Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Zaken tussen twee eigen bedrijven: Tarief?

Aanbevolen berichten

Goedemorgen allen,

 

Ik heb me suf ge-google'd en dit forum goed doorzocht, maar helaas geen enkele informatie kunnen vinden over hetgeen ik wil weten. Wellicht dat hier mensen zitten die hier ervaring mee hebben.

 

De situatie: Ik bezit 1 holding, met daaronder 2 werkmaatschappijen.

Nu is de situatie ontstaan dat werkmij 1 bepaalde diensten nodig heeft, die zijn wat werkmij als core business heeft (IT-gerelateerde werkzaamheden).

 

Nu kan ik mij lastig voorstellen dat je hier, als je zelf eigenaar van beiden bent, helemaal zelf je eigen tarief voor vast mag stellen. Immers: Dan zou men vrij winst van de ene naar de andere onderneming kunnen doorsluizen, om daarmee bijvoorbeeld minder vennootschapsbelasting te gaan betalen.

 

Mijn vraag: Hoe bepaal je als ondernemer welk tarief je rekent wanneer je zaken doet tussen twee BV's die beiden jouw eigendom zijn?

 

Groet,

Fabian

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als jouw aanname juist is (en dat lijkt me niet onlogisch) zal het statement van de belastingdienst ongetwijfeld zijn “marktconform”. En wat dat is, kan je ongetwijfeld vragen aan je IT tak.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Geweldig Ward, dank je! Deze beide termen waren mij volledig onbekend, waardoor ik er ook niet op heb gezocht natuurlijk. Hier kan ik mee verder, aangezien de te hanteren prijzen identiek zijn aan de prijzen die de IT-BV aan anderen rekent zal dit dus geen probleem zijn :-)

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké