Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Zorgbedrijf (geen BTW verekening) zoekt constructie om BTW niet te hoeven financ

Aanbevolen berichten

Een kleinschalig zorgbedrijf (VoF) wil een bedrijfspand bouwen op een perceel grond. Pand en grond zijn belast met BTW , maar het zorgbedrijf kan nauwelijks BTW verrekenen.

Is het een optie om perceel&pand in een BV onder te brengen en te verhuren aan het zorgbedrijf zodat de BV vooraftrek geniet van de BTW en het zorgbedrijf deze kosten kan uitspreiden over bv 10 jaar ?

 

(met als additioneel voordeel dat met het onderbrengen van pand&perceel in een BV een eventuele verkoop later makkelijker is door de BV te verkopen ?)

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat gaat niet werken, want de BV loopt tegen dezelfde problemen aan als de VOF. De huurder moet minimaal 90% van zijn omzet met btw halen. Anders mag de BV niet met btw verhuren en zonder verhuur met btw ook geen aftrek van btw op aanschaf en bouw.

 

 


Denarius Advies Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké