Ga naar inhoud
 • 0

Techies : geen tieners maar 30- en 40-ers !

Van Nu.nl :

 

'Techies' geen tieners maar dertigers en veertigers

 

Uitgegeven: 9 juni 2005 12:10

 

AMSTERDAM - De meest actieve gebruikers van nieuwe technologie zoals mobiele telefoons, MP3-spelers en internet zijn geen tieners - zoals breed verondersteld - maar juist dertigers en veertigers. Dit blijkt uit trendonderzoek van Europees communicatieadviesbureau Pleon en onderzoeksbureau Interone Worldwide naar het gebruik van nieuwe technologieën.

 

Ook blijkt dat consumenten op het internet de meeste tijd doorbrengen op veiling- en winkelsites, dat de helft nog nooit mobiele MMS-diensten heeft gebruikt en dat 78 procent van de ondervraagden hun aankoopbeslissingen in eerste instantie baseren op informatie van het internet.

 

 

De meest actieve gebruikers van nieuwe draagbaar apparaten en digitale diensten zijn veel ouder dan eerder werd aangenomen: de meeste leden van de 'techie'-generatie zijn in werkelijkheid tussen de 30 en 49 jaar oud.

 

De meerderheid van de meeste actieve gebruikers van draagbare apparaten (60 procent) is ouder dan 30. Terwijl 14- tot 29-jarigen voornamelijk MP3-spelers gebruiken en tijd doorbrengen in online chatrooms, geven mensen van 30 jaar en ouder de voorkeur aan dvd-recorders en digitale tv's.

 

Van alle ondervraagden beschikt 54 procent over minimaal twee apparaten, 35 procent over minimaal drie. Meer dan 90 procent van de Europese internetgebruikers beschikt over ten minste één draagbaar apparaat voor nieuwe technologie, zoals een mobiele telefoon met multimedia, een smartphone of een MP3-speler. Multimediatelefoons zijn het meest populair onder consumenten, terwijl het gebruik van MP3-spelers en videospellen duidelijk de populairste vrijetijdsbesteding vormen.

 

De digitale generatiekloof is het sterkst aanwezig waar het gebruik van chatrooms betreft: 22 procent van de 14- tot 29-jarigen maakt gebruik van chatrooms en 42 procent downloadt regelmatig muziek of films. Voor de 30- tot 49-jarigen zijn die percentages slechts respectievelijk 11 procent en 24 procent. Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen (46 procent) downloadt nooit muziek of films, tegenover slechts 29 procent van de mannen.

 

Meer dan de helft van de ondervraagden gebruikt graag en/of vaak technologie en vertrouwt bij voorkeur op het internet bij het nemen van aankoopbeslissingen. Voor dit onderzoek zijn in maart 2005 consumenten tussen de 14 en 49 jaar oud ondervraagd.

 

(einde citaat www.nu.nl ; http://www.nu.nl/news/538541/50/%27Techies%27_geen_tieners_maar_dertigers_en_veertigers.html )

 

Kan mij niet meer verbazen, na een tijdje hier op HL.nl gezeten te hebben. Zijn hier dus ook veel SMS-gamers, Podcasters en RSS-lezers ? ;)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

1 antwoord op deze vraag

 • 0

Dit is in mijn ogen helemaal niet verrassend als je bedenkt wat nieuwe technologie kost!

 

Dat juist mp3 spelers onder jongeren goed scoort bevestigt dat ook (heeft natuurlijk ook andere redenen).

 

Zijn hier dus ook veel SMS-gamers, Podcasters en RSS-lezers ?

Ik zit er nog niet helemaal in, maar ben me wel aan het verdiepen in het RSS gebeuren. Tot op dit moment vind ik het toch nog leuker om de websites gewoon zelf af te gaan.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  10 leden, 150 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...