Jump to content
Astrid Heijkamp
Verberg

De strijd aan met grote softwareleverancier??

vraag

Begin dit jaar hebben wij een financieel pakket aangeschaft van Afas. Het betrof een aardige investering. 1 van de redenen dat wij voor dit pakket gekozen hebben was de uitgebreide mogelijkheid tot vrije inrichting (die in de praktijk overigens lang niet zo uitgebreid blijkt te zijn als dat men heeft doen voorkomen, maar dat terzijde). Het standaard gedeelte staat inmiddels op de rit en nu ben ik bezig om een aantal bijkomende dingen in het pakket te ‘implementeren’. 1 vrij bestand is inmiddels in gebruik en de overige vrije bestanden kunnen niet geactiveerd worden. Bij navraag heb ik uiteindelijk te horen gekregen dat het aanzetten van extra vrije bestanden alleen kan na bijbetaling (5.000 om er 4 vrije bestanden bij te krijgen). Ik heb de offerte/contract er nog eens bijgezocht omdat ik in de veronderstelling was dat er meerdere vrije bestanden in de offerte hadden moeten zitten. We hebben verschillende module’s. Naast de kernmodule hebben we Financieel, Projecten, Activa, HRM en payroll. In de offerte staat omschreven bij de kernmodule: ‘1 vrij bestand per niveau’; Bij financieel staat: ‘5 niveau’s’. Ik ging er dus eigenlijk vanuit dat we 5 vrije bestanden voor financieel zouden moeten hebben en dan nog extra tbv Projecten, Activa, HRM en payroll.

 

Ik heb dit voorgelegd aan onze contactpersoon bij Afas en die vond het zeer inventief van mij gevonden ??? maar de 5 niveau’s bij financieel betroffen volgens hem niveau’s van kostenplaatsen/dragers (dat staat er overigens niet bij, er staat gewoon 5 niveau’s.). Verder kreeg ik een wazig verhaal waarom ik het verkeerd zag/las en dat er voorheen nooit iemand anders daarover gevallen was. Volgens Afas zit er slechts 1 vrij bestand in ons pakket en willen we er meer dan moeten we dokken.

 

Als ze dat bedoelden dan hadden ze dat naar mijn idee toch de offerte anders moeten opstellen. Het woord niveau komt slechts in 2 regels naar voren en dat zijn de 2 die hierboven genoemd zijn. Er wordt ook nergens gerept over een meerprijs voor het gebruik van extra vrije bestanden. Al met al vind ik eigenlijk dat ik gewoon in mijn recht sta als ik zeg dat ik die 5 vrije bestanden wil hebben zonder daar extra voor te hoeven betalen. Afas zegt dat ze daar niet over denken……

 

Goede raad is duur in dit geval vrees ik. Kunnen jullie even met me meedenken. Is er uberhaupt kans op dat ik dit ga winnen als ik het uit handen geef. Eigenlijk is het me niet waard om er geld aan uit te geven maar aan de andere kant is het ook een beetje een principe kwestie. Als klant van een softwareleverancier voel je je aan de goden overgeleverd. Als je eenmaal een keuze gemaakt hebt dan kan je niet meer terug. Dat weten ze en daar maken ze misbruik van naar mijn idee. Ze doen nu ook net of ik de boel probeer te ‘flessen’ terwijl ik geheel ter goeder trouw ben. Ik kan best zonder die vrije bestanden maar de insteek was bij keuze voor dit pakket om alles in 1 pakket te gaan doen, en daar heb ik dus net die vrije bestanden voor nodig. Dmv die vrije bestanden kunnen we een aantal dingen bijhouden die we nu in Excel doen. Het heeft dus wel een meerwaarde voor ons maar niet zodanig dat we daar 5000,-- voor uit willen geven.

 

Excuses voor het lange en misschien wat onduidelijke verhaal. Als het ergens anders moet staan dan verplaatsen jullie het maar.

 

 

 


ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Lees in ieder geval de websites nog eens, na en zorg dat je screenshots maakt van onduidelijke pasages.

Voor je het weet is de onduidelijke tekst aangepast.

 

Verder is het aan de juristen en jezelf of je dit wilt.

 

Edit topic verplaatst.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Edit topic verplaatst.

 

En mijn antwoord verloren in cyberspace... >:(

 

Sorry Zaph, dat gebeurt helaas als iemand tergelijkertijd een reactie intypt en het topic verplaatst wordt. :-\

Dat is niet te ondervangen.

 

Ben echter wel benieud naar jouw antwoord ?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dit is wel een erg oud topic >;( . Op dit moment werk ik niet meer met afas dus kan niet over huidige situatie spreken. In de jaren dat ik er mee werkte vond ik het een programma met veel potentie maar door de slechte sales waren er verwachtingen gewekt die niet waar gemaakt konden worden. Zoals in iedere organisatie werken er mensen met veel liefde voor hun vak en product maar helaas ook een aantal die de klant slechts als vervelend bijverschijnsel zien.

 

Edit, ik reageerde op een reactie die geplaatst was maar die inmiddels verdwenen is. ???


ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Edit, ik reageerde op een reactie die geplaatst was maar die inmiddels verdwenen is. ???

 

Jaah, sorry. We zitten op gezeur te modereren. Jouw bijdrage is geen gezeur, die andere wel. En die is dus verwijderd. ;D


NIMBY? 🏗   Volg jouw buurtberichten van plaatselijke, provinciale en landelijke overheden...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 93 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept