Jump to content
TonyBalony
Verberg

Bepalen dagwaarde / marktwaarde gebruikte auto

Om de bijtelling goed te berekenen dien ik het eerste jaar van aanschaf uit te gaan van de WEV (waarde economisch verkeer), dus de aanschafwaarde incl zaken om het in werking te stellen (eventueel direct onderhoud of aanpassingen).

 

Maar, het tweede jaar kan ik uitgaan van dagwaarde / marktwaarde. Voorheen ging ik uit van een taxatie van een dealer, maar dat is wat onhandig uit te voeren nu. Waar kan ik dan vanuit gaan? Hoe pakken jullie dit aan?

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Gaat het om een auto van 15 jaar of ouder? Dan ga je altijd uit van de waarde in het economisch verkeer. Dat is trouwens hetzelfde als de markt- of dagwaarde. Gaat het op een auto van jonger dan 15 jaar? Dan ga je altijd uit van de nieuwwaarde (= cataloguswaarde).


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ouder dan 15 jaar inderdaad.

 

Is het antwoord waarnaar ik zoek dan 'gewoon een vergelijkbaar model op marktplaats zoeken' en die prijs dan gebruiken? En dat ieder jaar herhalen?

 

Laat nogal wat ruimte over ter interpretatie toch? Maar wel positief voor me. Klopt dit?

Link to post
Share on other sites
 • 0

Is het antwoord waarnaar ik zoek dan 'gewoon een vergelijkbaar model op marktplaats zoeken' en die prijs dan gebruiken? En dat ieder jaar herhalen? Laat nogal wat ruimte over ter interpretatie toch? Maar wel positief voor me. Klopt dit?

Prijzen op Marktplaats zijn meestal vraagprijzen en misschien niet de prijzen die daadwerkelijk betaald worden. Als je auto op de ANWB-koerslijst staat, is dat misschien nog het handigste om vanuit te gaan. Staat-ie daar niet op, dan zul je inderdaad de prijs van een 'vergelijkbaar model' moeten vaststellen op één of andere manier. Maakt op zich niet zoveel uit hoe je dat doet, als je maar even noteert of anderszins bijhoudt hoe je dat hebt vastgesteld (bijvoorbeeld via Autoscoot, Marktplaats, etc).


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 110 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept