• 0

Op zoek naar een bedrijfs- of productnaam (verzameltopic)

Ik ben nu met mijn ondernemingsplan zover dat Ik het een naam moet gaan geven.

Ik weet wel wat Ik ga doen. Maar hoe noem Ik het?

Ik ga mij zelf verhuren op basis van zzp. Ik ga technische ondersteuning verlenen op zeer uiteenlopende werkzaamheden. Dit varieerd van Metaalbewerking tot Technische automatisering. Ik heb een zeer brede technische ervaring en scholing. Ik denk dus aan de klusbussen, maar dan anders. Zeg Technische Serviceverlening, Support ..enz.

Ik zoek dus een mooie naam en naam voor de website, voorheen Creasoft. Ja die, ;) De basis voor alleen Software is te smal, vandaar mijn vraag.Ik moet nu een nl website en kvk aanvragen. Maar ben het nog niet eens over de naam. Iemand een idee? dank en Gr Henk,

 

[edit]Titel aangepast aan verzameltopic - mod[/edit]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Beste incidentele gasten,

 

hebben jullie na een aantal weken of maanden stilte in deze rustigere en nattere zomerperiode misschien eens tijd om de vaste klanten van dit verzameltopic bij te praten?

 

Ik ben in ieder geval benieuwd hoe jullie met jullie zoektocht naar namen gevorderd zijn. Laat de goed bedoelde humor van sommige stamgasten jullie niet van een reactie weerhouden! ;)

 

Met vriendelijke groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Hallo allen,

Ben nieuw hier, maar hoop dat ik wat feedback (hulp) kan krijgen.

Ik ben bezig met het opzetten van een eigen bedrijfje in styling en verkoopstyling (al gecertificeerd en aangesloten bij het CNVV). Dus een soort binnenhuis styliste. Ik wil me in eerste instantie op verkoopstyling richten (het verkoopklaar maken van huizen) en daarna gewoon styling en personal organising erbij gaan doen.

Ik zou iets pakkends willen, niet te lang en vooral niet iets met verkoopstyling erin (te lang woord). Verder iets Engels zou leuk zijn (in Den Haag ook veel buitelandse klanten, en Engels voor mij geen enkel probleem).

 

Ik blijf alleen vast zitten bij het zoeken van een bedrijfsnaam. Ik heb zeker al 20 leuke bedacht (met hulp), maar deze blijken dan of al in gebruik door een styling-achtige zaak (KvK) of de domeinnaam is al weg.

Dit zijn een paar voorbeelden die ik had bedacht:

Over de Vloer

Ben Verkocht (in combinatie met Ben Gestyled en Ben Georganiseerd)

Huismus

Style Company

Impressions

Styling Works (dubbele betekenis)

 

Ik zit nu te denken aan iets met mijn naam, dan weet ik iig zeker dat die niet voorkomt (al op KvK gekeken op mijn naam en zover ik kan zien geen styling buro's).

Naam is: Mascha

Zoiets als:

Styled by Mascha (Of: style of Mascha, Styling by Mascha).

 

Wat ik ook leuk vind:

Works by Mascha (maar misschien wat algemeen?)

World of Mascha (idem, algemeen)

Lady Bug Styling (Lady Bug Style)

 

Een van deze namen een idee?? Welke het leukst, werkt het wel met het styling?

Zo niet, hebben jullie tips of ideeen voor mij? Wat is belangrijk in een naam en wat is pakkend? Is het beter om maar 1 woord te hebben?

Ok, super bedankt alvast (en ik ga nu ff snuffelen op deze site)!

Link naar reactie
  • 0

Omschrijving van je concept:

Hoi,

 

Mijn naam is Esther. Ik sta op het punt om als ZZper te starten in de woningbouwcorporatiewereld. Nu pieker ik me suf over een pakkende bedrijfsnaam. Mijn werkzaamheden richten zich op het gebied van de leefbaarheid, bewonersparticpatie en communicatie. Ik ben een "mensenmens", vervul veelal een (ver)bindende rol tussen mensen zowel binnen als buiten de organisatie.

En naast een bedrijfsnaam zoek ik een pakkende zin voor op mijn visitekaartje waaruit in één oogopslag duidelijk wordt waar ze mij voor kunnen inzetten. Het probleem waar ik zelf tegen aan loop is dat mijn werkgebied heel breed is. Van het verhuren van woningen tot het begeleiden van renovatieprojecten en alles wat daar tussen in zit. Is er iemand die een leuk idee heeft?

 

 

Een belangrijke en relatief nieuwe uitdrukking in het communicatievak is engagement, in goed neerlands: engageren of betrekken. Noem jezelf engageer of enganieur en daarvan afgeleid enganieursadvies. Alternatieven zijn Betrekbureau of Betrekadvies.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hallo allen,

Ben nieuw hier, maar hoop dat ik wat feedback (hulp) kan krijgen.

Ik ben bezig met het opzetten van een eigen bedrijfje in styling en verkoopstyling (al gecertificeerd en aangesloten bij het CNVV).

 

Hebben jullie tips of ideeen voor mij? Wat is belangrijk in een naam en wat is pakkend?

Ok, super bedankt alvast (en ik ga nu ff snuffelen op deze site)!

 

Hi Mascha,

 

Wat vindt je van : newstylz

 

Een snelle check via www.vuurwerk.nl laat zien dat er genoeg domeinnamen vrij zijn. Wel zelf even bij de KvK checken.

 

Succes,

Rick

 

NewContacts, call support. Expert in b2b telemarketing en adresbestanden.

Link naar reactie
  • 1

Omschrijving van je concept:

Hoi,

 

Mijn naam is Esther. Ik sta op het punt om als ZZper te starten in de woningbouwcorporatiewereld. Nu pieker ik me suf over een pakkende bedrijfsnaam.

 

Beetje late reactie maar wat vindt je van:

burogeregeld

 

[een belletje is voldoende]

 

Ideetje?

 

Greetings,

Rick

NewContacts, call support. Expert in b2b telemarketing en adresbestanden.

Link naar reactie
  • 0

 

Hi Mascha,

 

Wat vindt je van : newstylz

 

Een snelle check via www.vuurwerk.nl laat zien dat er genoeg domeinnamen vrij zijn. Wel zelf even bij de KvK checken.

 

Succes,

Rick

 

 

 

Hoi Rick,

Dank voor het idee, ik ben zelf alleen niet zo van die hippe vervormingen (stylZ, WorkX e.d.). Vraag me dan af hoe lang het hip zal zijn/blijven...

Maar wat vind je van de namen die ik zelf had bedacht? Niets aan??

Link naar reactie
  • 0

Hoi Mascha,

Omdat je nu voor de tweede keer vraagt of jouw ideeën niet goed waren en nog niemand daar een antwoord op gegeven heeft, wil ik daar wel iets over zeggen. Naar mijn persoonlijke mening zijn namen als 'Over de vloer' of 'Huismus' wel leuk, maar geven ze niet aan wat je doet. 'Ben verkocht' doet mij erg denken aan de Ben reclames (van dat telefoonbedrijf) en 'Style Company' klinkt dan misschien weer niet erg onderscheidend. World of Mascha en dergelijke laten ook niet zien in welke richting de klant het moet zoeken, het kan net zo goed een kledingbedrijf betreffen, of iets culinairs ofzo. Hetzelfde geldt voor een naam als Impressions.

Hoewel ik helemaal geen expert ben op dit gebied (maar heb Nederlands gestudeerd en kort als copywriter gewerkt, heb dus misschien enig taalgevoel), zou ik een naam kiezen die duidelijk iets te maken heeft met je activiteiten (dat kan ook een woordgrapje zijn) en die zo onderscheidend is dat 'ie goed blijft hangen. Het gevaar met een woord als 'styling' in jouw branche is natuurlijk dat iedereen 'em gebruikt (hou met ten goede; ik heb het niet gecheckt, maar ik neem het aan). Daardoor klinken die namen al gauw hetzelfde ("welk bedrijf heb je gebruikt?" "ja, het was iets met styling, zoek maar even in google"; ik zie het voor me).

Een goede naam kan bijdragen aan je bekendheid en je onderscheiden van anderen (sorry voor de open deur). Het is dus niet iets waar je snel overheen moet stappen omdat je 'gewoon wilt beginnen'. Het is de basis van je bedrijf en je moet er als het goed is nog jaren mee doen. Het loont dus zeker om er tijd aan te besteden en om een keuze te maken die je ook juridisch niet in de problemen kan brengen maar juist je positie versterkt doordat je 'em bijvoorbeeld goed kunt afschermen (voldoende onderscheidend vermogen). Heb je ook als eens gekeken op de site van het merkenbureau Benelux? Dat zou ik je zeker aanraden. Lees bijvoorbeeld eens hier: http://www.boip.int/nl/merken/whatNodistinctiveness.html

Verder sluit ik me aan bij TwaBla dat jij zelf degene bent die besluit of een naam al dan niet goed is, en of 'ie bij jou past, niet wij. Wij geven alleen een mening of advies. Succes!

Link naar reactie
  • 0

Beste Mascha,

 

welkom op Higherlevel. Aangesloten en gecertificeerde leden (beroepsgenoten) hebben vast namen die je in zekere categorieën kunt indelen. Welke soort namen hebben dan jouw voorkeur? Of... hoe kun je daarnaast opvallen?

 

Mijn ideeën:

- inhousestyling of inhousestyliste

- (verkoop)stylistetehuur

- stylingtekoop

 

Ter inspiratie: wie doen in de sprookjeswereld of mythologie aan styling en verkoop?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

weer een hoop leuke sugesties die ik allemaal ga bekijken vanavond en morgen ochtend :)

 

En, al een keuze kunnen maken? ::)

 

Hallo,

Nog niet helemaal eruit, maar heb een aantal namen vastgelegd (domeinnaam registratie):

 

sexshopaffiliate

sexshoptools

sexshopssupply

sextoyssupply

 

Duurde even voor ik wat kon laten horen omdat het laten vastleggen van de .de domeinnamen even een probleem gaf, daarvoor heb je namelijk een adres nodig in duitsland en dat heb ik dus niet.

Moest dus even een registar zoeken die mij een adres in duitsland ter beschikking kon stellen.

Maar waarschijnlijk wordt het dus 1 van de bovenstaande (domein) namen.

 

Link naar reactie
  • 0

@Vossie:

Beetje laat misschien maar:

 

xx4all (domeinnaam .nl en .com zijn bezet, weet niet of je die per se zou moeten hebben, rest is vrij)

xsex4all (.nl bezet, rest vrij, ook de .com)

 

Weet ook niet of je ermee in andermans vaarwater komt; niet naar handelsnamen gekeken.

Het schoot me gewoon te binnen.

Link naar reactie
  • 0

Hallo

Ik ontwerp huishoudlinnen. Mijn nieuwe lijn wil ik onder eigen label laten maken op fairtrade basis en wil dan ook uitsluitend met materiaal werken die de natuurlijke kringloop niet verstoord. Dus biologische katoen, hennep ed.

De stoffen zullen bedrukt worden met ekologische verfsoorten.

Mijn bedrijf is ingeschreven bij de KvK, ik heb inmiddels een aantal gesprekken gevoerd met ondernemers in het veld, ik heb een afspraak staan met een groot toonaangevend warenhuis in Nederland, de bank heeft al interesse getoond, een cursus ondernemersschap gevolgd... al met al veel voorwerk gedaan.

Maar nu heb ik nog twee niet onbelangrijke vragen...

 

Ik zoek een goede naam voor mijn bedrijf (moet helder zijn, kort en krachtig, sprekend, liefst met link naar natuur en duurzaamheid)

Ik zoek een textielverwerkend bedrijf in Nederland dat mij kan helpen, adviseren of kan laten produceren. (kan ook buitenland zijn).

 

Wie heeft een goede tip voor me?

Heel veel dank,

groet Charlie

Link naar reactie
  • 0

Hallo Lot,

 

Ik weet via familie wellicht een bedrijf in Enschede dat je kan helpen aan een productiebedrijf in het buitenland. Ze maken op dit moment huishoudtextiel en importeren dit.

 

Stuur even een reactie en wellicht kunnen we je ook via het reclamebureau waar ik werk helpen aan een pakkende handelsnaam.

 

Grt Carla

carla@productiefactor.nl

Link naar reactie
  • 0

Via de pagina van zibb ben ik hier terecht gekomen met dezelfde vraag als al mijn voorgangers. Ik ben al enige tijd op zoek naar een goede naam voor mijn op te starten onderneming.

 

Het betreft een audicien winkel. Hoofdartikel is het hoortoestel maar er worden bijvoorbeeld ook hulpmiddelen voor slechthorenden, gehoorbeschermers en andere maatoorstukjes verkocht. Bij het hoortoestel hoort een proeftraject. Goede diagnostiek, voorlichting en begeleiding gedurende minimaal 2 maanden is daarbij zeer belangrijk. De naam moet vertrouwen en kwaliteit uitstralen en het moet duidelijk verstaanbaar zijn via de telefoon maar ook weer niet oubollig of betuttelend overkomen. Het zijn immers voornamelijk slechthorenden die bellen.

Andere audicienzaken gebruiken veelal de eigen achternaam aangevuld met een term zoals hoortechniek, hoorzaak, hoorwinkel, hoorcentrum. Andere namen die gebruikt worden zijn bijv. Intoears, Beter Horen, Alfonso corti.

Engelstalig mag wel maar moet simpel te schrijven en duidelijk verstaanbaar zijn. Naast slechthorend zijn de meeste klanten 70+. Alfonso Corti vind ik verschrikkelijk klinken. Beter Horen vind ik een beetje kleurloos.

Ik ben ook niet echt een liefhebber van het gebruik van je eigen naam maar als jullie kenners goede argumenten hebben om dat wel te doen moet ik er nog eens goed over nadenken.

 

Wie kan me verder helpen?

 

B.v.d.

Link naar reactie
  • 0

Hai HL-ers, naast mijn huidige werkzaamheden als Eetcoach, wil ik beginnen met het aanbieden van secretariële klussen. Denk aan afspraken maken, acties nabellen, agendabeheer, mailings verzorgen, adressenbeheer, correspondentie, uitzoek werkzaamheden en zo kan ik nog veel meer bedenken ;)

 

Maar nu de naam... ik heb de url assistentopafstand.nl al gereserveerd en dacht verder aan 'Uit Handen', maar die bestaat al. Out of Hands dan, maar daar ben ik toch minder enthousiast over.

Ik hou wel van kort en Krachtig maar wil wel dat het iets zegt over mijn diensten.

 

Wie helpt mij verder op weg?

Ontwikkeling is het vermogen om naar bijna alles te luisteren zonder je kalmte of je zelfvertrouwen te verliezen (David Frost)

http://www.jouweetcoach.nl http://www.lekkerpuh.net

Link naar reactie
  • 0

actionhera (actionheroine -), actionwoman, actionwomen, actiontocall, action2call (let even op bezette domeinnamen en achtergrond houders)

 

of

 

nabeller

 

In lijn met de bedrijfsgegevens in je profiel:

 

jouwrechterhand

 

of

 

jouwafspraken

jouwagendapunten

jouwactiepunten of jouwactielijst

 

of

 

jouwcornelie of jouwfiene?

 

Misschien is het verstandig om je diensten als eetcoach en secretariële dienstverlening ver van elkaar te positioneren, ik meen dat ze niet zoveel overlap hebben.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Beste zzzzpiedie,

 

welkom op HL. T.o.v. je seniore, hulpbehoevende doelgroep moet je vertrouwen uitstralen. Daarom kun je voor een eigennaam kiezen. Je haalt overigens de vereisten voor namen van grote, multinationale ketens en kleine zelfstandigen door elkaar. Beter Horen is een prachtige naam. Mijn geste is: dovemans, waarvan de .nl vrij is.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 119 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.