Allereerst bedankt aan het platform en iedereen die hieraan bijdraagt. Ik heb enorm veel geleerd van alle unieke content die hier wordt gedeeld.
Ik zit met een kleine uitdaging en helaas kwam ik met Google niet heel ver.
Bijna 10 jaar ben ik bezig met gezondheid, super-foods, kruiden etc. In de afgelopen jaren heb ik ook veel anderen mogen helpen o.a. d.m.v. het leveren van gezondheidsproducten, met name zelfbereide sappen. Denk aan bijvoorbeeld kurkuma-sap, ginseng etc.
Ik krijg steeds meer aanvragen en wil het nu gaan professionaliseren. Ik wil op kleine schaal beginnen en heb nu de mogelijkheid om 80-100 flessen sap (200-330ML p/fles) per maand af te zetten. Dit aantal zal absoluut groeien zodra ik start met promotie, een website, verpakkingen etc.
Mijn uitdaging zit in het pasteuriseren en bottelen van deze sappen op kleine schaal. Er is een specifieke pasteurisatie methode, waarbij zoveel mogelijk goede stoffen worden behouden. Hierdoor zijn de sappen ongeopend 1 jaar houdbaar. Ook zou ik eventueel de PH kunnen verlagen met bijv. citroen extract concentraat om er voor te zorgen dat het nog langer houdbaar blijft.
Dit allemaal moet uiteraard gebeuren in een steriele ruimte met de juiste apparaten. Helaas kan ik geen bedrijf vinden die mij kan helpen om dit op kleine schaal voor mij te doen. Heb jij tips/ideeën hoe ik dit het best kan aanpakken? Ik kan eventueel gebruik maken van een professionele horeca ruimte die voldoet aan alle hygiëne eisen.
Na lang zoeken heb ik wel een bedrijf gevonden die verschillende kruiden importeert en hier ook sappen van maakt. Echter is ook hier het probleem de minimale afname van de kruiden en van geperste sappen is de prijs veel te hoog en niet interessant om te verkopen met een redelijke marge. Ook zijn de flesjes niet heel mooi en kunnen er geen andere flessen gebruikt worden, omdat de machines daarop zijn ingesteld. Er zijn ook bedrijven die geperste en gepasteuriseerde sappen kunnen aanleveren in diepgevroren blokken. Het probleem zit ook hier weer met de minimale afname. En tenslotte is gekoeld transport voor kleine hoeveelheden ook niet aantrekkelijk qua prijs. Die tarieven liggen enorm hoog, zelfs voor transport binnen Nederland.
Ik heb overigens de mogelijkheid om de sappen in een aantal supermarkten te plaatsen, dus ik schat de kans groot in dat ik op korte termijn zeker meer kan gaan produceren, mits ik ervoor kan zorgen dat de sappen aan alle vereisten voldoen.
Bedankt voor het lezen van deze lange post en hopelijk kan iemand me een stukje op weg helpen.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
BlueOcean2014
BlueOcean2014
Beste HL leden,
Allereerst bedankt aan het platform en iedereen die hieraan bijdraagt. Ik heb enorm veel geleerd van alle unieke content die hier wordt gedeeld.
Ik zit met een kleine uitdaging en helaas kwam ik met Google niet heel ver.
Bijna 10 jaar ben ik bezig met gezondheid, super-foods, kruiden etc. In de afgelopen jaren heb ik ook veel anderen mogen helpen o.a. d.m.v. het leveren van gezondheidsproducten, met name zelfbereide sappen. Denk aan bijvoorbeeld kurkuma-sap, ginseng etc.
Ik krijg steeds meer aanvragen en wil het nu gaan professionaliseren. Ik wil op kleine schaal beginnen en heb nu de mogelijkheid om 80-100 flessen sap (200-330ML p/fles) per maand af te zetten. Dit aantal zal absoluut groeien zodra ik start met promotie, een website, verpakkingen etc.
Mijn uitdaging zit in het pasteuriseren en bottelen van deze sappen op kleine schaal. Er is een specifieke pasteurisatie methode, waarbij zoveel mogelijk goede stoffen worden behouden. Hierdoor zijn de sappen ongeopend 1 jaar houdbaar. Ook zou ik eventueel de PH kunnen verlagen met bijv. citroen extract concentraat om er voor te zorgen dat het nog langer houdbaar blijft.
Dit allemaal moet uiteraard gebeuren in een steriele ruimte met de juiste apparaten. Helaas kan ik geen bedrijf vinden die mij kan helpen om dit op kleine schaal voor mij te doen. Heb jij tips/ideeën hoe ik dit het best kan aanpakken? Ik kan eventueel gebruik maken van een professionele horeca ruimte die voldoet aan alle hygiëne eisen.
Na lang zoeken heb ik wel een bedrijf gevonden die verschillende kruiden importeert en hier ook sappen van maakt. Echter is ook hier het probleem de minimale afname van de kruiden en van geperste sappen is de prijs veel te hoog en niet interessant om te verkopen met een redelijke marge. Ook zijn de flesjes niet heel mooi en kunnen er geen andere flessen gebruikt worden, omdat de machines daarop zijn ingesteld. Er zijn ook bedrijven die geperste en gepasteuriseerde sappen kunnen aanleveren in diepgevroren blokken. Het probleem zit ook hier weer met de minimale afname. En tenslotte is gekoeld transport voor kleine hoeveelheden ook niet aantrekkelijk qua prijs. Die tarieven liggen enorm hoog, zelfs voor transport binnen Nederland.
Ik heb overigens de mogelijkheid om de sappen in een aantal supermarkten te plaatsen, dus ik schat de kans groot in dat ik op korte termijn zeker meer kan gaan produceren, mits ik ervoor kan zorgen dat de sappen aan alle vereisten voldoen.
Bedankt voor het lezen van deze lange post en hopelijk kan iemand me een stukje op weg helpen.
:-)
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/58941-pasteuriseren-verpakken-op-kleine-schaal/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
15 antwoorden op deze vraag