Jump to content
KayD

Zakelijke betalingen van priverekening, hoe administreren?

Recommended Posts

Hallo.

 

Ik heb een eenmanszaak. Ik gebruik meestal mijn zakelijke rekening voor zakelijke betalingen. Echter gebruik ik soms ook mijn privérekening voor een zakelijke betaling.

 

Dit komt o.a. voor met:

 

1) Opladen OV-chipkaart (op naam). Ik gebruik deze meestal zakelijk. Via ov-chipkaart.nl kan ik de zakelijke reizen aanvinken en daar een declaratieoverzicht van maken.

 

2) verblijfskosten (kamerhuur). Ik pin meestal geld en betaal contact. Ik zit momenteel 7 dagen per week. Vier nachten kan ik aftrekken van de inkomstenbelasting (ik werk ma t/m do). Ik betaal 26,80 per nacht. Dus voor een week 187,60.

 

Mijn vragen:

 

A: Kan ik de zakelijke reiskosten het beste 'declareren', door bijvoorbeeld per kwartaal het desbetreffende bedrag van de zakelijke reizen (conform declaratieoverzicht) over te boeken van zakelijk naar prive? Of is het laden van de OV-chipkaart een storting in mijn bedrijf, waarvan de privereizen priveontrekkingen zijn (dus bijvoorbeeld 10 euro opladen, 7 euro zakelijk reizen = 3 euro priveontrekking)?

 

B: Hoe boek ik de verblijfkosten? Is het gebruikelijk om deze eveneens te declareren met behulp van een declaratieformulier? Of boek je een factuur (contant betaald na pinnen priverekening voor een week verlijf) als storting in het bedrijf, met 4 x EUR 26,80 = EUR 107,2 zakelijk, en restant van EUR 80,4 als priveonttrekking?

 

Ik hoor 't graag!

 

Alvast dank :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb voor betalingen met privé-middelen een apart bank/kasboek in m'n rekeningschema opgenomen. Bij de jaarafsluiting wordt het saldo voor die rekeningen naar 9000 privé geboekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2) verblijfskosten (kamerhuur). Ik pin meestal geld en betaal contact. Ik zit momenteel 7 dagen per week. Vier nachten kan ik aftrekken van de inkomstenbelasting (ik werk ma t/m do). Ik betaal 26,80 per nacht. Dus voor een week 187,60.
Dat zou ik als tip even heel goed nagaan of adviezen hier afwachten. Als je de zoekfunctie gebruikt, vind je ook vergelijkbare draadjes.

 

Groet,

 

Highio


HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept