Jump to content
Spounty

Omgevingsvergunning bij diverse gemeenten nodig

Recommended Posts

Goedenavond,

 

Ik ben van plan om een bedrijf te gaan starten. Het ondernemingsplan is al uitgewerkt. Er is sprake van een publiek-private samenwerking. Het bedrijf zal, naast de normale bedrijfsvoering, een (kleine) taak van de gemeenten gaan overnemen. Ook zal door de geleverde dienst een aantal (al bekende) ergerpunten van gemeenten worden aangepakt.

Er is echter één kritiek punt om te kunnen starten; vergunningverlening van gemeenten.

Ik heb van meerdere gemeenten een omgevingsvergunning nodig, en dat op meerdere locaties per gemeente. Ik ben me er van bewust dat je online een vergunning kan aanvragen.

Echter, aangezien er sprake is van een PPS én ik per gemeente meerdere omgevingsvergunningen nodig heb, wil ik graag persoonlijk, face to face, mijn ondernemingsplan voorleggen. Dit ook omdat de gemeenten waarschijnlijk overgehaald moeten worden om de vergunning te verlenen (nadelen huidige situatie VS voor- en nadelen nieuwe situatie).

 

Kan iemand mij vertellen of gemeenten nog de mogelijkheid bieden om een starter persoonlijk te ontvangen voor vergunningverlening?

 

Alvast bedankt voor het antwoord!

 

Spounty

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spounty,

 

allereerst welkom op ondernemersforum Higherlevel.

 

Zoek per gemeentelijke website eens op 'ondernemersloket' of Google op 'Ondernemen in...'. Goede kans dat je contactinformatie vindt.

 

Of ga spontaan langs bij jouw gemeente.

 

Groet,

 

Highio

 


HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Er is sprake van een publiek-private samenwerking. Het bedrijf zal, naast de normale bedrijfsvoering, een (kleine) taak van de gemeenten gaan overnemen. Ook zal door de geleverde dienst een aantal (al bekende) ergerpunten van gemeenten worden aangepakt.
Voor een samenwerking heb je twee partijen nodig. Je kan niet eenzijdig tot een samenwerking besluiten. Als ik morgen bij jou aanklop om te vertellen dat jouw voortuin voortaan kattenbak voor de hele straat is, reageer jij waarschijnlijk ook niet positief.

 

De toon maakt de muziek, dus wellicht is een andere woordkeuze aan te raden. Ga eens praten met het ondernemersloket, met betrokken ambtenaren of de wethouder. Vergeet de raadsfracties niet. Schat ook een beetje in hoe jouw voorstel ambtelijk en politiek ligt. Stads- en dorpsmeubilair bijvoorbeeld zijn vaak PPS omdat buitenmediabeheerders daar reclamekansen zien. Gemeenten besteden veel werk uit, dat is ook een vorm van samenwerking. Maar als een vrijwillige veldwacht de hondenbelasting en vuilnisplaatsing gaat controleren, krijg je gedoe met de burgerij.

 


Als je wil weten wat we eigenlijk eten... watch mee!  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept