• 0

Op zoek naar een bedrijfs- of productnaam (verzameltopic)

Ik ben nu met mijn ondernemingsplan zover dat Ik het een naam moet gaan geven.

Ik weet wel wat Ik ga doen. Maar hoe noem Ik het?

Ik ga mij zelf verhuren op basis van zzp. Ik ga technische ondersteuning verlenen op zeer uiteenlopende werkzaamheden. Dit varieerd van Metaalbewerking tot Technische automatisering. Ik heb een zeer brede technische ervaring en scholing. Ik denk dus aan de klusbussen, maar dan anders. Zeg Technische Serviceverlening, Support ..enz.

Ik zoek dus een mooie naam en naam voor de website, voorheen Creasoft. Ja die, ;) De basis voor alleen Software is te smal, vandaar mijn vraag.Ik moet nu een nl website en kvk aanvragen. Maar ben het nog niet eens over de naam. Iemand een idee? dank en Gr Henk,

 

[edit]Titel aangepast aan verzameltopic - mod[/edit]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik ben al even op zoek naar een naam voor een webwinkeltje met boxershorts voor mensen die van het boeren- en buitenleven houden.

Wil graag iets anders, iets wat lekker "bekt" en een woord waarvan mensen meteen weten hoe je het schrijft;

nu vond ik "troggies" een leuke naam, een trog is een voerbak voor varkens en met "ies'" erachter klinkt het volgens mij wel lekker.

Maar ik wil geen trammelant, heb hier al veel gelezen over namen en registraties, op google is het woord nog niet bekend, bij het merkenregister ook niet. Heb Sloggi een mailtje gestuurd met de vraag of ze hiermee problemen zouden hebben en kreeg als antwoord dat ik bij het merkenbureau zou kunnen vragen of deze naam beschermd zou zijn.

 

Lijkt me wel dat naam Sloggi beschermd is, maar dat vroeg ik niet. Kan ik nu hieruit afleiden dat het ze niks uitmaakt? Ik wil eigenlijk geen slapende honden wakker maken, maar ook geen trammelant.

Ik heb zojuist nog gebeld met iemand van het merkenbureau maar kan me hier geen antwoord op geven, daarvoor moet ik bij een jurist zijn zegt hij. Maar zover wil ik eigenlijk helemaal niet gaan. Ik vind de naam gewoon leuk, toepasselijk op boerengebied, en door "ies"erachter klinkt het gewoon lekker. Heeft wat mij betreft ook niks met Sloggi te maken, maar omdat ze daar ook onderbroeken verkopen......

Wat is nu wijsheid?

 

Link naar reactie
  • 1

Zou zeker voor een andere naam gaan. Sloggi is een geregistreerde merknaam. Heb het voor de zekerheid nog even nagezocht maar dat lag natuurlijk voor de hand. Troggie lijkt er gewoon erg veel op. Als je ook maar enig succes krijgt heb je de poppen aan het dansen. Vaak gaat het dan niet om pietluttige bedragen.

 

Wellicht is Onderboxies wat. Box is volgens mij ergens dialect voor broek.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Nael,

 

een trog is toch een negatieve associatie met het boerenleven? De eerder gevraagde en geopperde namen in deze draad wekken naar mijn smaak wel positieve gedachten op. Kun je nog eens inhoudelijk reageren op die namen? En is het geen beter idee daar op door te gaan?

 

Hans komt met een geste, en jij reageert met "ja, maar...", misschien is het een idee om je even in het merkenrecht te verdiepen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Trog is zeker geen negatief woord in de boerenwereld, gewoon een originele voerbak, niks meer en niks minder.

 

Begrijp me niet verkeerd, maar er zijn al heel veel namen de revue gepasseerd, maar ik wil iets aparts, iets anders. En stel dat het loopt met de boxers, dan wil ik misschien ook nog wel sokken, shirten en ?? gaan doen, dus wil het wel iets algemener houden. Biezondergoed vond ik ook wel leuk maar daar moet ik altijd bij uitleggen hoe je schrijft, alsook de naam "koeture".

Troggies zit al een aantal weken in mijn hoofd, heb er zelfs vannacht over gedroomd (haha) dus wat dat betreft zit het denk ik wel goed.

Link naar reactie
  • 0

Meervoud maakt niet zo veel uit. Je zal echt wat meer afstand moeten nemen. Maar het is natuurlijk maar mijn inschatting. Je kan het risico gewoon nemen.

Sloggi is een keiharde merknaam omdat de naam op zich helemaal niets met ondergoed te maken heeft. Alles wat in de buurt komt is dan eenvoudig aan te pakken.

 

Je moet oppassen dat je droom niet een nachtmerrie wordt. ;) ;D

Link naar reactie
  • 2

Los van het juridische aspect kun je als starter beter met een beschrijvende (Nederlandse) naam of met een beschrijvend label werken. Maak voor jezelf de keuze of je een ondergoed- of kledingmerk wilt beginnen of dat je een webshop start.

 

Onderkleding moet goed passen en weinig opvallen. Wat dacht je dan van:

 

- Zitvlak - Zitvlak Onderkleding (.nl-domein vrij).

 

- Boerenmode (alle domeinen vrij, ook leuk als lifestyle magazine)

 

- Farmer Fashion (zelf na te gaan)?

 

- Vrijgoed, zogoed, goedonder

 

- Onderboeren / Voor Boeren (m) vs Onderboerinnen / Voor Boerinnen (v)

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Dat dacht ik dus ook, dat de meeste mensen dat zou snappen, niet dus. Koeture is overigens nog wel vrij.

 

Heb het er hier op het werk ook over gehad, hier hebben we veel te maken met mensen van "mijn doelgroep", die hebben echt niet allemaal ooit van couture gehoord. Ze kijken je dan aan of je buitenlands praat!

Link naar reactie
  • 0

 

Koeture zal een andere doelgroep aanspreken dan Troggies. Voor verwarring met Sloggi zou ik niet bang wezen, het achtervoegsel 'gies' is hetzelfde, maar Slog is iets heel anders dan Trog. Toch doet me dat aan zuupende boerenzonen denken, terwijl Koeture meer iets is voor stadse mensen die naar het platteland verhuisd zijn.

 

Het voordeel van internet is dat je talloze domeinnamen kan gebruiken voor talloze invalshoeken naar je handel. Merknaam en domeinnaam hoeven dan ook niet dezelfde te zijn. Je kan Boerengoed, Boerenboks, Troggies, Uihers (voor dames - oeps, wel een hele foute) allemaal inzetten voor verschillende segementen uit de Koeture-stal, excusez-le-pun.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Kijk, en dat is nu een heel belangrijk punt vind ik zelf! Koeture zal zeker een ander publiek aanspreken, en ik denk dat mijn voornaamste doelgroep toch voorlopig wel de jonge mannen zullen zijn, en die hebben niks met "koeture". Maar wel met iets van "trog". Die zullen eerder een site openen die troggies heet, dan een site die koeture heet.

Overigens wil ik wel kwaliteit uitstralen. En niet enkel de boerenzonen "zuupen", toch?

 

Ik heb ook al stoerekonten.nl als naam geopperd gekregen maar dat gaat mij dus te ver, dat straalt geen kwaliteit uit.

 

Maar misschien heb ik het wel helemaal mis, en bereik ik totaal andere doelgroepen dan ik nu zou verwachten.

Dit is puur gebaseerd op mijn omgeving hier. Klanten en collega's. In de boeren- en veetransportwereld.

Ik wil ook niet iets met "boeren" en/of "boxers" in de naam, ik wil een algemenere naam, zodat het nog alle kanten op kan.

Link naar reactie
  • 0

 

Voor verwarring met Sloggi zou ik niet bang wezen, het achtervoegsel 'gies' is hetzelfde, maar Slog is iets heel anders dan Trog.

 

Het gaat natuurlijk niet om gies en trog maar om de kern (letterlijk de klinkers) van het merk "ogie". Trogie(s) of slogi(s) (meervoud) zit gewoon heel dicht bij elkaar. Maar nogmaals. Het is maar een inschatting.

 

Dan zou Krepsi Cola ook mogen want krep is heel wat anders dan pep. Lijkt me crap. ;D

Link naar reactie
  • 0

Bij Sloggi hebben ze doorverwezen naar een merkrechtspecialist. Ik had de indruk dat het geregistreerde merk Sloggi is, en dat zulks in de volksmond tot sloggies geleid heeft. Dan zou Troggies dus verwarring veroorzaken met een algemene uitdrukking. Maar dat is waarschijnlijk overbodige scherpslijperij. Hoewel Cloggies natuurlijk ook nog kan.

 

Zo te zien zit er creativiteit zat bij de vragenstell/lster. Misschien kan die een deal sluiten met Retegoed!

 

Gewoon een lijstje maken met ideeën en dan afstrepen tot je de beste hebt. Volg je hart! De naam op zich is slechts één facet, je kan nog zoveel meer doen om invulling te geven aan je reputatie. Verkoop bv abondermenten: elke maand een schone onderbroek! Heb je meteen een opvallende campagne (banners) die buzz creëert.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Verder heb ik een nieuwe productnaam nodig, het gaat om een tafel met vuur erin.

Ter inspiratie: buiten zitten, sfeer, gezelligheid, vuur, loungen, warmte. Kortom de 'living outdoor' experience waar mensen hier en daar wel eens op doelen.

 

Coal (kolen associatie)

Cabile (table + circle)

Skysense

Oudeur (odeur (geur) + outdoor)

Tuintref

Cosyt (cosy (gezellig + zit)

Trail art: www.imsobo.com

Link naar reactie
  • 0

Creativiteit zat! Je wilt niet weten hoeveel lijstjes er hier al op tafel gelegen hebben, maar op een gegeven moment ga je te ver doordenken. En ik wil het eigenlijk simpel houden.

Denk dat ik maar contact probeer op te nemen met de juridische afdeling van Sloggi, heb al een nummer, moet naar Duitsland bellen, maar men was met lunchpauze zojuist.

 

En retegoed stond inderdaad ook op t lijstje, maar ook bezet, en..... misschien op t randje.

Link naar reactie
  • 0

En retegoed stond inderdaad ook op t lijstje, maar ook bezet, en..... misschien op t randje.

 

Word je toch hun whitelabel-leverancier! Neem contact op met de uitgever, vertel wat je verkoopt, suggereer samenwerking op basis van revenu-sharing en kom met een wekelijks voorbeeld van onderbroekenlol. Zet het wel zo op dat ze niet van leverancier kunnen switchen...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Creativiteit zat! Je wilt niet weten hoeveel lijstjes er hier al op tafel gelegen hebben, maar op een gegeven moment ga je te ver doordenken. En ik wil het eigenlijk simpel houden.

Denk dat ik maar contact probeer op te nemen met de juridische afdeling van Sloggi, heb al een nummer, moet naar Duitsland bellen, maar men was met lunchpauze zojuist.

 

En retegoed stond inderdaad ook op t lijstje, maar ook bezet, en..... misschien op t randje.

 

Brommerskieken? ;D

 

Nu wat serieuzer: Als je Sloggi mooi vind, dan begrijp ik dat je niet persee op zoek bent naar iets waar duidelijk het boerenland mee gekoppeld kan worden. Het moet goed bekken, simpel zijn en een breed publiek aanspreken. Mogelijk iets meer de mannen dan de vrouwen. Dan kom je dus al snel op wat abstractere namen die niet veel zeggen. Dan voeg ik het volgende aan jouw lijstje:

 

Bor (boer minus e) bekt lekker en is kort

Hek

Stip (spreekt denk de vrouw beter aan dan bovenstaande twee, maar dat kunnen vrouwen beter bepalen dan ik :)

Renee (waarom niet gewoon een naam, een naam die voor zowel man als vrouw door kan gaan, dit niet helemaal een goed voorbeeld)

Perk

 

 

 

 

 

 

Trail art: www.imsobo.com

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 117 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.