• 0

Ervaringen met Invorderingsbedrijf / Incassocenter

Besten,


Vorig jaar heb ik Incassocenter ingeschakeld voor een grote factuur die niet werd betaald. Ik ging af op 'No cure, no pay'. Mij werd geadviseerd een serviceovereenkomst aan te gaan: ik zou het risico afdekken op bijkomende kosten, en de kans op succes zou groter zijn. In de spanning rond mijn financiële ongemak met mijn niet-betalende klant (het ging om rond de 10k), ging ik akkoord. Ik voldeed de bijna €800,-. Na veel onduidelijke communicatie met Incassocenter (ik had met wel 5 contactpersonen te maken, die allemaal tegenstrijdige dingen beweerden) werd destijds mijn factuur eindelijk betaald, en mijn dossier gesloten. Dat ging niet zomaar: ik had een boze mail gestuurd over alle onduidelijkheid, en werd eerst nog even telefonisch uitgescholden door een medewerker. Heel gezellig allemaal.


Nu, een jaar later, ontvang ik zonder enige aankondiging een nieuwe factuur: omdat ik niet uiterlijk 3 maanden voor het verstrijken van het jaar per aangetekende brief mijn contract heb opgezegd, word ik automatisch verlengd. Kennelijk ben ik ooit met die voorwaarden, waar ik overigens nooit voor heb getekend, akkoord gegaan. Ik mag dus weer bijna €800,- betalen voor een dienst die ik niet wil en niet nodig heb. Ik probeer nu al geruime tijd om mijn situatie uit te leggen, en te verzoeken de factuur te doen vervallen, maar ik word steeds verkeerd begrepen en er worden bizarre aannames gedaan over wat ik wel of niet tegen een collega zou hebben gezegd. Het komt er nu op neer dat een dienst die je inschakelt omdat je een wanbetalende klant hebt, jou zelf op dubieuze wijze op kosten jaagt. Je zult als bedrijf zo je geld willen verdienen. Ik heb er geen woorden voor.

 

Mijn vraag: mag ik gehouden worden aan voorwaarden waar ik ooit met een kort mailtje kennelijk akkoord op heb gegeven, maar die nooit afzonderlijk onder mijn aandacht zijn gebracht? Kortom: staat IC in zijn recht door mij volgens de kleine lettertjes opnieuw een servicecontract af te troggelen? De voorwaarden zijn met enig zoeken wel op de site te vinden, maar ik ben er dus nooit afzonderlijk op gewezen.


Dank voor alle hulp!

Paul van Vliet

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 3
2 uur geleden, marleen S zei:

Sorry maar wij kunnen niet veel waarde hechten aan reviews, aangezien ik hier zelf ook anoniem zit en u waarschijnlijk ook en we kunnen van alles posten.

 

Je spreekt jezelf hier tegen. Je komt hier hengelen naar ervaringen, maar je zegt tegelijkertijd dat je er niet veel waarde aan kan hechten.

 

Ook plaats je hier een mailadres van cyberservices.com, een domeinnaam van mail.com. Alwaar je, inderdaad anoniem, een gratis mail adres aan kan maken. Ik begrijp dat jijzelf en het bedrijf waar je voor zou werken ook anoniem zou willen blijven. Maar moet je dan zo'n vaag emaildomein gebruiken? Had dan gewoon een adres van gmail/ziggo of iets dergelijks gebruikt. Bovendien vraag je 'onderbouwde feiten', maar je plaatst de oproep wel gewoon open en bloot op het internet. Het internet en met name de gebruikers daarvan blinken nou niet echt uit in het spuien van onderbouwde feiten.

 

Je hebt al kennis genomen van de verschillende rechtszaken omtrent Invorderingsbedrijf, dus je weet al dat de rechter vaak niet al te mild naar ze is als het gaat om hun werkwijze. Veel beter onderbouwd dan dat ga je het echt niet vinden.

 

Dat, samen met de andere dingen die ik hier vaststel, lijkt het er vrij dik op te leggen dat we hier in werkelijkheid te maken hebben met een sokpop.

 

Immers:

  • Als alleen de  vorderingen die je uit handen wilt geven al miljoenen bedragen, dan moet het bedrijf waar je voor werkt logischerwijs dusdanig groot zijn dat ze een eigen legal afdeling heeft, of in ieder geval genoeg geld heeft om dat door een jurist uit te laten zoeken. Die zouden zelf onderzoek doen, niet gaan hengelen op internetfora.
  • Een dergelijk bedrijf zou in ieder geval niet samen gaan werken met een bedrijf dat niet eens de juiste certificeringen bezit cq. niet is aangesloten bij de juiste brancheverenigingen. Met zulke vorderingen kan je het je niet permitteren dat je per ongeluk met een beunhaas in zee gaat.
  • Als je als bedrijf ethiek hoog in het vaandel hebt staan, dan zou je bedrijven met een dubieuze reputatie per definitie niet eens overwegen. Zelf  breng je hier tegenin dat het volgens jou mogelijk laster zou zijn wat er gepleegd wordt jegens Invorderingsbedrijf. Als jij inderdaad een bedrijf zou vertegenwoordigen dat los staat van Invorderingsbedrijf, dan zou het jou koud laten of het al dan niet laster was. Je zou er je vingers niet aan willen branden en laat Invorderingsbedrijf dus gewoon links liggen.
  • Op het moment dat je hier geconfronteerd wordt met de bizar slechte reputatie van Invorderingsbedrijf, dan schiet je in de verdediging in plaats van die informatie aan te nemen.

 

Sterker nog, als je al inderdaad werkt voor een bedrijf dat miljoenen aan vorderingen uit handen wilt geven en je inderdaad wilt gaan hengelen op een willekeurig internet forum over aan welke partij je die kapitalen aan vorderingen zou willen geven, dan had je gewoon open de vraag gesteld welk incassobureau dat had moeten zijn. Je zou niet met een reeds vooringenomen keuze je op een forum gaan mengen en dan ook nog die keuze verdedigen als blijkt dat het een bizar slechte keuze is om met zo'n partij in zee te gaan.

 

Maar bewijs gerust het tegendeel door mij in een privé bericht te vertellen wat je echte naam is en voor welk bedrijf je werkelijk werkt. Als dat blijkt te kloppen dan haal ik dit bericht weg. Ik wacht geduldig af..

 

Link naar reactie
  • 0

 

De gedupeerden in deze kwestie weten hoe Invorderingsbedrijf aka Incassocenter reageert op kritiek, dus die kijken waarschijnlijk wel twee keer uit voor ze ervaringen delen met een anonieme vragensteller op een heimelijk mailadres.

 

Op zich is deze bijdrage echter wel interessant. Het zou goed zijn als die niet verwijderd wordt, niet door de topicstarter en niet door moderatie, want het is een typisch stukje dynamiek rond Incassocenter. Wel kan voor het emailadres verwezen worden naar het profiel.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 3

Het is bekend dat IVB het internet volplempt met positieve reviews. Ook op dit forum is hier regelmatig op gewezen. Het bovenstaande verhaal is een te verdekt positief review "in disguise".  En zoals gesteld opvallend ongeloofwaardig.

 

Invorderingsbedrijf zet Trustpilot en Google Maps onder druk om negatieve reviews te verwijderen. Trustpilot dwingt negatieve reviewers hun gegevens bekend te maken aan het Invorderingsbedrijf. Daarna worden ze bedreigd met een smaad en laster procedure.


Wat wetenwaardigheden over Google Maps en het Invorderingsbedrijf:

Google Maps is weliswaar één site van een grote hoeveelheid internet fora met een aanzienlijke hoeveelheid publicaties van en over het Invorderingsbedrijf, diens virtuele vestigingen en het Incassocenter, maar is uniek doordat hier 468 reviews gepost  zijn (april 2019). Dat is voor een incassobureau van deze omvang uitzonderlijk te noemen.

Het invorderingsbedrijf onderhoudt op Google Maps “pages” voor vijf vestigingen. Deze vestigingen zijn met uitzondering van het Invorderingsbedrijf Den Haag brievenbusfirma’s. Dit betreft de invorderingsbedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en het Incassocenter Rotterdam.

 

In maart 2019 zijn op aangeven van het Invorderingsbedrijf met het beroep op het zgn. “note and take downbeleid” van Google een groot aantal negatieve reviews verwijderd. Het gevolg hiervan is dat het aantal positieve reviews  sterk is gestegen met een stevig effect op de “ratings” van deze vestigingen.  Bij 64% van de geplaatste positieve reviews worden aan twee of meerdere vestigingen vijf sterren tegelijkertijd toegekend, 16% hiervan betreft vijfsterren reviews bij alle vestigingen.

 

Bij 16 reviews kan worden vastgesteld dat deze zijn gepost door bedrijven die niet terug te vinden zijn op internet en de Kamer van Koophandel. Bij de overige reviews wordt slechts minimaal verwezen naar de bedrijven waar de recensent werkzaam is. Eerder is aangetoond dat 51 fotoprofielen gebruik maken van een stockfoto rechtstreeks van internet gekopieerd. Nadat hier door reviewers naar werd verwezen is dit aantal verminderd tot 17.  De overige profielen zijn daarna voorzien van nietszeggende plaatjes.

Eigen medewerkers, directieleden zelf en familieleden hebben positieve reviews  geplaatst. In totaal zijn zeker 25 vijfsterren reviews geplaatst door direct betrokkenen bij het Invorderingsbedrijf.

 

De positieve reviews op Google Maps proberen ook een beeld te schetsen dat het Invorderingsbedrijf internationaal opereert.  Dat geldt overigens wederom voor het bovenstaande "review" op dit forum.

 

Om dit  'internationale' karakter kracht bij te zetten, is er op Google bijvoorbeeld een review te vinden van een Russische opdrachtgeefster die naast een aantal  reviews in het Russich ook een in het Engels gesteld prijzend vijf sterrenreview geeft aan het Invorderingsbedrijf. De Russische reviews zijn rechtstreekse kopieën van Russische Local Guides waardoor deze berichten tweemaal op Google Maps terug te vinden zijn. De berichten van de local guides zijn van eerdere datum dus een duidelijke kopie met dit doel gemaakt. Het betreft de routebeschrijving naar een metrostation en een recensie van een restaurant in St. Petersburg.

 

Het invorderingsbedrijf en het Incassocenter behoren tot hetzelfde incassobedrijf.  Dit incassobedrijf heeft geen (gerechts)deurwaarders of incasso-advocaten in dienst. Regelmatig worden in de positieve reviews de expertise waarover dit incassobureau niet beschikt juist geprezen.  Maar het Invorderingsbedrijf gaat daarin verder. Op haar verschillende sites wordt gesuggereerd wel over deurwaarders te beschikken, zelf een deurwaarderskantoor te zijn (Groningen) resp. op de facebookpagina van het Invorderingsbedrijf  een advocatenkantoor te voeren.

 

Zou een bedrijf van onbesproken gedrag en met ethische normen en waarden als uitgangspunt zich hier mee bezig houden? 

Kom op, deze poging van IVB en diens Trol is te opvallend...

 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
42 minuten geleden, Benthum zei:

Eerder is aangetoond dat 51 fotoprofielen gebruik maken van een stockfoto rechtstreeks van internet gekopieerd. Nadat hier door reviewers naar werd verwezen is dit aantal verminderd tot 17.  De overige profielen zijn daarna voorzien van nietszeggende plaatjes.

 

Dat was in dit topic ook al gesignaleerd en geïllustreerd met een voorbeeld: een foto van een bekende acteur uit de VS met een Indiase achtergrond. Die illustratie is vervolgens verwijderd van dit forum, omdat het een inbreuk zou zijn op de privacy van iemand. Een rare redenering, want degene die inbreuk maakt op het persoonlijkheidsrecht van deze acteur is de persoon die zijn afbeelding misbruikt bij een review. Niet degene die dat misbruik wil illustreren. 

 

Ironie is dat Google (en zulke ingrepen op fora) het bestrijden van misbruik bemoeilijken. Je zou verwachten dat Google en Facebook het belang inzien van de bestrijding van nep, maar nep is inmiddels zo groot geworden dat het een economisch belang vertegenwoordigt. Nep-kijkcijfers zijn miljoenen waard. Iemand zou dat eens moeten kwalificeren.

 

Gevolg is wel dat oplichters en scammers gebruik maken van die nep-jungle om hun activiteiten te ontplooien.

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Op 20-5-2019 om 13:18, Bob de webbouwer zei:

Ik had inderdaad hetzelfde gevoel als Wouter... ik heb zo'n vermoeden dat je al een contract hebt met invorderingsbedrijf, maar dan als werknemer of zzp'er 😉 Maar ik zag op andere sites zo snel geen soortgelijke posts dus ik gaf je het voordeel van de twijfel. 

EDIT: Dat voordeel van de twijfel wordt nu opeens flink op de proef gesteld... wat is het nu, Marleen, Danny...

Beste Bob,

Het is geen van beide, ik wens ook anoniem te blijven omdat ik  hier gegevens vraag ( als die aanwezig zijn en mensen het willen delen ) die waarschijnlijk volgens de AVG niet gedeeld mogen worden.

Link naar reactie
  • 0
Op 20-5-2019 om 15:06, Wouter Hol zei:

 

Je spreekt jezelf hier tegen. Je komt hier hengelen naar ervaringen, maar je zegt tegelijkertijd dat je er niet veel waarde aan kan hechten.

 

Ook plaats je hier een mailadres van cyberservices.com, een domeinnaam van mail.com. Alwaar je, inderdaad anoniem, een gratis mail adres aan kan maken. Ik begrijp dat jijzelf en het bedrijf waar je voor zou werken ook anoniem zou willen blijven. Maar moet je dan zo'n vaag emaildomein gebruiken? Had dan gewoon een adres van gmail/ziggo of iets dergelijks gebruikt. Bovendien vraag je 'onderbouwde feiten', maar je plaatst de oproep wel gewoon open en bloot op het internet. Het internet en met name de gebruikers daarvan blinken nou niet echt uit in het spuien van onderbouwde feiten.

 

Je hebt al kennis genomen van de verschillende rechtszaken omtrent Invorderingsbedrijf, dus je weet al dat de rechter vaak niet al te mild naar ze is als het gaat om hun werkwijze. Veel beter onderbouwd dan dat ga je het echt niet vinden.

 

Dat, samen met de andere dingen die ik hier vaststel, lijkt het er vrij dik op te leggen dat we hier in werkelijkheid te maken hebben met een sokpop.

 

Immers:

  • Als alleen de  vorderingen die je uit handen wilt geven al miljoenen bedragen, dan moet het bedrijf waar je voor werkt logischerwijs dusdanig groot zijn dat ze een eigen legal afdeling heeft, of in ieder geval genoeg geld heeft om dat door een jurist uit te laten zoeken. Die zouden zelf onderzoek doen, niet gaan hengelen op internetfora.
  • Een dergelijk bedrijf zou in ieder geval niet samen gaan werken met een bedrijf dat niet eens de juiste certificeringen bezit cq. niet is aangesloten bij de juiste brancheverenigingen. Met zulke vorderingen kan je het je niet permitteren dat je per ongeluk met een beunhaas in zee gaat.
  • Als je als bedrijf ethiek hoog in het vaandel hebt staan, dan zou je bedrijven met een dubieuze reputatie per definitie niet eens overwegen. Zelf  breng je hier tegenin dat het volgens jou mogelijk laster zou zijn wat er gepleegd wordt jegens Invorderingsbedrijf. Als jij inderdaad een bedrijf zou vertegenwoordigen dat los staat van Invorderingsbedrijf, dan zou het jou koud laten of het al dan niet laster was. Je zou er je vingers niet aan willen branden en laat Invorderingsbedrijf dus gewoon links liggen.
  • Op het moment dat je hier geconfronteerd wordt met de bizar slechte reputatie van Invorderingsbedrijf, dan schiet je in de verdediging in plaats van die informatie aan te nemen.

 

Sterker nog, als je al inderdaad werkt voor een bedrijf dat miljoenen aan vorderingen uit handen wilt geven en je inderdaad wilt gaan hengelen op een willekeurig internet forum over aan welke partij je die kapitalen aan vorderingen zou willen geven, dan had je gewoon open de vraag gesteld welk incassobureau dat had moeten zijn. Je zou niet met een reeds vooringenomen keuze je op een forum gaan mengen en dan ook nog die keuze verdedigen als blijkt dat het een bizar slechte keuze is om met zo'n partij in zee te gaan.

 

Maar bewijs gerust het tegendeel door mij in een privé bericht te vertellen wat je echte naam is en voor welk bedrijf je werkelijk werkt. Als dat blijkt te kloppen dan haal ik dit bericht weg. Ik wacht geduldig af..

 

Hoi Wouter,

Ik vis niet naar ervaringen ik vis naar feiten.

Ik wist niet dat het uitmaakte wat voor emailadres ik gebruikte. Anoniem is anoniem lijkt mij ongeacht de keuze voor een emailadres.

Als ik voor het Invorderingbedrijf werk dan heb ik toegang tot de informatie m.b.t. het Invorderingbedrijf dan hoefde ik het hier niet te vragen.

En de reden dat ik anoniem wil blijven, is dat de gegevens die ik opvraag volgens de AVG niet gedeeld mogen worden op deze wijze. EN ALS IK BIJ HET INVORDERINGSBEDRIJF WERKTE HAD IK DEZE GEGEVENS AL!!

Link naar reactie
  • 0
20 uur geleden, Benthum zei:

Het is bekend dat IVB het internet volplempt met positieve reviews. Ook op dit forum is hier regelmatig op gewezen. Het bovenstaande verhaal is een te verdekt positief review "in disguise".  En zoals gesteld opvallend ongeloofwaardig.

 

Invorderingsbedrijf zet Trustpilot en Google Maps onder druk om negatieve reviews te verwijderen. Trustpilot dwingt negatieve reviewers hun gegevens bekend te maken aan het Invorderingsbedrijf. Daarna worden ze bedreigd met een smaad en laster procedure.


Wat wetenwaardigheden over Google Maps en het Invorderingsbedrijf:

Google Maps is weliswaar één site van een grote hoeveelheid internet fora met een aanzienlijke hoeveelheid publicaties van en over het Invorderingsbedrijf, diens virtuele vestigingen en het Incassocenter, maar is uniek doordat hier 468 reviews gepost  zijn (april 2019). Dat is voor een incassobureau van deze omvang uitzonderlijk te noemen.

Het invorderingsbedrijf onderhoudt op Google Maps “pages” voor vijf vestigingen. Deze vestigingen zijn met uitzondering van het Invorderingsbedrijf Den Haag brievenbusfirma’s. Dit betreft de invorderingsbedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en het Incassocenter Rotterdam.

