• 0

werkruimte / 'kantoor'

Hoi,

 

Als startende ondernemer werk ik als zovelen: thuis.

Dat is allemaal leuk en aardig.

 

Het voordeel is natuurlijk de kosten

De nadelen zijn: teveel vrijheid, weinig gevoel dat je op je werk bent, erg snel afgeleid. En nog een paar.

 

Nu wil ik dus liever ergens een kantoortje. Alleen dat is niet te betalen zeg. Hoe kom je aan een ruimte die geen bergen geld hoeft te kosten?

 

Of is dit een leuke droom, maar geen realiteit?

____________ (online).

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

ik heb in augustus vorig jaar besloten uit huis te gaan, kwam om in het papier en niet erg prof om mensen te ontvangen. Paar vraagjes:

- waar zit je aan te denken mbt. maandlasten

- hoeveel m2

- waar?

- wat voor type: modern, klassiek, A lokatie, C lokatie

Cheers,

Tim

Newviews automatiseert de boekhouding (o.a. scannen/herkennen, UBL2 en directe bankkoppelingen), ook voor accountants- en administratiekantoren: www.newviews.nl

--

Wonen in Bussum, 3 garages, grote tuin en aparte bedrijfsruimte?

http://www.funda.nl/koop/bussum/huis-74981118-lammert-majoorlaan-58

Link naar reactie
  • 0

mid nederland is nogal vaag, waarom kun je niet concreter zijn? Ik neem aan dat je adviezen wenst?

 

Het midden van Nederland wat betreft reisafstanden bevind zich in de Betuwe.

 

Begint meer een vraag en aanbod draadje te worden zo.

 

Bedrijfsruimte gezocht voor weinig, omgeving ...........

Link naar reactie
  • 0

max. 200 EURO per maand.... phoe, ik denk dat een dergelijk onderkomen niet veel representatiever zal zijn dan je huis-kantoor.

 

Bij ons in Hengelo is net een nieuw bedrijfsverzamelgebouw geopend gericht op startende ondernemers. Dit stimulerings project biedt kantoor ruimte's aan vanaf ca. EUR 450 p/mnd voor 19m2 waarbij men de beschikking heeft over verschillende aanvullende faciliteiten zoals receptie, secretariaat etc. Oftewel, min. EUR 450 p/mnd betaal je al voor een stimulerings project en gelegen in Twente dus ik vrees dat je in vele andere regio's weinig zal vinden onder de EUR 200

Link naar reactie
  • 0

in 't Amsterdams Ondernemers Centrum, www.aoc-amsterdam.nl heb ik vorig jaar een tijd een ruimte van 16 à 20 m2 gehuurd voor €300, goedkoper niet kunnen vinden.

 

in grote steden staat veel bedrijfs-og leeg, er valt goed te onderhandelen, misschien zelfs op antikraak basis. Alleen in dat laatste geval lukt 25m2 voor 200 mi.

t

Newviews automatiseert de boekhouding (o.a. scannen/herkennen, UBL2 en directe bankkoppelingen), ook voor accountants- en administratiekantoren: www.newviews.nl

--

Wonen in Bussum, 3 garages, grote tuin en aparte bedrijfsruimte?

http://www.funda.nl/koop/bussum/huis-74981118-lammert-majoorlaan-58

Link naar reactie
  • 0

Zijn er geen bedrijven bij je inde buurt waarop jij qua dienstverlening een aanvulling kan zijn en die nog een kantoor "over" hebben.

Ik heb zelf bijvoorbeeld voor mijn assurantiekantoor een kantoorkamer gehuurd van een administratie- en belastingadviesburo waarmee ik veel klanten gemeenschappelijk heb. Betaal ongeveer het bedrag dat jij in gedachte hebt, alles van koffie tot toiletpapier wordt geregeld. Alleen mijn communicatie (telefoon internet) betaal ik zelf afzonderlijk.

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
  • 0
Het voordeel is natuurlijk de kosten

De nadelen zijn: teveel vrijheid, weinig gevoel dat je op je werk bent, erg snel afgeleid. En nog een paar.

 

En nog een paar voordelen: relaxte omgeving, even de afwas doen tussendoor om de hersens even te ontspannen, minimale reistijd, zit nooit op m'n werk :) Daarnaast vinden m'n klanten het niet erg dat ik altijd bij hun afspreek (scheelt hun tijd), is een afspraak in een café misschien niet zo proffi maar wel gezellig (en beter voor het zakendoen dan een steriel wit geplamuurd hokje met wat buros en twee plantjes) en mocht het echt nodig zijn dan huur ik wel een kantoor/vergaderhokje op een station.

 

Misschien kun je met het inrichten van een 'echte' werkplek en wat zelf discipline je thuis ook wel een efficient kantoor maken. Snel afgeleid of teveel vrijheid heb je in een kantoortje ergens anders net zo erg: in je PC zit ook een DVD speler en je kunt net zoveel op HL zitten als thuis :) Zet gewoon een kookwekker op 2 uur en werk tot hij afloopt. Noteer wanneer en hoe lang je gewerkt heb en houdt een project administratie bij om te kijken of je op schema zit. Met huisgenoten, vriendin, vrouw of kinderen kun je afspraken maken of een 'ik-wil-niet-gestoord-worden' hoedje opzetten. Beetje zelf discipline training zeg maar. Als de zaken goed gaan en je kunt iets van 4-600 euro veroorloven met een beetje uitstraling dan kun je altijd nog de stap maken en heb je er qua imago ook wat aan.

 

Een tevreden thuiswerker ;D

Link naar reactie
  • 0

Ik heb er af en toe wel eens last van dat het meer kantoor wordt dan huis.... maar dat ligt vooral aan piekbelastingen. Voordeel is ook dat ik zeer flexibele werktijden kan hanteren: met deze tropische temperaturen kan ik ook nog eens zeilen, en later de schade inhalen. :D

 

Groei er nog net niet uit, maar zie ook wel voordelen van thuis werken. ik overleg veel bij de klant, en soms maak ik graag gebruik van thirdworkplaces: overleg in een cafe (wel een beetje licht graag, geen bruin) kan heel prettig zijn. Zit nog wel eens op Schiphol, daar zijn de business-restaurants erg geschikt voor overleg, en je kunt nog eens samen lunchen ook.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt!

 

Die laatste twee reacties heb ik met veel belangstelling gelezen! Ik moet me er ook weer niet op verkijken op een kantoortje. Wat beter inrichten hier thuis zou best wel een verbetering zijn.

 

Misschien was ik teveel gefocused op iets nieuws. Het is gewoon erg moeilijk om jezelf discipline op te leggen.

 

Ik weeg de voor en nadelen nog eens een keer tegen elkaar af. Voorlopig kan ik me misschien het beste inzetten voor verbetering van mijn thuis werkplek.

 

Groeten!

____________ (online).

Link naar reactie
  • 0

. Voorlopig kan ik me misschien het beste inzetten voor verbetering van mijn thuis werkplek.

 

Groeten!

 

Grote kans dat je er in een kantoor net zo veel moeite mee hebt. Daar kan je jezelf ook afleiden...met msn, met HL, met tijdschriften, met 'even nieuwe vullingen halen bij Office Centre'... je werkhouding zit in je hoofd.

Sommigen noemen dat "de knop omzetten".

Uiteraard is er veel te zeggen voor een kantoor, maar te denken dat je dan ineens wel lekker doorwerkt is misschien iets teveel credit voor het concept 'kantoor'.

Ik zie namelijk veel mensen op kantoren ook allerlei smoezen bedenken om zichzelf met andere dingen dan hun werk te vermaken- kan te maken hebben met de leukheidsgraad van het werk natuurlijk.

De kosten voor een kantoor kunnen ook zwaar op je winst drukken, afhankelijk van je omzet uiteraard.

 

Link naar reactie
  • 0

Een googlen op "verzamelgebouwen" binnen regio levert misschien al de nodige informatie op.

 

Natuurlijk is het leuk om meteen een "keizersgrachtje" te hebben, maar dat kost echt te veel geld.

 

In de regio Utrecht zitten veel verzamelgebouwen waar je even kunt rondneuzen, en het is niet alleen creatief maar ook gewwon leuk om met een aantal mensen die het zelfde nastreven in een gebouw te zitten.

 

Daarnaast is het inderdaad zo dat je op het moment dat je kantoor houdt buiten je "huis" je makkelijker privé en werk gescheiden kunt houden.

 

Ik zou er gewoon even de grote makelaars-sites op na gaan of er hier en daar nog iets tegen een aardig tarief leeg staat, daarnaast kan de lokale KvK misschien nog van pas komen.

 

Maar voor 200 eurie heb je nog geen studentenkamer laat staan "KANTOOR" ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ondanks het feit dat ik graag thuiswerk een tip voor zoekenden in Delft. Ik ben vandaag in een pand in Delft geweest voor een klant waar ze voor weinig leuke ruimtes te huur hebben (bv 16-20 m2 280 inclusief water/licht). Absoluut geen vierkante hokjes, aardig pand vlakbij het centrum, rustig en lekker koel. Staan er nog wat vrij. Mochten er geintresseerden zijn stuur even een PM dan geef ik je de naam door.

 

Heb geen banden met de eigenaar ofzo ;D

Link naar reactie
  • 0

Beste Sotocoom,

 

Met een beetje geluk moet het wel te doen zijn, gewoon vertrouwen op je geluk :)

 

Ik zit in Groningen, heb toen ik op zoek was naar een ruimte gewoon een advertentie gezet op marktplaats.nl in het kort met wie ik ben, wat ik doe en waarnaar ik op zoek was. Toch nog wat reacties gehad. Zelf van een kantoor van ca. 20m2 voor 150 euro excl. Ik heb deze niet genomen omdat het tever van het centrum was, alleen het blijkt wel dat het kan!

 

Ik zou echt wat advertenties zetten en je kans op geluk vergroten!

 

Ik ben het wel en niet helemaal eens met Annedien. Natuurlijk moet je zelf het werk verrichten alleen ik werk wel een stuk efficienter nu ik een kantoor huur. Nog lang niet efficient genoeg alleen ik denk dat het zichzelf wel terugbetaalt. Als je idd de hele dag op kantoor aan het msnen bent o.i.d dan kan je natuurlijk net zo goed thuis blijven!

 

I.e.g. veel succes!

De nieuwe Nederlandse Clickbank : www.paypro.nl

sms-marketing toepassen in jouw organisatie? www.smsdistrict.nl

e-mailmarketing toepassen? Verstuur gratis nieuwsbrieven via www.enormail.nl

eBay PowerSeller worden? www.powerseller.nl

Link naar reactie
  • 0

Je moet toch gewoon je brood verdienen, is dat niet motiverend genoeg? Ik had het probleem ook altijd bij mijn studie, thuis werd ik door alles afgeleid en denk er ook wel eens over na dat ALS ik een eigen bedrijf begin en stel dat ik vanuit huis ga werken, hoe gaat dat dan? Als je het druk hebt heb je ook geen tijd voor verveling en andere dingen, lijkt me.

www.SportsMerchandisingEurope.com

www.fanartikel.nl

Link naar reactie
  • 0

Grote kans dat je er in een kantoor net zo veel moeite mee hebt. Daar kan je jezelf ook afleiden...met msn, met HL, met tijdschriften, met 'even nieuwe vullingen halen bij Office Centre'... je werkhouding zit in je hoofd.

Sommigen noemen dat "de knop omzetten".

 

Sorry Annedien, maar dit is net even iets te kort door de bocht. Ga jij maar eens in een raamloze betonnen kelder zitten met alleen koud TL-licht en ga dan maar eens fijn creatief zijn. I don' think so.

 

Er is wel degelijk een relatie tussen motivatie en locatie. Niet dat het een panacee is, dat je 'opeens' een andere ondernemer wordt die topresultaten behaalt. Maar het is niet slechts een kwestie van de knop om gooien, alsof je omgeving geen impact heeft op hoe je je voelt en hoe je om gaat met je werk. Of is dit een mythe gevoed door architecten en interior designers om hun werk veilig te stellen? :)

 

Ik merk het zelf ook thuis, ook nu ik een dedicated kamer heb waar ik in rust kan werken. Het is blijft mijn huis, en dat heeft een andere functie, gevoelswaarde en context dan mijn werk. Ik merk dat ik thuis makkelijker afgeleid ben, en sneller geneigd ben om me te gedragen alsof ik thuis ben.

 

Overigens denk ik niet dat je voor 200 euro een nette werkplek zult kunnen vinden, tenzij je er geen probleem mee hebt om in een natte kartonnen doos achter het station te zitten...Success though met zoeken.

 

 

Download: Capture. Deliver. Excel. to learn about the principles, strategies and processes of business writing.

Link naar reactie
  • 0

Ruimte is gewoon vrij duur, ik denk dat je in het algemeen voor 200 euro weinig nuttigs zult vinden. De meeste kantoortjes in verzamelpanden etc zijn al een stuk duurder, en dat is ook wel logisch als je naar de kosten voor 'ruimte' in het algemeen kijkt.

 

Zoals little monkey al zegt: Het is eigenlijk niet eens genoeg voor een kamer in een studentenhuis.. en zelfs als het incl gas/water/licht is zit je nog met aardig wat extra kosten voor bijvoorbeeld telefoon en internetverbindingen en een investering in de inrichting.

 

Maar de hamvraag is natuurlijk of het allemaal de moeite en kosten wel waard is: Heb je zo'n kantoor alleen nodig voor de concentratie, of bijvoorbeeld ook als representatieve plaats om klanten te ontvangen? Of om in de nabije toekomst personeel neer te zetten?

Link naar reactie
  • 0

 

Er is wel degelijk een relatie tussen motivatie en locatie. Maar het is niet slechts een kwestie van de knop om gooien, alsof je omgeving geen impact heeft op hoe je je voelt en hoe je om gaat met je werk. Of is dit een mythe gevoed door architecten en interior designers om hun werk veilig te stellen? :)

 

 

Nee hoor...die mythe ken ik niet.... ik benadruk juist dat het belangrijk is hoe je omgeving eruit ziet: en zalfs al werk je thuis: laat het er dan uitzien als een 'echte' werkruimte. Dat maakt het toch iets gemakkelijker. De omgeving heeft juist veel impact: en mensen die moeite hebben om de knop om te zetten adviseer ik dan ook altijd om echt een aparte ruimte te maken: en niets vanuit 'thuis' in die ruimte toe te laten: dus de krant blijft op de eetkamertafel en niet op je bureau ;) ....

 

De omgeving heeft juist impact op 'creatief' werk: als de omgeving een absolute dooddoener is leid het mij echt af. Ik zit regelmatig op de weg, en tusen mijn afspraken door werk ik op de meest opmerkelijke plekken (parkeerplaatsen, hotellounges, la place, weiland, oever van het amsterdamrijnkanaal, de vecht.... boot van mijn broer... ik heb mijn plekjes...)

Het gebeurt regelmatig dat ik daar zo lekker werk dat ik eigenlijk net te laat mijn weg vervolg... en me alsnog moet haasten. Ik kan wel op al die plekken goed de knop omzetten.... geen enkele moeite mee.

 

Link naar reactie
  • 0

Hier in Maassluis zijn er kantoor ruimten te huur voor 45 euro m2 p jaar. De kleinste ruimte is 30 m2.

 

Dus dan ben je voor nog geen 150 euro per maand klaar. Ex je g/w/l en internet uiteraard.

 

Gevonden via funda.nl -> bedrijfspanden.

 

Misschien staat er ook wat voor je tussen.

 

Succes

Link naar reactie
  • 0

ik benadruk juist dat het belangrijk is hoe je omgeving eruit ziet: en zalfs al werk je thuis: laat het er dan uitzien als een 'echte' werkruimte. Dat maakt het toch iets gemakkelijker.

 

Dat is echt een heel persoonlijke zaak, ik vind het zelf juist prettig als werk en prive heel dicht tegen elkaar liggen. Op zich heb ik wel een ruimte als kantoor, maar daar doe ik graag iets prive, net zoals ik met sommige klanten (die ik een beetje ken etc) graag zakelijke dingen bespreek in mn woonkamer.

 

Maarja, ik ben niet iemand die de behoefte heeft om 'de deur dicht te trekken', als klein bedrijf BEN je eigenlijk gewoon je bedrijf... geen behoefte aan kunstgrepen om dat te ontkennen ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 293 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.