Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
JilDartiu

Infrastructuur opslag webapp

Recommended Posts

Ik heb een webapplicatie die wordt ontwikkeld en waarmee ik binnenkort live mee gaat. Nu heb ik niet veel specifiek verstand van IT op gebied van inrichten van een server. Hierdoor zoek ik een specialist die mij kan adviseren over deze IT landschap (inrichten server, hoeveel virtual machines en capaciteit nodig is, single vs multi tenant ect.).

 

Nu dacht ik een paar keer iemand hiervoor te hebben gevonden en ze zelfs voor hun diensten te hebben betaald om tijdens het gesprek er achter te komen dat zij nog minder dan mij (google) wisten of alleen hetgeen ze jaren geleden op school hebben geleerd. Waar zou een logische plek zijn om echt een expert te vinden die zichzelf de laatste jaren heeft bijgeschoold over de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt dus iemand nodig die ervaren genoeg is om te kunnen beoordelen of de partij die je wil inhuren, ervaren genoeg is. Maar als je die persoon hebt gevonden, heb je iemand gevonden die het zelf zou kunnen doen, en daar zit de paradox.

 

Je zou het concullega's kunnen vragen. Zolang jouw dienst niet rechtstreeks concurreert met hen, zouden ze best kunnen willen helpen.

 

Of vraag de leverancier van de diensten die je denkt nodig te hebben, of zij goede mensen kennen.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb een webapplicatie die wordt ontwikkeld

 

Beschikt je ontwikkelaar dan niet over deze kennis?

 

Indien het een applicatie is die meer nodig heeft dan een standaard huis-tuin-en-keuken hosting pakketje, dan is het vrij gebruikelijk dat de ontwikkelaar zich ook met de inrichting van de infrastructuur bemoeit.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als er een app ontworpen en ontwikkeld is, terwijl er - kennelijk - geen passende backend gespecificeerd is, vraag ik me af of de app voor de rest wel goed ontwikkeld is.

 

Juist voor apps zijn er tegenwoordig allerlei platforms, die uitstekend scalable zijn, die juist dat bieden wat je nu zoekt. En wat je nu vraagt (server, virtual machines) wekt de indruk dat je van plan bent juist alles op een eigen server, al dan niet met virtualisatie, te gaan implementeren? Zijn er bijzondere redenen waarom een cloud-based storage niet geschikt is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste JilDartiu,

 

Welkom op Higherlevel.

 

waarmee ik binnenkort live mee gaat

Hoe kun je nu binnenkort live gaan met een webapplicatie waarvan de basis nog bedacht en vervolgens gerealiseerd moet worden? Dat wil ook zeggen dat je nu nog geen idee kunt hebben van de investering en operationele kosten, waardoor je geen business case kunt maken. Je zoekt een IT expert, maar misschien kun je ook jezelf nog even afvragen waarom je dit zo wilt doen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat wil ook zeggen dat je nu nog geen idee kunt hebben van de investering en operationele kosten, waardoor je geen business case kunt maken.

Nou nou. Met de Amazon Web Services (ASW) Calculator of de Google Cloud Platform Pricing Calculator kun je heel goed begroten wat een cloudoplossing gaat kosten. Dat is echter geheel andere koek dan zo'n cloudoplossing schaalbaar inrichten.

 

Zoek een AWS Certified Solutions Architect of een Google Cloud Architect (GCP) — of een bedrijf dat dergelijke cloudspecialisten in dienst heeft.

 

Dat gezegd hebbende is dit wel een vraag van het type waar koopt Abraham zijn mosterd, bloemen of webservices in — en gaat dat overeenkomstig de forumregels op slot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 281 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept