• 0

Waarom zijn starters zo'n makkelijke prooi voor scammers?

EXTERNE OORZAKEN

 

1. De KvK verkoopt direct en indirect lijsten met adressen van verse ondernemers. Panklaar.

 

2. Het overeenkomstenrecht wordt zo uitgelegd dat enkele minimale vormeisen voldoende zijn om wilsovereenstemming te veronderstellen. Letterlijk voor-onderstellen, want als je niet correct tegenspreekt ben je overgeleverd aan de incasso-industrie, technocratische deurwaarders en de rechtspraak die de aanklager volgt.

 

3. Incassobedrijven en deurwaarders lijken geen eigen zorgplicht te hebben.

 

4. Melding bij de Fraudehelpdesk en aangifte bij de politie is meestal zinloos.

 

5. Actieve opsporing van oplichters komt helemaal nooit voor.

 

 

INTERNE OORZAKEN

 

1, Ondernemers zijn onvoorbereid

 

2. Ondernemers menen abusievelijk dat ze onder het consumentenrecht vallen.

 

3. Juridische bijstand kost al snel duizenden euro's. Advocaten moeten van hun Orde hoge uurtarieven doorberekenen.

 

 

Graag aanvulling - kritiek is ook welkom. ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ja, het 'mooie' was ook nog dat ze zeiden: Wilt u het verbruik verlagen of laten staan zodat je wat opspaart? Ik zei dat ik net een tweede dochter gekregen had en dus wel wat meer verbruik zou hebben, dus laat maar staan...

Overigens zag ik net op klachtenkompas.nl dat er recent nog twee soortgelijke klachten staan. Puur bedrog als je het mij vraagt.

Link naar reactie
  • 0

Opmerkelijk dat gaslicht.com (van Ben Woldring) die met deze zéér ingeburgerde naam (en beeldmerk registratie) toestaat dat iemand onder de naam gaslichtnederland zaken doet. Inschrijvingen zijn vrij recent dus hier kan nog wat gedonder ontstaan. Dat er sprake kan zijn van verwarring zie je in de vorige posts.

 

Gaslicht.com waarschuwt voor zakelijke aanbiedingen. Hier lees je dat je ook nog tegen een stilzwijgende verlenging aan kan lopen als je er niet vanaf kan. Dat laatste moet je in ieder geval voorkomen.

 

Kan geen kwaad om ook met deze partij contact op te nemen. Zou bij Essent ook aangeven dat je door de naam in de veronderstelling te doen te hebben met de bekende en zeer bonafide gaslicht.com.

 

Ook relevant is de uitzending van Radar. Destijds maakte men gebruik van de naam van de kamer van koophandel, hier lijkt dat "gaslicht" te zijn.

 

Persoonlijk zou ik de overeenkomst ontbinden met een brief met een beroep op dwaling (Art. 6:228 lid 1 BW). De overeenkomst zou niet zijn aangegaan als eerlijk zou zijn gemeld dat men duurder uit zou zijn ipv goedkoper. Bewijs daarvoor in de vorm van een berekening toevoegen.

 

Link naar reactie
  • 0

Iedereen bedankt voor deze waardevolle tips! Zojuist Essent gebeld, misschien heb ik sowieso geluk, want ze gaven aan dat er nog geen melding binnengekomen was. Ze gingen de informatie inwinnen bij Gas Licht Nederland. Over ongeveer een à anderhalve week hoor ik meer. Ik had hen ook gewezen op klachtenkompas.nl waar al meerdere klachten over deze firma vermeld staan.

 

Ben benieuwd...!

Link naar reactie
  • 0

Krijg je bevestiging op de mail van het telefoongesprek? Of kun je niet beter zelf nog schrijven dat je absoluut niet wilt overstappen van een particulier naar een zakelijk contract? Wat heb je nu bereikt?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

In een item van Tros Radar legt het hoofd juridische zaken van de KvK uit wat het beleid is mbt adresgegevens van starters. Op de site van Tros Radar is te zien welke info de KvK vooraf heeft doorgegeven.

 

Naast deze uittreksels biedt KVK ook online adressenbestanden aan waarmee in één keer de gegevens van ondernemers in een bepaalde branche kunnen worden opgevraagd. De KVK onderzoekt op dit moment of dit soort online producten wel gebruikt worden waarvoor zij bedoeld zijn. En of dat deze gegevens te makkelijk kunnen worden ingezet voor commerciële doeleinden. Van ingeschrevenen in het register, die op dit moment een NMI (Non-Mailing Indicator) hebben geactiveerd, worden de adressen al niet geleverd voor in de online adressenbestanden die veelal gebruikt worden voor marketingdoeleinden. KVK onderzoekt momenteel of dit ook kan worden uitgebreid naar telefoonnummers. Het wordt zo voor marketeers moeilijker om gegevens voor commerciële doeleinden te gebruiken.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
  • 0
(aangepast)
Op 7-6-2018 om 20:26, Norbert Bakker zei:

Rechtsbijstand verzekeren kan uiteraard ook, als ZZP-er ben je dan vanaf € 250,- per jaar kwijt.

 

Goh. SRK Rechtsbijstand dat tot een jaar geleden verzekerden van Aegon en Nationale Nederlanden bij stond is vorig jaar met BrandMR gestart waar iedereen rechtsbijstand kan krijgen voor een lager tarief dan de gemiddelde 217 euro per uur die schijnbaar gebruikelijk is. Ook mensen die geen rechtsbijstandverzekering hebben.

 

Dat vond de orde van advocaten volgens Advocatie.nl geen goed idee. SRK is geen advocatenkantoor, dus de NOvA heeft het nieuwe initiatief afgelopen najaar langs de ‘meetlat der advocatuurlijke kernwaarden’ gelegd. De orde dreigde zelfs met het tuchtrecht. Waarop SRK bezwaar aantekende bij de ACM. Dat leidde uiteindelijk tot een onafhankelijkheidsgarantie.

 

Zie ook een interview met de oprichter op Vimeo. Diensten voor zelfstandige ondernemers volgen dit jaar...

 

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
15 uur geleden, TwaBla zei:

Diensten voor zelfstandige ondernemers volgen dit jaar...

 

Ik heb binnenkort een afspraak met ze. Ben benieuwd,  vooral ook naar de kwaliteit en kosten van die fixed fee trajecten.

(Das on demand doet dat ook voor ondernemers, maar procedeert niet op fixed fee basis) 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Eerder is al eens gesuggereerd...

 

Op 8-6-2018 om 15:37, TwaBla zei:

*) Gestandaardiseerde bijstand tegen scammers. Er zitten vaste patronen in scams. 1) De dienst op zich stelt weinig voor. Het wemelt van de valse reviews en getuigenissen. De dienstverlening is roestig. 2) Het verkooptraject kenmerkt zich door misleiding en bedrog. Vergelijk de verhalen van tien gedupeerden en je ziet wat de opzet is.

 

De analyses maken wij op dit forum al als een soort scam-squad. Die analyses kunnen vertaald worden in juridische termen en dan omgezet in een standaard bezwaar-, verzet- of betwist-brief voor een vast tarief. Bij 10 brieven is het Door naar Dagvaarding, U gaat niet langs AF. Kunnen we zoiets niet opzetten vanuit HL met een juridische hofleverancier?

 

Zo'n juridisch hofleverancier is nu opgestaan via de website Acquisitie-Fraude.nl van  Bertnsen-Mulder Advocaten. Drijvende kracht is advocaat Jeroen Thiele die we al met succes hebben zien optreden tegen Trademark Office, een malafide verkoper van domeinnaamdiensten.

 

Thiele's eerste initiatief onder deze paraplu is een mogelijke zaak tegen Vandaag Online, een dubieuze dienstverlener die landingspagina's verkoopt aan kleine ondernemers. Vandaag Online is opgericht door twee voormalige verkopers van Proximedia (MKB Clickservice). Sindsdien hebben ze eerst MKB Online Adviseurs opgezet (beëindigd na een rechtszaak van Proximedia) en vervolgens Zuid Nederland Online en Noord Nederland Online, twee bemiddelaars met dezelfde website.

 

Proximedia ligt nu in thuisland België onder vuur, want er is eindelijk een strafzaak geopend tegen deze babbeltruc-verkopers die startende ondernemers duizenden euro's laten betalen voor wankele websites. Een slordige honderd ondernemers hebben zich gevoegd in dat proces, op uitnodiging van het Openbaar Ministerie aldaar.

 

Een andere Proximedia-clone in Nederland is Real Gen.

 

Overigens is er geen contact met Thiele, maar we helpen graag mee met onderzoek!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
1 uur terug, insparcom zei:
Op 8-6-2018 om 15:16, Rik · zei:

Ik neem ook niet aan dat ik mijn telefoonnummer kan laten verwijderen bij de KvK.

Nueh. En een nepnummer mag ook niet. Maar een prepaidnummer van een tientje, waarvan de batterij per ongeluk altijd net leeg is kan dan weer wel.

Is dat zo ?

 

De Handelsregisterwet 2007, geldend van 01-01-2020 t/m heden vermeldt niets over een verplichte informatie zoals een telefoonnummer of een e-mail adres ...

 

Artikel 9

In het handelsregister worden over een onderneming opgenomen:

a. een door de Kamer toegekend uniek nummer;

b. de handelsnaam of de handelsnamen;

c. de datum van aanvang, voortzetting of beëindiging;

d. degene aan wie de onderneming toebehoort;

e. de vestigingen.

 

Artikel 10

1 In het handelsregister worden over degene aan wie een onderneming toebehoort, indien deze een rechtspersoon is, de in artikel 12 genoemde gegevens opgenomen.

2 In het handelsregister worden over degene aan wie een onderneming toebehoort, indien deze een natuurlijke persoon is, opgenomen:

a. het burgerservicenummer, bedoeld in artikel 1, onderdeel b, van de Wet algemene bepalingen burgerservicenummer, het geslacht, de geboorteplaats en het geboorteland;

b. de naam;

c. het adres;

d. de geboortedatum;

e. de datum van overlijden.

3 In het handelsregister worden over degene aan wie een onderneming toebehoort, die geen rechtspersoon en geen natuurlijke persoon is, opgenomen:

a. een door de Kamer toegekend uniek nummer;

b. de naam;

c. de datum van aanvang, voortzetting of beëindiging;

d. de rechtsvorm;

e. de leden, maten of vennoten, met uitzondering van de commanditaire vennoten, en:

1°. indien deze natuurlijke personen zijn,

– het burgerservicenummer, bedoeld in artikel 1, onderdeel b, van de Wet algemene bepalingen burgerservicenummer, het geslacht, de geboorteplaats en het geboorteland,

– de naam,

– het adres,

– de geboortedatum,

– de datum van overlijden;

2°. indien deze geen natuurlijke personen zijn,

– een door een kamer toegekend uniek nummer;

– de naam;

– de rechtsvorm en de statutaire zetel,

– de datum van aanvang of beëindiging.

 

Graag een verwijzing naar de wet of wetsregel die het opnemen van een telefoonnummer of e-mail adres in het Handelsregister verplicht.

 

Wie wat verkopen wilt, stuurt maar een briefje ...

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0
25 minuten geleden, insparcom zei:
1 uur terug, Cosara zei:

Is dat zo ?

Wie wat verkopen wilt, stuurt maar een briefje ...

Dan hebben ze tegen me gejokt....

Ik heb het ook maar van horen en zeggen ... maar ik kan nergens een verplichting vinden ... ook niet over enige boete of sanctie als je een ander nummer - bijvoorbeeld van een telefoondienst - opgeeft. Dat laatste werkt overigens perfect ... geen gezeur meer van de vele energie-cowboys.

 

Vele medewerkers van (semi)overheidsinstanties zien een geel memoblaadje op een beeldscherm of een archiefkast al snel als een wet ... dat is mijn ervaring.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 1

Advocatenkantoor Berntsen Mulder heeft een stappenplan gemaakt voor ondernemers die gedupeerd zijn door dubieuze dienstverleners, dat ik maar even 1:1 overneem. Ze hebben nu ook elke laatste donderdag van de maand een gratis spreekuur in Alphen ad Rijn.

 

Quote

 

Stappenplan acquisitiefraude

 

Als u slachtoffer bent geworden van acquisitiefraude of domeinnaamfraude kunt u het volgende stappenplan doorlopen:

 

1. Vernietigen overeenkomst > U kunt zo spoedig mogelijk de overeenkomst vernietigen. Dat houdt in dat u als het ware verklaart dat de overeenkomst tot stand is gekomen op basis van bedrog, misleiding en dwaling. Om die reden kunt u de overeenkomst vernietigen. Daarmee maakt u de overeenkomst ongedaan.

 

2. Bouw een schriftelijk dossier op > Sta uw wederpartij bij voorkeur niet telefonisch te woord maar correspondeer per brief of per e-mail. Bouw een schriftelijk dossier voor uzelf op met alle correspondentie.

 

3. Aangifte bij de Fraudehelpdesk en de politie > U kunt aangifte doen van acquisitiefraude bij de Fraudehelpdesk en de politie*.

 

4. Stel een getuigenverklaring op > U kunt een getuigenverklaring opstellen van uw ervaringen met uw wederpartij. Dit een stuk dat kan worden ingebracht in een juridische procedure als bewijsmateriaal. Het is dus van belang om dit achter de hand te houden. Het is belangrijk om in uw getuigenverklaring te verwerken waarom u de overeenkomst bent aangegaan. Als er bijvoorbeeld sprake is geweest van tijdsdruk of onjuiste mededelingen die ertoe hebben geleid dat u de overeenkomst bent aangegaan, is het belangrijk om deze elementen te verwerken in de getuigenverklaring. Een aantal aandachtspunten voor uw getuigenverklaring kunt u hier downloaden (PDF).

 

5. Neem telefoongesprekken op > Staat u uw wederpartij toch telefonisch te woord? Neem dan het telefoongesprek op. U hoeft niet van te voren te melden dat u een geluidsopname maakt. De geluidsopname kunt u achter de hand houden voor het geval u dat nodig heeft.

 

6. Bij discussie, blijf standvastig! > Uw wederpartij zal hoogstwaarschijnlijk niet zonder meer akkoord gaan met de vernietiging van de overeenkomst. Houdt ook bij discussie en intimidatie vast aan uw standpunt. Geef aan dat u van mening bent en blijft dat de overeenkomst tot stand is gekomen op basis van bedrog, misleiding en dwaling. Verwijs terug naar de vernietiging van de brief en geef aan dat u de overeenkomst heeft vernietigd en niet meer gehouden bent tot de betaling van de factuur.

 

 

* Aangifte wordt door de politie vaak afgewezen, omdat het een overeenkomst tussen twee ondernemers betreft. Verwijs dan bijvoorbeeld naar de Wet Acquisitiefraude (6:194 BW en 6:195 BW) op grond waarvan misleiding een strafbaar feit is - en vraag degene die de aangifte moet opnemen naar zijn/haar naam.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik denk zoals je het zegt. Iedere ondernemer moet zich ergens aan stoten, om het te beseffen. Ik denk dat als je de ondernemers die al 30 jaar een miljoenen bedrijf eens vraagt hoe vaak ze zijn gescamd, ze een heel boek kunnen schrijven.

 

Dit hoort er gewoon bij, voorkomen zover het kan. Maar ja je wordt een goeie ondernemer, door vaak tegen verschillende stenen te stoten. En er niet voor een tweede keer tegenaan komen... Haha.

Producten en webwinkels denio

 

Ook simpele draadloze oordopjes 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 245 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.