Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
AB24

Importeren uit China

Recommended Posts

Beste lezers,

Ik ben eindelijk klaar met mijn HBO-opleiding ;D. Lang heb ik gedacht om iets voor mezelf te beginnen nadat ik klaar ben met school.

 

Uiteindelijk heb een week geleden wat producten ingekocht. In totaal 33.5 CBM verdeeld over 102 dozen. Mijn bestelling zal over ongeveer een maand aankomen in de Rotterdamse haven. Ik heb met een transportbedrijf in China afgesproken een bepaalde prijs afgesproken :

800$ inclusief Clearance in Ningbo, Local Charge Ningbo en Unloading fee in Rotterdam.

 

Echter, wat nu als de producten aankomen in Rotterdam. Kan ik ze zelf ophalen, welke documenten heb ik nodig, waar kan ik inklaringen regelen ?

 

Ik hoop dat jullie specialisten mij hiermee kunnen helpen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je moet contact opnemen met een Nederlandse expediteur. Zij kunnen de goederen hier voor je inklaren. Ik raad je aan dit zsm te doen

Share this post


Link to post
Share on other sites

........ In totaal 33.5 CBM verdeeld over 102 dozen. Mijn bestelling zal over ongeveer een maand aankomen in de Rotterdamse haven. Ik heb met een transportbedrijf in China afgesproken een bepaalde prijs afgesproken :

800$ inclusief Clearance in Ningbo, Local Charge Ningbo en Unloading fee in Rotterdam.

 

Helaas zag ik je post vandaag pas.

 

Norbert heeft je terecht al op een eerdere post gewezen waar je kunt lezen welke problemen er kunnen ontstaan en Jaap B heeft je ook al een waardevolle tip gegeven. Van mijn kant ook nog een paar opmerkingen.

 

1. Als de goederen nog niet verscheept zijn, vraag de leverancier dan of hij je alsnog FOB kan leveren en zeg dat jij het transport vanaf de haven in Ningbo zelf zult regelen. Dan voorkom je problemen zoals in de betreffende post, waar Norbert naar verwijst, worden beschreven. Als dit nog kan, neem dan contact op met een van de leden van HL die dat soort transporten voor je kunnen regelen. Je krijgt dan een offerte en weet meteen wat je uiteindelijk kwijt bent aan het transport. Nu weet je dat niet en zouden er wel eens negatieve verassingen op je af kunnen komen in de vorm van o. a. China Import Service Fee.

 

2. 33.5 cbm is teveel voor een 20' container en te weinig voor een 40' container. Ik weet niet hoe de Chinese leverancier het verstuurd maar als hij alles als LCL verstuurd, wordt de handling in Rotterdam behoorlijk duur. Het goedkoopste zou 1 x 20' + een LCL van ca. 6 cbm zijn.

 

3. USD 800,- voor clearance in Ningbo + local charges Ningbo (= FOB kosten voor de leverancier), zeevracht en havenkosten in Rotterdam lijken me wel erg weinig als je ervan uit gaat, dat enkel het zeetransport voor een 20' container al ca. USD 1.100 kost en de havenkosten in Rotterdam hiervoor ca. Euro 300,- zijn. En dan komen er ook nog kosten bij voor de rest van ca. 6 cbm voor de LCL. De kosten hiervan, enkel zeevracht en havenkosten, liggen bij ca Euro 350 - 400,- schat ik. Voor mij is het duidelijk dat ze je in Rotterdam nog een behoorlijk poot zullen uitrukken.Verdere kosten waar je rekening moet houden zijn 2 x inklaring en 2 x transport van de haven naar het adres waar ze geleverd moeten worden.


China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 212 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept