Jump to content
Tim G1
Verberg

Gepatenteerde product(onderdelen)

Goedemiddag,

 

Hoop dat iemand mij kan voorzien van een antwoord. Ben namelijk bezig met het ontwikkelen van een nieuw product op het gebied van telecommunicatie en worstel erg met al dan niet gepatenteerde onderdelen en technologieen die ik wil gebruiken voor mijn product. Om een heel lang verhaal maar even samen te vatten in 1 vraag: Is het toegestaan om gepatenteerde onderdelen te gebruiken in mijn uitvinding zonder dat het daarmee inbreuk maakt op de patenten? (En geldt dit wereldwijd of zijn er weer verschillende regels per land/region?)

 

Sorry, misschien is het een zeer voor de hand liggende vraag maar ik heb hier tot nog toe geen eenduidig antwoord op kunnen krijgen.

 

Alvast hartelijk dank voor jullie reactie.

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Je mag onderdelen die het resultaat zijn van 1 of vele octrooi(en) en die jezelf koopt gewoon gebruiken in een eigen product.

Waar je voor op moet passen is de combinatie, met andere woorden jouw toepassing/vinding, als daar octrooi op is gegeven en dat octrooi is geldig in het land waar je gaat produceren en/of verkopen heb je wel een probleem.

 

Dus je mag een Ipad (met talloze octrooien) inbouwen in een mengtafel behalve als voor de combinatie Ipad/mengtafel een octrooi bestaat dat geldig enz...

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Hoi Tim,

 

Ik denk dat Hans al een stukje dekt.

 

Even voor de zekerheid: Je bedoelt toch dat je bestaande onderdelen en technologieen waarop een patent berust legaal koopt / licenseert van de eigenaar? En dat je dan dat onderdeel deel wilt laten uitmaken van jouw eigen product? Zolang je je maar houdt aan de overige regels van het product (zoals vermeldt in de koopovereenkomst / licentieovereenkomst) dan is er geen probleem.

 

Het gebruik van gepatenteerde onderdelen en technologieen in producten gebeurt overal. Jouw mobieltje barst uit elkaar van duizenden verschillende patenten van verschillende eigenaren. Geen enkel probleem, zolang je maar legaal de rechten hebt verworven om in jouw product te gebruiken.


Wil je een ervaren ondernemer op speed-dial hebben als je tegen complexe problemen aanloopt bij het ondernemen? Advies en ondersteuning voor ondernemers en bedrijven bij o.a. conflicten, strategische samenwerkingen, waarderingen, acquisities, investeringen en overnames (via Newmatter).

 

De Kennisbank voor investeerders over investeren!

Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 103 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept