• 0

Op zoek naar een bedrijfs- of productnaam (verzameltopic)

Ik ben nu met mijn ondernemingsplan zover dat Ik het een naam moet gaan geven.

Ik weet wel wat Ik ga doen. Maar hoe noem Ik het?

Ik ga mij zelf verhuren op basis van zzp. Ik ga technische ondersteuning verlenen op zeer uiteenlopende werkzaamheden. Dit varieerd van Metaalbewerking tot Technische automatisering. Ik heb een zeer brede technische ervaring en scholing. Ik denk dus aan de klusbussen, maar dan anders. Zeg Technische Serviceverlening, Support ..enz.

Ik zoek dus een mooie naam en naam voor de website, voorheen Creasoft. Ja die, ;) De basis voor alleen Software is te smal, vandaar mijn vraag.Ik moet nu een nl website en kvk aanvragen. Maar ben het nog niet eens over de naam. Iemand een idee? dank en Gr Henk,

 

[edit]Titel aangepast aan verzameltopic - mod[/edit]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zeg, dierenwinkelman, hoe nu verder? (dierenman.tld is ook nog vrij, op dieren man zie ik nog nog direct conflicten v.w.b. handelsnamen)

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Hi,

 

Sinds een maand ben ik bezig met het opzetten van een eigen bedrijfje. Het gaat om een informatieve website over de stad Istanbul. Ik wil de stad op een andere manier presenteren dan dat nu wordt gedaan, dus niet alleen maar over de Hagia Sophia en de Grand Bazar maar ook over bijv. de negen straatjes van Istanbul > de hippere plekken die niet bekend zijn onder het grote publiek.

Daarnaast wil ik groepsreizen aanbieden op deze website voor jongeren t/m ongeveer 30 jaar. Ik regel hierbij de vlucht, transfer + het hotel voor de groep en ben gedurende x dagen dat zij in Istanbul zijn, hun personal tour guide.

 

Ik ben al ver met mijn ideeën en weet precies wat ik wil, maar helaas heb ik tot op heden nog geen naam gevonden waar ik helemaal over tevreden ben. Ik wil in ieder geval Istanbul in de naam hebben. Het moet een 'moderne' naam zijn, wat jongeren aantrekt, en het liefst iets wat internationaal klinkt.

 

Heeft iemand wellicht ideeën hierover die mij op weg kunnen helpen?

 

Thanks!

 

Grtz, Duygu

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste duyguozdemir,

 

welkom op Higherlevel.

 

Van welke nationaliteit zijn jouw klanten? Of welke talen spreken ze?

 

DutchTourIstanbul

GermanTourIstanbul

 

Typisch Istanbul

Istanbullish.com

 

Groet,

 

Highio

 

P.S. er zijn al wel flink wat Engelstalige aanbieders met .com-domeinnamen in deze richting, ik weet niet of dat conflicten oplevert. Zie je kans om alle Nederlandstalige initiatieven voor jezelf op een rij te zetten?

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen,

 

Ik studeer op dit moment af als grafisch vormgever/illustrator. creatief zou je denken, maar nu wil ik zelf een bedrijf starten en moet ik een naam verzinnen. Ik kom hier niet erg ver mee. Ik hoop dat jullie misschien nog een leuk idee voor mij hebben.

 

Zelf wil ik als freelancer 1 a 2 dagen per week opdrachten gaan doen. Als dit mij bevalt en het goed loopt wil ik hier meer tijd aan gaan besteden. Onder de naam wil ik diensten gaan aanbieden zoals webdesign, illustratie en grafisch ontwerp.

belangrijke punten vind ik persoonlijk contact met de klant (vertrouwen), eerlijkheid, helderheid en creativiteit.

 

Ik wil mijzelf specialiseren in de veranderingscommunicatie. Dit houd in dat ik opdrachten binnen wil halen van startende bedrijven.

 

Als jullie nog leuke ideeen hebben zijn deze van harte welkom!

 

Groetjes,

 

Mara Verspoor

Link naar reactie
  • 0

dit houd in dat ik vooral opdrachten wil binnenhalen bij naamswijziging, fusie/overname van een bedrijf of startende bedrijven.

(er komen veranderingen in het communicatieve beleid van een merk of organisatie)

 

Dit omdat ik meer vrijheid heb met opdrachten maken en meer creativiteit in opdrachten kan brengen :)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ben je marcom freelancer met een grafische opleiding, of wil je nog steeds ontwerpopdrachten op dit gebied gaan doen?

 

Communicatie van veranderingsmanagement of brand management klinkt mij toch als een iets andere bedrijfskundige/communicatie specialisatie. Ik vraag me ook af of starters deze namen kunnen waarderen, en of je op dit moment de ervaring of kennis hebt voor grotere projecten. Laat je inhuren door bureaus om een netwerk op te bouwen en kennis/ervaring op te doen..

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

Hoi Highio,

 

Daar heb je wel een punt. Zelf heb ik me hier wel in gespecialiseerd tijdens mijn werkervaring die ik op heb gedaan bij een reclamebureau. Op dit moment haal ik zelf opdrachten binnen en laat me inderdaad inhuren door een bureau om wat kennis en ervaring op te doen. Maar je hebt gelijk, ik zie inderdaad even af van de naam veranderingscommunicatie.

 

Bedankt voor je advies ;)

Link naar reactie
  • 0

twee jaar geleden toen ik stage liep heb ik inderdaad ........ opgezet, totaal niet over nagedacht. Ik wilde een internetsite online zetten en dan moest ik me maar ook inschrijven bij de kamer van koophandel. Ik sta er nu ook niet meer achter en ben niet tevreden over de naam. Ik heb het misschien ook niet meer zo op een engelse naam, ik wil mijn diensten hier alleen in nederland gaan aanbieden.

 

Ik heb net een aantal woorden op een rijtje gezet wat ik wil worden/uitstralen:

vertrouwen, begeleiden, advies, helder, vernieuwend, groei, communiceren

lef, uitgesproken, vernieuwend, doeltreffend, adviseert, probeert, bedenkt

ontwerpt, realiseert, samen, jong, inspirerend, klasse, transparant, aanpak,

klantgericht en open.

 

Groetjes,

 

Mara

Link naar reactie
  • 0

Oplossingsrichting kan zijn: (Engelse) bewoordingen voor verandering/overgang en ontwerp/realisatie/actie samen nemen, of bijvoorbeeld verbijzonderen met een z, zoals je nu ook al hebt...

 

Wat bevalt precies minder aan je huidige, Engelse naam? Je hebt ook allicht een bruikbare (voor)naam.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 1

 

Wat doorgaans goed werkt is een naam met een heel klein puzeltje erin, dat door je doelgroep herkend wordt. Dan krijg je namelijk even een vonkje. Da's beter dan een beschrijvende naam of een modieuze die na een jaartje alweer verouderd is.

 

Daarmee kun je natuurlijk weer alle kanten op, maar wat dacht je van Werpont?

 

Schrijf het een paar keer achter mekaar en je ziet omwaar.

 

Je kan ook op klank-, geur- en smaakassociaties mikken.

 

...developpudding

...roodkap

...knokloof

...biekloos

...capusign

...castagne

...signsogn

 

Of gewoon een nieuw woord toevoegen aan de taal. Bv een variant op een woord met reken erin, waarin je reken vervangt door door teken. Tekenkamer, tekening-courant, tekenmeester, enz.

 

Zwabber gewoon roond een aantal thema's die een betekenis voor je hebben, speel met klanken en letters, tot je ineens die aha-erlebnis oftewel aha-beleving hebt. Denk daarbij ook aan de grafische weergave van letters.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

aan highio: voornaam kan inderdaad ook, al ben ik daar zelf niet helemaal weg van. Heb het er al vaker over gehad met andere ondernemers. Het voordeel is dat mensen wel een persoonlijke benadering krijgen en daardoor misschien meer vertrouwen door wordt gewekt. Zelf kan ik ook niet beredeneren waarvoor ik het niet leuk vind, misschien is het gewoon even wennen...

ik zet hem in ieder geval op mijn lijstje erbij ;)

 

wat er niet bevalt aan mijn huidige naam... Ik vind hem zelf te lang, persoonlijk hou ik ook niet van engelse bedrijfsnamen. (ligt er natuurlijk wel aan wat voor bedrijf het is, maar voor mijn diensten zou ik er niet zo 1,2,3 voor kiezen.) Maar een naam zoals Lux (vertaald:licht) vind ik dan wel weer heel pakkend, helaas is deze naam al bezet en ingeschreven bij kvk

 

aan twa-bla: hier ga ik ook mee aan de slag, leuke tip! er zitten inderdaad wel wat leuke namen tussen.

zeker niet de bedoeling op dit forum, mijn bedrijfsnaam erop zetten, ik verander hem eventjes ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Sinds een korte tijd ben ik bezig aan een online administratieve dienst voor kleine ondernemingen en freelancers zal gaan aanbieden. Hierbij kun je denken aan een eenvoudige in-/verkoopregistratie en facturatie.

 

Natuurlijk komt dan ook het probleem van het kiezen van een pakkende bedrijfsnaam om de hoek... Het probleem zit 'm voor mijn gevoel een beetje in de doelgroep; ik wil me richten op ook de minder digitaal-onderlegde ondernemers en daarbij hoort ook een niet té modern klinkende naam.

 

Zelf vond ik iets als Flexity (al bezet) wel leuk klinken, maar een naam in die richting heeft al snel een wat negatieve gevoelswaarde wat betreft moeilijkheidsgraad. Higherlevel, hopelijk hebben jullie een winnende suggestie!

Link naar reactie
  • 0

Ik ben sinds kort begonnen met het opzetten van een internet jongeren magazine. Daarbij zal het ook groten deels draaien om jongeren. Het zal een website worden waarop we elke week of om de twee weken een party nieuws update's zetten over de volgende ondewerpen: People, Gadgets en muziek.

 

Ik zelf heb de volgende namen al in gedachten gehad Jongstijl ( Maar lijkt teveel op geenstijl ) Dejongeren en jongerenblad alleen vindt ik de namen zelf niet aansprekend.

 

Daarom dus de vraag hier of iemand een ideetje heeft voor dit Jongerenblad op internet.

 

Alvast bedankt,

Levi

Link naar reactie
  • 0

Ik ben sinds kort begonnen met het opzetten van een internet jongeren magazine. Daarbij zal het ook groten deels draaien om jongeren. Het zal een website worden waarop we elke week of om de twee weken een party nieuws update's zetten over de volgende ondewerpen: People, Gadgets en muziek.

 

Aangezien je in de omschrijving veel Engelse woorden gebruikt zoals party, update, people en gadget, zou je de naam ook in het Engels kunnen doen. Bijvoorbeeld:

 

YoungNet, WhatsGoingOn, Hypotential, GettinBetta, PartyPeopleGadgetUpdate (PPGU), etc...

 

Als het persé in het Nederlands moet, leg dan even uit wat je idee daarbij is.

Link naar reactie
  • 0

Mag ik ook meedoen:

 

Jongeren magazine:

 

youngmag.nl

jongmag.nl

youngmagz.nl

jongmagz.nl

yomag.nl

jomag.nl

yomagz.nl

jomagz.nl

 

Succes verder.

www.101winkels.nl: GRATIS Pro-webwinkels in het online-winkelcentrum.

www.nationaalwinkelcentrum.nl: Startpagina over online winkelen.

www.edacteur.com: Publiceer GRATIS fotos, tekeningen en verhalen.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 262 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.