Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Guest

Kies de beste locatie voor jouw kantoorruimte!

Recommended Posts

Guest

De keuze voor een bepaald kantoor kan serieus impact hebben op het bedrijfsresultaat. Dit is iets waar veel bedrijven niet direct bij stilstaan en dat is niet zo vreemd. Als ondernemer ben je over het algemeen namelijk niet maandelijks of jaarlijks bezig met het uitkiezen van de meest geschikte kantoorruimte. Goed verdiepen of het inwinnen van gedegen advies is daarom essentieel. Lees hier onze tips om de beste keuze voor een locatie te maken.

 

De beste stad voor organisaties

Er is niet één stad die het beste is voor bedrijven. Iedere stad heeft zo zijn eigen voordelen en imago. Natuurlijk beschikken de grote steden wel over de grootste pools aan potentiële (hoogopgeleide)medewerkers en het hoogste aantal bedrijven.

 

Amsterdam

In Amsterdam heerst een echte startup cultuur en de Zuidas is het financiële hart van Nederland. Er heerst hier een dynamische bedrijfscultuur en de meeste organisaties zijn in Amsterdam gevestigd.

 

Rotterdam

Denk je aan Rotterdam? Dan denk je aan de grootste internationale haven van Nederland. In en rondom Rotterdam zijn tal van internationale organisaties gevestigd die graag dichtbij de haven zitten. De stad is tegenwoordig een serieuze metropool met diverse wolkenkrabbers en is zeer populair als vestigingsstad.

 

Utrecht

Als extreem centraal gelegen stad is Utrecht ontzettend populair onder organisaties. Met name de organisaties waar consultants, verkopers en andere werknemers actief zijn die veel moeten reizen.

 

Den Haag

De politiek en rechterlijke macht kleuren het imago van Den Haag. Dankzij de huisvesting van de regering, de hoge raad en het internationaal gerechtshof staat Den Haag in de top 5 van meest populaire vestingsteden.

 

“Wat is mijn belangrijkste behoefte voor jouw bedrijf?”

 

De beste locatie voor bedrijven

Waarschijnlijk staat de stad voor de vestiging van je bedrijf al vast. Hoewel Iedere stad zijn eigen voordelen heeft weten de meeste ondernemers wel in welke stad zij zich willen vestigen. Daarom is juist de specifieke locatie erg belangrijk. Zorg daarom dat je goed voor ogen te hebt wat de belangrijkste behoeften van jouw bedrijf zijn. Deze behoeften zijn in veel gevallen te koppelen aan een locatie of een bepaalde regio. Lees daarom de onderstaande voorbeelden door:

 

[*]Heb je bijvoorbeeld een (high)tech bedrijf? Dan kun je overwegen om een kantoorruimte te huren op een high-tech campus. Dan zit je dichtbij kennis, interessante partnerorganisaties en potentieel personeel.

 

[*]Heb je voornamelijk bedrijven als opdrachtgever? Misschien zelfs bedrijven in een specifieke branche? Dan zijn er diverse grote bedrijfsverzamelgebouwen en business centers die ideale pool van potentiële klanten bevatten. Sommige van deze kantoorgebouwen heeft zelfs echt een specifieke verzameling van bedrijven in dezelfde branche. Denk hierbij aan business centers en bedrijfsverzamelgebouwen op de Zuidas. Hier vind je veel organisaties in de financiële sector.

 

[*]Is de werving van nieuwe medewerkers één van de belangrijkste pijlers? Dan kun je ervoor kiezen om je dichtbij of op een campus te vestigen. Dan is de doelgroep altijd dichtbij en eenvoudig te bereiken.

 

Veel meer keuzes

Natuurlijk is de locatie niet het enige dat meespeelt, maar wel een erg belangrijk onderdeel. Denk naast de locatie aan de uitstraling van het gebouw en de kantoorruimte, de bereikbaarheid en faciliteiten in de omgeving.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 103 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept