• 0

Hobbywinkel beginnen

Beste forummers,

 

Ideeën die al een langere tijd door mijn hoofd spoken, beginnen nu wat vastere vormen aan te nemen. Dus tijd om één en ander uit te zoeken en op een rijtje te zetten.

 

Even in het kort. Ik ben Bianca, getrouwd, moeder van 2 pubers. Tot een jaar geleden had ik een webshop in knutselmaterialen en gaf ik workshops en kinderfeestjes op locatie en in mijn atelier in de tuin. Tot ik door het overlijden van 3 dierbaren in een burn out kwam. Ik was alle zin kwijt en heb mijn bedrijf aan de wilgen gehangen. Een iets te spontane, ondoordachte actie. Daarbij ook mijn atelier afgebroken, want "ik was wel klaar met alles".

 

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en het begint nu toch wel weer te kriebelen. Mijn atelier is dus niet meer en probeer ik nu één en ander weer op te starten in een gehuurd zaaltje in de buurt. Maar dat is dus lastig. Dit is niet altijd beschikbaar, en mensen komen daar toch niet zo snel (is bij een tuindersvereniging). Iets anders is er helaas niet in de omgeving.

 

Nu ben ik dus de laatste tijd steeds meer bezig met het onderzoeken naar de mogelijkheden van het beginnen van een hobbywinkel waar ik ook de workshops en kinderfeestjes kan geven. Aanstaande donderdag ga ik een winkelpand bekijken. Maar er moet natuurlijk veel meer onderzocht worden. Wie zou me antwoorden kunnen geven op mijn vragen?

 

Ik heb een pand gezien met een vvo van 90m2 op een A2 locatie voor € 995,- excl. Is dit een redelijke prijs en valt er over zoiets ook nog te onderhandelen met een makelaar?

 

Hoeveel gas/water/licht zou je kwijt zijn per maand? Dan denk ik nog aan verzekeringen, alarm, internet/telefoon.

 

En dan de financiering. Ik heb geen eigen geld. Ik moet het natuurlijk nog veel nauwkeuriger berekenen, maar ik denk ongeveer 25.000,- nodig te zijn voor inrichten en voorraad. Stel dat ik dat via de bank kan lenen, over hoe zo'n periode moet dat terug betaald worden en wat zal dat ongeveer per maand zijn?

 

Is er concurrentie? Ja, er zit een hobbywinkel op circa 300 meter schuin tegenover op het plein. Alleen heeft deze meer een assortiment voor ouderen zoals kaarten maken en breien. Ik wil me meer richten op tekenen/schilderen, workshops, kinderfeestjes en knutselassortiment.

 

Wie kan me iets meer op weg helpen en zo in te schatten of iets rendabel is of niet? Wat zie ik over het hoofd? Alvast dank.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Mijn eerste reactie, ietwat gekleurd, is "Doe het niet!"

 

Meteen 25000 schuld plus 1000 euro huur per maand voor een knutselwinkel lijkt me erg overdreven.

 

In je vorige situatie kon je "gratis" ruimte gebruiken, haalde je toen omzetten waar je zo'n bedrag aan huur van had kunnen betalen?

 

Mijn idee voor het beginnen van een knutselbedrijf zou eerder zitten in de hoek van vliegende workshops, op een toegespitst gebied, ik noem maar wat, bijvoorbeeld poppen maken.

Dat houd het overzichtelijk wat je zelf aan spullen nodig hebt, en per cursus is ook duidelijk wat je aan materiaal moet inkopen en dat kan je vooraf al betaald hebben gekregen door je cursisten.

 

Als je dan een echt leuke locatie kan vinden*, op een hele leuke gekke plek waar normaal niemand komt dan hoeft dat vast niet veel te kosten.

dan hoef je er alleen nog voor te zorgen dat je je klanten kan bereiken, en daar zijn ook manieren voor te vinden.

 

Ergens in de Ooijpolder is meen ik een theehuis dat alleen te voet langs het water te bereiken is.

Alleen er komen is al een belevenis, daarna hoef je alleen maar een goed product te leveren voor een goede prijs..

 

Multiplex op zijn mooist:

https://pastjekastje.nl Je kastje mooi op maat

https://www.svendingtray.com Buikbakken voor promotie en hospitality, standaard en maatwerk:

Link naar reactie
  • 0

 

In je vorige situatie kon je "gratis" ruimte gebruiken, haalde je toen omzetten waar je zo'n bedrag aan huur van had kunnen betalen?

 

 

Dank je wel voor je reactie. Nee, ik haalde toen niet die omzetten, enerzijds omdat ik toen alleen workshops en kinderfeestjes gaf en geen hobbymaterialen erbij verkocht. Dat zal straks het hoofdinkomen moeten zijn. De workshops en feestjes als extra, en om op die manier weer nieuwe klanten naar de winkel te krijgen. Anderzijds, omdat mensen toch een soort van drempel over moeten om bij iemand thuis te komen knutselen. Op een locatie is toch minder "eng" lijkt het.

 

Onze berekening is dat we ongeveer 200 euro per dag moeten omzetten om quitte te spelen. Met 4 workshops per maand is de huur sowieso gedekt. Dan nog een aantal kinderfeestjes en knutselmiddagen en daarbij de verkoop van teken/schildermateriaal en knutselmateriaal. Dan zou het moeten kunnen. Voorheen liepen de knutselmiddagen echt super. Minimaal 30 kinderen op een woensdagmiddag verdeeld in 2 groepen. Ook goed teken en schildermateriaal is hier lastig te vinden. Mijn dochter is fanatiek tekenaar en is altijd op zoek naar een tekenwinkel als we ergens komen, juist omdat ze dingen wil voelen en zien voordat ze koopt ipv bij een webwinkel. Ik denk dat dat ook zeker een aanwinst in onze stad zou kunnen zijn.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb geen eigen geld.

Dat zal waarschijnlijk betekenen dat je die lening ook niet krijgt. Vanaf dag 1 heb je namelijk te maken met aflossingen en huur, terwijl je geen financieel vangnet hebt voor je onderneming of prive. Dat is voor de geldverstrekker wel een heel groot risico.

 

Daarnaast vraag ik me af of de hobbymarkt dusdanig booming is dat je hiermee anno 2018 een winstgevende fysieke winkel kunt runnen. Het woord hobby geeft al aan dat je voornamelijk een particuliere doelgroep hebt en die willen vaak voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Bulkmateriaal kunnen mensen goedkoop via internet bestellen, ook in Hong Kong.

 

Onze berekening is dat we ongeveer 200 euro per dag moeten omzetten om quitte te spelen.

Stel dat je 1.000 huur hebt, 500 euro aflossing (5 jaar) en 500 overige maandlasten (wat heel krap is), dan moet je dus al 2.000 euro per maand aan marge op de producten realiseren.

 

Als je in je eentje werkt en je bent 5 dagen per week open is dat 20 dagen per maand en dus een marge van 100 euro per dag. Bij een marge van 25% is dat een omzet van 500 euro per dag, want in de omzet zit ook nog eens 21% BTW.

 

En dan heb je nog geen geld voor je boekhouder, arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenpotje. Oh, en geen inkomen, want dat moet er ook nog bij. Een marge van 5.000 euro per maand is dan ook geen luxe. Dan kom je, met dezelfde berekening, al op een omzet incl. BTW van 1220 euro per dag.

 

Met 4 workshops per maand is de huur sowieso gedekt.

Krijg je die 12 maanden per jaar vol? Wat moet je daarvoor aan tijd en spullen investeren?

 

Ook goed teken en schildermateriaal is hier lastig te vinden.

Lastig genoeg om bij jou meer te betalen dan bij de goedkoopste leverancier op internet?

 

Ik denk dat dat ook zeker een aanwinst in onze stad zou kunnen zijn.

Een aanwinst voor de stad ongetwijfeld, maar is deze onderneming ook een winstgevende aanwinst voor jou?

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Wat is er mis met het idee om eens met die ondernemer aan de andere kant van het plein te gaan praten? Heeft die al een webshop? Heeft die een medewerker of vennoot? Ik zie voor jullie beiden heel veel mogelijke voordelen.

 

Hoe serieus was jouw eerdere onderneming?

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik heb toevallig komende week een afspraak met de ondernemer aan de andere kant. Zij is bereid om een eerlijk en open gesprek te hebben over de cijfers. Denk niet dat ze me het achterste van de tong zal laten zien, concurrentie blijft natuurlijk concurrentie. Zo zal ik ook niet 100% open over mijn plannen zijn. Zij heeft geen webshop, maar wel personeel.

 

Mijn vorige onderneming was eigenlijk het opvullen van tijd om een thuisblijfmoeder te kunnen zijn voor de kinderen. Door problemen met onze dochter ging het ook niet anders. Dit is nu voorbij, kinderen gaan naar het voortgezet onderwijs, en nu wil ik heel graag dat gaan doen wat ik het allerliefste wil gaan doen!

Link naar reactie
  • 0

Mijn vorige onderneming was eigenlijk het opvullen van tijd

Niet alle ondernemersplannen zijn schaalbaar. Dat je nu fulltime in een winkel wilt gaan staan wil niet zeggen dat je ook navenant meer spullen en workshops kunt slijten dan voorheen, terwijl je kosten wel direct verveelvoudigen.

 

Bouw voor 5000 euro weer een atelier in de tuin.

Vergeet niet te overleggen met de gemeente over de mogelijke noodzaak van een bouwvergunning en wat er mag van het geldende bestemmingsplan.

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Bouw voor 5000 euro weer een atelier in de tuin. Veel goedkoper en ook na stoppen van de onderneming nog bruikbaar of te verkopen. Houten schuren als bouwpakket zijn er genoeg te vinden, zelfs maatwerk is mogelijk.

 

 

Dat zal helaas niet gaan. Die ruimte is nu al in gebruik voor iets anders.

Daarbij is het dan niet mogelijk om ook losse materialen te gaan verkopen. En dat is nou juist wat het geld op moet gaan leveren. Ik wil meer. Niet alleen 2 of 3 workhops in de week, ik wil een winkel waar ik mensen kan adviseren en stimuleren om lekker creatief bezig te zijn.

 

Ook laat het bestemmingsplan hier niet toe om aan huis te werken. Dat is altijd gedoogd, maar dat blijft natuurlijk niet zo.

 

Link naar reactie
  • 0

Je kunt je ook als rondreizend pedagogisch medewerker(s) knutselmoeder(s).nl o.i.d.* met specialisatie knutselen vermarkten/verhuren. En dan pak je op die locaties ook af en toe nog een extern knutselfeestje mee.

 

Groet,

 

Highio

 

* handelsnaam wordt al gebruikt voor een YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCpKs5T32pDzyIltlpTOFdVA een Google+ account: https://plus.google.com/107974635840528768382

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Je kunt je ook als rondreizend pedagogisch medewerker met specialisatie knutselen vermarkten/verhuren. En dan pak je op die locaties ook af en toe nog een extern knutselfeestje mee.

 

Een vriendin van mij is directeur op een basisschool en idd, als je een pakket kan aanbieden wat naadloos aansluit op een behoefte en goed geprijsd is dan is "JA!" zeggen heel makkelijk.

 

Een dergelijk goed aanbod lost een probleem op en vult een behoefte in.

Multiplex op zijn mooist:

https://pastjekastje.nl Je kastje mooi op maat

https://www.svendingtray.com Buikbakken voor promotie en hospitality, standaard en maatwerk:

Link naar reactie
  • 0

Ik zou het ook niet aandurven als ik jou was. Wellicht is een samenwerking met die andere onderneemster een optie, dat je een gedeelte van haar zaak huurt ofzo. Stuk minder (aanloop)kosten.

 

Houd er ook rekening mee dat zij zich ook op die doelgroep kan richten als ze ziet dat dat bij jou goed loopt. Als je samenwerkt kun je daar (schriftelijk!) afspraken over maken, maar als je echt een eigen winkel begint houdt niets haar tegen hetzelfde assortiment aan te gaan bieden.

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Idee die me ook te binnen schiet is eens op bezoek naar 'n hobbywinkel stuk verder bij je vandaan en daar eens proberen te babbelen hoe het allemaal gaat. Ga bijvoorbeeld keer 's ochtends op 'n rustige dag (buiten de vakantie tijd).

Ik persoonlijk zou liever beginnen met iets met zeer lage investering en makkelijke opstart, kijken hoe dat bevalt, kan dan altijd nog uitbreiden. Want voorraad eenmaal ingekocht raak je het niet zo makkelijk kwijt, en wat als het toch erg tegenvalt of net wat begint. Van eigen geld kan het een dure les zijn, maar zitten met een schuld is wel pittiger.

 

Link naar reactie
  • 0

Dank je Sandra voor je reactie.

Wat zie je voor je met een lage investering en makkelijke opstart? Een webshop in hobbymaterialen is eigenlijk al niet te doen. Daar zijn er zoveel van. Plus dat daar vaak dan nog hoge verzendkosten op een bestelling komen, wat klanten tegenhoudt om te bestellen.

 

Ik ga nog maar even goed nadenken over hoe nu verder...

Link naar reactie
  • 0

Tja, heb je zelf dan niks beters te doen dan een bezichtiging van een winkelpand als je drie maanden borg kennelijk nog moet zien te financieren? Een makelaar bepaalt geen huurprijs, dat doet zijn opdrachtgever.

 

Wat is mis met een baan met een creatieve exponent? Ik neem aan dat jouw kinderen over enkele jaren misschien ook nog wel willen gaan studeren.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Tja, heb je zelf dan niks beters te doen dan een bezichtiging van een winkelpand als je drie maanden borg kennelijk nog moet zien te financieren? Een makelaar bepaalt geen huurprijs, dat doet zijn opdrachtgever.

 

Wat is mis met een baan met een creatieve exponent? Ik neem aan dat jouw kinderen over enkele jaren misschien ook nog wel willen gaan studeren.

 

Groet,

 

Highio

 

 

Die drie maanden borg kan ik wel betalen. De inrichting en voorraad niet.

Mijn kinderen zullen niet gaan studeren. En mochten ze dat onverhoopt toch willen dan is er altijd nog de studiefinanciering en een bijbaan.

Er is zeker niets mis met een creatieve baan. Alleen zal ik die op mijn 42e niet snel meer gaan vinden. Ben al 15 jaar uit het arbeidsproces dus er zit in dat opzicht niemand meer op mij te wachten. Vandaar ook dat ik als zelfstandige aan de slag wil. Lukt de winkel niet, dan vind ik wel een andere manier om creatief mijn geld te verdienen.

Link naar reactie
  • 0

Ik zeg dat wel vaker tegen andere forumdeelnemers, maar je denkt in problemen...

 

Ben al 15 jaar uit het arbeidsproces dus er zit in dat opzicht niemand meer op mij te wachten.
Onzin en daarmee doe je jezelf en jouw naasten ongetwijfeld onbedoeld of onbewust tekort. Je hebt m.i. de ideale leeftijd mét levenservaring voor herintreding! Of je ondernemer genoeg bent om een zelfstandig inkomen te verdienen, waag ik te betwijfelen.

 

Die drie maanden borg kan ik wel betalen. De inrichting en voorraad niet.
Je spreekt jezelf nu tegen, want in het openingsbericht stelde je duidelijk dat je geen eigen middelen hebt. Los daarvan is het onverstandig om zonder buffer te willen gaan ondernemen, want die is er m.i. dan zeker niet.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Een webshop in hobbymaterialen is eigenlijk al niet te doen. Daar zijn er zoveel van.

Van fysieke winkels in hobbymaterialen zijn er veel minder, inderdaad. Dat maakt het echter nog niet automatisch tot een gat in de markt: er is een reden dat er niet meer zo veel zijn.

 

Ben al 15 jaar uit het arbeidsproces dus er zit in dat opzicht niemand meer op mij te wachten.

Zie je jezelf dan wel opeens full time in een winkel staan, plus in de avonduren aan de administratie?

 

Lukt de winkel niet, dan vind ik wel een andere manier om creatief mijn geld te verdienen.

Lukt de winkel niet, dan zit je ook nog met een schuld (als je die lening hebt gekregen). Misschien is het goed om die andere creatieve manieren vast de bedenken en dan de opties naast elkaar te houden op kansen en risico's. Er zijn meer mogelijkheden dan gaan ondernemen.

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Mijn eerste reactie, ietwat gekleurd, is "Doe het niet!"

 

Die kleuring die ik bedoelde komt van mijn beeld van de hobbywinkel bij mij in het dorp.

Kan maar zo ook rond de 1000 euro per maand kosten.

 

Ik loop daar wel eens binnen omdat ik geregeld gekke materialen zoek.

Ze hebben nooit iets voor mij.

 

Nou is dat niet belangrijk, ik ben zeker niet de norm voor zo'n winkel.

Maar ik heb er ook nog nooit iemand gezien die klant was, en hoewel ze best veel hebben is me niet echt een lijn te ontdekken.

 

En ik probeer in zo'n winkel waar ze gekke materialen en gereedschap verkopen altijd altijd zo'n lijn te ontdekken zodat ik een plek weet om iets speciaal te zoeken.

 

Een andere winkel in de buurt die echt enorm veel had is gesloten.

 

Ik denk dat het starten van een goede hobby winkel echt geen kleinigheidje is, even los van de financiele aspecten die al prima aan bof gekomen zijn.

 

Áls het werkt, dan is het denk ik door een bijzonder assortiment, bijzonder ingekleed en op een bijzondere plek, waar mensen uit het hele land naar toe willen komen.

 

Daar kun je denk ik prima op uitkomen zonder jezelf van betonnen klompen te voorzien (het dure pand en de dure voorraad)...

Multiplex op zijn mooist:

https://pastjekastje.nl Je kastje mooi op maat

https://www.svendingtray.com Buikbakken voor promotie en hospitality, standaard en maatwerk:

Link naar reactie
  • 0

...

Wat zie je voor je met een lage investering en makkelijke opstart? ....

Iets anders dan een winkel. Begin bijvoorbeeld met workshops / kinderfeestjes bij de persoon thuis, dan heb je geen pand nodig. Dan heb je wel creatieve werk maar geen hoge lening. En als blijkt dat je het ondernemen erg leuk vindt (er komt heel veel bij kijken) en het kriebelt nog steeds om winkel te starten....dan kan je altijd nog proberen die stap te nemen.

Link naar reactie
  • 0

We hebben alles nogmaals doorgerekend en bekeken, en besloten dat een winkel (voorlopig) geen haalbare kaart is.

 

Zoekend op het www zijn we een ander leuk idee tegen gekomen dat we nu verder gaan bekijken en uitwerken. We willen een goedkope caravan kopen, deze opleuken en dan daarmee naar festivals en jaarmarkten om op locatie kinderknutselactiviteiten aan te bieden.

Daarnaast willen we dan ook oud-Hollands snoep gaan verkopen. Een vrolijke mobiele snoepkraam met knutselactiviteiten dus. Een stuk lagere investering en daarmee veel minder risico.

 

Voor de workshops en kinderfeestjes ben ik nu op zoek naar een geschiktere locatie. Die ook betaalbaar is ;-)

 

Brengt me op de volgende vraag, heb al gezocht maar kan geen recente informatie vinden.

Maar ben je voor het verkopen van snoepgoed nog bepaalde vergunningen nodig? Wat ik zo heb kunnen vinden is voor snoepgoed geen HACCP nodig. Maar zoals ik al zei, is alle info die ik hier kan vinden niet van dit jaar.

Link naar reactie
  • 0
Maar ben je voor het verkopen van snoepgoed nog bepaalde vergunningen nodig? Wat ik zo heb kunnen vinden is voor snoepgoed geen HACCP nodig. Maar zoals ik al zei, is alle info die ik hier kan vinden niet van dit jaar.

 

Voor een veilig productieproces van voedingsmiddelen moeten alle levensmiddelenbedrijven en diervoederbedrijven beschikken over een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op de HACCP-systematiek.

 

Maar:

 

De belangrijkste criteria voor de bepaling of een hygiënecode van toepassing (en zo ja, welke Hygiënecode) is, zijn:

- De houdbaarheid (TGT, THT);

- Het al of niet aankopen, opslaan en verkopen in ongeopende consumentenverpakkingen de aard van de bewerkingen, die plaats vinden in de instelling (geen bereiding, minimale bereiding, uitgebreide bereiding);

- Het tijdsverloop tussen bereiding en verkoop (doorgifte tijd);

- Het tijdsverloop tussen ontdooien en bewerken (verhitten) van producten;

- Het al dan niet gebruiken en bewerken van verse grondstoffen en halffabrikaten.

 

Kortom:

Jij hebt, op basis van de door jouw verschafte informatie, geen Hygiënecode verplichting.

Let wel:

Als jouw assortiment bijvoorbeeld gekoelde, geopende, kort houdbare, etc. zoetwaren bevat, kun je te maken krijgen met registratie verplichtingen, maar dat vereist niet persé een volwaardig HACCP.

 

Mocht je toch twijfelen over bepaalde producten, vragen mag altijd.

 

De overige vergunningverplichting ligt denk ik zeer aan de locatie waar jij komt te staan. Lijkt mij het beste om contact te zoeken met de organisatoren achter de (mogelijke) jaarmarkten/festivals.

 

Edit: Sorry voor eventuele spelfouten, reageren op de mobiel is toch wat lastiger.

Link naar reactie
  • 0

Zoekend op het www zijn we een ander leuk idee tegen gekomen dat we nu verder gaan bekijken en uitwerken. We willen een goedkope caravan kopen, deze opleuken en dan daarmee naar festivals en jaarmarkten om op locatie kinderknutselactiviteiten aan te bieden.

Heel goed, de opties uitbreiden.

 

Via gekke tussenstappen kom je soms op een beter idee uit.

 

Een creavan kan ook een knutseltruck worden. Bedrijven huren foodtrucks in voor company events, maar daar zijn soms ook kinderactiviteiten gewenst. Zo ook op zomerweken van gemeenten, weekendactiviteiten van sportclubs en bij creadagen van scholen. Voor je het weet ben je een half jaar op stap.

 

Een kreavan (mag ook met K) past in een knutselschuur. Met zitjes en een soepkeuken. Zo'n knutselschuur kan ook een antikraakpand zijn. Veel antikraak-makelaars verhuren bedrijfsruimte voor een symbolisch bedrag. Kan ook naschoolse opvang zijn.

 

Als je een probleem niet oplost door het kleiner te maken, helpt het soms om het op te blazen! ;)

 

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Mooi, een nieuw idee, maar wat ik niet snap bij beide plannen: wat moet er structureel wel of niet met deze activiteiten aan inkomen vergaard worden? Of mag het toch meer als (winkel)hobby gezien worden?

 

Hoe geef je knutselaars aandacht als tegelijkertijd ook een verkoopdoelstelling geldt? Je zou ook een gezonder en creatiever concept in elkaar kunnen zetten.

 

Plakt snoep niet aan elkaar bij enige warmte?

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Er hoeft geen vast bedrag structureel binnen te komen. Mijn man is kostwinnaar. Alles wat ik verdien is extra.

 

Om een voet aan de grond te krijgen in knutsel/handwerk land moeten mensen je vaak gezien hebben. Dat heb ik bij een kennis wel gezien die is begonnen met evenementen zoals braderie en jaarmarkten. Zij betaalde om daar te staan en gaf de activiteiten gratis. En ze heeft dat een aantal jaar gedaan. Dat heeft haar handen vol geld gekost, maar nu is ze alle weken vol geboekt voor Brede School activiteiten, jaarmarkten, dorpsfeesten, vakantieparken als vakantie-animatie etc. En dan nu dus wel betaald.

 

Natuurlijk zijn dat dingen die ik ook wel graag zou willen, maar daar komt toch best heel veel bij kijken aan organisatie en planning. Zo moeten knutselprogramma's aangepast zijn aan het leerprogramma van een school. Moet het net het juiste onderwerp zijn waar dat jaar mee gewerkt wordt zoals bijv. kunst of energie. Ik wil daar zeker mee aan de slag om dat soort programma's te ontwikkelen, maar er moet ook nu gewoon geld verdiend worden om weer verder te kunnen.

 

Het snoep-verhaal is eigenlijk bedoeld als extra inkomstenbron en zal zeker niet overal op ieder evenement toegepast worden, maar alleen als ik weet dat bijv. mijn dochter mee kan als hulp.

 

Nog genoeg om over na te denken en uit te werken dus. Mocht ik weer ergens tegenaan lopen qua vragen dan meld ik me weer! Bedankt voor het meedenken en helder krijgen van alles.

Link naar reactie
  • 0

Iedereen gunt je hier het beste (ook ik), maar waarom ben je niet wat scherper!? Zou deze kennis geen partner of collega kunnen gebruiken? Of zou jij daar in beginsel niet iets in zien? Je hoeft niet altijd opnieuw het wiel uit te vinden!

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 101 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.