• 0

Nieuwe productgroep voor IJssalon in Noord Spanje

Omschrijving van je concept:

IJssalon met crepes, horchata, granizado, sinaasappelsap, koffie, frisdrank en bier

De locatie is een dorpje boven Barcelona met 19000 inwoners

In mei 2017 ben ik gestart. De ijssalon heb ik overgenomen en heb alles grotendeels hetzelfde

gelaten deze zomer. Een paar prijzen verhoogd.

Alles wordt ingekocht.

De ijssalon is gelegen in het centrum van het dorp.

Het is bij een oversteekpunt en gelegen op een plein met speeltoestellen voor kinderen.

Klanten zijn gezinnen met kinderen.

Buiten is een terras met 6 tafels.

Het is geen bar, dat wil ik ook niet.

 

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Er waren nogal wat zaken te verbeteren.

IJsvitrine werkte niet goed .

Geen zonnescherm.

Wist niet hoe alles werkte.

Amateuristisch opgezet

Niet alles was schoon.

Omzet gedraaid en de zomer doorgekomen.

We zijn begonnen met broodjes in de morgenuren en hebben een oven aangeschaft.

Ben koekjes bij de koffie gaan geven en borrelglaasjes met slagroom. Dat stemt de mensen positief.

 

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Hoe krijg ik in de morgenuren tot 2 uur in de middag voldoende mensen binnen die iets willen besteden.

De inkomens zijn laag en de prijzen ook. Hoe kun je prijzen verhogen van kwaliteitsproducten als mensen

snel andere keuzes maken. Ik wil hun keuzes dus beïnvloeden.

Ik zoek een product om de omzet uit te breiden in de winter.

Heb gedacht aan churros daar zou behoefte aan zijn, maar de zaak leent zich hier niet zo voor en

waarom zou ik Nederlander churros gaan maken....Dat kunnen Spanjaarden beter.

Denk nu aan stroopwafels maar dat is ook wel een aardig proces en bewerkelijk. Misschien eerst kopen en dan alleen maar verkopen en warm maken. Doe het werk in de winter alleen.

Een ander idee is hotdogs. Lijkt nog het meest haalbare totnogtoe maar is minder onderscheidend dan stroopwafels.

 

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Als het een Nederlands product wordt dan onderscheid ik me.

De bestaande concepten hebben allemaal croissants en stokbrood

 

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Positieve kritische feedback daar houd ik wel van. Graag jullie reacties.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

  • 0

Mijn ervaring in Spanje is dat buitenlandse concepten nooit aanslaan, zeker niet in kleine dorpjes. Dus naar Hollandse kost is geen vraag. Bied iets aan wat ze kennen, en evt daarnaast de Hollandse stroopwafel. Spaanse horeca is gewoon lastig, ik zie hier genoeg zaken die een biertje aanbieden tussen 60 en 120 cent. En daar moet je dan 18 uur per dag voor werken.

Persberichten opmaken en versturen - logo & grafisch design

Link naar reactie
  • 0

Mijn ervaring in Spanje is dat buitenlandse concepten nooit aanslaan, zeker niet in kleine dorpjes. Dus naar Hollandse kost is geen vraag. Bied iets aan wat ze kennen, en evt daarnaast de Hollandse stroopwafel. Spaanse horeca is gewoon lastig, ik zie hier genoeg zaken die een biertje aanbieden tussen 60 en 120 cent. En daar moet je dan 18 uur per dag voor werken.

Denk dat het ook wel lastig is (maar niet onmogelijk) om een Nederlands product daar neer te zetten, hoewel.....er is een Italiaan die broodjes verkoopt en het goed doet. Lage prijs en kwaliteit en een amicale sfeer... Die amicale sfeer is voor mij nog een groeiproces.

Dat je er hard voor moet werken weet ik maar geen 18 uur. Bovendien bepaal je dat voor een gedeelte ook zelf wanneer je opengaat toch...

Link naar reactie
  • 0

De vraag komt neer op: "Help Jan Splinter door de (Spaanse) winter..." en ik krijg de indruk dat je hier niet eerder over hebt nagedacht, de onderneming lijkt dus eerst aan zomer gebonden te zijn geweest en nu moet er dus iets voor het laagseizoen bedacht worden.

 

Heb jij daar al winterseizoenen meegemaakt? Zo ja, is er dan iets anders aan de populatie t.o.v. de zomer, bijvoorbeeld lokale bevolking aangevuld met overwinteraars? In hoeverre zijn de behoeften en gangen van de winterse populatie anders dan de zomerpopulatie? Hoe en waarmee is daarop in te spelen?

 

Dat soort vragen lijken mij eerst de uitgelezen studievragen voor jouzelf op dit moment...

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

De inkomens zijn laag en de prijzen ook.

Daarom was die salon betaalbaar. ;)

 

 

Stroop- en andere wafels zijn toch niet zo complex?

Stroopwafels heb ik het een en ander van gezien, maar dat doe je er niet zomaar even bij.

Overigens verkoop ik wafels (Had ik nog niet gezegd trouwens) op dit moment.

Link naar reactie
  • 0

De vraag komt neer op: "Help Jan Splinter door de (Spaanse) winter..." en ik krijg de indruk dat je hier niet eerder over hebt nagedacht, de onderneming lijkt dus eerst aan zomer gebonden te zijn geweest en nu moet er dus iets voor het laagseizoen bedacht worden.

 

Heb jij daar al winterseizoenen meegemaakt? Zo ja, is er dan iets anders aan de populatie t.o.v. de zomer, bijvoorbeeld lokale bevolking aangevuld met overwinteraars? In hoeverre zijn de behoeften en gangen van de winterse populatie anders dan de zomerpopulatie? Hoe en waarmee is daarop in te spelen?

 

Dat soort vragen lijken mij eerst de uitgelezen studievragen voor jouzelf op dit moment...

 

Nee geen winterseizoen meegemaakt.

En nu moet er iets voor het laagseizoen bedacht worden. Is ook niet zoveel tijd voor geweest hoor. Het was heel druk in de zomer.

Er zijn geen overwinteraars. De winterpopulatie is wat groter omdat er in de zomer veel mensen op vakantie gaan.

In de winter drinkt men chocolademelk heel dik en stengels (churros). Nu nog niet maar ik ben bezig erop in te spelen. Er is een lokaal iemand dit deze churros verkoopt en de chocolademelk staat al klaar.

Help Jan splinter door de winter is min of meer waar. Niet alles was duidelijk bij de overname, maar toch moet je als je het wilt doen ben ik van mening. Als alles duidelijk is dan is het niet moeilijk meer. Het is nu tijd voor het zoeken van oplossingen.

Link naar reactie
  • 0

Als je begint over Nederlandse specialiteiten dan moet ik denken aan poffertjes.

 

 

 

 

Maar je zou ook eens kunnen experimenteren met Belgische frieten of wafels :)

 

Poffertjes heb ik een keer gebakken, maar ik kan niet zeggen dat de reacties

overweldigend waren. Dat kan natuurlijk aan van alles liggen. Voor frieten heb ik nog geen vergunning; eerst moet dan de tekening worden aangepast

en een rookkanaal worden aangelegd. Dat gaat dus wel ff duren.

 

Wafels verkoop ik reeds, maar ik zou wel zelf de mix kunnen gaan maken dat zou een stap vooruit zijn.

Link naar reactie
  • 0

'Als alles duidelijk is dan is het niet moeilijk meer. Het is nu tijd voor het zoeken van oplossingen.'

 

Inderdaad, dus wat is dan nu je volgende stap?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

'Als alles duidelijk is dan is het niet moeilijk meer. Het is nu tijd voor het zoeken van oplossingen.'

 

Inderdaad, dus wat is dan nu je volgende stap?

Ben nu de mogelijkheden aan het inventariseren.

Daarna de voors en tegens afwegen en een beslissing daar over nemen.

Als ik te weinig mogelijkheden zie zoek ik verder.

 

Link naar reactie
  • 0

Appeltaart, cupcakes, kaasbroodjes, mini-pizza's of mini-quiches? Geen idee of je als ijssalon naar een hartiger winterassortiment uit mag/wil/kan breiden. Frozen yohgurt wordt doorgaans als gezonder alternatief voor ijs gepositioneerd. Dat zou vrouwen en moeders moeten aanspreken. Kinderfeestjes of workshops organiseren? Groet, Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Appeltaart, cupcakes, kaasbroodjes, mini-pizza's of mini-quiches? Geen idee of je als ijssalon naar een hartiger winterassortiment uit mag/wil/kan breiden. Frozen yohgurt wordt doorgaans als gezonder alternatief voor ijs gepositioneerd. Dat zou vrouwen en moeders moeten aanspreken. Kinderfeestjes of workshops organiseren? Groet, Highio

 

Dit zijn goede ideeën! Volgens mij zijn er geen regels in de vergunning die zeggen dat hartiger niet mag.

Mijn vrouw zou wel workshops aan kinderen kunnen geven dus ook dat is een mogelijkheid.

Genoeg stof om over na te denken dus.

Volgende week ga ik er weer naar toe.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 269 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.