IJssalon met crepes, horchata, granizado, sinaasappelsap, koffie, frisdrank en bier
De locatie is een dorpje boven Barcelona met 19000 inwoners
In mei 2017 ben ik gestart. De ijssalon heb ik overgenomen en heb alles grotendeels hetzelfde
gelaten deze zomer. Een paar prijzen verhoogd.
Alles wordt ingekocht.
De ijssalon is gelegen in het centrum van het dorp.
Het is bij een oversteekpunt en gelegen op een plein met speeltoestellen voor kinderen.
Klanten zijn gezinnen met kinderen.
Buiten is een terras met 6 tafels.
Het is geen bar, dat wil ik ook niet.
Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:
Er waren nogal wat zaken te verbeteren.
IJsvitrine werkte niet goed .
Geen zonnescherm.
Wist niet hoe alles werkte.
Amateuristisch opgezet
Niet alles was schoon.
Omzet gedraaid en de zomer doorgekomen.
We zijn begonnen met broodjes in de morgenuren en hebben een oven aangeschaft.
Ben koekjes bij de koffie gaan geven en borrelglaasjes met slagroom. Dat stemt de mensen positief.
Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:
Hoe krijg ik in de morgenuren tot 2 uur in de middag voldoende mensen binnen die iets willen besteden.
De inkomens zijn laag en de prijzen ook. Hoe kun je prijzen verhogen van kwaliteitsproducten als mensen
snel andere keuzes maken. Ik wil hun keuzes dus beïnvloeden.
Ik zoek een product om de omzet uit te breiden in de winter.
Heb gedacht aan churros daar zou behoefte aan zijn, maar de zaak leent zich hier niet zo voor en
waarom zou ik Nederlander churros gaan maken....Dat kunnen Spanjaarden beter.
Denk nu aan stroopwafels maar dat is ook wel een aardig proces en bewerkelijk. Misschien eerst kopen en dan alleen maar verkopen en warm maken. Doe het werk in de winter alleen.
Een ander idee is hotdogs. Lijkt nog het meest haalbare totnogtoe maar is minder onderscheidend dan stroopwafels.
Hoe is dit anders dan bestaande concepten:
Als het een Nederlands product wordt dan onderscheid ik me.
De bestaande concepten hebben allemaal croissants en stokbrood
Wat voor feedback hoop je te krijgen:
Positieve kritische feedback daar houd ik wel van. Graag jullie reacties.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
vandertens
vandertens
Omschrijving van je concept:
IJssalon met crepes, horchata, granizado, sinaasappelsap, koffie, frisdrank en bier
De locatie is een dorpje boven Barcelona met 19000 inwoners
In mei 2017 ben ik gestart. De ijssalon heb ik overgenomen en heb alles grotendeels hetzelfde
gelaten deze zomer. Een paar prijzen verhoogd.
Alles wordt ingekocht.
De ijssalon is gelegen in het centrum van het dorp.
Het is bij een oversteekpunt en gelegen op een plein met speeltoestellen voor kinderen.
Klanten zijn gezinnen met kinderen.
Buiten is een terras met 6 tafels.
Het is geen bar, dat wil ik ook niet.
Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:
Er waren nogal wat zaken te verbeteren.
IJsvitrine werkte niet goed .
Geen zonnescherm.
Wist niet hoe alles werkte.
Amateuristisch opgezet
Niet alles was schoon.
Omzet gedraaid en de zomer doorgekomen.
We zijn begonnen met broodjes in de morgenuren en hebben een oven aangeschaft.
Ben koekjes bij de koffie gaan geven en borrelglaasjes met slagroom. Dat stemt de mensen positief.
Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:
Hoe krijg ik in de morgenuren tot 2 uur in de middag voldoende mensen binnen die iets willen besteden.
De inkomens zijn laag en de prijzen ook. Hoe kun je prijzen verhogen van kwaliteitsproducten als mensen
snel andere keuzes maken. Ik wil hun keuzes dus beïnvloeden.
Ik zoek een product om de omzet uit te breiden in de winter.
Heb gedacht aan churros daar zou behoefte aan zijn, maar de zaak leent zich hier niet zo voor en
waarom zou ik Nederlander churros gaan maken....Dat kunnen Spanjaarden beter.
Denk nu aan stroopwafels maar dat is ook wel een aardig proces en bewerkelijk. Misschien eerst kopen en dan alleen maar verkopen en warm maken. Doe het werk in de winter alleen.
Een ander idee is hotdogs. Lijkt nog het meest haalbare totnogtoe maar is minder onderscheidend dan stroopwafels.
Hoe is dit anders dan bestaande concepten:
Als het een Nederlands product wordt dan onderscheid ik me.
De bestaande concepten hebben allemaal croissants en stokbrood
Wat voor feedback hoop je te krijgen:
Positieve kritische feedback daar houd ik wel van. Graag jullie reacties.
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/57134-nieuwe-productgroep-voor-ijssalon-in-noord-spanje/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
17 antwoorden op deze vraag