Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
dani2011

Ervaringen / Advies adverteren, SEO, google adwords

Recommended Posts

hallo ik ben benieuwd of iemand mij advies kan geven om hogere omzetcijfers te genereren.

 

Ik heb een beperkt budget en heb geen ervaring qua SEO/ google adwords

 

kan iemand mij uit ervaring advies geven waar ik mij het beste op kan richten, en wie zijn omzetcijfers heeft zien groeien door deze methode?

 

b.v.d.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adwords is mijn nr. 1 bron voor nieuwe klanten, ben er heel blij mee.

 

Maar je moet wel iets meer vertellen voor we tips kunnen geven.

Wat verkoop je? Dienst B2C, Dienst B2B, webshop, etc.?

En hoe ziet je website er nu uit? (je moet een redelijke website hebben anders is Adwords zonde)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zowel een combinatie SEO/Adwords kunnen mits correct ingezet tot een significante omzetgroei leiden.

Voor beide heb je wel de nodige kennis en kunde nodig. Als je deze niet hebt, dan valt dit natuurlijk te leren. Afhankelijk van hun snel jij iets wilt realiseren. Anders kun je overwegen het uit te besteden. Gewoon klein beginnen, resultaten monitoren en zodra het budget het toelaat opschalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah top, dank voor jullie antwoord, ja ik heb een goede website, alleen na mijn mening nog niet af, ik moet nog meerdere betaalmethodes toevoegen

 

Op dit moment is het alleen nog online verkoop, in de toekomst wil ik dit uitbreiden naar b2b

 

en nog een vraag ik wilde laatst inloggen op adwords, toen zag ik dat de advertentie alleen in het nederlands kon, is er een mogelijkheid om bv ook amerikanen mijn advertentie te laten zien in het Engels? ik kon daar verder niks over vinden

 

en heeft iemand een goede SEO/adwords specialist om aan te raden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan je van harte Marit aanbevelen. Niet alleen ervaring in een adviesomgeving maar ook met een (grote) webwinkel. Ze is nog niet zo lang geleden gestart en blogt ook over SEO, adwords en de inzet van social media. Maar er zullen zeker veel meer mogelijkheden zijn. Ook hier op HL zijn specialisten te vinden. Gebruik hiervoor de zoekfunctie.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb zelf zeker veel gehad aan haar tips en tricks maar ben meer een doehetzelver met een heel kleine webshop en een kleine adwords budget. Je moet jezelf zeker afvragen of de investering die je doet in advies / ondersteuning ook terug verdiend kan worden. Het is meestal de zwakste schakel die succes beperkt.

Ik ken je markt / shop niet dus kan ik niet inschatten of investeren zinvol is of niet. Kan zeker geen kwaad om even contact te hebben en te kijken of Marit wat voor je kan betekenen. Maar ik zou zeker zelf ook aan de slag gaan door veel te lezen. We hebben hier veel informatie over SEO ed in de diverse topics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SEO/SEA, online marketing of hoe je het ook noemt, is geen rocket-science. Er is veel informatie beschikbaar en er wordt veel kennis gedeeld.

Een aantal van mijn klanten kunnen dat prima zelf met een beetje begeleiding, anderen willen het graag helemaal uitbesteden, allemaal valide keuzes.

In Adwords kun je prima campagnes in verschillende talen richten op verschillende geografische locaties tot op postcode gebied aan toe.

Volg desnoods een paar gratis trainingen van Google om je basiskennis op te bouwen, waarna je gerichte vragen kunt stellen als je wilt uitbesteden.

Zorg idd wel dat je site technisch top is en voldoet aan alle richtlijnen, anders gooi je geld weg.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou het inrichten van het adwords account uitbesteden, want je kan heel snel de mist in gaan met google adwords. Bovendien moet je een conversie code op je succes pagina plaatsen, en je adwords account koppelen met je analytics account om de resultaten goed te kunnen meten. Om een zo goed mogelijk rendement te behalen met een laag budget, zou ik re-marketing aanraden.

Dit alles is echter niet makkelijk om op te zetten als je er helemaal geen ervaring mee hebt.

 

Groet,

 

Karim


LiveLogistics.nl -  E-Fulfilment:  Wij Slaan Goederen Op, Verpakken Ze En Regelen De Verzending  Voor Webwinkels.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel erg bedankt voor jullie reacties, hier kan ik in ieder geval op voort, iemand enig idee welke cursus, eventueel online gratis ik kan volgen hier voor om het zelf te doen?

 

ik las bijvoorbeeld dat backlinks op blogs worden geplaatst zodat mensen over mijn product schrijven, en het beter in de resultaten komt voor google, alleen ik ken geen mensen van blogs die hier over willen schrijven bv, zijn daar dan ook weer bedrijven voor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je zou deze pagina als vertrekpunt kunnen nemen: https://www.google.com/webmasters/#?modal_active=none Vanaf dit punt, linkt Google je door naar allerlei door Google publiceerde documenten, online cursussen, leerprogramma's, video's, handleidingen, artikelen, alles wat maar nodig is om jouw site, vindbaar te maken.

 

Wat betreft hogere omzetcijfers, lijkt SEO of Adwords in mijn ogen meer een lange termijn traject. Voor hogere omzetcijfers op korte termijn, zou ik je willen aanraden om:

 

[*]abnormaal te focussen op bestaande klanten. Mensen die al vertrouwen in je hebben;

[*]met speciale, unieke deals te komen, die de aandacht trekken van een breed publiek;

[*]je netwerk zo gigantisch mogelijk uit te breiden en binnen dat netwerk, hoog vertrouwen genereren;

 

Daar zou ik op focussen op de korte termijn. Omdat de kortste weg naar een sale, er eentje is van een bestaande klant die al goede ervaringen met jouw site / shop heeft. En omdat netwerken nou eenmaal erg effectief is om een gunfactor te verkrijgen en aan vertrouwen te winnen (vrienden bestellen eerder van vrienden dan van vreemden). En de unieke deals, als motor om oogballen specifiek op jou gericht te krijgen. Immers, als je hetzelfde te bieden hebt als 10.000 anderen, waarom zouden mensen dan op jou gaan letten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dani, wat je ook doet, zorg dat je de juiste gegevens/data ontvangt, zodat je op basis hiervan goede beslissingen kunt maken.

 

Zo is het bijv. interessant om te starten met Adwords, zodat je kunt bekijken welke zoektermen ook voor daadwerkelijk extra omzet zorgen. Deze data kun je weer gebruiken voor je SEO campagne.

 

Lees jezelf goed in en kijk wat je zelf kunt/wilt uitvoeren. Daarnaast is het nooit verkeerd om met een goede consultant te werken, die je van tijd tot tijd tips kan geven. Maar die tips kun je uiteraard ook op dit forum vinden/vragen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je op SEO wilt focussen heb je in het begin geen groot budget nodig. In feite is SEO gratis in het begin, het kost alleen erg …. ERG veel tijd om het goed te doen.

 

Er zijn 2 soorten SEO:

 

On-page SEO = alles wat je op je eigen site doet om hoger te scoren in Google. Dit is vooral copywriting met het gebruik van de juiste keywords.

Off-page SEO = alles wat buiten jouw website plaats vindt om zo hoger in Google te komen voor bepaalde woorden. Dit gebeurt vooral door ‘’link building’’. (Andere websites naar jouw website terug laten linken door middel van de juiste Anchor tekst)

 

Om succesvol te zijn in SEO, moet je op beiden richten. Als eerste (terwijl je je site bouwt) kun je op on-page SEO focussen. Dit is GEHEEL GRATIS. Je moet echter wel weten hoe het werkt (keyword research, copywriting, Google algoritme etc.) Daarnaast gaat er ook nog eens erg veel tijd in zitten.

 

Zodra je eigen website fully optimized is voor SEO, kun je overgaan tot off-page SEO… link building. Dit kost erg veel tijd om de juiste websites te vinden die naar jou terug kunnen/willen linken. Verder kan dit ook erg duur zijn! De gemiddelde prijs voor een artikel met een link naar je site ligt tussen de 50 en 300 Euro.

 

Zoals al werd aangegeven in de vorige comments, SEO is geen rocket science maar er gaat wel veel tijd en werk in zitten! Voor je keyword research kun je bijv. SEMRUSH gebruiken (www.semrush.com) Hier kun je ook de SEO status van je eigen website analyseren. Verder heeft MOZ veel gratis trainings materiaal voor SEO: www.moz.com

 

Als je meer wilt weten over SEO kun je altijd contact met mij opnemen via e-mail. Ik help je graag. Ik heb veel ervaring met het bouwen van websites en On-Page SEO en heb hierover ook een handleiding geschreven (in het Engels) Indien je deze wilt, laat het me even weten.

 


Voor al uw tin containers en aluminium blikken: https://www.ucan-packaging.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 196 gasten

  (See full list)    
 • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept