Jump to content
Josie2018
Verberg

Intrapeneurship. Spin-out

vraag

Hallo

 

Ik ben bezig met een ondernemingsplan voor een spin-out. Ik zag hier op het forum de term intrapeneurship. Had er nog niet eerder over gehoord en kan er ook niets over vinden. Hebben mensen informatie hierover?Zijn er ook voorbeeld ondernemingsplannen op dit terrein?

 

Ik ben bezig met een plan voor een consultancy. Het moederbedrijf is een detachetingsbedrijf. Met 5 collega's wil ik een advies-unit opzetten. Daarbij wil ik gebruik maken van de imago, naam en resources van het moederbedrijf.

 

Bij de financieringshoofdstuk loop ik vast.

 

Als het gaat om de investeringen: neem ik dan alleen de kosten op voor laptop en telefoon v 6 of ook n deel v t ondersteunend personeel v t moederbedrijf? En zijn dit vaste bedragen of moet ik gewoon daadwerkelijk kijken wat de laptops kosten?

 

Muv promotiekosten zijn er geen extra investeringskosten omdat er geen sprake ja van een eigen pand etc. Daardoor kom ik op slechts t hardware/software en telefoons als kosten. Het lijkt zo laag.

 

Hoe administreer ik de kosten die in outsourcen naar t moederbedrijf zoals salarisadminstratie? Zelf dacht ik aan de post inhuur derden.

 

Alvast bedankt

 

 

 

Alvast bedankt voor t meedenken

 

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Josie2018,

 

allereerst welkom op ondernemersforum Higherlevel.

 

Kun je misschien eens beschrijven wat je praktisch gezien wilt gaan ondernemen? Ik heb bovenstaande zojuist drie keer gelezen en ik snap het in ieder geval niet.

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Josie2018, hoe beter of uitgebreider jouw introductie is des te beter de reacties worden die je mag verwachten.

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Er worden steeds nieuwe termen bedacht. De uitdrukking intrapreneurship (meestal met een extra R, soms zonder) was een jaar of twintig/dertig geleden even in zwang om het ondernemerschap binnen grotere organisaties te bevorderen. Daar zijn boeken over geschreven en modellen voor beproefd.

 

Sinds de netwerkeconomie over ons heen spoelde zijn er weer nieuwe uitdrukkingen bijgekomen (en nieuwe modellen) om het experimenteren met webbased extensies te bevordereren. Greenfields, corporate venturing: je kan een boekenkast vullen met buzzwords.

 

Toch helpt het om even door te zoeken, want je kan leren van de ervaring van anderen. Een spinout profiteert immers van het kapitaal, de productiemiddelen en de connecties van het moederbedrijf. Maar hoe regel je het eigendom, de zeggenschap, de financiering et cetera...

 

...en dat zijn je vragen ook. Niet te lang blijven hangen in dubbeltjes. Koop in bij het moederschip tegen marktprijs. ;)

 


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 woorden.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dank voor jullie reactie. Het gaat inderdaad om intern ondernemen. Welke prijs kan ik hanteren als marktprijs?

 

Weet jij ook in welke richting ik kan zoeken Twabla. Als ik zoek op ondernemingsplannen vind ik namelijk niets tot weinig op dit terrein

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 124 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept