Jump to content
TwaBla

Waar staat de sushi-fabriek?

Recommended Posts

 

Gisteren belandt bij een sushi-terras in Limburg. Prima gegeten, maar ik zag dat het de derde generatie Chinese restaurant-ondernemer was die omgeschakeld was. Voorheen maakten die een wokrestaurant van hun pand. En bijna allemaal op all-you-can eat basis.

 

Ik heb gewoon een plankje sashimi besteld.

 

Maar toen ik die schalen voorbij zag komen dacht ik: er is vast ergens een koelversfabriek waar al die sishi gerold worden. Waar tientallen vlijtige vrouwenhanden aan de lopende band rijst en vis mengen. Dat kan haast niet in elk restaurant apart gedaan worden.

 

Wie weet waar de landelijke susuhi-fabriek staat?


Als je wil weten wat we eigenlijk eten... watch mee!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Schijnbaar levert Sushi Ran uit Leimuiden vooral aan de detailhandel. Er zijn wel veel groothandels die rolklare ingredienten leveren. Worden al die sushi dan toch in het restaurant zelf bereid? Toch wel knap hoor.


Als je wil weten wat we eigenlijk eten... watch mee!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vermoed dat het in de betere restaurants toch echt ter plekke gerold wordt - zoveel werk is dat ook weer niet voor iemand die er bedreven in is.

 

Je hebt ook wel van die sushi-pakketjes in de supermarkt, ik vermoed dat die wel machinaal gemaakt worden, geen idee waar en door wie.

 

Sashimi zal ter plekke gesneden worden, ik denk niet dat dat er nog smakelijk uit ziet na een paar dagen gekoeld bewaren nadat het gesneden is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rijst uit Italië, zalm uit Noorwegen, zeewier uit China …

Hoe Japans is sushi eigenlijk?

Hoe Brits is de Britse wijn ... van geïmporteerde druiven of most?


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij de AH staan 4 personen de hele dag te snijden en te rollen in een open corner. Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel bakjes van gemiddeld zo'n 8 euro er door heen gaan op zo'n dag. Kwaliteit is erg goed, variatie uiteraard wat minder.


IJskar met logo voor marketing!   https://www.ijstraktatie.nl/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die land van oorsprong kwestie is natuurlijk een lastige als je een product maakt met diverse ingredienten die ergens in het proces houdbaar zijn en verscheept kunnen worden.

 

Als je pakweg in amsterdam pils brouwt, en daarbij gebruikt maakt van gerst uit de VS, hop uit spanje, gist uit duitsland en nederlands water, is het dan een nederlands pilsje?

 

Formeel gezien zou ik zeggen van wel gezien het eindproduct grotendeels (>90%) bestaat uit nederlands water, maar geen van de componenten die pils pils maken komt uit nederland. Met wijn kun je ook iets dergelijks hebben, bijvoorbeeld als je mostconcentraat importeert uit zeg zuid afrika, en er vervolgens hier daadwerkelijk wijn van maakt. In dat geval probeert men het juist te slijten als zuid-afrikaans gezien nederlandse wijn, in tegenstelling tot pils, geen positieve associates oproept.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Die land van oorsprong kwestie is natuurlijk een lastige als je een product maakt met diverse ingredienten die ergens in het proces houdbaar zijn en verscheept kunnen worden. Als je pakweg in amsterdam pils brouwt, en daarbij gebruikt maakt van gerst uit de VS, hop uit spanje, gist uit duitsland en nederlands water, is het dan een nederlands pilsje? Formeel gezien zou ik zeggen van wel gezien het eindproduct grotendeels (>90%) bestaat uit nederlands water, maar geen van de componenten die pils pils maken komt uit nederland. Met wijn kun je ook iets dergelijks hebben, bijvoorbeeld als je mostconcentraat importeert uit zeg zuid afrika, en er vervolgens hier daadwerkelijk wijn van maakt. In dat geval probeert men het juist te slijten als zuid-afrikaans gezien nederlandse wijn, in tegenstelling tot pils, geen positieve associates oproept.

 

De vuistregel is dat het land waar de ingrediënten worden bewerkt, samengevoegd, etc etc, het land van 'oorsprong' is.

 

Een Nederlandse wijn is dus geproduceerd in Nederland, het kan best zijn dat hier dus geen enkel Nederlands ingrediënt in zit.

 

De definitie van 'oorsprong' is ook 'waar het vandaan komt'. Nu kun je het dus hebben over waar de ingrediënten vandaan komen, maar dat is fout. Het uiteindelijke land waar het product vandaan komt is het land van 'oorsprong'.

 

Neemt niet weg dat deze regel vaak niet gehanteerd wordt, want zoals je terecht opmerkt, klinkt een Nederlandse wijn tov een Afrikaanse wijn toch minder aantrekkelijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Neemt niet weg dat deze regel vaak niet gehanteerd wordt, want zoals je terecht opmerkt, klinkt een Nederlandse wijn tov een Afrikaanse wijn toch minder aantrekkelijk.

 

Ben ik toch niet met je eens. Er zijn een aantal zeeuwse en flevolandse wijngaarden die kwalitatief een heel stuk beter zijn dan menig afrikaanse wijn. Bij sommige michelin restaurants kom je ze wel eens tegen op de wijnkaart.

 

Maar, het zal ook een kwestie van smaak zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je ziet ook aan de standaard geplastificeerde menukaarten dat zo'n restaurant een leverancier heeft. Toch even gekeken of het nou sushi zijn of ingrediënten. Nee hoor, het zijn sushi. Koelvers 3 dagen houdbaar.

 

Beijching in Udenhout.

 

Met onze koelbus bezorg je enkele malen per dag sushi bij onze vaste klanten. Beij Ching maakt sushi en Aziatische versproducten voor groothandel en retail.

 

Sushi Partner in Enter bij Enschede.

 

Al meer dan 15 jaar worden onze Sushi gemaakt in één van de modernste productielocaties van Europa even over de grens van Duitsland. <> Sinds 2011 hebben wij ons in Nederland ook toegelegd op de bevoorrading van Hotel, Restaurant en de Cateraar.

 


Als je wil weten wat we eigenlijk eten... watch mee!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dé sushi fabriek van Nederland of de Benelux (gemeten in omvang of aantal medewerkers) lijkt dan voorlopig de productielocatie van Sushi Ran in Leimuiden met zo'n 170 medewerkers te zijn.

 

In (bezorg)restaurants en take-away voorzieningen met versbereiding is ongetwijfeld een veelvoud aan medewerkers actief. Is er ook ergens een tussenvorm met eigen centrale verskeuken?

 

Groet,

 

Highio

 


HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites

In (bezorg)restaurants en take-away voorzieningen met versbereiding is ongetwijfeld een veelvoud aan medewerkers actief.

Wat denk je. Hoeveel restaurants kopen alles zelf vers in? Hoeveel hebben één leverancier van ingrediënten en hoeveel kopen hun sushi en sashimi koelversklaar?

 

Mijn vooronderstelling is dat de echte zelfmakers in de minderheid zijn. Maar ongetwijfeld is dat niet. ;)

 


Als je wil weten wat we eigenlijk eten... watch mee!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat kunnen we hier samen uitzoeken of bij gelegenheid persoonlijk over van gedachte wisselen.


HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat kunnen we hier samen uitzoeken of bij gelegenheid persoonlijk over van gedachte wisselen.

 

HL meeting met rondleiding? ;)


Rieel-schoonmaak

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Bring your business plan to a higher level!

    On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

    Growing together with other entrepreneurs

    ✓     Ask your entrepreneur questions

    ✓     Share your answers

    ✓     Low profile

    ✓     Transparant

    ✓     At your convenience

    ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept