• 0

Op zoek naar een bedrijfs- of productnaam (verzameltopic)

Ik ben nu met mijn ondernemingsplan zover dat Ik het een naam moet gaan geven.

Ik weet wel wat Ik ga doen. Maar hoe noem Ik het?

Ik ga mij zelf verhuren op basis van zzp. Ik ga technische ondersteuning verlenen op zeer uiteenlopende werkzaamheden. Dit varieerd van Metaalbewerking tot Technische automatisering. Ik heb een zeer brede technische ervaring en scholing. Ik denk dus aan de klusbussen, maar dan anders. Zeg Technische Serviceverlening, Support ..enz.

Ik zoek dus een mooie naam en naam voor de website, voorheen Creasoft. Ja die, ;) De basis voor alleen Software is te smal, vandaar mijn vraag.Ik moet nu een nl website en kvk aanvragen. Maar ben het nog niet eens over de naam. Iemand een idee? dank en Gr Henk,

 

[edit]Titel aangepast aan verzameltopic - mod[/edit]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zelf vind ik het handig om een beschrijvende naam te nemen die tegelijkertijd inspeelt op een niche keyword op internet. Dus een niet (heel erg) voor de hand liggende keyword combinatie waarop wel zoekvolume bestaat en nog weinig seo concurrentie is. Als de keywords waarop je je richt al in je domeinnaam zitten heb je al een klein streepje voor.

 

Je kunt dit ook loskoppelen, d.w.z. zomaar een naam bedenken en dan evengoed een domein reserveren waarin je keywords waarop je inspeelt liggen besloten. De website van je echte bedrijfsnaam zou ik dan redirecten naar de website met de keywords in de domeinnaam (anders heeft het weinig effect).

 

Met abstracte namen duurt het een eeuw voordat de branding waarde zijn vruchten gaat afwerpen. Dat is superlange termijn investering. Maar het een sluit het anders dus niet uit.

 

Dus zelf baseer ik een nieuwe naam altijd op de google keywords waarop ingespeeld gaat worden. Met google Keywordplanner kom je een eind maar met een ongelicenseerde versie van Market Samurai kun je heel makkelijk keywordonderzoek doen. Het genereert en zoekt zelf ook nog eens naar varianten waar je in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben. Vervolgens ga je kijken of op die keywords zoekvolume is. Op deze manier draai je de zaken om. Een bedrijfsnaam dus waarin je zoekmachine keywords besloten liggen.

 

Dit is wel allemaal geschreven vanuit het perspectief van internet marketing, maar dat is geloof ik tegenwoordig niet geheel onbelangrijk.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dat is super onhandig om te doen. En dan heb ik het nog niet over de EDM (EMD?) update die Google een tijd terug al doorgevoerd heeft waardoor domeinnamen met een keyword lager zouden komen te staan in de resultaten.

 

Heb het al vaker uitgelegd, maar het kan geen kwaad om dat nog eens te doen. Stel je verkoopt beddengoed. Keywords zijn dan kussens, dekens, dekbedden, hoeslakens, enzovoorts.

 

Je zou je shop dan kussens-en-dekens.nl kunnen noemen. Zitten keywords in dus top, zou je denken.

Maar je concurrent heet dan misschien dekens-en-hoeslakens.nl. Of dekbedden-en-hoeslakens.nl. Of kussenslopen-en-meer.nl

 

Zie je wat er hier gebeurd? Jouw onderscheidend vermogen op naam wordt 0, want het lijkt allemaal op elkaar. Het is voor mensen dan onwijs moeilijk om te onthouden waar ze nou iets gekocht hebben. Een terugkerende aankoop wordt zo kleiner, laat staan dat ze aan hun familie of vrienden kunnen doorvertellen waar ze nou precies die leuke kussensloop of dekbed gekocht hebben.

Link naar reactie
  • 0

Met deze strategie zou 'bedlinnen' zo maar eens een goed idee of een goede strategie kunnen zijn. Veel internet marketeers zijn jong en hebben toevallig geen verstand van bepaalde markten of producten. Of 'best of both worlds' > domeinnaam dons.nl of een alliteratie als 'donzen dekbedden'. Wouter, je noemt zomaar een aardige case op aangeven van je voorganger die op mij bij voorbaat niet onhandig overkomt.

 

Denk ook eens aan vertalingen en spreekwoorden met keywords en je bent langs een omweg alweer snel aan het 'branden'.

 

Een 'ouwe rot' verslaat 'ze' (jonge internet marketeers) dan in de gedachte van gebruiker DSCS ('key word picking') met bepaalde doelgroepen (long tail). En natuurlijk kan daar in reactie tegenop gehandeld en geadverteerd worden.

 

Spreek de taal van je klant of doelgroep, da's altijd verstandig. Ik zie hele sterke online resultaten bij bepaalde spelers binnen traditionele markten. ;)

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Jouw onderscheidend vermogen op naam wordt 0, want het lijkt allemaal op elkaar.

Kijk maar eens naar de opkomst van crowd-sourced delivery services. Welke naam blijft hangen?

 

Zipments

Kanga

PiggyBee

Deliv

Dilivr.it

BringBee

NeemMijnPakketjeMee

 

Merk op dat een originele naam vaak verbonden lijkt met wat sprankelender design. ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ook ik ben op zoek naar een passende naam voor een spin-off van mijn bedrijfsactiviteiten.

 

In het kort:

 

Aan organisatoren van wieler-, skeeler - en hardloopwedstrijden bieden wij een pakket met daarin een groot led scherm, een aantal camera's en camera mensen en een camerateam op een motor waarbij dus beelden van de wedstrijd live op het led scherm weergegeven kunnen worden. Vooral dit laatste is iets wat een meerwaarde biedt en wat tot dusver nog niet (betaalbaar) mogelijk was.

 

Ik gebruik nu steeds de werktitel Prosports Led & Video maar ben benieuwd of jullie een betere naam kunnen verzinnen.

 

In de bijlage de flyer die ik hiervoor heb gemaakt (thanks TwaBla)

 

Ben ik te laat of ben je nog aan het dubben? ;)

 

Wat je nu doet is heel erg op de techniek zitten met je naam. De vraag is of event organisatoren daar 'aan' van gaan. Het gaat toch veel meer om de experience en toegevoegde waarde voor het event, voor het enorm upgraden van de ervaring van de bezoekers van het event - of zie ik dat verkeerd?

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen!

 

Ik zou graag jullie hulp in willen schakelen bij het zoeken naar de juiste bedrijfsnaam voor mijn webshop.

Waarin in ik dames kleding ga verkopen.

 

ik ben vanmiddag naar het fashion centre geweest en kwam wat leuke kleding tegen.

wat ik zie op internet en facebook is dat modemusthaves. nl demusthaves. nl

maar ook loavies. nl wat ik allemaal leuke namen vind. en ook een beetje de zelfde kleding verkopen

zelf dacht ik dat is daar een beetje op moet voor borduren om via google een beetje gevonden te worden.

 

wat denken jullie is dit verstandig? qua SEO

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben de afgelopen paar jaar erg actief met Wordpress. Van installatie, troubleshooten maar vooral het maken van (geavanceerdere) themes (dan je gratis kunt krijgen) en ontwikkelen van maatwerk plugins. Daarnaast ben ik bezig met een concept voor specifieke Wordpress hosting.

 

Ik wil dit alles onder een eigen handelsnaam gaan doen (jsoft spreekt nou niet echt aan ;))

 

Over de doelgroep zit ik nog een beetje in dubio, dat kunnen zijn:

 

Kleine bedrijven die ondersteuning nodig hebben bij hun eigen Wordpress site

Ontwerpers / mediaburo's die ideeën of ontwerpen geïmplementeerd willen hebben

De algemene markt voor plugins (heb een aantal plugins in ontwikkeling die aangeboden zullen worden op de Wordpress site en op mijn eigen site als premium plugin verkocht gaan worden) dus het moet internationaal zijn

Klanten die maatwerk koppeling met eigen system willen (heb bijvoorbeeld koppelingen met Google calendar en Jira geschreven en ben bezig met integratie met een telefonie platform)

 

Kortom een heel breed aanbod (waar ik wellicht nog in moet snoeien, waarvoor ik misschien nog een ander draadje ga openen)

 

Voor mijn gevoel moet de naam een link hebben met Wordpress. De naam zelf gebruiken is overigens niet toegestaan voor commerciele doeleinden, "the wordpress company" mag dus niet. Iets met 'press' in de naam of 'wp' wel (heb 'anypress.nl' al geregistreerd, al vind ik die wat slap)

 

Verder mag de naam kracht uitstralen (ik krijg alles voor elkaar), ik ben geen 20 euro per uur programmeur dus wat exclusiefs mag ook (lever wel waar voor het geld) en ik schrijf kwaliteitscode.

 

(Met excuus als het op een sales pitch lijkt; schrijf het om te duiden wat voor soort naam ik zoek)

 

Ik werk al samen met een ontwerpster die een logo / beeldmerk van de naam gaat maken. Helaas is daarmee mijn budget voor nu even op (sorry Annedien, zou graag een uurtje met je aan tafel gaan zitten om te brainstormen) dus de vraag aan jullie om mee te denken over een naam.

 

Bij voorbaat dank voor jullie input!

 

Aanvulling: ik doe geen grafisch ontwerp, alleen techniek al is een samenwerking met 1 of meerdere ontwerpers een mogelijke optie maar vooralsnog niet de opzet.

En een beschrijvende naam als ik-maak-wordpress-dingen.nl hoeft ook niet. Marketing gaat via de wordpress plugin site en en een blog lopen.

 

Link naar reactie
  • 0

Dank voor het meedenken John. Al vind ik het niet zo lekker bekken (en Google verandert het automatisch in Wordpress als ik er op zoek ;))

 

Heb zelf nog prezz-it bedacht. Minpuntje is dat het een geregistreerd merk is, maar voor hygienische dames producten, prezz op zich is ook geregistreerd maar ingetrokken en staat iets over onvoldoende onderscheidend vermogen, zie http://oami.europa.eu/eSearch/#details/trademarks/001657154 en er zijn twee (oude) bedrijven die wel in het merkenregister staan maar niet te vinden zijn bij de kvk

Link naar reactie
  • 0

Maak een ''superhero' van je HL-avatar en eigen voornaam: WPWillem. Domeinnamen zijn vrij.

 

Wpcustom[dot]com laat vast iets zien in de richting waarin je denkt.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Daar moet toch wat mee te verzinnen zijn: wp-tech, pressmaster, wp-craft, presslab(s), presscode, presscoder, presscoding, pressntr, wp-vision, presshouse, smartpress, pressious, pressflow, pressbot, presstagious, presstastic, wp-source, bytepress, pressbyte, pressbits, wp-bits, pressbytarian, strongpress, presscape, pressure, presstron(ic)

Succes ermee!

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 0

Dank Highio. Naam is geregistreerd. Voor wat ik in gedachten heb (continue omzet uit abonnementen op hosting en verkoop van plugins met daarbij / daaruit voorvloeiend maatwerk) voelt de naam iets te persoonlijk aan voor mijn gevoel, al doet Yoast (begonnen door Joost als eenpitter) het prima. Dus misschien moet ik mezelf wat meer smoel geven :D

 

Jean, ook dank voor de suggesties! Een aantal klinkt interessant en ga ze bekijken qua merkregistraties etc.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Willem, het is ook een klein beetje om te teasen wat effectief kan zijn in een creatief proces. ;)

 

Een huidige handelsnaam of nieuwe handelsnaam kun je ook als afzender blijven of juist gaan gebruiken.

 

Concreet en zakelijk, maar misschien minder opvallend: WPAD(S), WPMHS en/of WPADMHS (WordPress Application Development (Services), WordPressManagedHostingServices en WordPress App Development and Managed Hosting Services). Zo'n opzetje kan aardig zijn voor een betekenisvolle website.

 

In combinatie met bovengenoemde afzender, bijvoorbeeld:

 

WPAD(s).com by jeesoft of WPADMHS.com by WP Willem... ben je ook met een bedrijfsnaam of alias actief op wp fora?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Je tease is meer dan welkom Highio. Heb een mooc (online college) over creativiteit van Tina Seelig gevolgd en heb geleerd dat hoe gekker het denken hoe beter het resultaat :)

 

WPWillem was vooral een trigger om eens na te denken over mijn online aanwezigheid. Die is namelijk zo'n beetje nul. Ben even aktief (geweest) op stackexchange, nog niet op de specifieke Wordpress variant daar van. En zit in de google+ groep voor Wordpress maar ben amper actief. Daar ga ik eerst eens mee aan de slag. WPWillem is daar een mooie alias voor :D

 

 

Link naar reactie
  • 0

Een klant van mij werkt met een partij die Uw Website Kan Mooier heet. Daar belooft de naam dus wat je krijgt in plaats van wat er in wordt gestopt.

 

En een achternaam als Joosten dat begrijpt men internationaal natuurlijk niet, daar zou je iets als Yoast Plus van moeten maken. (Geintje!)

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

En zit in de google+ groep voor Wordpress maar ben amper actief. Daar ga ik eerst eens mee aan de slag. WPWillem is daar een mooie alias voor :D

 

Advanced WordPress op fb is ook een prima groep, maar een eigen blog met tutorials etc blijft toch het beste. Google+, tja, tja, ik vrees dat het grotendeels verspilde moeite gaat zijn...

 

Onze WP dev is er tegenwoordig ook bij aan het vloggen gegaan, maar nog maar net begonnen.

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
  • 0

@Richard, dank voor de advanced WP groep op FB tip. Heb inmiddels, naast die 'site' zelf een aantal andere plekken gevonden waar ik mezelf kan profileren.

 

Eigen blog en tutorials ga ik ook doen. Al was het maar ter ondersteuning van de hosted Wordpress omgeving die steeds meer vorm gaat krijgen.

Link naar reactie
  • 0

Helaas is daarmee mijn budget voor nu even op (sorry Annedien, zou graag een uurtje met je aan tafel gaan zitten om te brainstormen) dus de vraag aan jullie om mee te denken over een naam.

 

 

Ik doe m'n ding nooit al brainstormend met de klant, maar ik hoor wat je zegt ;)

Ik zou erg geholpen zijn met iemand die af en toe kan helpen met iets WordPresserigs dus ik wil best barteren. ;D

 

Je nieuwe activiteit moet gewoon een heel gaaf, pakkend merk worden denk ik, om een brug te slaan tussen jouw diensten en je mogelijke klanten.

Mail me even op annedien[at]gmail.com met wat voorsteldata in de 2e helft van januari en kom een keer naar Leiden binnenkort, dan help ik je met de merk/positionering (is je basis) en naam.

 

Link naar reactie
  • 0

Om mijn vraag voor een naam nog iets te nuanceren:

 

Ik zie diverse doelgroepen:

1) ontwerpers / mediaburo's / etc die werken met WordPress en werk uit handen willen geven. Een persoonlijke aanpak lijkt me daarvoor prima geschikt (wpwillem dus :))

2) bedrijven die een (eenvoudige) site snel en voordelig (definitie van voordelig nog vast te stellen) willen. No fuzz, forumulierjte invullen, geen technisch geneuzel, gewoon klik en klaar

3) verkoop van met name premium plugins (een strakke google maps op je site of kopperling met andere systemen, (Zapier is hier een grote concurrent) Al dan niet in combinatie met maatwerk.

 

Advanced WP op FB en WP meetups zijn wel interessant maar voor zover ik de inhoud nu gezien heb draait dat om techniek die ik me in een middag ook eigen maak. En 'peeren' met medeontwikkelaars is leuk maar levert volgens mij weinig omzet op (wellicht wel leuke contacten) Ik ga er desalniettemin eens naar kijken.

 

Ik ga verder brainstormen en vogelen; tips zijn welkom!

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 218 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.