Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Infrastructuur opslag webapp

Aanbevolen berichten

Ik heb een webapplicatie die wordt ontwikkeld en waarmee ik binnenkort live mee gaat. Nu heb ik niet veel specifiek verstand van IT op gebied van inrichten van een server. Hierdoor zoek ik een specialist die mij kan adviseren over deze IT landschap (inrichten server, hoeveel virtual machines en capaciteit nodig is, single vs multi tenant ect.).

 

Nu dacht ik een paar keer iemand hiervoor te hebben gevonden en ze zelfs voor hun diensten te hebben betaald om tijdens het gesprek er achter te komen dat zij nog minder dan mij (google) wisten of alleen hetgeen ze jaren geleden op school hebben geleerd. Waar zou een logische plek zijn om echt een expert te vinden die zichzelf de laatste jaren heeft bijgeschoold over de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden?

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Je hebt dus iemand nodig die ervaren genoeg is om te kunnen beoordelen of de partij die je wil inhuren, ervaren genoeg is. Maar als je die persoon hebt gevonden, heb je iemand gevonden die het zelf zou kunnen doen, en daar zit de paradox.

 

Je zou het concullega's kunnen vragen. Zolang jouw dienst niet rechtstreeks concurreert met hen, zouden ze best kunnen willen helpen.

 

Of vraag de leverancier van de diensten die je denkt nodig te hebben, of zij goede mensen kennen.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb een webapplicatie die wordt ontwikkeld

 

Beschikt je ontwikkelaar dan niet over deze kennis?

 

Indien het een applicatie is die meer nodig heeft dan een standaard huis-tuin-en-keuken hosting pakketje, dan is het vrij gebruikelijk dat de ontwikkelaar zich ook met de inrichting van de infrastructuur bemoeit.

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als er een app ontworpen en ontwikkeld is, terwijl er - kennelijk - geen passende backend gespecificeerd is, vraag ik me af of de app voor de rest wel goed ontwikkeld is.

 

Juist voor apps zijn er tegenwoordig allerlei platforms, die uitstekend scalable zijn, die juist dat bieden wat je nu zoekt. En wat je nu vraagt (server, virtual machines) wekt de indruk dat je van plan bent juist alles op een eigen server, al dan niet met virtualisatie, te gaan implementeren? Zijn er bijzondere redenen waarom een cloud-based storage niet geschikt is?


Partner bij Storm van 's Gravesande Advocaten te Ede: www.advocaatstorm.nl

Focus op ondernemers- en insolventierecht

Mijn bijdrage aan de maatschappij lever ik in het (jeugd)strafrecht

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste JilDartiu,

 

Welkom op Higherlevel.

 

waarmee ik binnenkort live mee gaat

Hoe kun je nu binnenkort live gaan met een webapplicatie waarvan de basis nog bedacht en vervolgens gerealiseerd moet worden? Dat wil ook zeggen dat je nu nog geen idee kunt hebben van de investering en operationele kosten, waardoor je geen business case kunt maken. Je zoekt een IT expert, maar misschien kun je ook jezelf nog even afvragen waarom je dit zo wilt doen.

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat wil ook zeggen dat je nu nog geen idee kunt hebben van de investering en operationele kosten, waardoor je geen business case kunt maken.

Nou nou. Met de Amazon Web Services (ASW) Calculator of de Google Cloud Platform Pricing Calculator kun je heel goed begroten wat een cloudoplossing gaat kosten. Dat is echter geheel andere koek dan zo'n cloudoplossing schaalbaar inrichten.

 

Zoek een AWS Certified Solutions Architect of een Google Cloud Architect (GCP) — of een bedrijf dat dergelijke cloudspecialisten in dienst heeft.

 

Dat gezegd hebbende is dit wel een vraag van het type waar koopt Abraham zijn mosterd, bloemen of webservices in — en gaat dat overeenkomstig de forumregels op slot.


Last van telemarketeers?

Doorschakelen naar AaaS: Afschepen as a Service!

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen  

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

   

  ✓     Stel jouw vragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké