• 0

Op zoek naar een bedrijfs- of productnaam (verzameltopic)

Ik ben nu met mijn ondernemingsplan zover dat Ik het een naam moet gaan geven.

Ik weet wel wat Ik ga doen. Maar hoe noem Ik het?

Ik ga mij zelf verhuren op basis van zzp. Ik ga technische ondersteuning verlenen op zeer uiteenlopende werkzaamheden. Dit varieerd van Metaalbewerking tot Technische automatisering. Ik heb een zeer brede technische ervaring en scholing. Ik denk dus aan de klusbussen, maar dan anders. Zeg Technische Serviceverlening, Support ..enz.

Ik zoek dus een mooie naam en naam voor de website, voorheen Creasoft. Ja die, ;) De basis voor alleen Software is te smal, vandaar mijn vraag.Ik moet nu een nl website en kvk aanvragen. Maar ben het nog niet eens over de naam. Iemand een idee? dank en Gr Henk,

 

[edit]Titel aangepast aan verzameltopic - mod[/edit]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Beste APMflex,

 

welkom op Higherlevel. Waar komt jouw laatste idee vandaan? De eerste twee zijn ongetwijfeld gebaseerd op jouw familienaam.

 

Moeten de elementen bouwkundig, advies of tekenwerk direct in de naam voorkomen? Zoek je uitsluitend Nederlandse namen?

 

Mijn eerste brede bedrijfsnaam voor de diverse activiteiten zou Constructive Thinking of Constructive Sparring Partners zijn, eventueel met een nader te bepalen beschrijvende tagline of pay-off.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Beste Lezers,

 

Voor mijn nieuw te starten IT bedrijf ben ik op zoek naar een goeie pakkende bedrijfsnaam. Helaas valt het nog niet mee om deze te verzinnen. Heb al een aantal punten op papier gezet met betrekking tot werkzaamheden die wij gaan uitvoeren en wat wij zoal belangrijk vinden. Hieronder staat kort beschreven wat wij gaan doen:

 

We gaan ons richten op B2B en zorgen ervoor dat iedere klant van ons een perfect begeleidingstraject krijgt met betrekking tot het ontwikkelen van zijn nieuwe website, vistekaartjes etc.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daar wordt niet van afgeweken, er is een duidelijke opsplitsing van wie doet wat, de accountmanager is verantwoordelijk voor het binnen halen van nieuwe opdrachten, er is een aparte vakkundige designer die zorgt in samenwerking met de klant voor een passend ontwerp en als laatste zorgt de programmeeur voor het ontwikkelen en testen van de website.

 

Onze klanten zullen er van op de hoogte zijn dat wij geen websites voor €50,- aanbieden maar alleen vakwerk en elke website wordt uniek ontworpen.

 

Steekwoorden: vertrouwen. begeleiding, uniek( voor zover mogelijk), solide, deskundig

 

Mocht er meer informatie nodig zijn dan hoor ik het graag even!

 

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!

IT oplossing nodig???? http://www.diamond4it.nl

Link naar reactie
  • 0

@bas

 

Ik had ergens gezien dat er een apart topic voor was maar ik kon het niet vinden, blijkbaar niet goed gekeken, mijn excuses.

Het mag een fantasie naam zijn en een .com domein is niet noodzakelijk. Het wordt een Nederlands bedrijf.

 

Zelf had ik al een aantal dingen verzonnen maar ben er nog niet van overtuigd:

 

unchance (1 kans) met de gedachte dat je maar 1 kans hebt om je bedrijf goed te presenteren op het internet doormiddel van een gelikte professionele website) maar die gedacht is beetje ver gezocht denk ik dat zullen mensen niet begrijpen of zit ik er naast?

 

dracome Draco is latijnse naam voor drakenboom, een boom die uniek is en maar 1 meter per 10 jaar groeit, staat voor solide en uniek in zijn soort. en ME erachter staat dan voor media.

IT oplossing nodig???? http://www.diamond4it.nl

Link naar reactie
  • 0

Hoi Bas en Highio,

 

Dank voor jullie reacties!

BKAG: is het toch niet helemaal.

Constructive Thinking of Constructive Sparring Partners: zou niet de eerste keus zijn. Hoewel het wel weer stof tot nadenken geeft. Vooralsnog zou één van de twee een optie kunnen zijn. Maar eens even in laten werken.

 

In het algemeen ben ik toch meer op zoek naar een naam, mag een afkorting zijn maar moet als dusdanig goed zijn uit te spreken, die makkelijk klinkt en blijft hangen. Misschien zelfs wel alle bouwkundige verwijzingen uit de naam halen en dit gewoon oplossen met een pay-off.

Mocht er nog wat te binnen schieten dan hoor ik het graag :P

Link naar reactie
  • 0

Beste leden,

 

Graag ben ik op zoek naar een bedrijfsnaam voor het volgende:

 

Een consultant gespecialiseerd in gastvrijheid, waarbij de horeca als voorbeeld wordt gebruikt.

Het gaat om beleving, klantgerichtheid, gastvrijheid en kwaliteit.

 

 

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 0

Wie o wie kan mij helpen...

 

Ja, ik ben weer bezig met een nieuw idee, en heb hier een bedrijfsnaam voor nodig.

 

Ik ga kantoorapparatuur (dwz vouwmachines, bindmachines, doosopvulsystemen, snijmachines, laminators) verkopen aan de kantoorvakhandel.

 

Wie heeft er ideen voor een goede naam?

 

Mvg,

 

Paul Oudshoorn

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

Wie o wie kan mij helpen...

 

Ja, ik ben weer bezig met een nieuw idee, en heb hier een bedrijfsnaam voor nodig.

 

Ik ga kantoorapparatuur (dwz vouwmachines, bindmachines, doosopvulsystemen, snijmachines, laminators) verkopen aan de kantoorvakhandel.

 

Wie heeft er ideen voor een goede naam?

 

Mvg,

 

Paul Oudshoorn

 

Beste Paul,

 

Wat een goede naam is, hangt onder meer af van je merkpositionering de communicatie eromheen.

 

Uit een andere post van je maak ik op dat je het met deze vrij specifieke dienst vooral van Google en internet zal moeten hebben en dus in je naamgeving het beste kan aansluiten op de trefwoorden van degenen die jouw dienst zoeken.

 

Dat levert dan beschrijvende namen op, gebaseerd op de meest gebruikte, meest voor jouw dienst specifieke Google trefwoorden.

 

Wat je elders al voorstelde zit dus wel op het goede spoor.

 

Of is dit een te snelle conclusie?

Globrands naming & strategy bedacht voor grote opdrachtgevers bijvoorbeeld 'Senseo', 'Vifit', 'Menzis', 'wisselgesprek', etc etc. We hebben voor startende ondernemers een gratis boekje: "Hulp Bij Naamgeving". www.globrands.com

Link naar reactie
  • 0

Beste Forumleden,

 

Mijn naam is Bastiaan Mulder en ga medio september mijn eigen bedrijfje opstarten. Ik heb een meubelmaker in Nederland gevonden die voor mij alles kan maken op het gebied van Badmeubelen. Reeds 10 jaar werkend in de sanitairbranche ( buitendienst ) heb ik gemerkt dat er veel vraag is naar maatwerk, flexibiliteit, goede prijs/ kwaliteitverhouding en private labels. Om deze redenen ga ik het avontuur aan !! Als fabrikant ga ik leveren aan groothandelaren, detaillisten en wellicht ook consumenten.

 

Ik heb reeds de domeinnaam: www.badmeubelmaker.nl al laten registreren !

 

Nu ben ik al weken bezig om een passende bedrijfsnaam te vinden voor mijn bedrijf. Dit zal geen merknaam worden want alles gaat geleverd worden onder een private label. Mijn gedachte is dan ook om mijn eigen naam in mijn bedrijfsnaam te gebruiken??

 

Bastiaan Mulder Badmeubelen ( Misschien naam te lang )

of

De Hollandse Badmeubelmaker ( DHB )

 

Slogan :

 

Bastiaan Mulder

Eerlijk Hollands Maatwerk

 

Alleen initialen vindt ik wat onpersoonlijker maar kan ??

 

Graag hoor ik wat jullie van mijn idee vinden !

 

Gr. Bastiaan

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Jeroen,

 

Dat is een goede! Misschien zoek ik te ver, echter dacht ik met mijn naam het iets persoonlijker te maken. Stukje zelfbevrediging die hier wellicht te ver gezocht is ??

 

 

 

Ik heb je vraag even samengevoegd met het algemene topic hierover, Bastiaan.

 

De eerste vraag die me te binnen schiet: waarom niet gewoon Badmeubelmaker?

Link naar reactie
  • 2

Omdat de naam Badmeubelmaker niet laat zien hoe je je positief op je markt onderscheidt.

 

Tenzij je de enige bent.

 

Een merknaam is een zeer goedkope en effectieve manier van adverteren. Dat heeft niets met zelfbevrediging te maken.

 

Bedenk dus een aantal punten waarmee je je onderscheidt, zoek daar synoniemen, spreekwoorden, symbolen en andere associaties bij en verzin op basis daarvan zo veel mogelijk bedrijfsnamen die dat min of meer uitdragen. 300 is een mooi aantal. Ga dan selecteren en bijslijpen. Een goede naam is haast nooit het resultaat van 1 eureka-moment.

 

Kies bij voorkeur een naam die jouw kwaliteit *demonstreert* in plaats van *vertelt*. TomTom is bijvoorbeeld een betere manier om gebruiksgemak uit te dragen dan EasyNavigator.

 

'Badmeubelmaker' kan je nog altijd achter je naam zetten, als label (ook wel 'descriptor' of 'denominator' genoemd).

Globrands naming & strategy bedacht voor grote opdrachtgevers bijvoorbeeld 'Senseo', 'Vifit', 'Menzis', 'wisselgesprek', etc etc. We hebben voor startende ondernemers een gratis boekje: "Hulp Bij Naamgeving". www.globrands.com

Link naar reactie
  • 0

Hallo Bastiaan,

 

BM Badmeubelen

Bas Badmeubelen

 

Dit is zo wat mij te binnen schiet. Een korte naam blijft misschien sneller hangen. Aan de andere kant is het ook belangrijk hoe jij aan je klanten komt. Is het veelal via via dan is een korte naam misschien handiger (hoewel men ook snel went aan een lange naam), zoekt men via google dan maakt het minder uit, zolang je maar goed gevonden wordt via de verschillende relevante zoektermen.

 

Ik ben benieuwd waar je op uit komt. In elk geval goed dat je www.badmeubelmaker.nl hebt kunnen claimen!

 

Groeten,

 

Lonneke

Link naar reactie
  • 0

Het door DoLo voorgestelde 'Bas Badmeubelen' zou aan mensen die het merk nog niet kennen suggereren dat je je op de markt onderscheidt met laagdrempeligheid en een persoonlijke band met de klant.

 

Zijn dat inderdaad de dingen waar iemand vooral naar zoekt die een badmeubel wil, en waar je merk ook voor staat?

(dit is niet retorisch bedoeld hoor, alleen om de aandacht te vestigen op waar het uiteindelijk draait bij naamgeving)

Globrands naming & strategy bedacht voor grote opdrachtgevers bijvoorbeeld 'Senseo', 'Vifit', 'Menzis', 'wisselgesprek', etc etc. We hebben voor startende ondernemers een gratis boekje: "Hulp Bij Naamgeving". www.globrands.com

Link naar reactie
  • 0

Wat is taalkundig juist? Badkamermeubel of badmeubel? Badkamermeubelmaker, BKMM of BaKaMeMa zijn ook krachtige namen op klank, voluit wordt het alleen wat lang. BKMM - uw BadKamerMeubel op Maat!

 

.nl-domeinen zijn vrij, BaKaMeMa lijkt een fantasiewoord, want dit komt helemaal niet voor in Google.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Zolang we niet weten waar Bas' merk verder voor staat behalve meubelen voor badkamers, krijgen we natuurlijk alleen maar naamvarianten met 'Bas', 'badkamer', 'bad' en 'meubel' erin...

 

Misschien wordt het tijd dat Bas ons wat meer vertelt over zijn badkamermeubelen en welke meerwaarde hijzelf en zijn meubelen voor zijn klanten hebben?

Globrands naming & strategy bedacht voor grote opdrachtgevers bijvoorbeeld 'Senseo', 'Vifit', 'Menzis', 'wisselgesprek', etc etc. We hebben voor startende ondernemers een gratis boekje: "Hulp Bij Naamgeving". www.globrands.com

Link naar reactie
  • 0

Beste allemaal,

 

Ook ik zit vast met het bedenken van een bedrijfsnaam.

 

Ik ben bezig een bedrijf op te zetten die 3D presentatiebeelden en animaties gaat/kan maken voor architectenbureaus, vastgoedsector of producten. Daarnaast zal ik mij bezighouden met het maken en ontwerpen van websites zodat deze eventueel als één pakket geleverd kunnen worden.

 

Zelf al wel een hele rij kernwoorden opgeschreven maar nog geen resultaat dus. De bedoeling is dat het een helder, kort en krachtige naam wordt waarin niet per see 3D in hoeft te staan (hiervan zijn er al zoveel...).

 

Kernwoorden:

Visueel

Artist

Impressie

website

Design

beeld

media

surface

communicatie

Kubus

Solid

Dynamisch

 

Ben benieuwd of hier nog creatieve reacties op zullen komen!

 

Alvast bedankt!

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 242 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.