Ga naar inhoud
 • 0

Subsidie voor webcams + abonneesoftware op boerderij

Gast Verwijderd account

Beste mensen,

 

Een klant van mij is varkenshouder. Daarnaast heeft hij een mini-camping. De site die wij voor hem hebben gemaakt oogst veel positieve reacties en klandizie, waardoor hij samen met zijn vrouw meer via internet wil gaan ondernemen.

 

Nu willen we op ict-gebied een aantal zaken bij hem installeren, programmeren en koppelen aan het internet. Vaag, maar de plannen wil ik eigenlijk niet openbaar maken. Volgens mij moet het voldoende zijn voor mijn vraag:

 

Weet iemand of er subsidieregelingen zijn voor innovatieve boeren? En dan dus niet binnen het eigen werkgebeid, maar voor uitbreiding van het bedrijf met nieuwe diensten.

 

Ik heb gekeken op subsidie.nl en daar vond ik de volgende mogelijk interessante regelingen:

- BLAUW - Bijdrageregelingen in de blauwe zone - Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei -Het doel van de Bijdrageregelingen in de blauwe zone (BLAUW) van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei (SVGV) is de aanpassing van agrarische bedrijven in de blauwe zone. Door de nabijheid van kwetsbare natuurgebieden is bedrijfsuitbreiding voor a...

- LEADER+ON - Leader+ programma voor plattelandsontwikkeling Oost-Nederland - Het doel van het Leader+ programma Oost-Nederland (LEADER+ON) is het ontwikkelen van een duurzaam en multifunctioneel platteland in de provincies Gelderland en Overijssel. Het programma voor Oost-Nederland is een uitwerking van het communautair in...

- PLAAGV - Doelstelling 2 plattelandsontwikkeling Achterhoek, Gelderse Vallei en Veluwe - Doel van de regeling Doelstelling 2 plattelandsontwikkeling Achterhoek, Gelderse Vallei en Veluwe...

- (PLAAGV) is het realiseren van een duurzame, dynamische en evenwichtige sociale ontwikkeling van het platteland, gecombineerd met behoud en versterking ...

- STIPO - Stimuleringsproject voor innovatie in plattelandsondernemingen - Het doel van het Stimuleringsproject voor innovatie in plattelandsondernemingen (STIPO) is het ondersteunen van het kleinschalige bedrijfsleven (maximaal tien arbeidsplaatsen) in de deelnemende noordelijke Leader+-gebieden door middel van subsidies v...

 

Die drie puntjes geven aan dat je niet meer info krijgt, omdat je dan eerst moet betalen :(

Volgens mij moet deze info ook zonder geld beschikbaar zijn; zou toch wat wezen als je eerst moet betalen voordat je subsidie kunt krijgen.

 

De boer heeft veel plannen, ziet het helemaal zitten, maar tja, boeren hebben het nou ook weer niet super breed. Ik heb al een flinke korting gegeven, maar ook dat houdt natuurlijk een keer op. Ik ben benieuwd of iemand mij kan helpen.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

7 antwoorden op deze vraag

 • 0

Via syntens zijn er potjes beschikbaar voor digitaal zakendoen.

Heb zelf een bijdrage ontvangen voor de ontwikkeling van onze website.

Wellicht dat ook voor de plannen van uw boer daar nog iets te halen valt.

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Inmiddels heb ik contact gehad met Syntens. Volgens hun zeggen zijn ze geen subsidieverstrekker. Ze richten zich vooral op advisering van innovatieve ondernemers, waar subsidieverzoeken een onderdeel van zijn.

 

Ik ben doorverwezen voor Gelderland naar Oost NV. Die voeren regionale en europese regelingen uit. Als ik meer weet, dan laat ik het wel even weten.

Link naar reactie
 • 0
Titel & Afkorting:

Stimuleringsproject voor innovatie in plattelandsondernemingen Noord-Nederland (STIPO)

 

Samenvatting

Heeft u een kleinschalig bedrijf (met minder dan 10 werknemers) op het platteland in Groningen, Friesland of Drenthe? Dan kunt u voor bepaalde investeringen subsidie aanvragen. Dat kan voor het aanschaffen van duurzame bedrijfsuitrusting of voor het verwerven van bedrijfsbebouwen. Agrarische bedrijven die hun activiteiten willen verbreden, komen ook in aanmerking, typisch agrarische activiteiten echter niet. U moet gevestigd zijn in een gemeente van een zogenaamd LEADER+ gebied. De gebieden zijn: Lauwersland, Het Hoogeland, Oldamt/Westerwolde, Oost-Drenthe, het Drents-Friese LEADER gebied en Zuidwest Friesland.

 

Meer informatie op website

http://www.dbfadvies.nl

 

Instantie(s)

DBF Stichting Dorp en Bedrijf Friesland

Buorren 28

9012 DH Rauwerd (Raerd)

Telefoon: 0566-602571

Telefax: 0566-602555

E-mail: info@DBFadvies.nl

Website: http://www.dbfadvies.nl

 

Stichting DBF bedrijfsontwikkeling heeft als doelstelling het behoud en de stimulering van de werkgelegenheid op het platteland in het Noorden van Nederland. DBF voert onder meer het Stimuleringsproject voor innovatie in plattelandsondernemingen uit (STIPO-regeling).

 

 

Onderwerpen: Innovatie & Technologie

Activiteiten: Investeren (aanschaffen), Adviseren door derden

Bedrijfsgrootte: Minder dan 250 medewerkers

Sector & Branche: Landbouw, Industrie (productiebedrijven), Bouwnijverheid, Handelsbedrijven, Transport, Overige Bedrijven, Zakelijke dienstverlening/ICT, Transport over de weg, Transport over het water, Transport over het spoor, Transport door de lucht, Visserij, Veeteelt, Tuinbouw

Regio van activiteit: Nederland, Groningen, Friesland, Drenthe

Vestigingsregio: Groningen, Friesland, Drenthe

 

Gevonden via SubsidieShop, waar je wél volledige informatie over alle subsidies die je noemt (en meer) kunt vinden. Succes!

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Voor subsidies was ik bij Oost NV aan het juiste adres.

Helaas kan ik geen subsidie voor de klant regelen, omdat hij net aan de verkeerde kant van het dorp woont :(

Allerlei postcodes in de buurt vallen wel onder de regeling, maar zijn bedrijf staat net aan de andere kant, aan de rand van het dorp. In zijn postcodegebied zitten ook rijtjes huizen (een straat verderop), waardoor hij niet in het zogenaamde agrarisch gebied zit. Balen dus. Gezien de investeringen heeft de klant laten weten voorlopig zijn ideeën niet verder te willen ontwikkelen.

Jammer maar helaas. Bedankt voor jullie inbreng!

Link naar reactie
 • 0

Dit is nu erg jammer. Nederland zet zich al enorm af tegen deze toch karakteristieke beroepsgroep. Worden ze innovatief dan drukken "we"dat toch lekker de kop in??! Het voorbeeld zoals dat niet door kan gaan.

 

Je spreekt net over Syntens dat zij geen subsidie verstrekker zijn. Let op! Dat zijn ze inderdaad niet en zien dat als erg demigrerend. Wat ze wel zijn is stimulator en innovator. (Eigenlijk ander woord voor subsidieverstrekker) Want hiervoor stellen ze wel budgetten beschikbaar. Het zal dus voor een deel in de benadering van deze partij zitten. Ik hoop dat je (in de toekomst) iets met deze info kan.

 

Groeten Vincent

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Hé, dankjewel. Zo heb ik ze niet benaderd. Wel kwam de betreffende persoon er zelf mee, dat Syntens innovaties steunt. Maar ook dan weer richten ze zich op bepaalde beroepsgroepen, doelgroepen; en dat zijn niet de agrariers die "branchevreemde" producten willen ontwikkelen...

 

Ik ben het zeker met je eens dat boeren niet voldoende gewaardeerd worden en ook dat Nederland niet echt ondernemersgezind is....

 

Maar we zullen het ermee moeten doen...

Thanx.

Link naar reactie
 • 0

Een beetje off-topic, en misschien had je er allang over nagedacht, maar: kijk uit wat je met webcams doet. Het is vaak niet toegestaan beelden zondermeer te verspreiden of mensen herkenbaar in beeld te brengen zonder ze daar vooraf van op de hoogte te brengen of toestemming te vragen..

Sonologic, experts op het gebied van webapplicaties, MKB unix migratie, embedded systems, intra- en internet, kunstmatige intelligentie en embedded systems; http://www.sonologic.nl/

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  3 leden, 199 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...