 

In maart 2019 zijn op aangeven van het Invorderingsbedrijf met het beroep op het zgn. “note and take downbeleid” van Google een groot aantal negatieve reviews verwijderd. Het gevolg hiervan is dat het aantal positieve reviews  sterk is gestegen met een stevig effect op de “ratings” van deze vestigingen.  Bij 64% van de geplaatste positieve reviews worden aan twee of meerdere vestigingen vijf sterren tegelijkertijd toegekend, 16% hiervan betreft vijfsterren reviews bij alle vestigingen.

 

Bij 16 reviews kan worden vastgesteld dat deze zijn gepost door bedrijven die niet terug te vinden zijn op internet en de Kamer van Koophandel. Bij de overige reviews wordt slechts minimaal verwezen naar de bedrijven waar de recensent werkzaam is. Eerder is aangetoond dat 51 fotoprofielen gebruik maken van een stockfoto rechtstreeks van internet gekopieerd. Nadat hier door reviewers naar werd verwezen is dit aantal verminderd tot 17.  De overige profielen zijn daarna voorzien van nietszeggende plaatjes.

Eigen medewerkers, directieleden zelf en familieleden hebben positieve reviews  geplaatst. In totaal zijn zeker 25 vijfsterren reviews geplaatst door direct betrokkenen bij het Invorderingsbedrijf.

 

De positieve reviews op Google Maps proberen ook een beeld te schetsen dat het Invorderingsbedrijf internationaal opereert.  Dat geldt overigens wederom voor het bovenstaande "review" op dit forum.

 

Om dit  'internationale' karakter kracht bij te zetten, is er op Google bijvoorbeeld een review te vinden van een Russische opdrachtgeefster die naast een aantal  reviews in het Russich ook een in het Engels gesteld prijzend vijf sterrenreview geeft aan het Invorderingsbedrijf. De Russische reviews zijn rechtstreekse kopieën van Russische Local Guides waardoor deze berichten tweemaal op Google Maps terug te vinden zijn. De berichten van de local guides zijn van eerdere datum dus een duidelijke kopie met dit doel gemaakt. Het betreft de routebeschrijving naar een metrostation en een recensie van een restaurant in St. Petersburg.

 

Het invorderingsbedrijf en het Incassocenter behoren tot hetzelfde incassobedrijf.  Dit incassobedrijf heeft geen (gerechts)deurwaarders of incasso-advocaten in dienst. Regelmatig worden in de positieve reviews de expertise waarover dit incassobureau niet beschikt juist geprezen.  Maar het Invorderingsbedrijf gaat daarin verder. Op haar verschillende sites wordt gesuggereerd wel over deurwaarders te beschikken, zelf een deurwaarderskantoor te zijn (Groningen) resp. op de facebookpagina van het Invorderingsbedrijf  een advocatenkantoor te voeren.

 

Zou een bedrijf van onbesproken gedrag en met ethische normen en waarden als uitgangspunt zich hier mee bezig houden? 

Kom op, deze poging van IVB en diens Trol is te opvallend...

 

Beste Benthum,

U zal best gelijk hebben dat is ook de reden dat wij geen waarde hechten aan reviews,niet aan positieve en niet aan negatieve vandaar was maar vraag of er hier mensen waren met concreet bewijs dat het Invorderingsbedrijf onethisch handelt.

 

En ik wil u en alle andere personen bedanken voor het feit dat u er zeker van bent dat ik een trol ben. De reden dat ik voor het forum Higherlevel had gekozen is omdat ik dacht dat het niveau een stuk hoger zou liggen, maar ik had mijn vraag kennelijk net zo goed op Facebook kunnen stellen. De meeste mensen hier hebben al een oordeel en en mening klaar. Ik zal mijzelf na deze week verwijderen van het forum  en verder wens ik nog veel geluk met ondernemen maar vooral nog veel plezier.

Link naar reactie
  • 0
20 minuten geleden, marleen S zei:

En ik wil u en alle andere personen bedanken voor het feit dat u er zeker van bent dat ik een trol ben. De reden dat ik voor het forum Higherlevel had gekozen is omdat ik dacht dat het niveau een stuk hoger zou liggen, maar ik had mijn vraag kennelijk net zo goed op Facebook kunnen stellen.

 

De suggestie is dat het niveau hier niet hoger is dan op Facebook, maar het was een bizarre vraag en dan kun je lastig uit de reacties daarop het gemiddelde niveau van het forum afleiden.

 

Wat wel een goede indicator van het niveau van het forum is, is dat iemand heel veel tijd en moeite stopt in het onthullen van het feit dat de sokpop een van de favoriete werktuigen van het Invorderingsbedrijf is.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0
21 minuten geleden, marleen S zei:

U zal best gelijk hebben dat is ook de reden dat wij geen waarde hechten aan reviews,niet aan positieve en niet aan negatieve vandaar was maar vraag of er hier mensen waren met concreet bewijs dat het Invorderingsbedrijf onethisch handelt.

 

Wat is onethisch in het zakenleven? Een klant met een kleine (betwiste) vordering voor duizenden euro's laten procederen tegen een "gematigd" uurtarief van 185 euro? Of is dat gewoon een slim businessmodel? Is een bedrijf dat zich niet aansluit bij de NVI en zich niet de maat wil laten nemen onethisch of gewoon kostenbewust? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zou zeggen probeer het gewoon en kom dan later eens melden hoe het bevallen is met een concrete case.

 

Link naar reactie
  • 0
4 uur geleden, marleen S zei:

Hoi Wouter,

Ik vis niet naar ervaringen ik vis naar feiten.

Ik wist niet dat het uitmaakte wat voor emailadres ik gebruikte. Anoniem is anoniem lijkt mij ongeacht de keuze voor een emailadres.

Als ik voor het Invorderingbedrijf werk dan heb ik toegang tot de informatie m.b.t. het Invorderingbedrijf dan hoefde ik het hier niet te vragen.

En de reden dat ik anoniem wil blijven, is dat de gegevens die ik opvraag volgens de AVG niet gedeeld mogen worden op deze wijze. EN ALS IK BIJ HET INVORDERINGSBEDRIJF WERKTE HAD IK DEZE GEGEVENS AL!!

 

Gezien je alle punten die ik maak negeert en als een dolle stier tekeergaat op mijn suggestie dat jij een sokpop bent en zelfs in volledig hoofdletters meent te moeten reageren, bevestigd je mijn punt alleen maar.

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Hoeveel prospects met 'miljoenen aan oninbare vorderingen' zullen NVI-leden op weekbasis voorbij zien komen?

 

marleen S, wie zijn jullie andere beoogde leveranciers voor dit pakket aan opdrachten? En hoe gaan jullie deze kandidaten scoren? Wie heeft het 'due diligence' onderzoek dan uitgevoerd?

 

Zijn de buitenlandse debiteuren die je noemt particulieren, kleine ondernemingen of grotere partijen? En worden de vermeende vorderingen wel of niet betwist?

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 1
(aangepast)
Op 8-10-2018 om 22:36, TwaBla zei:

Uit de oude doos:

 

Invorderingsbedrijf brengt €5778- kosten in rekening op een betaling van €7423- maar wil nog meer en stapt daarvoor naar de rechter. Gedagvaarde opdrachtgever vindt dat een tikkel te inhalig en rechter is het daarmee eens. Die veroordeelt eiser IVB om zijn opdrachtgever €1475- terug te betalen.

 

Dit juridisch blaasorkest kiest er bij gelegenheid voor om rechters te wraken (tevergeefs) als die vraagtekens plaatsen bij hoge kosten.

 

Uit de recente doos:

 

Invorderingsbedrijf verliest terugvorderingszaak omdat opdrachtgever op verkeerde links drukt - en de jurist verzuimt dat te controleren en corrigeren. Boel werk voor niks wederom. Althans: niks voor de opdrachtgever. Wel veel uren voor de jurist.

 

 

Nog recenter:

 

Invorderingsbedrijf dagvaardt opdrachtgever over verschuldigde  buitengerechtelijke incassokosten.

 

Zaak van Incassocenter namens opdrachtgever die begin november 2016 een bedrag van duizend euro heeft geleend aan debiteur, op voorwaarde dat er begin december twaalfhonderd euro terugbetaald zou worden. Incassocenter vordert het uitgeleende bedrag 17 maanden later* terug, vermeerderd met de overeengekomen 20% rente per maand. Rechter wijst vordering toe, maar hanteert wettelijke rente en wijst 20% per maand af.

 

Zaak van Invorderingsbedrijf namens opdrachtgever.

 

Zaak van Invorderingsbedrijf namens opdrachtgever.

 

Invorderingsbedrijf dagvaardt opdrachtgever over interpretatie no cure no pay. In de kleine lettertjes staat namelijk dat de opdrachtgever dossierkosten moet betalen. De rechter is het met IVB eens. De wervende tekst no cure no pay betekent volgens de rechter niet dat de opdrachtgever niet hoeft te betalen als de incasso niet slaagt. De kleine lettertjes in de overeenkomst zijn belangrijker dan loze reclamekreten.

 

Quote

Invorderingsbedrijf heeft vestigingen in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Groningen. Vanuit deze vestigingen incasseren we vorderingen in binnen- en buitenland. En dat op basis van no cure no pay met daarbinnen diverse aantrekkelijke samenwerkingsvormen.

 

Invorderingsbedrijf (Moneyfirst) dagvaardt opdrachtgever over stilzwijgende verlenging incasso-abonnement. Opdrachtgever heeft halverwege eerste jaar per email opgezegd; IVB stelt dat dat per aangetekende brief had gemoeten. Rechter stelt dat verzending van een email onvoldoende is, omdat aangetoond moet kunnen worden dat de mail de inbox heeft bereikt.

 

Invorderingsbedrijf (Moneyfirst) dagvaardt opdrachtgever over interpretatie no cure no pay. Blijkbaar heeft de opdrachtgever een abonnement op de dienst Incasso Premium afgesloten. Opdrachtgever gaat ermee accoord dat IVB een debiteur dagvaardt, maar schrikt vervolgens van de factuur. Opdrachtgever beroept zich op no cure no pay; IVB wijst op de kleine lettertjes in de overeenkomst. Opdrachtgever weigert te betalen en IVB trekt zich terug uit de inmiddels lopende zaak tegen de debiteur. Terwijl beide partijen in correspondentie zijn, komt het abonnement in zijn tweede jaar terecht en krijgt opdrachtgever een aanvullende factuur vanwege stilzwijgende verlenging. Ook dat staat in de AV, dus de rechter oordeelt dat de opdrachtgever moet betalen, ruim 1800 euro inmiddels. En een extra jaar abonneekosten.

 

Particuliere opdrachtgever dagvaardt Invorderingsbedrijf omdat IVB haar onvoldoende gewezen heeft op het risico van de werkwijze van IVB. De rechter is het daarmee eens. De rechter wijst bovendien de tegeneisen van IVB af.

 

Wat valt op?

 

Afgaand op gepubliceerde uitspraken voert IVB meer zaken tegen opdrachtgevers dan voor opdrachtgevers. Die opdrachtgevers zijn boos omdat de werving van IVB onduidelijk is. Er ontstaan misverstanden over no cure no pay die heel simpel te voorkomen zijn. Ook het bekende fenomeen stilzwijgende verlenging van incasso-abonnementen gekoppeld aan aangetekende opzegging leidt tot geharrewar tussen dienstverlener en opdrachtgever. Daarnaast lijkt IVB regelmatig slordig in de voorbereiding en afwikkeling van zaken, ten koste van opdrachtgevers. Wie dus een boel internationale vorderingen wil uitbesteden aan IVB denkt even aan het algemene devies: caveat emptor!

 

 

* Duizend euro uitgeleend, 20% rente per maand, wat is de debiteur verschuldigd na 17 maanden???

 

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

HL-leden Benthum en TwaBla lijken goed ingevoerd te zijn in dit dossier. Geste aan marleen S is daarom om met een corporate e-mailadres contact op te nemen met deze personen als hij of zij werkelijk geinformeerd wenst te worden.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 1

Beste Marleen S,

 

Allereerst dank voor uw reacties op dit topic bij Higher Level op het door uzelf bepaalde hoge niveau.

Uw posts zijn m.i. illustratief herkenbaar. Ze zijn zeker een bijdrage ter verlevendiging van de discussie over het maatschappelijke grote probleem "Invorderingsbedrijf"

 

Vooraleerst:  Uw Cyberservices is gevestigd op de Keizersgracht 62-64 te Amsterdam. Een brievenbusfirma.

Waar kennen we dit ook al weer van als we het over het topic Invorderingsbedrijf op Higher Level hebben?

Als u toch reageert, zou u de moeite willen nemen wat specifieker te zijn over de zaken waarbij de kantonrechter heeft aangegeven dat er sprake is van bewezen lasterlijke uitspraken jegens het Invorderingsbedrijf?

En in welke situaties heeft het Invorderingsbedrijf na mei 2018, de datum van de uitspraak over het schenden van de zorgplicht,  zich rekenschap heeft gegeven van zijn activiteiten?  Ik verwijs graag naar reviews op de internetfora ter zake. Voor de duidelijkheid.

 

Op uw niveau in het bedrijfsleven komt het mij voor dat uw CFO in ernstige problemen is geraakt als hij of zij incassoproblemen heeft veroorzaakt van miljoenen. Ik acht het illjustratief  dat uw hoogste financiële  functionaris zijn heil zoekt bij het Invorderingsbedrijf als oplossing voor een nogal prangend probleem. Het komt mij voor dat Invorderingsbedrijf als panacee de vergadering van aandeelhouders niet gaat overtuigen. Ik volg  daarin slechts uw hoogwaardige mededelingen die ik - gezien uw dwingende reacties- geacht wordt uiterst serieus te nemen. Ik acht ze echter volstrekt ongeloofwaardig. Denkt u dat iemand dit gelooft?

 

De internationale ervaring van het Invorderingsbedrijf op de incassomarkt, anders dan een gekopieerde reisbeschrijving naar de metro van St. Petersburg,  is helaas aan mij ontgegaan. Wellicht dat uw due dilligence onderzoek ofwel

 "onderzoek naar gepaste zorgvuldigheid" anders bewijst.

Het resultaat daarvan? U houdt het exclusief voor uzelf.  Bijzonder als u daaraan wel refereert.

 

De vraag is al gesteld. Als u zo bewust kiest voor het niet gecertificieerde Invorderingsbedrijf, waarom wenst u hier kond van te doen op een door u als laagwaardig beoordeeld platform als Higher Level? Is het dan niet handiger voornoemd panacee als een glorieuze redding te benutten en de domme ondernemers te laten ondernemen op hun manier?

Mij dunkt van wel.  Nu U door uw  peroonlijke inspanning uw bedrijf door de inzet van IVB  namelijk van de ondergang redt.

Volgend jaar zeker een bonus...

 

Helaas zijn uw redeneringen bewezen onzin.

Uitvraag van informatie - als voorbeeld - hoeft niet anoniem omdat het in strijd zou zijn met de AVG.

Deze wet ziet hier helemaal niet op.  Dit is nonsens.

 

Is dit verhaal geloofwaardig? Natuurlijk niet. Alle redeneringen zijn kul, het verhaal is volstrekt ongeloofwaardig.

Wie post deze kul? De eigenaren van Invorderingsbedrijf,  hun familieleden of een stroman? 

 

Link naar reactie
  • 0
38 minuten geleden, TwaBla zei:

* Duizend euro uitgeleend, 20% rente per maand, wat is de debiteur verschuldigd na 17 maanden???

 

Als ik me niet vergis groeit duizend euro uit tot bijna negentigduizend euro als je er elke maand 20% rente aan toevoegt. Incassocenter vorderde €3960-. Dat is schappelijk, want ze rekenden blijkbaar geen rente op rente. De rechter wees circa 40 euro toe (uitgaande van 2% wettelijke rente).

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Klopt mijn voorlopige idee na raadpleging van het Handelsregister dat dit niet alleen een nieuwe handelsnaam, maar zelfs een nieuwe BV is?

 

Wat zijn de concernrelaties van deze onderneming?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Op dat gebied staan de volgende BV's onder leiding van J.K. en L.L.  Er is voldoende keuze.

(oprichtingsdatum, naam, adres, zetel, KvK nr.)

 

12-11-2018  Invorderingsbedrijf MS BV
Koninginnegracht 14 C, 2514 AA Den Haag -Den Haag KvK 73064165

 

12-11-2018 SYN Finance 1 BV
Koninginnegracht 14 C, 2514 AA Den Haag - Den Haag KvK 73064122

 

02-11-2018 Incassowereld BV
Koninginnegracht 14 C, 2514 AA Den Haag -Den Haag KvK 72996838

 

11-10-2018 INC Zakelijk BV
Koninginnegracht 14 C, 2514 AA Den Haag - Den Haag KvK 72797711

 

10-01-2018 CM TM BV
Koninginnegracht 14 C, 2514 AA Den Haag - Den Haag KvK 70570477

 

20-11-2017 CM Services NL BV
Koninginnegracht 14 C, 2514 AA Den Haag -Den Haag KvK 70103739

 

En natuurlijk Blauw Juristen BV. Maar die kenden de meesten al.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste forumgenoten,

Het is voor mij een bewogen week geweest hier op het forum met een hoop aantijgingen en oordelen, maar helaas zonder concreet bewijs. Dit lag enigszins in de verwachting. Toch wil ik de mensen en bedrijven nog bedanken die de moeite namen niet gelijk een oordeel te vellen, of het in ieder geval de moeite namen om niet te reageren of het voor zich te houden. Ik verwacht niet meer terug te komen op het forum, mits is slecht nieuws heb en ontevreden ben over het Invorderingsbedrijf. Mocht ik goed nieuws hebben m.b.t. tot het Invorderingbedrijf dan zal ik het niet durven het hier te posten i.v.m. alle beschuldigingen die ik dan weer naar mijn account krijg.

 

Succes met ondernemen en wie weet tot in de toekomst!!!

Link naar reactie
  • 0

Beste Marleen S

Iedereen moet maar het zijne geloven van uw posts. U draait de zaken om. Uw miljoenenbedrijf  maakt zich om drogredenen niet bekend en ales wat in antwoord door forumleden  gesteld is, is volgens u geen concreet bewijs. En wordt vervolgens door u ontkend (!?)  ter verdediging van het Invorderingsbedrijf.

Uw posts zijn in ieder geval op geen enkele wijze " concreet" te noemen.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 251 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.