Jump to content
zulfikar
Verberg

Uitleenbeheer met historie

Goedemiddag,

 

Sinds kort doe ik ICT beheer op een bedrijf. We hebben hier mobiele telefoons, laptop, computers, monitors enz. die we uitlenen aan gebruikers. Meeste dingen als laptop en mobieltjes worden gebruikt tot einde levensduur, maar er zijn ook producten die tussendoor ingeleverd worden en door een andere weer geleend wordt.

 

Is hier misschien een (gratis) programma of een online programma of een excel voor om dit allemaal goed bij te kunnen houden. Elke product moet dus een uniek id hebben en er moet ook historie op zitten, zowel een gebruikershistorie, kunnen zien wat ze allemaal hebben geleend en wat ze momenteel in bezig hebben, maar ook een producthistorie, zien door wie het allemaal geleend is.

 

Iemand ervaring mee?

 

Alvast bedankt!

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Beste zulfikar,

 

Als je hiervoor geen programma kunt vinden zou je als alternatief een online database builder (zoals bijvoorbeeld Zoho Creator) kunnen gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld de volgende opzet: een tabel met daarin de objecten (mobiele telefoons, laptops enz) en een tabel met daarin de gebruikers die door middel van een 'many to many association' verbonden zijn.

 

Afhankelijk van de flexibiliteit van de database builder software zou je op basis van dit database ontwerp ook een gebruikshistorie en producthistorie kunnen opstellen.

 

Als je ICT beheer doet beschik je zelf misschien ook wel over een beetje programmeerkennis. Je zou bovenstaand ontwerp in dat geval erg snel met behulp van een framework zoals bijvoorbeeld Ruby on Rails kunnen omzetten in je eigen web-based software die precies aan je wensen voldoet.

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Goedemorgen,

 

Bedankt voor de reacties helpt heel erg!

 

 

Een mooi programma dat ik heb gevonden is Snip-It, nadeel hiervan is dat je hem zelf ergens draaiend op moet krijgen. Ik ben meer een ICT contactpersoon met een beetje kennis maar geen programmeur of iets in die richting. Iemand een oplossing als Snipe-It maar dan kant en klaar of dat je hem op je PC draaiend kan krijgen?

 

Alvast bedankt.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 181 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept