• 0

Hoe kan je makkelijk mensen je enquête in laten vullen?

Beste ondernemers,

 

Ik ben een startende ondernemer die heel veel ideeën heeft. Na veel te hebben uitgezocht en opgeschreven ben ik nu bij het punt waar ik wil weten of er vraag naar is. Nu heb ik een enquête opgesteld etc. Echter komen de reactie niet binnenstromen na vele dingen te hebben geprobeerd. Ik heb facebook ads gebruikt, verschillende forums en nog veel meer. Op forums hangen jammer genoeg alleen jongeren rond die puur en alleen de boel willen bekokstoven, voorbeelden ga ik niet geven, ik wil het graag beschaafd houden.

 

Nu heb ik natuurlijk al eventjes gekeken op dit forum maar helaas heb ik nog geen antwoord kunnen vinden op mijn vraag. Ik hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

  • 0

Welkom op HL. Toen ik jouw zeer beknopte verhaal las, kwam er maar één gedachte bij mij op, nl. dat jij nog geen duidelijke doelgroepen bij zowel jouw ideeën als bij jouw enquêtes hebt gedefinieerd, oftewel: het spreekt onvoldoende aan om erop te reageren. Als je iets meer context aan jouw vraag toevoegt, kunnen we jou hier wellicht verder mee helpen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Hans,

 

Dat is inderdaad het probleem waar ik nu het meeste mee worstel. Dat is ook gelijk het doel van mijn enquête, het bepalen van mijn doelgroep. Ik heb verschillende enquêtes voor verschillende ideeën. De eerste enquête gaat over bepaalde gadgets (luxe pc accessoires, plasma aanstekers en Funko Pops). Mijn eerste idee was dat dit vooral jongere waren die dit moest aanspreken. Daarom heb ik mijn enquête ook volledig gericht op jongeren. Zo heb ik de enquête geplaatst op facebook en instagram met jongeren als doelgroep en op een verschillende fora als fok en scholieren.com. Al deze pogingen waren tevergeefs. De tweede enquête gaat over horloges. Nou is de horloge markt an sich redelijk uitgemolken en valt daar niet echt geld meer te verdienen tenzij je met een mooi design komt. Echter heb ik een idee die misschien nog wel potentie heeft. Om uit te sluiten dat dit echt geen zin heeft heb ik hier ook een enquête voor opgesteld. Dit is alleen nog maar een redelijk uitgewerkt plan, geen concrete site. Ik hoor het graag als je de enquêtes wilt zien of graag meer te weten komt over de ideeën en/of producten die ik verkoop of wil gaan verkopen.

Link naar reactie
  • 0

Enquêtes met als uitgangspunt "zou u dit kopen?" werken niet. Voor de geënquêteerde voegt het niets toe. Als er niets te halen valt, komt niemand iets brengen.

 

Heb je al eens overwogen om je marktonderzoek te doen via publiek beschikbare data? Wat zegt Google adwords over de zoektermen voor jouw producten? Wie zijn je concurrenten en hoe doen zij het?

 

En soms moet je gewoon beginnen!

 

Webshop de lucht in, kleine voorraad aanleggen, marketing en de markt zal je zijn antwoord geven.

 

Online retail vraagt vooral marketingbudget of volgers op social media die je producten hypen.

 

Succes

Joost

 

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Je kunt natuurlijk ook mensen een klein bedrag betalen voor het invullen, waarbij je zelf de doelgroepen kunt bepalen. Sites als panelclicks zijn daar geschikt voor.

 

Mogelijk nadeel is dat je relatief weinig informatie kunt krijgen doordat mensen die enquete gewoon zo rap mogelijk door willen lopen om hun vergoeding te krijgen, maar het kan je wel snel een boel respons opleveren.

Link naar reactie
  • 0

Misschien klopt het volgende niet dus vergeef me als ik het mis heb.

 

Ben je niet iets te veel vanachter je scherm de dingen aan het doen?

Sommige dingen is achter je scherm werken stap a, maar moet je om verder te komen toch echt stap b nemen en er achter vandaan komen.

 

- Bijvoorbeeld de telefoon pakken en iemand opbellen?

- De straat opgaan (of waar dan ook) en mensen aanspreken?

 

Ik doe dit soort dingen ook graag vanachter het scherm hoor ;)

Maar soms is echt contact zo ontzettend veel meer waard!

 

En dus moet ik binnenkort ook maar eens iemand bellen....

Multiplex op zijn mooist:

https://pastjekastje.nl Je kastje mooi op maat

https://www.svendingtray.com Buikbakken voor promotie en hospitality, standaard en maatwerk:

Link naar reactie
  • 0

De belangrijkste reden dat ik nooit enquetes invul is dat je door een hele triedel aan meerkeuze vragen heen moet. Meerkeuze vragen zijn makelijker te verwerken dan open vragen, maar als invuller heb je nooit de kans om je nuances aan te brengen.

Kortom, de opsteller legt zijn verwerkingsprobleem bij de invuller neer.

Link naar reactie
  • 0

Progressive Disclosure toepassen in de vragenlijst, dus steeds klein onderdeel laten zien aan de gebruikers. Zo lijkt het voor degene die invult een kleinere cognitieve taak, maar voer je hem eigenlijk steeds opgedeelde stukjes.

 

Dat helpt bij mij echt niet niet. Maar wellicht bij anderen wel.

 

En bij het kunnen winnen van een iPad komt mijn wantrouwende mode naar voren. Wordt deze echt verloot? Of moet je "je kan een iPad winnen" interpreteren dat ze wellicht een iPad gaan verloten, maar wellicht ook niet.

 

Link naar reactie
  • 0
En soms moet je gewoon beginnen! Webshop de lucht in, kleine voorraad aanleggen, marketing en de markt zal je zijn antwoord geven.

 

Ja, inderdaad, want aan betalende klanten is veel makkelijker feedback te vragen.

 

En inderdaad, denk breed, ga je doelgroep letterlijk achterna. Check wel of het is toegestaan zomaar buitenshuis enquetes af te leggen.

 

Een goede manier om veel data te verkrijgen, is user-generated content verzamelen. Dus vooral op fora vertellen mensen breeduit precies wat ze zoeken of nodig hebben. Zelf eentje starten zou het beste zijn, maar wel erg omslachtig. Dus check of er relevante fora bestaan. En check dat goed. Dus zoek ook op niche woorden. Denk ook aan facebook, reacties op blogartikelen, etc.

 

Zoek in ieder geval je doelgroep online en volg de gesprekken aandachtig. Maar vergeet daarnaast offline niet. Misschien kan je ook een samenwerkingsverband sluiten met een populair blog/forum, zodat je via die route aan waardevolle data kan komen door een enquete op te stellen.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zou je echt afraden een kwantitatieve onderzoeksmethode te gebruiken voor jouw vraag (heeft mijn idee toegevoegde waarde, lost het een probleem op en is er een doelgroep voor?) en vooral voor de fase waar je inzit werken.

 

In jouw fase wil je zoveel mogelijk informatie verzamelen over het probleem dat je gaat oplossen. Deze informatie gaat je later helpen een relevantere propositie te maken voor die doelgroep die nu nog niet goed genoeg wordt bediend. Kwalitatieve informatie dus en dus een kwalitatieve methode. Zoals hier al eerder gezegd, ga op pad (get out of the office) en ga praten met echte mensen. Niet over jouw idee, maar over hun pijnpunten.

 

Voor meer inspiratie:

https://blog.ladder.io/customer-acquisition

http://customerdevlabs.com/2013/11/05/how-i-interview-customers/

 

of zoek op google 'customer discovery'

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Progressive Disclosure toepassen in de vragenlijst, dus steeds klein onderdeel laten zien aan de gebruikers. Zo lijkt het voor degene die invult een kleinere cognitieve taak, maar voer je hem eigenlijk steeds opgedeelde stukjes.

Dit werkt bij mij - en waarschijnlijk bij vele anderen - niet meer. Na het derde hapklare brokje dacht ik bij mijzelf ... dit gaat irritant lang duren en haakte alsnog af. Tegenwoordig begin ik er al niet meer aan als aan het begin niet duidelijk is hoeveel vragen er zijn of hoelang dat invullen gaat duren. Het aangeven van een tijdsduur - bij voorkeur minder dan vijf minuten - werkt tegenwoordig veel beter.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Veel interessanter is om te vernemen welke technieken Ondernemertje22 nog meer toepast voor ideeselectie. Ik krijg hier een beetje een gevoel dat een enquete een doel i.p.v. een middel is.

 

Gadgets en horloges, waarom?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Dit werkt bij mij - en waarschijnlijk bij vele anderen - niet meer.

Uit professionele belangstelling ben ik aangemeld bij enkele panels van grote bekende onderzoeksbureaus en die gebruiken dat soort trucs ook. Je moet wel heel gemotiveerd zijn om je door eindeloze enquetes met vaak leidende vragen en onlogische antwoordkeuzes heen te worstelen, en die waardeloze Bolboekenbon na talloze flut-enquetes loont de moeite niet. Dat geeft ook een idee van de betrouwbaarheid van zulk onderzoek, want de conclusies zijn gebaseerd op de antwoorden van deelnemers die niks beters te doen hebben.

 

Je zal iets anders moeten bedenken. ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ene D. Stapel vulde ze allemaal thuis lekker zelf in. :P

 

Voor mijn gevoel komt het bijna nooit goed uit om een enquete in te vullen, want je denkt nooit: zo, daar heb ik nu eens zin in.

En als je dan toen een keer instemt, blijken het slechte of enorm sturende vragen te zijn.

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

Indien jongeren de doelgroep zijn kun je beter Snapchat als social media kanaal gebruiken.

z\Zie statistieken hier: https://www.statista.com/statistics/199242/social-media-and-networking-sites-used-by-us-teenagers/

 

Op Snapchat kun je Polly gebruiken om "fun" polls te draaien.

https://polly.fun/ -- Op Snapchat draait alles rond fun. Dus lange droge enquetes over consumentenproducten zal niet aanslaan.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 94 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.