbussen, maar dan anders. Zeg Technische Serviceverlening, Support ..enz.

Ik zoek dus een mooie naam en naam voor de website, voorheen Creasoft. Ja die, ;) De basis voor alleen Software is te smal, vandaar mijn vraag.Ik moet nu een nl website en kvk aanvragen. Maar ben het nog niet eens over de naam. Iemand een idee? dank en Gr Henk,

 

[edit]Titel aangepast aan verzameltopic - mod[/edit]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Wat vinden jullie van mijn bedrijfsnaam?

 

www.max24.nl 24 staat voor 24 uur online/topservice etc

 

Met daaronder de webshop xbox2go.nl en ps2go.nl

 

Lekker algemeen en makkelijk te onthouden, maar niet erg origineel. Verder zou ik geen "www." meer in een bedrijfsnaam opnemen, gezien andere media die in opkomst zijn. 24 uur online voor een website vind ik nogal inkopper, a la "jong en dynamisch" dat je zoveel ziet bij beginnende webdesigners. Topservice zou ik alleen gebruiken als je dat echt van plan bent, maar met dergelijke algemene webshops in de game industrie zal het wel een prijsvechter moeten worden en komt service soms in het geding.

 

Ik ga voornamelijk accesoires verkopen ipv de games zelf en bij nader onderzoek staat service nog steeds boven de goedkoopste zijn wat ik uberhaupt nooit zal zijn. De bedrijfsnaam is zonder www uiteraard. Verder is er niemand in Nederland die deze naam gebruikt volledig zoals ik hem gebruik dus wel degelijk uniek, want wereldwijd ligt de focus toch niet met dit bedrijf.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben beveiliger en wil/ga de beveiliging regelen voor een horecagelegenheid.

 

Tiger Security (bestaat nog niet bij de KvK, ik kan me een heel mooi beeldend logo hierbij voorstellen, èn TigerSecurity.nl is nog vrij)

 

(P.S. Buiten de scope van dit topic, maar let op dat je als je in opdracht van één organisatie dit werk gaat doen, je op basis daarvan geen bedrijf op kunt richten i.v.m. de regels die aan zelfstandigen gesteld worden qua aantal klanten)

Link naar reactie
  • 0

(P.S. Buiten de scope van dit topic, maar let op dat je als je in opdracht van één organisatie dit werk gaat doen, je op basis daarvan geen bedrijf op kunt richten i.v.m. de regels die aan zelfstandigen gesteld worden qua aantal klanten)

 

Bedankt voor je suggestie, ik neem hem mee, hoop dat er nog meer namen gepost worden.

 

Ik was niet op de hoogte van het feit dat je niet voor één organisatie actief mag zijn. Voor hoeveel organisaties moet mijn bedrijf actief zijn, om als zelfstandigen gezien te worden? Waar kan ik hier nog meer informatie over vinden?

 

Gelukkig is er nog een organisatie die met mij in zee wilt, maar toch bedankt ;)

Link naar reactie
  • 0

Hoi allemaal,

 

Ik ben nieuw hier dus ik hoop dat ik dit bericht op de juiste plaats zet.

Ik heb al veel op dit forum gelezen over het vinden van een bedrijfsnaam en daar ben ik al goed mee geholpen. Toch loop ik vast, zelfs nadat ik wat familieleden en vrienden heb laten meedenken.

 

Alle suggesties zijn welkom. Hier dan de uitleg over mijn bedrijf en wat ik doe;

 

-Ik ben een zelfstandige (ZZP'er) projectmanager voor evenementen van maatschappelijke aard;

Dit zijn bijvoorbeeld campagnes/ acties/ evenementen van non-profit organisaties OF bedrijfsevenementen voor een goed doel (benefietgelegenheden/ teambuildingsuitjes met een maatschappelijk karakter enz.)

-Ik laat mij dus inhuren door organisaties of bedrijven bij de uitvoering van hun evenementen

-In de toekomst zal ik misschien (maatschappelijke) evenementen in eigen beheer gaan organiseren en een samenwerking met een andere persoon hiervoor behoort tot de mogelijkheden. (Dit sluit uit dat ik mijn naam (Mathon) gebruik als bedrijfsnaam, of denken jullie dat dat wel kan?)

-Ik ben meertalig (NL, EN, FR) en hoop door een Engelse of Franse naam dit internationale te benadrukken. Ik zou het liefst ook opdrachten krijgen van internationale organisaties of bedrijven zodat ik mijn talen kan gebruiken.

 

Ik zocht in eerste instantie een naam die kort en krachtig is, een mooi Frans woord bijvoorbeeld, maar dan wel iets wat Nederlanders (ongeveer) begrijpen en kunnen spellen.

Hier kwam ik niet uit en toen ging ik meer kijken naar namen die enigszins omschrijven wat ik doe. Toen kwam ik op CompassionWorks, maar hier heb ik gemengde reacties op gekregen uit mijn omgeving en nu twijfel ik. Compassion klinkt misschien wat TE. (beetje goody goody...). Ik hou verder niet erg van het woord 'event' en ook niet zo van het woord 'charity', tenzij er een mooie woordspeling of een mooi woord mee gemaakt kan worden.

 

Wie heeft er een geniale ingeving en helpt mij verder?

Veel dank alvast voor het meedenken!

Groet,

Em

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 2
Misschien is er wat naam-bedenkmoeheid op het forum want bij eerdere stukjes zag ik soms een hele rij met reacties.. Wie weet zijn er nog meer mensen die toch iets kunnen bedenken?...

 

Ik ga een bakje koffie halen en proberen wat te bedenken, als jij op jouw beurt nog even wilt kijken of je andere ondernemers kunt helpen met ideeën of antwoorden. Lijkt me een mooie deal :)

Link naar reactie
  • 0

Hallo Em,

 

Geen geniale ingeving, maar wat is er in mis met "Mathon Eventmanagement" of "Mathon Projectmanagement"?

 

Jij kan wel een leuk Frans woord willen, maar een bedrijfsnaam die mensen wel goed schrijven (Nederlands of hooguit Engels dus) levert je meer op dan een naam de vaak verkeerd wordt geschreven. (ook als ze je op internet zoeken)

Daarnaast is er niemand die klant van je wordt op basis van een leuke bedrijfsnaam, mensen willen zakendoen met jou als mens, want jij bent goed in je vak. Maak het je klanten dus niet te moeilijk door een 'leuke' naam te kiezen die niemand kan schrijven of onthouden.

 

Karen (die na 6 jaar evenementen organiseren van haar op dat moment grootste klant te horen kreeg dat hij drie keer had moeten kijken van wie een bepaalde factuur kwam. Hij wist namelijk niet hoe mijn bedrijf heette. Vond ie niet boeiend want hij had immers mijn naam en telefoonnummer, maar toen hij de factuur zag vroeg hij zich wel om waarom ik zo'n moeilijke bedrijfsnaam had gekozen. Echt gebeurd.)

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Zo, de koffie is op, dus hierbij mijn oogst. Ik heb ze niet gecheckt op beschikbaar oid, maar wellicht helpt het bij het vormen van ideeën. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

 

- Changing Worlds

- PPP Event Management

- New Opportunities

- New Perspectives Event Management

- 4 People Planet & Profits (4 als in 'for')

- Gaia Event Management (Gaia is de Griekse godin van de aarde)

- Vertumnus Events (Godin van de seizoenen en groeiende bloemen en fruit)

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal!

 

Ik ga binnenkort starten als freelancer' alleen zit ik nog met

de bedrijfsnaam, waar de webite ook van afhangt.

 

Soort bedrijf

Aanbod: Combinatie Visagie/ Hairstyling voor particulieren>> Bruidsmake-up arrangementen

&

bedrijven >> Fotograven/shows/televisie

 

Het liefst dus een naam die gericht is op beide doelgroepen en niet te lang!

 

Niet:

de woorden: beauty, face,mirror

 

Wel:

Iets met show, style, look, uniek

 

De namen die ik zelf bedacht had waren:

*KimVisagie* (beschikbaar, alleen teveel gericht op visagie)

*X-press Yourself!* (bezet)

*Outside Looks* (beschikbaar, alleen geen leuke klank)

*Glitter & Glamour (bezet)

 

Dus bij deze.. heb je een goed idee..? Mail me! *Gelieve niet over dit forum*

 

(Degene met het 'beste' idee ontvangt E50,-)

Link naar reactie
  • 0

Niemand.........een idee???

 

Kim, even een pas op de plaats en dus een openbare reactie van HL admin in de vorm van mijn mening (op eigen titel) en een lesje in omgangsvormen!

 

Je post op 16-1 je vraag begin middag. Msteer geeft om half 4 een aantal opties waar je niet op reageert en daarna plaats je ook vandaag om 20 uur bovenstaande reactie. Blijkbaar gaat dat je ook niet snel genoeg waarna je in een vers topic exact hetzelfde vraagt (dat topic is logischerwijs dus door mij verwijderd). Waar je het idee vandaan haalt dat je recht hebt op een reactie binnen 8 uur is mij een raadsel.

 

Neem dan eerst het fatsoen om een reactie te geven op de suggesties van Msteer en besef dat we geen 24-7 dienstensite zijn! Veel HL-ers kijken eens per 2 of 3 dagen de verse topics na. Verwacht dus zeker niet binnen 8 uur een goede reactie. Sterker nog, wellicht komt die helemaal niet.

 

Frans en Hans hebben hierboven ook al wat tips gegeven. Het zou je sieren als je wat geduld opbrengt en ook niet op dezelfde dag een nieuw topic opent omdat het je allemaal te langzaam gaat (die verdient echt geen schoonheidsprijs).

 

HL draait op mensen die vrijwillig en belangeloos hun tijd steken in hulp en advies aan ondernemers. Tot nu toe ben je op HL gekomen met alleen maar een vraag en is van enige bijdrage aan collega-ondernemers geen sprake. Stel een vraag, wees geduldig en doe het met hetgeen je aangereikt wordt.

 

Maar ga aub voortaan niet meer tekeer als een ondernemer die per se vandaag antwoord moet hebben. Schakel dan een merkenbureau in en betaal hen voor een tijdig en goed advies. Overigens zijn ook die adviseurs volop aanwezig op HL.

 

Groet

Joost

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Ik ben van plan om als ZZP'er/freelancer ICT diensten aan te gaan bieden.

Kernwoorden zijn:

 

* kwaliteit

* consultancy

* oplossingen

* focus op microsoft producten

* msi packaging

* virtualisatie

 

Ik ben nog op zoek naar bedrijfsnaam.

Kunnen jullie helpen.

 

Ik zou zeggen, doe een bod op www.billgates.nl ;D (nee, ik ben niet de eigenaar)

Link naar reactie
  • -6

Beste Joost> Administrator

 

Waar haal jij het recht vandaan, mij aan te vallen, terwijl ik hier sinds gisteren voor de eerste keer ben...

 

Kreeg namelijk een goede tip van iemand die vertelde dat dit een van de serieuzere forums

is voor ondernemers op het net...

 

Niet dus! Als ik na 8 uur, 1 suggestie krijg, terwijl het topic 200 keer is gelezen, begin

ik me af te vragen of dat dit wel zo'n goed furum is.

 

En als je dan maar liefst 3 keer wordt aangevallen door de adminitrators, is dat geen leuke

binnenkomer!

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 270 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.