Jump to content
Guest Columnbot
Verberg

[Column] 5 handige handdoeken

Guest Columnbot

Douglas Adams schreef de komische sciencefictionreeks ‘Het Transgalactisch Liftershandboek’ ('Hitchhikers Guide to the Galaxy’). Volgens het Handboek moet je altijd een handdoek bij je hebben, omdat dat het handigste hulpmiddel is voor een transgalactische lifter. Een ander advies luidt: DON’T PANIC.

 

Innovatieve handdoeken uit de octrooiliteratuur

 

Uit wat voor handdoeken kunnen we tegenwoordig kiezen? Het antwoord vinden we in de octrooiliteratuur. De klasse A47K10/02 is bestemd voor handdoekuitvindingen. Hieronder vind je 5 opmerkelijke handdoeken, geselecteerd uit de 300 handdoekoctrooien van het afgelopen jaar.

 

5 Innovatieve en geoctrooieerde handdoeken op een rij:

 

#1: handdoek met parasolgat

Een Spaans octrooi introduceert een handdoek met een gat erin om er een parasol in te zetten (bekijk het octrooi ES1193558). Daarnaast kun je in de randen van de handdoek stokken steken ter versteviging.

 

#2: handdoek met zonnepanelen

Een ander Spaans octrooi toont een handdoek met zonnepanelen, waarmee je op het strand mobiele apparaten van stroom voorziet (bekijk het octrooi ES1193159). Het gedeelte met zonnepanelen is afritsbaar, zodat je de handdoek gewoon bij de was doet.

 

#3: megahanddoek

Een Amerikaanse uitvinding maakt van een aantal handdoeken één megahanddoek door ze met ritsen aan elkaar vast te maken (bekijk het octrooi US2017156518). Handig als je met een groep mensen naar het strand gaat. Zo hoef je je handdoek niet steeds goed te leggen en komt er geen zand tussen de handdoeken.

 

#4: zelfzorghanddoek

Met de ringvormige handdoek uit een Amerikaans octrooi drogen mensen met een beperking zelf hun rug af (bekijk het octrooi US2017360264). Het gat in de handdoek dient als handgreep, en je kunt de handdoek er ook aan ophangen.

 

#5: reanimatiehanddoek

In Korea is octrooi verleend op een handdoek die informatie geeft bij reanimatie (bekijk het octrooi KR20170003293). Als je deze handdoek volgens de aangegeven lichaamscontour over een persoon legt, geeft de cirkel op de handdoek de juiste plaats aan voor borstcompressie. Verder vind je op de handdoek 5 stappen die je moet volgen bij reanimatie.

Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Leuke column!

 

In het ISS gebruiken ze deze handige handdoeken:

 

tumblr_o1ze81G30i1qbh26io1_1280.jpg

 

5 handige handdoeken

5 maar? Ik had er minstens 42 verwacht :)

 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Update verplichte AOV: Regeling niet uitvoerbaar, Koolmees zoekt naar alternatieven.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Wel een voorbeeld van een oplossing voor een niet bestaand probleem. Iedereen die weleens op het strand is geweest weet dat de zon draait en dat het juist handig is om parasol en handdoek onafhankelijk van elkaar te kunnen bewegen. Tenzij je een giga grote handdoek hebt. Ook onhandig bij het afdrogen. ;D

Grote kans dat dit dus geen commercieel succes wordt (behalve voor de gemachtigde en Octrooicentrum / EPA) maar een grote kostenpost.

 


Time flies like an arrow; fruit flies like a banana.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
Iedereen die weleens op het strand is geweest weet dat de zon draait en dat het juist handig is om parasol en handdoek onafhankelijk van elkaar te kunnen bewegen.

Ik gebruik een parasol met knikarm: die hoef je maar 1 keer in te graven en kun je daarna met de zon meedraaien. Je handdoek verleggen is alleen mogelijk als het niet al te druk is namelijk :)


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Update verplichte AOV: Regeling niet uitvoerbaar, Koolmees zoekt naar alternatieven.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 265 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept