• 0

Meer begrip voor Trump zijn maatregelen voor wat betreft import uit China?

Na een onderzoek naar de kosten van een korfzeef voor de spoelbak van mijn aanrecht, moet ik Trump ergens toch wel gelijk geven voor wat betreft zijn importbeperkende maatregelen.

 

Het betreffende product kost bij een bekende Nederlandse bouwmarkt Euro 5,99. Waarschijnlijk komt het ook uit China maar in hoeverre hier van dumping sprake is, is op het eerste oog niet te zien. In een speciaalzaak of een gespecialiseerde webshop betaal je hiervoor tot Euro 15,62.

 

Bij AliExpress kost dit artikel zegge en schrijven Euro 0,54 inclusief verzending naar Nederland en bezorging thuis door de postbode of zelfs met een bestelbus van postNL als het niet door de brievenbus kan. De kwaliteit zal beslist slechter zijn dan die van de bouwmarkt of de speciaalzaak. Maar dan nog, hoe is het mogelijk dat dit voor die prijs tot de huisdeur geleverd kan worden? De kosten voor levering door postNL bij aankoop in een Nederlandse webshop zijn al Euro 4,95

 

De lokale kosten in China (productie + logistiek) moeten al een veelvoud zijn van de Euro 0,54 die ik er als klant voor zou moeten betalen. Dit product en vele andere producten bij AliExpress moeten dus duidelijk door de Chinese overheid gesubsidieerd zijn. Met welk doel weten zij alleen. Ook is duidelijk, dat de economische schade die hierdoor ontstaat niet alleen beperkt blijft tot het wegvallen van productie in Nederland maar dat de schade in Nederland, die ontstaat doordat postNL het pakket moet sorteren en uitleveren, vele malen groter is.

 

Dan rijst toch snel de vraag: Wie is er eigenlijk met een handelsoorlog begonnen en met welk doel worden product en/of verzending tegen een onmogelijk rendabele prijs aangeboden?

 

Ik ben benieuwd naar jullie mening.

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0

 

Dat fenomeen is al enkele keren aan de orde gesteld op HL. In dit topic bijvoorbeeld en ik herinner me eerdere gedachtenwisselingen waarbij je vrij stellig was dat het tweede keuze betrof die door tussenhandelaren op de markt gezet worden. Terwijl het er toch echt op lijkt dat de Chinese overheid dit op veel grotere schaal subsidieert, onder andere via de posttarieven.

 

Ook herinner ik me berichten over invallen bij de Duitse pakhuizen van Amazon waar Chinese handel wordt doorgevoerd (zonder belastingafdrachten). Was meen ik ook op HL gemeld, maar ik kan dat niet meer vinden.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ook herinner ik me berichten over invallen bij de Duitse pakhuizen van Amazon waar Chinese handel wordt doorgevoerd (zonder belastingafdrachten).

Om maar wat te noemen ...

 

Steuerbetrug? Finanzamt geht gegen chinesische Amazon-Händler vor.

 

Die Millionen-Masche der Amazon-Händler.

 

Trump heeft niet helemaal ongelijk, maar hij wil niet zien dat zijn eigen achterban ... de industriëlen die geheel vrijwillig de productie naar lagelonenlanden overhevelen en de consumenten die geheel vrijwillig de aldaar geproduceerde producten kopen.

 

Alles heeft z'n prijs.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Het kan dus een marginaal aanbod zijn van handelaren vanuit Hongkong die restpartijen verkopen via Alibaba of toch meer mainstream via tussenpersonen die handelen op Amazon en de grote marktplaatsen. Ik heb de indruk dat geëxperimenteerd wordt met directe verkoop, maar kan me nog steeds niet voorstellen dat ze dit gaan opschalen.

 

Er valt helemaal niets aan te verdienen. ::)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Wat ik begrepen heb is dat de postmarkt op een hele rare manier werkt op internationaal gebied, vandaar dat tarieven op sommige lijnen idioot laag kunnen zijn. Dit hangt ergens samen met allerlei zeer ouderwetse verdragen.

 

Overigens zijn die tarieven voor vrijwel iedereen toegankelijk en een prijs die je in de winkel voor een product betaald hoeft niet in verhouding te staan tot de kostprijs. Deze import vanuit het Verre Oosten heeft meer te maken met slimme ondernemers die gebruik maken van mogelijkheden die er zijn, dan met de Chinese overheid die graag een monopoly wil hebben op gootsteen zeefjes.

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0
De kwaliteit zal beslist slechter zijn dan die van de bouwmarkt of de speciaalzaak.
Probeer het eens uit.

 

Ik maak al jaren gebruik van die route en zie geen kwaliteitsverschil. Bouwmarkt, Blokker of direct uit China: het is sowieso allemaal ramsj. Maar doe de korfzeefproef zelf eens. ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Blokker koopt ook in in China.

(Een deel van het slechte resultaat kwam doordat Blokker de inkopers die de weg wisten in China ontsloeg. En de nieuwe inkoper niet direct in China inkocht. Maar dat ter zijde.)

 

Dit artikel over de handelsoorlog is wel interessant:

https://foreignpolicy.com/2018/08/06/you-live-in-robert-lighthizers-world-now-trump-trade/

 

Het kan dus een poging zijn om de Chinese markt echt open te breken ipv om de eigen markt af te schermen.

 

In dat licht moet de 'haat' van Trump voor de EU ook gezien worden. Als we alleen staan kan de VS meer afdwingen, maar als EU zijn we een sterk machtsblok.

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het voor de lol gedaan. Deze. Op den duur gaan de meeste lek dus een reserve leek me wel op zijn plaats. Naar de bouwmarkt rijden is al duurder. Wel even goed naar de maatvoering kijken. Wat kan hier nu mis mee zijn?

 

De tijd dat er alleen slechte namaak uit China kwam is allang voorbij. Natuurlijk kan je ook nog steeds rommel kopen maar ook prima producten. Zelf heb ik sinds ik in China was een Xiaomi telefoon. Heel hoge kwaliteit voor een superprijs. Ik koop regelmatig op Banggood. Recent een fietscomputer/km teller. Kost iets meer dan 8 euro inclusief verzenden en inclusief batterijen. Als je even kijkt naar de waardering en het aantal dat al is verkocht weet je vrij zeker hoe de kwaliteit is.

 

Waterproof Wireless Bike Bicycle Computer LED Odometer Speedometer

4.85 (van 5) 103 Reviews Sold: 3338

 

De lage verzendkosten hebben inderdaad te maken met internationale afspraken en helemaal niets met de kwaliteit.

 

Link naar reactie
  • 0

 

 

Xiaomi is inderdaad niets mis mee, binnenkort ligt dat merk ook bij de kruidvat https://www.trouw.nl/home/chinese-telefoongigant-xiaomi-is-klaar-om-de-europese-markt-te-veroveren~a0eb1a8d/

 

Maar andere elektronische dingen die op 220v gaan, zou ik anders nog steeds niet snel op ali kopen. Er wordt erg veel rommel, zelfs levensgevaarlijke rommel, aangeboden.

Persberichten opmaken en versturen - logo & grafisch design

Link naar reactie
  • 0

Probeer het eens uit.

 

Ik maak al jaren gebruik van die route en zie geen kwaliteitsverschil. Bouwmarkt, Blokker of direct uit China: het is sowieso allemaal ramsj. Maar doe de korfzeefproef zelf eens. ;)

 

 

Zal ik doen maar ik kan je, uit ervaring, nu al voorspellen dat het een slechtere kwaliteit RVS zal zijn en de dikte van het staal niet hetzelfde zal zijn als van de producten die je hier in de speciaalzaak kunt kopen.

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
  • 0

Ik geef Hans volledig gelijk dat er allang niet meer alleen slechte namaak uit China komt. Het staat voor mij vast dat er via AliExpress ook producten van een goede tot zeer goede kwaliteit geleverd worden.

 

Ik blijf er echter bij, dat je enorm moet oppassen wat je bestelt en er grote gevaren in de eenvoudigste dingen kunnen schuilen. Leren broekriemen, visbenodigdheden en talloze andere dingen kun je zonder bedenken bestellen. Maar ook wat Espen aanvoert is helaas maar al te waar. Als er een CE-teken opstaat betekent dat nog niet dat het product ook echt CE gecertificeerd is. Daar wordt nog steeds veel mee gerommeld. Garantie? Die heb je totdat postNL het pakje overhandigd heeft.

 

Ik zou dit nog willen uitbreiden met de gevaren die o.a. kunnen schuilen in bijvoorbeeld kleding en speelgoed (niet zelden belast met verboden kleurstoffen of weekmakers), Sierraden (nikkelallergie), drones en andere speeltjes met afstandbediening (niet ontstoord), mobiele telefoons (een Chinese versie heeft geen Google, geen Facebook, geen Whatsapp etc en kan niet geroot worden), USB-sticks en memory cards (je kunt aan de buitenkant niet zien of er een schadelijk programma opstaat). Niet zelden zijn het afgekeurde partijen of goederen die voor de Asiatische, Oost-Europese of Afrikaanse markt bestemd waren en zo toch bij ons op de markt komen.

 

Als je bij AliExpress inkoopt, ben er dan bewust dat er bij sommige producten gevaren schuilen die je als wederverkoper liever niet tegenkomt. Koop alleen voor eigen gebruik en niet voor de wederverkoop.

 

Wat je als wederverkoper wel kunt doen is monsters via AliExpress bestellen. Veel producenten of medewerkers hebben een eigen shop op AliExpress. Als je monsters wilt bestellen en deze niet binnen 4 dagen nodig hebt, vraag dan of ze er een shop hebben en laat het dan via AliExpress versturen. Scheelt je handen vol met geld in vergelijking met verzending met UPS, DHL etc. Het kan iets langer duren maar vaak is het er binnen 2 weken.

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 248 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.