• 0

Op zoek naar een bedrijfs- of productnaam (verzameltopic)

Ik ben nu met mijn ondernemingsplan zover dat Ik het een naam moet gaan geven.

Ik weet wel wat Ik ga doen. Maar hoe noem Ik het?

Ik ga mij zelf verhuren op basis van zzp. Ik ga technische ondersteuning verlenen op zeer uiteenlopende werkzaamheden. Dit varieerd van Metaalbewerking tot Technische automatisering. Ik heb een zeer brede technische ervaring en scholing. Ik denk dus aan de klusbussen, maar dan anders. Zeg Technische Serviceverlening, Support ..enz.

Ik zoek dus een mooie naam en naam voor de website, voorheen Creasoft. Ja die, ;) De basis voor alleen Software is te smal, vandaar mijn vraag.Ik moet nu een nl website en kvk aanvragen. Maar ben het nog niet eens over de naam. Iemand een idee? dank en Gr Henk,

 

[edit]Titel aangepast aan verzameltopic - mod[/edit]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Je noemt een fictieve naam en vervolgens wat lange domeinnamen die niet passend zijn (maar ook niet echt mooi zijn). Met alleen die info is meedenken erg lastig. Bedoel je met het fictieve Karel bijvoorbeeld een merk als Bose? Dus laten we zeggen 'Bose Geluid' is wat je wilt promoten. Moet ik aan zoiets denken?

 

Zou bijvoorbeeld iets als BetergeluidmetKarel.nl niet iets kunnen zijn voor een gezamelijke promosite?

 

Als we de naam weten, kunnen we wellicht concreter meedenken, bijvoorbeeld iets allittererends of pakkends wat bij de merknaam past. Nu is het wat te algemeen om echt mee te kunnen denken.

Link naar reactie
  • 0
Het gaat om de promotie van een merk zoals: karel geluid, het doel is om samen met een aantal andere verhuur bedrijven het merk sterker in de markt te krijgen.

 

Jasper, hebben jullie al overlegd met de merkhouder of vertegenwoordiging gezien jullie doelstelling? Als ik deze google, dan lees ik als eerste merk en logo zijn handelsmerken van... beschermd in...

 

Misschien werkt een partnership en officiële vermelding door leverancier in deze wel beter, dan nog weer een domeinnaam, zoals al veel van je concurrenten hebben vastgelegd en die ze mogelijk ook als (internet)marketinginstrument gebruiken.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Er is al een naauwe samenwerking met de heren in de UK. HEt wordt hoog tijd dat het merk namelijk in Europa ook beter bekend wordt.

 

de domeinen die nu gebruikt worden zijn allemaal passief en worden doorgelinkt naar een gewone website.Ik heb die mensen ook gemeiled om te kijken of overname interessant is.

 

De Nederlandse imprteur is heel erg passief en doet eigenlijk niks om het merk te promoten, wil echter geen importeur worden ofzo, wij zijn off. dealer en dat is verlopig voldoende.

Link naar reactie
  • 0

Jasper, dan snap ik vooralsnog niet waarom je nu al die moeite doet. Weet jij wel wat je er mee wilt bereiken?

 

De verhuur opkrikken? Bijvoorbeeld MAverhuur.nl (als in je andere handelsnamen)

Het dealerschap benadrukken? Bijvoorbeeld MAdealer.nl (MA uitgeschreven in beide gevallen)

Of iets anders? ...

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Wat ik wil bereiken samen met de andere verhuurders is dat mensen het merk beter leren kennen, maar ook dat er in kaart wordt gebracht welke verhuurders wat in het ass. hebben waardoor bijhuren makkelijker wordt.

 

In Nederland wordt er nu niets gedaan aan de promotie van het merk, ook vanuit de UK wordt er maar weinig gedaan, dit terwijl iedereen toch wel erkend dat het een heel goed merk is. Bijvoorbeeld, bijna elk groot festival in Nederland en BElgie wordt met dit merk gedaan.

Link naar reactie
  • 0

Help!

 

Ik ben helemaal vastgelopen met het vinden van een goede bedrijfsnaam >;(! Ik heb 4 jaar geleden bij de Kamer van Koophandel snel een bedrijfsnaam bedacht: E-entertainment v.o.f. Deze dekt de lading niet..

 

Wat wij doen:

Bedenken/uitwerken van nieuwe websites/concepten in een fris jasje: hotelsscheveningen.nl, saab94x.nl, goedkope-vliegtickets.nl etc.

 

Nu hadden we bedacht: 24 ideas of 24 concepts, alleen het 'smoelt' nog niet helemaal! Weet jij een leuke frisse tegekke 'out-of-the-box' naam?! Deel het met ons!

 

Als er een naam gekozen wordt via het forum vangt de bedenker een leuke kadobon!

 

Stephan

 

Link naar reactie
  • 0

Beste leden van HigherLevel,

 

Een tijd geleden heb ik de onderneming NK Services gestart. De onderneming was toen qua branche zeer uitgebreid en echt een specialisatie hadden wij niet. Nu gaat het ons alleen om mediaproductie en grafisch ontwerp. Wij zijn nu op zoek naar een nieuwe, creatieve naam. Graag het liefst iets met de letter N(voorletter) en graag in het engels.

 

Een paar conceptuele namen waren: Nvideo, Nvision , maar helaas waren er haast geen webdomeinen beschikbaar. Graag dus een naam die nog niet voorkomt als .nl domein.

 

Alvast bedankt voor de reacties.

 

N. Khosravan

 

Mod edit: welkom op Higherlevel, standaardopmaak voldoet

Link naar reactie
  • 0

Creatief is het misschien niet, maar als er geen verdere bezwaren kleven aan het gebruik van jullie huidige naam, kun je overwegen deze te houden en twee specifiekere handelsnamen toe te voegen: NK Media Productions en NK Graphic Design, of gewoon NK Mediaproductie en NK Grafisch ontwerp.

 

Kort alternatief: eNKaeS (in een leuke interactieve of grafische uitwerking als eeuwige promotietool)

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

Volgens mij moet je elke professionele associatie vermijden en gewoon de persoonsnaam promoten. Je hebt de domeinnaam van je voornaam al, dus koppel die aan activiteiten. Zeker gezien je leeftijd zou ik zeggen: Actions Speak Louder than Words! Maak naam door bijzondere dingen te doen.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Je hoort wel eens dat het bedenken van een goede naam het moeilijkste van het starten is, ik ben het daar wel mee eens. :)

 

Het gaat om:

- ICT consultancy

- starten met twee man, mogelijk klein beetje groeien

- hoogwaardige consultancy, hogere tarieven

- advies, begeleiding, migratie, ontwerpen

- Microsoft infrastructuur, Exchange, Lync, Office 365, Hyper-V, System Center

- cloud computing, virtualisatie, unified communications

 

Dat is zo'n beetje de hoek waar we zitten. Waar we voor staan en graag uit willen stralen:

- kennis van zaken

- laatste technologie en ontwikkelingen

- betrouwbaar, degelijk

- trusted advisor

 

Wat we dus niet kunnen gebruiken zijn merken of productnamen en ook liever niet onze namen, het gaat om het merk wat we op willen bouwen en dat moet blijven als we groeien of splitsen. Iets wat eindigt op Consultants klinkt beter dan Advies of Adviesdiensten.

 

Concurrenten hebben namen als Platano, JB Consultants, Communicatief of Henk de Vries.nl BV. (namen licht aangepast om dit topic niet in Google op te zien duiken :))

 

Wie kan ons helpen?

Heb inmiddels een tijdje gelopen met de naam die we bedacht hadden, maar hij blijft bij niemand hangen... Met wie ik ook spreek, reclamebureau, websitebouwer, bank, autodealer. Dat wordt hem dus niet.

 

Mag ik nogmaals een beroep doen op jullie hulp? Kernwaarden: betrouwbaar, soldide, degelijk advies, trusted advisor, helder.

 

De eerder gegeven suggestie om iets non-tech te doen spreekt me aan, maar ik heb aan alle vakmanschappen en bomen e.d. gehad maar kom er niet uit. Wie heeft iets waarmee we ons kunnen onderscheiden van de massa in ICT-adviesland?

Link naar reactie
  • 0

 

De eerder gegeven suggestie om iets non-tech te doen spreekt me aan, maar ik heb aan alle vakmanschappen en bomen e.d. gehad maar kom er niet uit. Wie heeft iets waarmee we ons kunnen onderscheiden van de massa in ICT-adviesland?

 

 

Al eens gezocht in de wolkwetenschap?

 

* nephologix

* vederdeek

* stapelwolk

* stormwolk

* ijzelstorm

 

Het is allemaal cloud en air, licht en luchtig. Fried Air!

 

Oxygiëne (dat zou meer op de service slaan dan)

 

Overigens de woorden die je gebruikt voor uitstraling leiden tot verschrikkelijke comprissen, niks wat onderscheidt. Wat jullie willen uitstralen wil iedereen uitstralen. Niks mis mee, maar dan moet je niet vreemd opkijken als iedereen in slaap valt. Dus kies een woord en een thema (beeld) dat je redelijk consequent en consistent kan doorvoeren.

 

Comparethemarket.com zet nu al een jaar of vijf meeratten in: allemaal gebaseerd op een flauw grapje. Comparethemerkat.com.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

 

Overigens wordt die cloud over een jaar of wat weer opgevolgd door de volgende hype. Dus daar wil je wellicht niet teveel mee geassocieerd worden. Dat is altijd het risico van een naam on-trend.

 

Denk een beetje spiralisch weg van alle beschrijvende termen. Zoek inspiratie in muziek. Jazzy? Klari Net! Tromb-One!

 

Pak een atlas. Open de spellendoos. Klaver Troef! Of de provisiekast. Java? Mokka! Kijk in de tuin. Ant Air! Beesteps! Welk spoor laat een bij achter? Spacetrace! Breezology! Of gewoon Bries. Zit je toch weer in de wolkensfeer...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Wesp Consultants

 

dienstverlening aan koningin --- ICT consultancy

klein --- starten met twee man, mogelijk klein beetje groeien

vliegend --- hoogwaardige consultancy, hogere tarieven

inventief (vind bijna altijd nectar) --- advies, begeleiding, migratie, ontwerpen

bekendheid met álle bloemen --- Microsoft infrastructuur, Exchange, Lync, Office 365, Hyper-V, System Center

geluid blijft in je hoofd hangen --- cloud computing, virtualisatie, unified communications

 

Dat is zo'n beetje de hoek waar we zitten. Waar we voor staan en graag uit willen stralen:

bekendheid met alle flora --- kennis van zaken

de wesp zal niet naar dode bloemen gaan --- laatste technologie en ontwikkelingen

betrouwbaar naar koninging en andere werksters --- betrouwbaar, degelijk

steekt indien nodig --- trusted advisor

 

Ongetwijfeld zal het beestje veel meer hebben...

 

De wesp is alom bekend, kan mooi dienen als illustratie (iets de lucht tillen - vliegen - bekend in het wespennest - steken - nectar halend - werken met anderen - kan meerdere keren steken - kruipt in de kleinste gaatjes - is naar verhouding erg sterk - herkenbaar - kleurrijk - meerdere poten - voelsprieten en ga zo maar door...)

 

Donatie doen naar aanleiding van deze gedachte?

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 167 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.