• 0

Op zoek naar een bedrijfs- of productnaam (verzameltopic)

Ik ben nu met mijn ondernemingsplan zover dat Ik het een naam moet gaan geven.

Ik weet wel wat Ik ga doen. Maar hoe noem Ik het?

Ik ga mij zelf verhuren op basis van zzp. Ik ga technische ondersteuning verlenen op zeer uiteenlopende werkzaamheden. Dit varieerd van Metaalbewerking tot Technische automatisering. Ik heb een zeer brede technische ervaring en scholing. Ik denk dus aan de klusbussen, maar dan anders. Zeg Technische Serviceverlening, Support ..enz.

Ik zoek dus een mooie naam en naam voor de website, voorheen Creasoft. Ja die, ;) De basis voor alleen Software is te smal, vandaar mijn vraag.Ik moet nu een nl website en kvk aanvragen. Maar ben het nog niet eens over de naam. Iemand een idee? dank en Gr Henk,

 

[edit]Titel aangepast aan verzameltopic - mod[/edit]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Tekstbureau Wekt Letters Tot Leven

 

Dat klinkt zowel als een bedrijfsnaam als een krantenkop, wat ik zelf wel geinig vind.

 

Als je die kennis aardig vind schud dan nog even bij hem aan de boom over die doelgroep, d'r is geen droog brood aan te verdienen ;)

 

Oh, en Tekstbureau Wekt Woorden Tot Leven kan natuurlijk ook, maar vind letters nog meer een basaal bouwmateriaal voor tekst dan woorden. Dus een wat sterkere beeldspraak.

Link naar reactie
  • 0

Annedien, dank je. Ik vind eenwoordnamen zelf vaak nog lekkerder klinken, maar ik leg jouw suggestie zeker voor!

Over de doelgroep: ik zal het nog eens aankaarten. Kennis heeft mij wel uitgelegd waarom hij ervoor kiest. Het had ermee te maken dat hij gebrek heeft aan een netwerk en denkt dat hij een portfolio kan opbouwen bij 'kleintjes' om zo in een later stadium ook de groten te bereiken.

Klinkt dit aannemelijk in jouw oren?

Link naar reactie
  • 0

[off topic]

Dan kan hij nog beter gratis voor 'grote' gaan werken, als dat zijn argument is. Een portfolio vol kruimels gaat je niet zo snel een vis uit een grotere vijver opleveren.

"You gotta dress for the the job you want, not for the job you got."

 

Als hij kwaliteit kan leveren kan hij denk ik beter meteen inzetten op de doelgroep die hij wil en hier ook van begin af aan op communiceren/targeten in zijn profilering.

Ik ken meer tekstschrijvers die het zo gedaan hebben en die boeren goed. Het vergt iets meer geduld en (tijds)investering maar dan heb je ook wat.

 

Het klinkt niet per sé als een onverstandige strategie, maar wel een die misschien onnodig veel tijd en inspanning kost om het resultaat dat hij zoekt op te leveren.

 

[/off topic - als een mod weet waar dit beter af is zal het naar ik aanneem verplaatst worden :-)]

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor jullie reactie omtrent Floress.

 

Ik stond waarschijnlijk niet echt stil bij wat die naam kon aangeven.

 

Ik wil me aangezien ik in uithoorn woon, wat letterlijk op steenworp afstand van Bloemenveiling Aalsmeer ligt, ook op bloemen richten.

Maar ik wil me met het totaal plaatje bezighouden. Dat houdt dus in dat ik me ook wil bezig houden met Generaal vracht.

 

Ik roep daarom jullie hulp nogmaals in. Hebben jullie enig idee hoe ik mijn bedrijf kan noemen. Nu is mijn inspiratie echt op!

 

Alvast bedankt

Link naar reactie
  • 0

Je wil een forwarding bedrijf starten, kom dan niet aan de klanten van het bedrijf waar je nu werkt, want ik denk, dat je in je arbeidsovereenkomst een clausule hebt staan, dat je bv. 1 of meerdere jaren niet dezelfde activiteiten mag doen.

 

Want als je start, en ze komen erachter dan kun je hoge claims verwachten.

Zoals ik zie, wil je gewoon als tussenpersoon fungeren, als dat zo is, ik wil me er niet mee bemoeien, maar denk wel, dat je bedrijven correct moet gaan betalen, ook al heb je van je opdrachtgever nog niets binnen.

Ik heb dit ook wel eens gedaan, ik werkte van huis uit, kom maar met je opdrachten, uitbesteden, wachten op betalingen, maar het bedrijf dat je werk weer aan neemt, stuurt je ook een factuur, als de opdrachtgever snelt betaald, dan is er niets aan de hand, maar owee als je lang op geld moet wachten, wat dan ??

Maar als je leggende gelden hebt, of een goede afspraak met de bank hebt, dan is het geen probleem.

Ik zit al 25 jaar ik deze branche, alle begin is moeilijk, maar als je er echt achter staat en met een goeie achterban, dan zal het zeker lukken.

 

Een naam voor je bedrijf, combineer eens met je naam ,of gebruik gewoon je eigen naam, het hoeft niets altijd een moeilijke naam te zijn.

 

Ik dacht meer aan : FLORIAN FORWARDING.

Succes.

vgr.

Sietse

 

Link naar reactie
  • 0

Hey Sietse,

 

Ik was niet van plan om aan de klanten van mijn werk te komen! Ik wil eerder hun zelf benaderen om voor hun agent te worden.

Toch bedankt voor het advies.

 

Jij hebt vaker met dit bijltje gehakt begrijp ik.

 

Kun jij wellicht adviseren of ik een groot start budget nodig heb? wij hebben thuis in eerste instantie de belangrijkste benodigdheden.

Link naar reactie
  • 0

Een kennis van mij wil een tekstbureautje beginnen. Hij zoekt nu een pakkende naam, maar het vlot niet echt.

 

Nondeju, nog niet eens begonnen en nu al sprakeloos. Misschien moet het advies zijn: begin vooral geen tekstbureau. Dan moet-ie immers de hele dag nadenken over synoniemen en originele zinswendingen. Zelfs als de klant niet meer dan klare taal wenst. Natte dromen van nieuwe woorden! Compleet overtekst.

 

Ha, die is nog vrij: Overtekst.nl! KlareTaal was al bedacht...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

Ben nu zelf ook on line; hoeft Klokske geen vragen meer voor me te stellen ;D.

TwaLevel, ik weet t..tis ernstig als je als aankomend tekstbureau niet eens zelf een naam kan bedenken. Maar zoals meerdere forummers blijken te herkennen: tis altijd moeilijker als t over je eigen zaak gaat...

En ik heb natuulijk wel gebrainstormd, maar 'alles' is al bezet...

Overigens had ik Klare Taal ook al op mijn lijst staan.

Msteer, bedankt voor je suggesties. Tiepmiep..hihi. Ik had zelf al Schrijfwijf op staan. Lettergrip vind ik super!

Annedien. Je bent duidelijk over mijn doelgroepkeuze. Zo duidelijk dat ik nu heroverweeg. Ik zal mijn situatie toelichten. Ik ben communicatie-adviseur bij een overheidsinstantie, maar vind het werk daar wat eentonig. Bovendien ben ik recentelijk mama geworden van twee kindjes. Ik heb dus besloten om mijn dienstverband om te zetten in een parttime betrekking. Daarnaast wil ik nog ongeveer 6 a 10 uur per week besteden aan schrijven, een grote hobby. Ik heb al eerder voor reclamebureaus en uitgeverijen geschreven en vond dit geweldig. Nu zou ik dit dus ook graag op kleine schaal als zelfstandig ondernemer willlen doen. Ik ben te klein en wil/kan te weinig tijd investeren om 'de groten' te benaderen, vandaar mijn gedachte om met starters, of in elk geval jonge ondernemers, te beginnen. Aangezien mijn portfolio voornamelijk bestaat uit artikelen die ik in loondienst (overheid, reclamebureau, uitgeverijen) heb geproduceerd, vind ik het niet kies om deze te gebruiken. Ik dacht dus een nieuwe portfolio op te bouwen via een aantal kleine opdrachtgevers, om zo misschien tzt uit te groeien tot een iets groter bedrijfje, waar ik dan misschien ook iets meer tijd in kan stoppen (wat een zin...).

Is deze gedachtegang in julie ogen niet valide?

LetterGrip

schrijft, adviseert, redigeert, corrigeert.

Link naar reactie
  • 0

Msteer: aan inspiratie geen gebrek bij jou :-*!

Ik vind Lettergrip echt top, daar blijf ik geloof ik bij. Woordgrip is misschien ook iets? Dan mis je alleen de knipoog met Lettergreep natuurlijk...

Hoe staan jullie tegenover het idee om me in eerste instantie op starters en jonge ondernemingen te richten? Onverstandig?

LetterGrip

schrijft, adviseert, redigeert, corrigeert.

Link naar reactie
  • 0

Hmmpf, wilde Lettergrip gaan vastleggen, bestaat er al een tekstbureau dat Lettergreep heet. Weet iemand of dit problemen kan gaan opleveren?

Het bedrijf zit in Doetinchem en ik ga helemaal in het zuiden starten, dus concurrenten zullen we niet direct worden, maar toch: zelfde branche, nagenoeg zelfde website...

LetterGrip

schrijft, adviseert, redigeert, corrigeert.

Link naar reactie
  • 0
Hoe staan jullie tegenover het idee om me in eerste instantie op starters en jonge ondernemingen te richten? Onverstandig?

Dat ligt er maar net aan wat het omzetpotentieel van die doelgroep is en hoeveel concurrentie er binnen die markt is. Startende ondernemers hebben over het algemeen vrij weinig te besteden en zullen denk ik het weinige geld dat ze hebben niet snel aan tekstschrijvers uitgeven.

 

Als ik jou was zou ik eerst een inventarisatie maken van wat mogelijke markten zijn, wat het omzetpotentieel is, wat de concurrentie binnen die markt is, etc. Ofwel: segmentatie. Daarna kun je makkelijker een of meerdere doelgroepen kiezen en heb je ook een rationele onderbouwing van de kansen voor die doelgroep(en).

 

Maargoed, dit behoort niet echt binnen dit topic, misschien kun je er beter een nieuw topic over aanmaken?

Link naar reactie
  • 0

 

Is deze gedachtegang in julie ogen niet valide?

 

De gedachtengang is wel valide, maar het is ook een beetje een '(schrijf)wijvending' om klein te denken, met je eigen 'bedrijfje' en dan bescheiden richten op 'kleine bedrijfjes' en zo een beetje bij te verdienen.

Je tijd en energie als mama is schaars en kostbaar, waarom niet de uren die je draait voor je eigen bedrijf zo lucratief mogelijk invullen, voor een paar goeie opdrachtgevers? Als je al een portfolio hebt, vraag dan aan je vorige werkgevers of je die accounts toch mag gebruiken- je kunt het altijd proberen.

Maak een aantal scenario's:

Wat als ik voor x euro x uur per jaar werk, wat verdien ik dan? Starters en kleine bedrijven schrikken van een paar honderd euro, gevestigde (grotere) bedrijven piepen niet over een paar duizend. Op jaarbasis kan dat nogal wat uitmaken.

 

Uiteraard is er helemaal niks mis met werken voor starters en kleine bedrijven met weinig budget- maar als je dan toch nog aan het begin staat is het wel even een afweging waard.

Link naar reactie
  • 0

Hallo!

Na een flink aantal uren op dit inspirerende forum te hebben gespeurd heb ik mezelf aangemeld.

Ik ben bezig om een grafisch bedrijf op te starten. Wilde al een hele poos voor mezelf beginnen. Had, en heb, ideeen genoeg. Teveel zelfs, wat meteen ook een beetje mijn probleem was.

Na een aantal gesprekken met mensen heb ik besloten om te doen waar ik op dit moment het beste in ben: grafisch ontwerpen. Nu ben ik niet de enige die dat doet, maar heb genoeg ideeen om dit net even anders dan anderen aan te pakken. Ik ben nu volop bezig met voorbereidingen, zo ook met de naam, waarvoor ik uiteraard in dit topic reageer.

 

Al een aantal weken ben ik aan het brainstormen, maar kom er niet uit. Misschien hebben jullie wat tips of ideeen zodat ik weer even op een ander spoor kom te zitten.

 

Wat mij erg aanspreekt is IDdesign. Nog beter IDsign of idesign, welke al bezet zijn en misschien ook daardoor is Ddesign niet origineel genoeg.

 

Een heel ander idee: Miss Creative. (Design & Styling) Vind ik zelf erg leuk, past ook bij mij. En aangezien mijn vele ideeen ook een naam om verder mee uit te breiden (even simpel gezegt als Miss Website, Miss Photo etc.) ook handig.

Het kleine aantal mensen waarmee ik heb overlegd vinden deze naam niet goed vallen, komt de kneuterig/niet profesioneel genoeg over. Als je deze naam ziet dat mensen denken 'ach leuk, meisje' en vervolgens verder zoeken naar een ander bedrijf.

Aan de een kant snap ik dit wel (aan de andere kant ben ik eigenwijs en spookt de naam nog steeds in m'n hoofd rond ;). In combinatie met de juiste vormgeving etc....

 

De mensen met wie ik overleg denken meer in de richting van een afkorting als naam, zoals bijvoorbeeld MDS Marleen Design Studio oid. met mijn naam erin.

 

Zelf ben ik niet erg enthousiast over het gebruik van alleen mijn voornaam en vind ik iets als MDS o.i.d. niet origineel genoeg.

Alleen een voornaam vind ik minder professioneel overkomen, dan gebruik ik liever m'n voor en achternaam.

Misschien wel makkelijk, ook qua naamsbekendheid uiteindelijk.

 

Toch gaat m'n voorkeur uit naar iets origineels/aparts/geks, om op deze manier ook op te vallen.

 

Wat vinden jullie van het bovenstaande, en waarom?

 

Nog even wat steekwoorden en ideen waar ik op gekomen ben en de richting die ik op wil gaan qua uitstraling:

 

1. creatief, origineel, krachtig, inspirerend, zelfvertrouwen, nauwkeurig, professioneel, betrouwbaar, accuraat.

2. design, ontwerp, website, logo, huisstijl, vormgeven, creëren,

3. designstudio, ontwerpstudio, grafisch, graphic

 

Marleen Hartog DesignStijl, Style, Crea design, Designstyle, Ontwerpbureau, Vormbaar, Styling, Portfolio, Passie voor creativiteit, Multi Talent, Multiply,Beeld, MissMultiply, Miss ID, Different, Curious, Flexible, Special, Detail, Zakelijk met knipoog

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

Ik ben net begonnen met een activiteiten centrum voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar. Deze jongeren hebben een niet-aangeboren hersenletsel, ADHD, PDDNOS en noem maar op. Voor deze jongeren is nergens een opvang plaats te vinden. Het loopt momenteel voorspoedig, ik zit alleen met een probleem. Dé naam komt maar niet te boven, er zijn er al een aantal voorbij gekomen: De Glimlach. Mikado. Gewoon Anders. Maar toch ben ik hier niet helemaal tevreden mee. Hebben jullie nog ideeën en zouden jullie mij hier mee willen helpen? Even ter informatie:

 

Jongeren 8 tot 16 jaar.

Ziek, ouders in behandeling.

Ontwikkelen van educatieve, cognitieve, emotionele aspecten.

Veilige haven.

Een thuis.

 

Hoop dat jullie hier even voldoende aan hebben,

wacht met enthousiasme op een reactie.

 

Groeten,

 

Milo den Doop

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie
  • 0

Hallo, welkom,

 

DE naam heb ik niet 1,2,3, beschikbaar, misschen goed om aan te geven waar je aktief bent, opdat een plaatsaanduiding meegenomen zou kunnen worden.

 

Volgens mij zijn de geleerden het (nog) niet eens over wel of niet aangeboren zijn van adhd en pddnos, dus jouw stellige aanduiding van niet-aangeboren komt wat vreemd over.(maar dit heeft niets met ondermen te maken)

 

Hoe dan ook: succes en als ik een briljante inval heb meld ik me weer.

 

GJ

Link naar reactie
  • 0

 

Hallo allemaal,

 

Bedankt voor jullie reacties!

 

Het niet-aangeboren slaat inderdaad op het hersenletsel. Dit kan zijn vanwege een ongeluk, hersenbloeding etc.

 

Ons activiteiten centrum komt te staan in Twisk, op het terrein van Stichting De Essenburg (www.essenburg.nl).

Gro-Up klinkt inderdaad wel goed, zou het alleen graag in het Nederlands willen houden maar ik zal er over nadenken.

 

Bedankt voor de tip om in boeken te kijken, ik zal het gaan doen.

 

Groetjessss

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 258 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.